14/07/2009 20:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ενθαρρυντικά νέα για τη νόσο του ΑλτσχάιμερΝέα τεστ που αξιολογούν τις εγκεφαλικές αλλαγές και το μεταβολισμό των χημικών ουσιών στο σώμα δείχνουν ενθαρρυντικά για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ, ενώ παράλληλα βοηθούν στην έρευνα για την παρασκευή νέων φαρμάκων, με μικρότερης διάρκειας και φθηνότερες κλινικές δοκιμές, ανακοίνωσαν σήμερα επιστήμονες.

Σε μια μελέτη, ιρλανδοί ερευνητές βρήκαν μια εξέταση που μετρά τον όγκο του εγκεφάλου και ένα συνδυασμό τεστ μνήμης που με ακρίβεια αναγνωρίζουν σχεδόν το 95% των ανθρώπων των οποίων η ήπια γνωστική βλάβη εξελίχθηκε σε αρχικό στάδιο της νόσου Αλτσχάιμερ.

Σε άλλη μελέτη, αμερικανοί ερευνητές βρήκαν ότι ένας τύπος σάρωσης του εγκεφάλου που μετρά τη γλυκόζη συνδυασμένος με χαμηλές επιδόσεις σε εξετάσεις μνήμης, είναι μια ισχυρή πρόβλεψη της εξέλιξης της νόσου. Τα ευρήματα που παρουσίασαν οι ερευνητές σε συνέδριο για το Αλτσχάιμερ στη Βιέννη της Αυστρίας, είναι ορισμένα από τα πρώτα μιας πενταετούς μελέτης, προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων δολαρίων, που έχει στόχο τον εντοπισμό εγκεφαλικών αλλαγών οι οποίες δείχνουν την εξέλιξη της νόσου.

"Η σκέψη είναι αν υπάρχουν βιολογικοί δείκτες που παρακολουθούν τι συμβαίνει στον εγκέφαλο. Αυτό μπορεί να κάνει καλύτερα κατανοητό αν ένα φάρμακο έχει βιολογική επίδραση", είπε ο Νιλ Μπούκχολτς, επικεφαλής της Νευροαπεικονιστικής Πρωτοβουλίας για το Αλτσχάιμερ του Εθνικού Ινστιτούτου Γήρανσης των ΗΠΑ.

Στη μελέτη που διεξάγεται με κρατική χρηματοδότηση και ιδιωτικά κεφάλαια, μετέχουν τουλάχιστον 800 ερευνητές που εξετάζουν τη δομή του εγκεφάλου και βιολογικές αλλαγές, όπως τα νωτιαία υγρά που μπορεί να δείχνουν την εξέλιξη της νόσου.

Ύστερα από δεκαετίες έρευνας, οι γιατροί έχουν ελάχιστες δραστικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της ασθένειας, μιας εκφυλιστικής νόσου του εγκεφάλου που πλήττει τουλάχιστον 26 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, ενώ αναμένεται να προσβάλλει 100 εκατομμύρια έως το 2050.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σπύρος avatar
  Σπύρος 15/07/2009 00:58:03

  Καμιά δραστική Θεραπεία ,δυστυχώς δεν υπάρχει..
  Ολες οι ουσίες πού κυκλοφορούν δεν προσφέρουν καμιά βοήθεια..
  Οι μονες που ευνοούνται ειναι οι Φαρμακευτικές Εταιρείες πού τις κυκλοφορούν και μερίδα Γιατρών πού τις χορηγεί αναίτια.
  Παλιότερα οταν ο Ρεϊγκαν έπασχε απο Αlzheimer,ειχε κυκλοφορήσει μια ουσία η Τακρίνη(Cognex)πού και στις Η.Π.Α. αλλά και στην Ελλάδα διαφημιζόταν ως το Φάρμακο πού ειχε βοηθήσει ουσιαστικά τον ΄Πρόεδρο΄..
  Φυσικά αργότερα αποδείχθηκε πώς η Τακρίνη προκαλούσε σοβαρές Ηπατικές βλάβες και δεν παρείχε την παραμικρή προφύλαξη ή έστω καθυστέρηση της εξέλιξης τής Νόσου.
  Υ.Γ.
  Βεβαια απορώ τι εκφυλίστηκε στον ανύπαρκτο εγκέφαλο τού Ρεϊγκαν γιά να εμφανίσει Alzheimer αλλά αυτό ειναι άλλο θέμα.!!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.