#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/01/2012 08:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξοργιστική αμερικανική προπαγάνδα για το Ιράν

Το παρακάτω άρθρο είναι ένα εξοργιστικό δείγμα κλασικής «αμερικανιάς», που αποδεικνύει το πώς δημιουργείται η περίφημη «συναίνεση» στην αγόμενη και φερόμενη από τα ΜΜΕ και τα συμφέροντα αμερικανική κοινή γνώμη.

Στόχος του άρθρου είναι  το «πυρηνικό»Ιράν, που απειλεί στον ύπνο τους τα παιδάκια των Αμερικανών!

Διαβάστε και φρίξτε.

Η θανάσιμη απειλή που εκπροσωπεί για την Αμερική το ΙράνΑν το Ιράν προχωρήσει σε αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ, η Αμερική θα πρέπει να πολεμήσει εναντίον του, κυρίως εξαιτίας της θανάσιμης απειλής για την ίδια, που προκαλεί το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Θανάσιμη απειλή, όταν ακόμη δεν έχει στα χέρια του πυρηνικά όπλα; Ναι, διότι τότε θα ήταν ήδη αργά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ιράν θέλει να γίνει πυρηνικό, για να εμποδίσει την αμερικανική παρεμβατικότητα στην περιοχή του, να απειλήσει την Ευρώπη, και να την αποσπάσει από την αμερικανική σφαίρα επιρροής, να αντιδράσει στο Ιράκ, να μπορεί να αντιμετωπίσει το Πακιστάν, την Ρωσία, και τις ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο, να εξουδετερώσει το Ισραήλ, να ισοσκελίσει την ανισορροπία ασφάλειας σε σχέση με την Σαουδική Αραβία, που την βοηθά η γεωγραφία της αλλά και η ενίσχυσή της σε όπλα από την Αμερική, και τέλος να απειλήσει άμεσα τις ΗΠΑ.

Για το Ιράν, τα πυρηνικά όπλα αποτελούν υπαρξιακή αναγκαιότητα. Μέχρι τώρα, δεν αντιδρούσαμε σε αυτήν την επιθυμία του, κάνοντας τα στραβά μάτια. Όμως με τόσο μεγάλη ανεργία, πληθωρισμό, κλπ. γιατί να θέλει μια χώρα να ξοδέψει τεράστια χρηματικά ποσά για να κατασκευάσει πυρηνικά εργοστάσια, όταν διαθέτει τα δεύτερα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον πλανήτη; Το Ιράν διαθέτει αποθέματα αερίου για άλλα 270 χρόνια.

Κάποιοι πιστεύουν πως η χώρα αυτή  μπορεί να ελεγχθεί. Αγνοούν όμως την πραγματική φύση ενός κράτους που οδήγησε 100.000 μικρά παιδιά στον θάνατο, βάζοντάς τα να ψάχνουν για νάρκες στη διάρκεια του πολέμου με το Ιράκ. Το 15% του πληθυσμού του θυσιάστηκε ως «εθελοντές μάρτυρες».

Πρόκειται για μια χώρα, που σε κάθε κοινοβουλευτική συνεδρίαση, οι βουλευτές τραγουδάνε το «θάνατος στην Αμερική», και που ο πρόεδρος της οποίας έχει δηλώσει ότι «η πιο όμορφη τέχνη είναι … ο μαρτυρικός θάνατος».

Τα πυρηνικά όρια του Ιράν θα είναι πολύ πιο χαμηλά από τα αντίστοιχα της Ρωσίας και της Κίνας, που με την σειρά τους είναι χαμηλότερα από τα δικά μας.

Και όμως, οι Eisenhower και Churchill σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν την ατομική βόμβα στην Κορέα, όπως σκέφτηκαν και ένα πρώτο πλήγμα εναντίον της ΕΣΣΔ, ενώ ο στρατηγός Westmoreland ήθελε να ρίξουμε την βόμβα στο Β. Βιετνάμ. Άρα, πώς να βασιστούμε στην ψυχραιμία και λογική της Τεχεράνης;

Κάποιοι λένε πως το Ιράν δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει, ακόμη και αν είχε, πυρηνικά όπλα.

Οι Ιρανοί όμως, διαθέτουν ανεφοδιαστικά αεροπλάνα τα οποία μπορούν να περάσουν μέσα από τις αεράμυνες του Ισραήλ, της Ευρώπης, ή και των ΗΠΑ, μπερδεύοντας τα ίχνη  τους στο ραντάρ με αυτά των εμπορικών αεροσκαφών.

Παράλληλα, συνεχώς αυξάνουν τις πυραυλικές τους δυνατότητες, την ώρα που εμείς μειώνουμε τις δικές μας.

Το Ιράν μπορεί να φτάσει στις ακτές μας. Κάτι ανάλογο είχε σχεδιάσει και η Γερμανία στη διάρκεια του Β`ΠΠ.

Η Αμερική διαθέτει δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων από την θάλασσα, όπως διέθετε και η ΕΣΣΔ, και όπως διαθέτει σήμερα το Ιράν στην Κασπία.

Το 2007, κάποιοι μπόρεσαν και πέρασαν 1.100 τόνους κοκαΐνης από την Νότιο Αμερική στις ΗΠΑ (με υποβρύχιο) χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι ανάλογο και οι Ιρανοί, μεταφέροντας πυρηνικά όπλα στο Μανχάταν;

Η Αμερική και το Ισραήλ έχουν σήμερα την δυνατότητα να εμποδίσουν τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν για πολλά χρόνια. Υπάρχουν πολλές και διάφορες μέθοδοι επίθεσης, που θα είχαν αποτέλεσμα στο να εξουδετερωθεί το πυρηνικό του πρόγραμμα, και το καλό είναι ότι προς το παρόν τουλάχιστον, οι Ιρανοί δεν διαθέτουν πυρηνική ισχύ, σε αντίθεση με την Β. Κορέα, ενώ είναι αμφίβολο αν η Ρωσία και η Κίνα θα πήγαιναν σε πόλεμο για να το βοηθήσουν.

Παράλληλα, το Ιράν δεν μπορεί να στερήσει το πετρέλαιο του, χωρίς να βλάψει και τον εαυτό του. Ακόμη και αν σταματούσε την παραγωγή, το κενό θα το αναπλήρωνε η Σ. Αραβία, την οποία θα μπορούσε να επιτεθεί το Ιράν, αλλά δεν θα μπορούσε να καταστρέψει τις πετρελαϊκές της υποδομές ανεπανόρθωτα.

Ο Περσικός Κόλπος θα έκλεινε για μερικές εβδομάδες, μέχρι να διαλυθούν παντελώς οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράν από την Αμερική, και ίσως με την συμμετοχή της Γαλλίας, της Βρετανία, αλλά και της Σ. Αραβίας.

Το Ιράν θα είχε την βοήθεια των τρομοκρατικών οργανώσεων που στηρίζει, οι οποίες θα πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα το καινούργιο, και θα το αντέχαμε, μέχρι κι αυτό το φαινόμενο, στο τέλος  να υποχωρούσε.

Το κόστος μιας στρατιωτικής επίθεσης εναντίον του Ιράν θα ήταν σαφώς μικρότερο από το αν αφήναμε την Τεχεράνη να καταστεί πυρηνική δύναμη, και να εξαπέλυε την οργή της εναντίον της Δύσης.

Οποιοσδήποτε πρόεδρος των ΗΠΑ, θεωρεί τον εαυτό του άξιο της θέσης του, θα πρέπει να εξηγήσει στον αμερικανικό λαό, την ανάγκη καταστροφής αυτού του βάρβαρου και τρομοκρατικού κράτους, που συνεχώς απειλεί την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, και το Ισραήλ. Θα πρέπει να το τιμωρήσει. Έτσι ώστε να μην μπορέσει ποτέ ξανά να σηκώσει κεφάλι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με βάση τον όρκο που έχει δώσει, και χωρίς να δίνει σημασία στην ευμετάβλητη πολιτική σκηνή ή στην κοινή  γνώμη, θα πρέπει να διατάξει τις ένοπλες δυνάμεις μας να επιτεθούν και να καταστρέψουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Και όταν θα έχουν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις τους, και επιστρέφουν πίσω στην πατρίδα, οι πιλότοι μας θα έχουν κάνει το πατριωτικό τους καθήκον, έχοντας προστατέψει τα παιδιά μας που κοιμούνται αμέριμνα στα κρεβατάκια τους, αλλά και τα παιδιά των παιδιών τους στο μέλλον.

Μακάρι η πατρίδα μας να έχει πάντα μια ξεκάθαρη άποψη, αλλά και τη βούληση, να στηρίζεται στον εαυτό της, και να αντιμετωπίζει όπως πρέπει τις θανάσιμες απειλές εναντίον της.

 

Του Mark Helprin, του  Claremont Institute
Wall Street Journal
http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203518404577096851732704524.html

Απόδοση: S.A.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 20/01/2012 08:46:24

  Πω πω τι είναι τούτος ορέ τυφλα ναχει ο γκεμπελς

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/01/2012 08:51:26

  Για το λόγο αυτό οι ΗΠΑ θα έχουν ένα ακόμα Βατερλώ τύπου Βιετνάμ, Ιράκ και Αφγανιστάν. Θα καταχρεωθούν θα σκοτώσουν ένα σωρό κόσμο και θα ξεπέσουν στο τέλος. Αυτή τη φορά Κίνα και Ρωσία δεν θα το ανεχτούν και θα διαρρήξουν τις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ. Θα συσπειρώσουν όλους εναντίον τους πλην των συνήθων τσιρακίων Βρετανίας, κλπ

  • tasos avatar
   tasos @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/01/2012 11:40:27

   Ελλάδας...

 3. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 20/01/2012 09:00:25

  Τίποτα καινούριο... Και μετά το Ιράν κάποιος άλλος θα πάρει σειρά ως εν δυνάμει καταστροφέας των "ούσα"... και μετά κάποιος άλλος!!!
  Αλλά η προπαγάνδα δεν γίνεται μόνον με τέτοιου είδους άρθρα, που δηυμοσιεύονται π.χ. στην WSJ, χρειάζεται η παγκόσμια αναμετάδοσή τους...
  Και εκτός από τα "ελεγχόμενα επίσημα έντυπα" που το αναδημοσιεύουν φυσικά εκουσίως, βάσει του σχεδίου τρομοκράτησης των λαών, υπάρχουν και οι αντίθετοι ή επικριτές αν θέλετε όπως ο φίλος S.A., που κάνουν ακουσίως την ίδια ακριβώς δουλειά.
  Επί πλέον, ελέγχοντας την πλειοψηφία των ηλεκτρονικών media παγκοσμίως, αλλά και την κινηματογραφική βιομηχανία, κυρίως το χόλυγουντ, αναισθητοποιούν τα φυσιολογικά αντανακλαστικά των λαών εθίζοντάς τα στην αδρανοποίηση και στην υποταγή, εχθρών τε και... φίλων!

 4. ΜΠ avatar
  ΜΠ 20/01/2012 09:14:01

  Τα παλικάρια οι μισθοφόροι στρατιώτες, έχουν καιρό να πολεμήσουν και το κονδύλι που πληρώνουν οι Αμερικάνοι για αυτούς μέσω των φόρων, δεν είναι εύκολο να δικαιολογηθεί. Άρα ... πρέπει να τους βρουν δουλειά οι εγκέφαλοι της Ουάσινγκτον. Επιπλέον έχουν καιρό να αγοράσουν όπλα, που ως γνωστόν γυρίζουν με τις αγορές αυτές βρόμικα χρήματα που ξεπλένονται.. Άρα;;; Η λύση είναι μονόδρομος: ΠΌΛΕΜΟΣ !!! Από καιρό προετοιμάζονται για το Ιράν. Δικαιολογίες κατασκευάζονται και πυρ !!!
  Με αυτόν τον πόλεμο όμως θα ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας.

 5. Lampros avatar
  Lampros 20/01/2012 09:31:34

  Σε ανάρτηση της πρηγουμενης εβδομαδας (δεν θυμαμαι πηγη ειναι αληθεια, συγνωμη για αυτο) ελεγε πως το 20% των Αμερικανων παιρνουν ψυχοφαρμακα...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Lampros 20/01/2012 17:01:41

   ...και το υπόλοιπο 80% χρειάζονται.

 6. Πανδαμάτωρ avatar
  Πανδαμάτωρ 20/01/2012 09:31:43

  Αν κανείς διαβάσει το βιβλίο του Κίσινγκερ: " Διπλωματία" που έγραψε προ 20 και πλέον ετών... όλα εξηγούνται!

 7. avanti avatar
  avanti 20/01/2012 09:42:21

  Δεν ξέρω πόσοι θα αντέξουν να διαβάσουν όλο το άρθρο και στο τέλος δεν θα ανατριχιάσουν.... Δεν μιλάμε πιά για καπιταλισμό, ούτε για ιμπεριαλισμό που θα έλεγε και το ΚΚΕ, μιλάμε για καθαρή τρέλλα, οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει μιλάνε για πόλεμο με πυρηνικά λες και πρόκειται για παιδιά που παίζουν με τα playmobil τους.

 8. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 20/01/2012 10:02:09

  Τυχόν επίθεση στο Ιράν θα ανοίξει την πόρτα του διεθνούς φρενοκομείου και τίποτα δεν θα μπορέσει να την κλείσει πλέον...
  Μία περισσότερο σώφρων πολιτική θα υπαγόρευε την αναμονή. Κανένα καθεστώς, ούτε αυτό του Αχμαντινετζάντ, δεν είναι αιώνιο.

  • Alilouia avatar
   Alilouia @ ΒΙΣ 20/01/2012 10:39:44

   Η καταπάτηση των δικαιωμάτων του αδύνατου από τον ισχυρό όμως είναι αιώνια και δυστυχώς διακρίνω πως επειδή έντεχνα μας έχουν μπολιάσει την ψευδαίσθηση πως είμαστε οι δυνατοί, εγκρίνουμε έμμεσα την διαιώνιση της αδικίας ,μάλιστα !!!!Πως είπαμε ?Δηλώνουμε χριστιανοί ?

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Alilouia 20/01/2012 11:24:42

    Ο χριστιανός δεν εγκρίνει ποτέ την αδικία, αγαπητέ/ή, ούτε σιωπά μπροστά στην αδικία. Δεν ελπίζει όμως και ποτέ στην εγκαθίδρυση επίγειων παραδείσων, ούτε προσπαθεί να επιβάλει την δικαιοσύνη με το αίμα και την αδικία. Οι Πατέρες της Εκκλησίας λένε "το καλόν ουκ εστί καλόν εάν μη καλώς γένηται". Όσες φορές οι χριστιανοί το ξεχάσαμε, το πληρώσαμε ακριβά.
    Νομίζεις ότι τυχόν δυτική επέμβαση στο Ιράν θα αποκαταστήσει αδικία κατά του ιρανικού λαού; (Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να πεις με το σχόλιό σου, γι'αυτό και ρωτώ).

 9. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 20/01/2012 10:28:39

  "Παράξενε", καλημέρα.
  Όντως είναι κλασσική "Αμερικανιά". Στηριζόμενος στην παντελη άγνοια των Αμερικανών περί τα στρατηγικά θέματα ο αρθρογράφος δεν αναγνωρίζει στους Ιρανούς αυτό που στις στρατηγικές σπουδές καλείται "ορθολογικός παίκτης" (rational player). Θα επιτεθούν, λέει, στην Αμερική. Μόνο αν είχαν αυτοκτονικές τάσεις θα γινόταν αυτό. Για να δικαιολογήσουν τον ηγεμονισμό τους, μεταθέτουν την επιθετικότητά τους στους Ιρανούς. Οι Αμερικανοί μπορέι να πιστεύουν αυτές τις μπούρδες αλλά ο υπόλοιπος κόσμος γνωρίζει...

 10. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 20/01/2012 10:54:20

  Ρε , δεν άντεξα, ανακατεύτηκα πρίν ακόμη ολοκληρώσω το διάβασμα....
  Προσοχή στο τί διαβάζουμε, έστω κι αν προέρχεται από "έγκριτα" έντυπα όπως η WSJ. Το βρώμικο του λουκανικά της Cosmote είναι πιο υγιεινό από αυτό το άρθρο, χαλάστηκα μιλάμε...

  Έτσι για να δούμε από τί κινδυνεύει πραγματικά η Αμερική σας δίνω κι αυτό τα αρθράκι... μάλλον ο ίδιος ο εαυτός της την κατατρώει και χώνει στη γή μαζικά τους φτωχούς πολίτες της..
  h__p://abcnews.go.com/US/wireStory?id=12945248#.TxklXoGibw8

 11. parsifal avatar
  parsifal 20/01/2012 10:57:20

  Oντως ο υπόλοιπος κόσμος γνωρίζει και δύσκολα θα ξεκινήσει το πανηγύρι που ονειρεύονται οι καουμπόυδες.
  Ομως εάν γίνει κάτι, μήπως εχομε εδώ τίποτε προθύμους να συνδράμουν με Σούδα κλπ. ευκολίες ? Να δείξωμε βρέ αδελφέ οτι ανήκομεν εις την Δύσιν !

  • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
   Ελληνική Φιλοσοφία @ parsifal 20/01/2012 16:56:11

   Τι βλακειες λες μωρε; ξερεις τι εννοουν αυτοι οταν λενε "Δυση" ; Οτι πιο βρωμικο υπαρχει ειναι αυτο, εγω προσωπικα μεσα μου στηριζω το Ιραν και θελω να εξελιχθουν καλα τα πραγματα για αυτους.

 12. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 20/01/2012 11:33:22

  H περίπτωση του Κράτους-μοντέλου του Ιράν δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του Ιράκ που ο καθένας έχει χίλια δίκια να καταλογίσει ότι θέλει στην Αμερικανική επιθετικότητα κ.λ.π. χωρίς βέβαια να αποκλείουμε και τον αντίλογο.
  Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέϊτ και να αναλογιστούμε τι μπορούσε να συμβεί εν σχέσει με την κυκλοφορία και διάθεση του πετρελαίου στον κόσμο.
  Το πετρέλαιον είναι πλέον σαν το νερό.
  Η άσκηση εκβιαστικών πολιτικών με όπλο το πετρέλαιο ισοδυναμεί με οικονομικό πόλεμο, δηλαδή Πόλεμο.
  Η περίπτωση όμως του Ιράν είναι εντελώς διαφορετική.
  Ο σιιτισμός του Ιράν αποτελεί οιωνεί φασισμό και αντιβαίνει σε ότι θεωρούμε πολιτισμική κατάκτηση του σύγχρονου κόσμου.
  Η θέση της γυναίκας στο επίπεδο του ανδράποδου, οι δημόσιες εκτελέσεις και οι λιθοβολισμοί, η ροπή οργάνωσης του Ισλαμικού κόσμου σε ένα ριζοσπαστικό αντιδυτικό στρατόπεδο μας υποχρεώνει να δούμε την αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ υπό το πρίσμα των δικών μας συμφερόντων ως δυτικής χώρας.
  Ποιος θα επιθυμούσε π.χ οι στρατιές των μουσουλμάνων που βρίσκονται στη χώρα μας, να εμπνέονται και να καθοδηγούνται από ένα πυρηνικό και απυρόβλητο Ιράν?
  Τότε θα βλέπατε πως θα ξεφύτρωναν οι μιναρέδες στην Αθήνα ως οι λόγχες του Ισλαμικού επεκτατισμού που θρέφει και εμπνέει του Ιρανούς μουλάδες.
  Και τότε θα βλέπατε πως θα έπεφταν οι μάσκες του λεγόμενου "κοσμικού" Τουρκικού Ισλαμισμού.

  • avanti avatar
   avanti @ ΣΟΝ ΠΕΝ 20/01/2012 12:17:24

   Ναι, για τη θέση της γυναίκας στην Ιρανική κοινωνία θα γίνει ο πόλεμος, όχι γιατί το Ιράν τυγχάνει να είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε φυσικό αέριο, ούτε για τα κοιτάσματα πετρελαίου, ούτε η περικύκλωση της Ρωσίας και της Κίνας είναι ζητούμενο. Απλά οι άνθρωποι θέλουν να μας προστατέψουν από αυτούς τους φασιστο- σιίτες και να μην μολυνθεί η κοινωνία μας. Κύριοι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και κλείνοντας τα μάτια και την μύτη το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να ξυπνήσουμε μιά μέρα εμείς και τα παιδιά μας μέσα σε μία κόλαση πυρηνικών που δεν θα έχουμε δει ούτε σε χολυγουντιανή ταινία!

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ avanti 20/01/2012 15:05:25

    Avanti

    Θα γίνει, γιατί πρόκειται για ένα φασιστικό, Χιτλερικό και μη προβλέψιμο καθεστώς, που οι απόψεις του δεν εναρμονίζονται με το επικρατούν σύστημα ισορροπίας.
    Αν θέλεις να καταλάβεις, καταλαβαίνεις και να μην κρύβεις το κεφάλι σου στην άμμο του Αντιαμερικανισμού.
    Μιλάω για τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμφέροντα και δεν είμαι φιλοαμερικανός.
    Όταν όμως τα συμφέροντά μας συμπλέουν με εκείνα της Αμερικής δε βγαίνω στα κεραμίδια λόγω εξηρτημένων αντανακλαστικών.
    Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις γιατί ένα πυρηνικό Ιράν σε συνδυασμό με μια πυρηνική Τουρκία που αναφέρει ο Parsifal είναι προς το συμφέρον μας?

    • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
     ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 20/01/2012 16:43:18

     Συγνώμη αντί Professor Moriarty ανέφερα τον Parsifal.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ avanti 20/01/2012 16:41:04

    Avanti

    Είπα απλά ότι πρόκειται για ένα φασιστικό και απρόβλεπτο καθεστώς που η πυρηνική του εξέλιξη ΔΕ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.
    Ο Proffesor Moriarty μάλιστα προσέθεσε ως πιθανή συνέπεια την πυρηνικοποίηση της Τουρκίας.

    • avanti avatar
     avanti @ ΣΟΝ ΠΕΝ 20/01/2012 17:27:19

     Ακου ΣΟΝ ΠΕΝ, εγώ δεν είπα ότι μας συμφέρει ένα πυρηνικό Ιράν αντάμα με την Τουρκία πουθενά, αντιθέτως εγώ προσπαθώ να πω ότι είμαι πλήρως αντίθετη με τα πυρηνικά είτε είναι αμερικανικά είτε βορειοκορεατικά. Ούτε αντιαμεριακανικές κορώνες αρθρώνω. Προσπαθώ να πω ότι πρώτον τα πυρηνικά από όπου και εάν προέρχονται είναι η απειλή της ανθρωπότητας. Να κάτσουν στο τραπέζι να τα βρούν, να κάνουν ελέγχους και στον Ιράν και παντού για να σταματήσει αυτή η απειλή.
     Δεύτερον πιστεύω ότι το ζήτημα είναι καθαρά ενεργειακό και γεωπολιτικό, το Ιράν κατέχει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε κοιτάσματα φυσικού αερίου , συν το πετρέλαιο.
     Τέλος να μην ξεχνάμε ότι η Ελληνική ναυτιλία θα πληγεί με έναν πόλεμο στην περιοχή, και ιδιαίτερα ο κλάδος των tankers.

 13. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 20/01/2012 11:54:43

  Αν αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο το Ιράν, πολύ πιθανόν είναι να αποκτήσει μετά και η Τουρκία.

  Αποκτώντας πυρηνικά το Ιράν θα γίνει η δεύτερη μουσουλμανική χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Εγγύς Ανατολής, μετά το Πακιστάν, που θα έχει πυρηνικά. Και αν αποκτήσει και η Τουρκία, θα έχουμε ένα τόξο πυρηνικών μουσουλμανικών δυνάμεων. Μας αρέσει εμάς αυτό;

  Οι στρατοκράτες σιϊτες μουλάδες έχουν ιμπεριαλιστικές βλέψεις στην περιοχή και εκβιάζουν με το πετρέλαιο. Η γεωπολιτική τους βλέψη είναι αυτή του χαλιφάτου. Τους εμπνέει ο Χαρουν-αλ Ρασίντ, αλλά βέβαια οι σύγχρονοι γραφειοκράτες θεοκράτες στερούνται τα χαρίσματα εκείνου.

 14. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 20/01/2012 12:55:23

  Χωρίς να είμαι στη μισθοδοσία της CIA - που τέτοια τύχη- (Ακούει κανείς εκεί στο Langley? Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις! ) και πέρα από τα ενοχλητικά Αμερικάνικά μελό τύπου «οι πιλότοι μας θα έχουν κάνει το πατριωτικό τους καθήκον» κλπ, τι το παράλογο λέει ο άνθρωπος;

  «Αν το Ιράν προχωρήσει σε αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ, η Αμερική θα πρέπει να πολεμήσει». Αμφιβάλει κανείς πως το αυθαίρετο κλείσιμο μιας τόσο σημαντικής ΔΙΕΘΝΟΥΣ θαλάσσιας οδού είναι αιτία πολέμου?

  Τα πυρηνικά? Το ότι το Ιράν προσπαθεί να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα είναι δεδομένο. Όπως σωστά είχε γραφτεί, «αν , μετά την Αμερικάνικη εισβολή στο Ιράκ , οι Ιρανοί ΔΕΝ κατασκευάζουν πυρηνικά όπλα , θα πρέπει να είναι τρελοί!»

  Ο αντίλογος είναι βέβαια , πως όπως κατασκεύασαν (και χρησιμοποίησαν…) πυρηνικά όπλα οι ΗΠΑ έτσι έχει κάθε δικαίωμα και το Ιραν –αφού άλλωστε και το Ισραήλ έχει πυρηνικό οπλοστάσιο. Θεωρητικά σωστό.

  Αλλα, πρακτικά ,δεν αισθάνομαι καθόλου άνετα να βρίσκομαι μέσα στο βεληνεκές πυρηνικών πυραύλων ελεγχόμενων από ανθρώπους που δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να στείλουν μικρά παιδιά στο θάνατο.

  Δεν αναφέρομαι στους Ιρανούς σαν λαό – η ιστορία και ο πολιτισμός του Ιράν αξίζει κάθε σεβασμό- αλλά στο σημερινό θεοκρατικό καθεστώς ,και στον Ισλαμικό Φονταμενταλισμό.

  Πριν από χρόνια είχα παρακολουθήσει μια τηλεοπτική συνέντευξη μιάς γυναίκας, Λιβανέζας ή Παλαιστίνιας , δε θυμάμαι ,που καμάρωνε επειδή ήταν μάνα δύο ανήλικων παιδιών που και τα δύο είχαν σκοτωθεί , ζωσμένα εκρηκτικά ,σαν βομβιστές αυτοκτονίας.

  Αυτό που μου έχει μείνει αξέχαστο , ήταν πως , δεν έβλεπες μια πικραμένη μάνα , περήφανη, δικαιολογημένα στο κάτω-κάτω, για τη γενναιότητα και τη θυσία των παιδιών της.

  Αυτό που με ανατρίχιασε ήταν πως η γυναίκα αυτή όχι μόνο δεν πενθούσε , αλλά ΕΛΑΜΠΕ ΑΠΟ ΕΥΤΥΧΙΑ , γιατί τα παιδιά της ήταν Μάρτυρες στον παράδεισο! Καί ήταν ξεκάθαρα αυθεντική , όχι προπαγάνδα.

  Με όλο το σεβασμό στα δίκαια και των Παλαιστινίων και των Αράβων, δεν θα ήθελα, για χάρη των δικών μου παιδιών, να έχει αυτή η γυναίκα το δάχτυλό της στο κουμπί ενεργοποίησης πυρηνικών όπλων…

  Το ανησυχητικά εσφαλμένο στο συγκεκριμένο άρθρο είναι πως η εξουδετέρωση των Ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων δεν θα είναι τόσο εύκολη, ούτε ανώδυνη. Οι Ιρανοί ετοιμάζονται χρόνια να αντιμετωπίσουν αυτό το ενδεχόμενο.

 15. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 20/01/2012 13:01:27

  Πω πω ρε παιδιά! Ανατρίχιασα! Τι είναι τούτοι; Πόσες ληγμένες βόμβες διαθέτουν και θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν πριν σκάσουν στα χέρια τους;

  Ελπίζω να ξέρουν τουλάχιστον που πέφτει το ΙΡΑΝ, όχι όπως με το Αφγανιστάν!

 16. Μεσσήνιος avatar
  Μεσσήνιος 20/01/2012 15:46:08

  Το άρθρο είναι σοβαρό και εκφράζει σοβαρές όψεις της αμερικανικής πολιτικής στα πλαίσια της Realpolitik.
  Το καλύτερο θα ήταν να παραιτηθεί το Ιράν από τις πυρηνικές του φιλοδοξίες και να επικεντρωθεί στην ευημερία του λαού του χωρίς να απειλεί ανοικτά άλλες χώρες.
  Δεν είναι οι εποχές που οι Πέρσες είχαν μία αυτοκρατορία τεράστια από την Ινδία σχεδόν μέχρι όλη την Αίγυπτο. Τώρα την παγκόσμια ηγεμονία την έχουν άλλοι.
  Το Ιράν έχει επικίνδυνη μεσαιωνικού τύπου ηγεσία (θρησκευτικούς ηγέτες μουλάδες. Οι ηγέτες του καταπιέζουν φρικτά ένα αρχαίο λαό που δεν άξιζε τέτοια τύχη. Μακάρι να λυθεί η κρίση αυτή ειρηνικά, αυτό είναι ευχή κάθε καλοπροαίρετου ανθρώπου.
  Πολλοί σχολιαστές έθιξαν εδώ σημαντικές πλευρές του θέματος!!
  Ακόμη να με συγχωρείτε, αλλά ο αντιαμερικανισμός, ως κενή συνθηματολογία, και στην υποκριτική εκδοχή του και στην μή υποκριτική δεν προσφέρεται στην Ελλάδα για να κάνει κανείς πολιτική καριέρα και περιουσία. Αυτά έγιναν την δεκαετία του 80. Αυτό που μας λείπει τώρα είναι η κοινή λογική και όχι τα συνθήματα. Και κάτι ακόμη, οι Έλληνες που στήριξαν για πολλά έτη τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν ήξεραν ότι παρά αντιαμερικανική ρητορική του κατ' ουσίαν ήταν φιλοαμερικανός. Αλλά ξέχασα τότε έπεφτε το αδούλευτο δανεικό χρήμα.
  Να το πω αλλιώς: Μία άρση της υποκρισίας δεν θα ήτο ανώφελη στην Ελλάδα

 17. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 20/01/2012 21:23:39

  Όταν κάνεις απελευθερωτικό αγώνα, αυτά τα φαινόμενα είναι φυσιολογικά και σε όλους τους λαούς που ξεσηκώθηκαν...
  Και μην βλέπεις πολύ τηλεόραση, άμα θέλουν μπορούν να με εμφανίσουν... να κλαίω επειδή μπορεί να πάει ο gap σε κάποιο ειδικό δικαστήριο...
  Όπως και να έχει το πράμμα, η ιστορία θα γίνει για το... λαδάκι, crude oil
  λέγεται, σε συνδιασμό πάντα με την ύπαρξη του Ισραήλ, αλλά και με τις γεωπολιτικές προεκτάσεις όπως έχουν αναπτυχθεί προηγουμένως.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Χαρίλαος 21/01/2012 10:51:10

   Χαρλιλαε ,δεν έχει να κάνει με απελευθερωτικούς αγώνες ,αλλα με την παράνοια του Ισλάμ.

   Ισως να μην είχα προβλημα ,πχ ,να έχει πυρηνικά το Ιρακ του Σαντάμ Χουσείν! Μπορεί να ήταν κάθαρμα ,αλλα ήταν λογικό κάθαρμα, που δεν πίστευε σε παραδείσους με σεξυ ουρί και πιλάφια με μπεσαμέλ!

   Ανέφερα την συγκεκριμένη συνεντευξη σαν παράδειγμα. Είχα όμως την αμφίβολη ευχαρίστηση να ταξιδέψω στις περισότερες απο αυτες τις χώρες ,και έχω ζήσει απο κοντά αυτόν τον άρωστο θρησκευτικό φανατισμό. Αν δεν το ζήσεις δεν το πιστεύεις ,η λέξη "αρωστοι" είναι η μόνη που μου έρχεται στο μυαλό.

   Φαντάζεσαι μιά χώρα όπου ο... Άνθιμος έχει το δικαίωμα να διατάξει τη σύληψη και την εκτέλεσή σου?

   Οχι δεν θέλω να έχει αυτή η χώρα πυρηνικά!

   • Χαρίλαος avatar
    Χαρίλαος @ ΣΤΕΛΙΟΣ 22/01/2012 12:02:09

    Σε διαβεβαιώ ότι και έχω πάει αρκετές φορές στα ισλαμικά κράτη και σαν άθεος που είμαι, εχω μελετήσει (όχι διαβάσει) και το κοράνι, (όπως και τα γραπτά των άλλων θρησκειών). Εγώ θα χαρακτήριζα την σημερινή περίοδο του ισλάμ σαν μεταβατική... Μην ξεχνάς ότι και ο χριστιανισμός πέρασε από αυτό το στάδιο. Και σε καμμία περίπτωση ο θρησκευτικός φανατισμός, οποιασδήποτε θρησκείας, αιρέσεως και παρα-αιρέσεως, και όχι μόνον, είναι επικίνδυνος και εκεί παίρνεις πόντους.

 18. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 20/01/2012 22:08:22

  Κατάλαβα, ζήτω ο αποπυρηνικοποιημενος Δήμος Ηλιουοπολης, Υμηττου, Ταύρου κ.τ.λ

 19. ύφαιστος avatar
  ύφαιστος 21/01/2012 12:55:13

  Το θέμα είναι ότι όποιος αποποιείται το δολάριο σύντομα δέχεται επίθεση,απο την Αμερική και τους είλωτες συμμάχους της (με οποιοδήποτε πρόσχημα). Άλλα τα υπόλοιπα είναι «η γαρνιτούρα στο γλυκό». βλέπε Ιράκ Λιβύη, Το Αφγανιστάν είναι για το Λύθιο. Για τους υπολοίπους δεν τους πέρνει ακόμα και κάνουν το ... κορόιδο. Ευτυχώς που ξύπνησε η Ρωσία και η Κίνα.

 20. PETER K avatar
  PETER K 21/01/2012 14:10:20

  Τυφλωμενοι με τον αντιαμερικανισμο σας στην πλειοψηφεια σας δεν βλεπετε το συμφερον σας.Σας δυσκολευουν τη ζωη οι λαθρο εκει κατω και εσεις μολις διαβασατε καποιο αρθο κτυπατε το στηθος και ουρλιαζετε απο χαρα ως χιμπατζιδες.Εχετε καταντηση σοδομα και γομορα τη χωρα.Αυτα τα μυαλα δυστηχως σας φεραν εκει που ειστε.Περαστικα.

 21. ROTHSCHILD avatar
  ROTHSCHILD 21/01/2012 20:31:47

  O συγγραφέας του ΑΡΘΡΟΥ... ΔΕΝ είναι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ...είναι ΕΒΡΑΙΟΣ που υπηρέτησε μάλιστα στον ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ. Δεν υπάρχουν ΕΒΡΑΙΟΙ άλλης εθνικοτητας. Είναι ΕΘΝΟΣ - ΦΥΛΗ
  http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Helprin

 22. Χρήστος avatar
  Χρήστος 21/01/2012 21:03:53

  Αν το ζήτημα ήταν η φύση του καθεστώτος και η θέση των γυναικών, το Ιράν σε σχέση με τη Σαουδική Αραβία είναι παράδεισος. Αλλά η Σαουδική Αραβία θα συμμετέχει στην επίθεση για την ανατροπή του απάνθρωπου θεοκρατικού καθεστώτος. Μόνο άνθρωποι με εγκεφαλική μαλάκυνση μπορεί να θεωρούν λογικά τα επιχειρήματα της επίθεσης, βασιζόμενοι σε ανθρωπιστικούς λόγους.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Χρήστος 21/01/2012 21:28:18

   Οχι το πρόβλημα δεν είναι η ...θέση της γυναίκας (σε αυτό, βαθιά η σοφία του ισλάμ!) αλλα ο έξαλλος φονταμενταλισμός. Η Σ.Α είναι θεοκρατική αλλα και απόλυτα συντηρητική.

   Και δεν θα έλεγα σταλήθεια την Σ.Α θεοκρατικό κράτος ,οι μουλάδες (Ουλεμάδες) έχουν δύναμη ,αλλα υπάρχει ισοροπία με την κοσμική εξουσία της δυτικόφιλης βασιλικής οικογένειας.

   Τώρα βέβαια ,αν καποια στιγμή ανατραπει η βασιλεία απο κάποιον Σαουδάραβα Χομεινί,πραγματικά το Ιράν θα μοιάζει παράδεισος!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.