Εκστρατεία κατεδάφισης χριστιανικών εκκλησιών στην Κίνα;
13/04/2014 08:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκστρατεία κατεδάφισης χριστιανικών εκκλησιών στην Κίνα;

Η Κίνα αρνείται εκστρατεία κατεδάφισης εκκλησιών, αλλά χαρακτηρίζει ως "υπερβολική" την ανάπτυξη του Χριστιανισμού

Το Κομμουνιστικό Κόμμα στην ανατολική επαρχεία Τσετσιάνγκ απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία κατεδάφισης εκκλησιών, αλλά αξιωματούχος της χώρας χαρακτήρισε την ανάπτυξη του Χριστιανισμού «υπερβολική».

Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλές καταγγελίες που αναφέρουν ότι πολλές εκκλησίες έχουν καταστραφεί σε περισσότερο χριστιανικές περιοχές της χώρας. Οι εκκλησίες στην Τσετσιάνγκ αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της κατεδάφισης ή έχουν αναγκαστεί να αφαιρέσουν τους σταυρούς τους, ισχυρίζονται ακτιβιστές. Άλλες εκκλησίες λέγεται ότι έχουν εντολή να λειτουργούν «πιο διακριτικά», κλείνοντας τα φώτα τους τη νύχτα.
Οι ντόπιοι ιεροκήρυκες κατηγορούν στελέχη του κόμματος για «σημαντική παρέμβαση» στις υποθέσεις της Εκκλησίας και τους παροτρύνουν να εγκαταλείψουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία.Την περασμένη εβδομάδα, οι χριστιανοί συγκεντρώθηκαν σε μια εκκλησία της Γουεντσού, μια πλούσια πόλη-λιμάνι γνωστή και ως «Ιερουσαλήμ της Ανατολής» λόγω της μεγάλης χριστιανικής κοινότητάς της, όταν ανακοινώθηκε ότι θα κατεδαφιστεί.

Σε πρόσφατη ομιλία του, ο επαρχιακός αξιωματούχος και υπεύθυνος θρησκευτικών υποθέσεων υπονόησε τη δυσφορία του Κομμουνιστικού Κόμματος για το πόσο γρήγορα αναπτύσσονταν οι χριστιανικές κοινότητες, σε μια περιοχή που θεωρείται ήδη η πιο χριστιανική της Κίνας. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο από τους εννέα εκατομμύρια κατοίκους της Γουεντσού πιστεύεται ότι είναι Προτεστάντες, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις. Ο Φενγκ Τσιλί, πρόεδρος της επιτροπής εθνοτικών και θρησκευτικών υποθέσεων της Τσετσιάνγκ, δήλωσε ότι η ανάπτυξη του Χριστιανισμού ήταν «υπερβολικά υψηλή και πολύ διασκορπισμένη».
Η Κίνα είναι μια επίσημα ένα άθεο κράτος που προσφέρει επίσημη αναγνώριση μόνο σε πέντε θρησκείες: τον Βουδισμό, τον Καθολικισμό, τον Ισλαμισμό, τον Προτεσταντισμό και τον Ταοϊσμό.Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις αποθαρρύνονται επισήμως, ιδιαίτερα ανάμεσα στα περισσότερα από 85 εκατομμύρια μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ωστόσο, προσφέρεται υποστήριξη σε πολλές επίσημα αναγνωρισμένες εκκλησίες και κάποιοι εντός του Κομμουνιστικού Κόμματος θεωρούν τη θρησκεία ως ένα χρήσιμο σύμμαχο στην διατήρηση της κοινωνικής σταθερότητας. Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ φέρεται να έχει δηλώσει ότι η Κίνα έχει «χάσει τον ηθικό προσανατολισμό της» και σκέφτεται πως οι «παραδοσιακές» θρησκείες όπως ο Βουδισμός, ο Κομφουκιανισμός και ο Ταοϊσμός θα μπορούσαν «να συμβάλουν στο να καλυφθεί το κενό που επέτρεψε στη διαφθορά να ανθίσει» έγραψε πέρυσι το Reuters.

http://www.telegraph.co.uk/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/04/2014 11:32:45

  Τι περίεργο! Τις συναγωγές δε τις άγγιξε ποτέ ο υποτιθέμενα άθεος κομμουνισμός. Τις εκκλησίες όμως. Ίσως να έχει σχέση που οι πατέρες της κομμουνιστικής-σοσιαλιστικής ιδεολογίας ήταν Εβραίοι στο γένος που δήλωναν άθεοι αλλά ήταν μασόνοι-σιωνιστές που μισούσαν το χριστιανισμό και εφάρμοσαν διωγμό που θύμισε Νέρωνα, Μαξιμιανό και Διοκλητιανό μαζί. Και το έγκλημα συνεχίζεται στην Κίνα, την Κορέα, την Αίγυπτο, τη Συρία, τη Νιγηρία και αλλού. Μόνο εναντίον χριστιανών. Γιατί ο Διάβολος που κρύβεται πάντα πίσω από ότι κακό συμβαίνει και συνεργάζεται με τους δικούς του ανθρώπους, μόνο την Αλήθεια του Χριστού πολεμάει.

 2. Ελλην Πολίτης avatar
  Ελλην Πολίτης 13/04/2014 13:45:02

  Mην βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα, γιατί και η θρησκεία που πιστεύετε είναι εβραϊκής καταγωγής. Απλώς το Κινεζικό έθνος έχει αναπτυγμένο το ένστικτο επιβίωσης (όπως και το Ιαπωνικό) και δεν ανέχονται θρησκείες ξένες και διεθνιστικές.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ελλην Πολίτης 13/04/2014 14:11:04

   Επειδή η λατρεία του Διόνυσου δηλαδή προήλθε από την Αίγυπτο και η υποτιθέμενη "πατρώα" θρησκεία δεν ήταν τόσο πατρώα; Και ασχέτως συγκρίσεων και καταγωγής, η θρησκεία-αποκάλυψη του Ιησού Χριστού, δεν ενδιαφέρεται για κοσμικές εξουσίες, φυλή και γένος. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που Τον σταύρωσαν οι πατριώτες Του. Ότι τους απέρριψε επιδεικτικά ως υποκριτές και τους δήλωσε ευθαρσώς ότι θα αποσύρει την εύνοιά Του απέναντί τους επειδή απέτυχαν να δώσουν το καλό παράδειγμα των πιστών στον αληθινό Θεό, και θα αναθέσει σε άλλο έθνος την διάδοση της διαδασκαλίας Του. Και το βάρος της ευθύνης αυτής το ανέλαβαν οι Έλληνες. Τιμή μας και καμάρι μας λοιπόν, αλλά θα δώσουμε λόγο για το ότι δεν εφαρμόζουμε όσα διδάξαμε σε τόσους λαούς και πάνω σε αυτή τη διδασκαλία χτίστηκε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός που δυστυχώς τους τελευταίους αιώνες η Δύση ξέχασε λόγω αιρέσεων (παπισμός -> προτεσταντισμός -> οικουμενισμός, από το κακό στο χειρότερο). Και πάλι έμειναν λίγα κράτη ορθόδοξα να παλεύουν να μείνουν όρθια στη λαιλαπα του υλισμού και του ηδονισμού...

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Ελλην Πολίτης 13/04/2014 15:18:54

   Δεν υπάρχει Έθνος χωρίς ένστικτο επιβίωσης. Ούτε θρησκεία χωρίς αρχές προσηλυτισμού. Και το δικό σας 12θεο ,θρησκεία θεωρείτε (για εσάς)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.