28/09/2009 17:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ενεργειακές συμφωνίες της Βενεζουέλας με αφρικανικές χώρες

Η Βενεζουέλα συνήψε οκτώ συμφωνίες στον τομέα της ενέργειας με αρκετές αφρικανικές χώρες, με την ευκαιρία της δεύτερης συνόδου Νοτίου Αμερικής-Αφρικής (ASA), που οργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στη νήσο Μαργαρίτα, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ενέργειας και Πετρελαίου Ραφαέλ Ραμίρες.

Οι κυριότερες συμφωνίες υπογράφηκαν με τη Νότιο Αφρική, το Πράσινο Ακρωτήριο, το Σουδάν και τη Μαυριτανία. Με τη Νότιο Αφρική και την πετρελαϊκή της εταιρεία Petrosa υπογράφηκε συμφωνία για την κοινή εκμετάλλευση έτοιμων κοιτασμάτων πετρελαίου και ανάπτυξη τεχνολογίας για υγροποιημένο φυσικό αέριο. Με τη Μαυριτανία, η συμφωνία αφορά τη διύλιση και τις προοπτικές παραγωγής πετρελαίου.

Ο πρώτος εξαγωγέας πετρελαίου στη Λατινική Αμερική υπέγραψε επίσης συμφωνίες σε πολλούς άλλους τομείς (ορυχεία, επιστήμες, τεχνολογία, τρόφιμα και γεωργικά προϊόντα) με τον Νίγηρα, το Σουδάν, τη Ναμίμπια και το Μάλι, τόνισε ο ίδιος υπουργός.

Στην τελική διακήρυξή τους, οι χώρες της ASA καλούν σε ανάπτυξη «της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών» και στη «δημιουργία συνθηκών» για την αύξηση του αριθμού των κοινών αφρικανο-νοτιοαμερικανικών επιχειρήσεων προκειμένου «να ενισχυθούν οι επενδύσεις και το εμπόριο στον νότο».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.