04/10/2013 13:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ενώπιον της επιτροπής της ιταλικής Γερουσίας ο Μπερλουσκόνι

Η τελευταία και καθοριστική συνεδρίαση της επιτροπής της ιταλικής Γερουσίας που θα κρίνει εάν θα αποπεμφθεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά την αμετάκλητη καταδίκη του και την -αποτυχημένη- απόπειρά του να ρίξει την κυβέρνηση Λέτα ξεκινά σήμερα. Ο Καβαλιέρε δεν σκοπεύει να παρευρεθεί στη συνεδρίαση και υπογράμμισε την «βεβαιότητά» του ότι θα τον δικαιώσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ένδειξη πως και ο ίδιος θεωρεί πιθανότερη την δυσμενή για αυτόν έκβαση της διαδικασίας.
Η συνεδρίαση της επιτροπής αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της ημέρας. Στην επιτροπή κυριαρχούν αντιτιθέμενοι στον Μπερλουσκόνι και σε περίπτωση που η ετυμηγορία προβλέπει εκδίωξη από τη Γερουσία, η απόφαση θα τεθεί στην κρίση της Ολομέλειας. Τέτοια ψηφοφορία αναμένεται να γίνει σε δύο εβδομάδες. Μετά από χρόνια πρωτόδικων αποφάσεων, εφέσεων, παραγραφών και ενδιάμεσης ψήφισης νόμων «ραμμένων» στα μέτρα του, ο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε τον Αύγουστο οριστικά και αμετάκλητα από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για υπόθεση της Mediaset. Η καταδίκη του επικυρώθηκε και η ποινή του σε φυλάκιση ενός έτους αναμένεται να εκτιθεί ως κατ' οίκον περιορισμός ή κοινωφελή εργασία -κάτι που νομικά θα τον θέσει αυτόματα εκτός πολιτικής σκηνής.

http://www.businessweek.com/news/2013-10-03/berlusconi-in-the-political-dock-as-senate-panel-mulls-expulsio

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΩΣΤΗΣ avatar
    ΚΩΣΤΗΣ 04/10/2013 16:23:03

    Δεν φρόντισε για άξιο διάδοχο ο Σίλβιο?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.