22/05/2009 03:07
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ενδείξεις ότι το Πακιστάν γίνεται πυρηνική δύναμη


_____________________________________________________________________________________________
Πρόσφατα έγιναν δημοσίως γνωστές οι ανησυχίες Αμερικανών αξιωματούχων\ πως το Πακιστάν είναι πολύ πιθανόν να αυξάνει τις πυρηνικές του δυνατότητες παρά τον κίνδυνο επικείμενου εμφυλίου πολέμου. Τώρα φαίνεται πως υπάρχουν και οι αποδείξεις για αυτό  καθώς δορυφορικές απεικονίσεις δείχνουν εργασίες επέκτασης του προγράμματος παραγωγής πλουτωνίου του Πακιστάν σε πλήρη εξέλιξη, καθώς και μια πιθανή αύξηση της διαθέσιμης ποσότητας ουρανίου.

Δορυφορικές εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο Επιστημών και Διεθνούς Ασφάλειας (ISIS) δείχνουν να επιβεβαιώνουν τις μέχρι τώρα υποψίες για την επιθυμία του Πακιστάν να αυξήσει τη δυναμική του πυρηνικού του οπλοστασίου. Ακόμη πιο ανησυχητικό φαίνεται το ενδεχόμενο κατασκευής θερμοπυρηνικών όπλων από τους Πακιστανούς. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο ISIS, το Πακιστάν θα μπορεί πλέον να αυξήσει την ποσότητα καυσίμου από τους νέους αντιδραστήρες βαρέως ύδατος δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ύπαρξης άφθονης πρώτης ύλης για τον διαχωρισμό του πλουτώνιου. Πέραν αυτού,  υπάρχει σε εξέλιξη και η επέκταση των εγκαταστάσεων στο Dera Ghazi Khan που χρησιμεύουν στην παραγωγή βασικών υλικών και συστατικών για χρήση σε πυρηνικές βόμβες.

SA - Πηγή Wired.com

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.