29/09/2009 18:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εν ψυχρώ δολοφονίες διαδηλωτών και βιασμοί γυναικών στους δρόμους από τη στρατιωτική Χούντα στη Γουινέα!Ο απολογισμός των νεκρών από την καταστολή αντιπάλων της στρατιωτικής χούντας από τις δυνάμεις ασφαλείας της Γουινέας έφτασε τους 157, ανακοίνωσε σήμερα μια τοπική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα επικαλούμενη νοσοκομειακές πηγές στην πρωτεύουσα.

Ο Τιέρνο Μαάντζου Σόου, πρόεδρος της Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γουϊνέας, δήλωσε ότι στον απολογισμό αυτό δεν περιλαμβάνονται πτώματα που δεν παραδόθηκαν στα νοσοκομεία. Προσέθεσε πως υπολογίζει τους τραυματίες σε πάνω από 1.250

Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, στρατιωτικοί προβαίνουν σήμερα σε πράξεις εκφοβισμού των πολιτών και σε καταχρήσεις σε λαϊκές συνοικίες. "Οι στρατιωτικοί πυροβολούν στον αέρα, λεηλατούν καταστήματα και χτυπούν ανθρώπους", αφηγήθηκε ένας κάτοικος. Δυνάμεις ασφαλείας της Γουινέας άνοιξαν χθες Δευτέρα πυρ εναντίον δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της επόμενης χρονιάς ο αρχηγός της στρατιωτικής χούντας λοχαγός Μούσα Νταντίς Καμαρά.

Ο Μαμάντι Κάμπα, πρόεδρος στη Γουινέα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Αφρικανική Συνάντηση για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (RADDHO), η οποία έχει την έδρα της στο Ντακάρ, διαβεβαίωσε ότι κατά την καταστολή της διαδήλωσης σημειώθηκαν βιασμοί γυναικών σ' ένα στάδιο του Κόνακρι και μετά σε στρατόπεδα και σε αστυνομικά τμήματα. "Οι βιασμοί άρχισαν στο στάδιο. Στρατιωτικοί βίασαν γυναίκες", δήλωσε ο Κάμπα. "Έχουμε τις πληροφορίες αυτές από συγκλίνουσες πηγές, πηγές αστυνομικές και πηγές προσκείμενες στους στρατιωτικούς", δήλωσε προσθέτοντας: "Πολλοί στρατιωτικοί και αστυνομικοί δεν συμφωνούν μ' αυτό που έγινε". "Φοβόμαστε πολύ, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες, θα υπάρξει πόλωση. Στο νοσοκομείο της Ντόνκα, ο απολογισμός είναι καταστροφικός, πρόκειται για σφαγή, για σκηνή φρίκης", προσέθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε σήμερα τους φόνους διαδηλωτών στη Γουϊνέα και κάλεσε τις αρχές να απελευθερώσουν τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, "να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να διασφαλίσουν μια ειρηνική και δημοκρατική μετάβαση".

Εν τω μεταξύ, η  Γαλλία αναστέλλει άμεσα τη στρατιωτική της συνεργασία με τη Γουινέα και επανεξετάζει συνολικά τη βοήθειά της προς τη χώρα αυτή της δυτικής Αφρικής, μετά την άγρια και αιματηρή καταστολή της διαδήλωσης στο Κόνακρι, ανακοίνωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ.

Η Γαλλία, ανακοίνωσε επίσης ότι με πρωτοβουλία της συγκαλείται αύριο Τετάρτη στις Βρυξέλλες μία σύνοδος της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκειμένου να εξετασθεί η λήψη "πρόσθετων μέτρων". Η Γαλλία επαναλαμβάνει την καταδίκη της γι' αυτή την άγρια και αιματηρή καταστολή", αναφέρει ο γάλλος ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. αντί avatar
    αντί 30/09/2009 10:09:28

    Πού είναι οι Αμερικάνοι να αποκαταστήσουν τη δημοκρατία;

  2. Ανώνυμος avatar
    Ανώνυμος 01/10/2009 13:48:32

    ...Που οδηγεί η αποικιοκρατία...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.