20/01/2010 19:23
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκατοντάδες νεκροί στη Νιγηρία

Σε 464 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους τις τέσσερις τελευταίες ημέρες στις συγκρούσεις που μαίνονται μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην πόλη Τζος της κεντρικής Νιγηρίας και στα περίχωρά της, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον εκπρόσωπο ενός μουσουλμανικού τεμένους.

    Οπως διευκρινίζεται, ο αυξημένος αυτός αριθμός πιστοποιήθηκε μετά την περισυλλογή των νεκρών από διάφορες κοινότητες στα περίχωρα της Τζος. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 150 περίπου νεκρούς.

    "Βρήκαμε τουλάχιστον 200 πτώματα συγκεντρωμένα στο τζαμί της Κούρου Γκάντα Μπίου και άλλους 22 στο Μάι Αντίκο", δήλωσε ο Μουχάμαντ Τάνκο Σίτου, υπεύθυνος του τζαμιού για τους μαζικούς ενταφιασμούς, ο οποίος νωρίτερα είχε υπολογίσει τον απολογισμό των νεκρών μουσουλμάνων σε 177.

    Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) είχε εκτιμήσει νωρίτερα τον αριθμό των χριστιανών που σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις σε 65.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.