11/07/2009 20:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίσημη επίσκεψη του Ομπάμα στη Γκάνα.

Πανηγύρια στήθηκαν στην Γκάνα όπου χιλιάδες ενθουσιασμένοι Γκανέζοι υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο Ομπάμα ο οποίος και επισκέπτεται την υποσαχάρια Αφρική για πρώτη φορά ως Πρόεδρος. Ο Ομπάμα και η οικογένειά του έφθασαν στην Αφρική ύστερα από την ιδιαίτερη συνάντηση του Προέδρου με τον Πάπα Βενέδικτο στη Ρώμη η οποία  ακολούθησε την Σύνοδο των G8 όπου  και συμφωνήθηκαν μεγάλες οικονομικές παροχές για την ενίσχυση της αφρικανικής κυρίως αγροτικής παραγωγής.

 Στο αεροδρόμιο της  Accra, ο Ομπάμα και η οικογένειά του έτυχαν μεγαλειώδους υποδοχής από τον Πρόεδρο της Γκάνα John Atta Mills, ενώ ιθαγενείς  χορευτές παρουσίαζαν παραδοσιακούς αφρικανικούς  χορούς. Οι περισσότεροι κάτοικοι της Γκάνα, όπως και οι περισσότεροι Αφρικανοί που θεωρούν τον Ομπάμα κάτι σαν Μεσσία, έχουν την αίσθηση πως η άφιξή του στην Μαύρη Ήπειρο   είναι περισσότερο επιστροφή στα πάτρια εδάφη μάλλον παρά επίσημη επίσκεψη στα πλαίσια των  διεθνών διπλωματικών σχέσεων.

 «Η Γκάνα είναι η γενέτειρα της Αφρικής, αυτός είναι ο πρώτος μαύρος Πρόεδρος και εμείς αισθανόμαστε ότι είμαστε μέρος του» ανέφερε κάποιος κάτοικος του  πρώην δουλεμπορικού λιμανιού Cape Castle στην Βρετανική εφημερίδα Times. Ο Ομπάμα αναμένεται να τονίσει την σπουδαιότητα της χρηστής διακυβέρνησης και να συμμετάσχει σε τελετή κατά την οποία, η σύζυγός του Μισέλ θα χριστεί βασίλισσα της ακτής του Ακρωτηρίου!

 Οι ντόπιοι φύλαρχοι πάντως προβληματίζονται αν θα πρέπει να απονείμουν και στον Ομπάμα κάποιο τιμητικό τίτλο. Αλλά όπως ανέφερε ένας από αυτούς «υπάρχει η αίσθηση πως τα πηγαίνει μια χαρά και δεν χρειάζεται επιπλέον τίτλους…»

Times (UK)

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Strange Attractor avatar
    Strange Attractor 11/07/2009 23:09:59

    Όπως λένε και στα πρωινάδικα, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

  2. donaE avatar
    donaE 11/07/2009 23:40:08

    Στην Γκανα δεν υπαρχουν πετρελαια?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.