#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/11/2012 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ενωμένος ο συνασπισμός Μέρκελ εν όψει εκλογώνΜπορεί στο εξωτερικό να μην τα πάει και πολύ καλά, στο εσωτερικό πάντως  η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατάφερε να κρατήσει ενωμένο τον κυβερνητικό συνασπισμό της και να μοιράσει απλόχερα κοινωνικές παροχές, εν όψει μάλιστα και των κοινοβουλευτικών εκλογών.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), την Χριστιανική Σοσιαλιστική Ένωση (CSU) και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) κράτησαν ως τα ξημερώματα της Δευτέρας, αλλά η σχεδόν οκτάωρη συζήτηση αποδείχθηκε παραγωγική. Ο συνασπισμός κατέληξε σε συμφωνία για αμφιλεγόμενες πολιτικές κοινωνικής πρόνοιας.

Το FDP κέρδισε το αίτημά του να καταργήσει μια αμοιβή 10 ευρώ που πληρώνεται κάθε τρεις μήνες από τους γερμανούς ασθενείς για τις επισκέψεις τους στο γιατρό. Σε αντάλλαγμα, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωσης της Μέρκελ  και το αδελφό κόμμα της, το CSU, κέρδισαν την απρόθυμη υποστήριξη του FDP για την καταβολή ενός μηνιαίου επιδόματος στους γονείς που φροντίζουν στο σπίτι μικρά παιδιά.

Οι αρχηγοί συμφώνησαν επίσης σε νέα κεφάλαια για τις μεταφορές και μια γενική φορολογική εισφορά, προκειμένου να ενισχυθούν οι συντάξεις για τους φτωχούς.

Από την ανάληψη της εξουσίας της το 2009, η τρικομματική κυβέρνηση μαστίζεται από εσωτερικές διαμάχες. Αλλά με τις εκλογές να απέχουν μόλις 10 μήνες, οι τρεις αρχηγοί αναγκάστηκαν να ενισχύσουν την αλληλοϋποστήριξή τους.

Ο Φίλιπ Ρέσλερ, ηγέτης του FDP, επιζητά απεγνωσμένα ψηφοφόρους και λαϊκή υποστήριξη. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι ο μικρός εταίρος του συνασπισμού  Μέρκελ δεν φτάνει ούτε το 5% που χρειάζεται για να μπει στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Bild am Sonntag την Κυριακή, οι συντηρητικοί της Μέρκελ παραμένουν οι πιο δημοφιλείς στη γερμανική πολιτική σκηνή. Πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, το CDU συγκέντρωσε 39%. Η αξιωματική αντιπολίτευση των Σοσιαλδημοκρατών (SDP) ήταν δεύτερη και είναι οι πιθανότεροι μελλοντικοί εταίροι του συνασπισμού. Οι Πράσινοι έφτασαν το 13%, ενώ το FDP ήταν μόλις στο 4%.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βαγόνι avatar
  βαγόνι 05/11/2012 17:48:17

  'Εχουμε δεί κρατικό καπιταλισμό(ΕΣΣΔ),καπιταλισμό υπό την μοναδική
  ηγεσία κομμουνιστικού κόμματος(Κίνα),αλλά κρατικό νεο-φιλελευθερισμό,
  υπο την ηγεσία του κράτους και της CDU και όχι της "αγοράς",τώρα το
  βλέπουμε...φυσικά,όλα γίνονται με την αμέριστη στήριξη της γερμανικής
  μεσαίας τάξης...αυτό που ακολουθεί,βέβαια,δεν θα είναι ευχάριστο για
  κανέναν...τα παιγνίδια κυριαρχίας έχουν όρια...υπάρχουν και πιό
  ισχυροί παίκτες διεθνώς!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.