#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/04/2013 15:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εγκρίθηκε ο γάμος ομοφυλόφιλων στη ΓαλλίαΤο γάμο ατόμων του ιδίου φύλου ενέκρινε σήμερα η γαλλική Γερουσία, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την ψήφιση σχετικού νόμου. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται η σημαντικότερη κοινωνική μεταρρύθμιση στη Γαλλία μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής το 1981 και αποτέλεσε κομβικής σημασίας δέσμευση στην προεκλογική εκστρατεία των κυβερνώντων σοσιαλιστών του προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Ωστόσο, σε αυτήν αντιτίθενται οι συντηρητικοί Γάλλοι σε μία κυρίως Καθολική χώρα, καθώς και οι γάλλοι μουσουλμάνοι και χριστιανοί ευαγγελιστές.

Η πρόταση νόμου θα επιστρέψει το Μάιο στην Εθνοσυνέλευση, όπου οι σοσιαλιστές διαθέτουν την απόλυτη πλειοψηφία. Ύστερα από την τελική της έγκριση εκεί, πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στα μέσα του χρόνου.
Η Γαλλία έρχεται έτσι να προστεθεί στην λίστα με τις 11 χώρες - περιλαμβανομένων του Βελγίου, της Πορτογαλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Νότιας Αφρικής - όπου επιτρέπεται ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

dw.de

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος avatar
  Γιώργος 12/04/2013 16:19:14

  Άντε και καλούς απογόνους!

 2. βαγόνι avatar
  βαγόνι 12/04/2013 16:34:31

  Γιατί,ένα απλό σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης,μ'όλα τα νομικά
  παρεπόμενα δεν τους φτάνει; έχουν την ανάγκη της τελετουργίας;
  υποτίθεται,πώς αναφέρονται σε μή "συμβατικές" σχέσεις..υποτίθεται!

  • nasos avatar
   nasos @ βαγόνι 13/04/2013 15:45:34

   ''Μη συμβατική σχέση''?Επειδή στο μικροκόσμο σου θεωρείς μη συμβατική μια σχέση ζωής,προτείνω να μαζέψεις τη ρητορική ετεροκανονικότητας με την οποία μάλλον έχεις μεγαλώσει.Η σχέση μου είναι μια συμβατική,φυσιολογική,ανθρώπινη και αληθινή σχέση ανάμεσα σε 2 ανθρώπους που αγαπιούντε.Είναι θέμα ουσιαστικής ισότητας η σχέση μου να αναγνωρίζεται νομικά,ηθικά και κοινωνικά με την ύστατη μορφή επισημοποίησης που είναι ο γάμος.Δεν είμαι ''λιγότερος'' ή κατώτερος επειδή απλά τυγχάνει να αγαπώ άνδρες.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ nasos 13/04/2013 16:32:21

    Είναι αναφαίρετο δικαιώμά μας να διαφωνούμε ότι είναι «φυσιολογικό» αυτό που εσύ αποκαλείς ως τέτοιο. Δεν σε εμποδίζουμε να το διαπράττεις, άρα όλα τα άλλα είναι να'χαμε να λέγαμε. Η κοινωνία δεν θέλει την θεσμοποίηση της παρέκκλισής σου και δεν θα μας την επιβάλει καμία ολιγαρχία. Ακόμα και λάθος να ήμασταν στη θέση μας αυτή (που δεν είμαστε), αυτό δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει τί θέλει και τί απορρίπτει η κοινωνία.

    • jimsid avatar
     jimsid @ ΚΜ 14/04/2013 23:01:56

     Η αηδιαστική ομοφοβία αυτού του σχολίου είναι το λιγότερο και είναι δικάιωμα του καθενός να μην θέλει να θεραπευτεί από αυτήν την ασθένεια (όσο δεν παρενοχλεί τους άλλους και εκφράζει το παράλογο μίσος του εντός των τοιχών του σπιτιού του)..Αλλά όταν πάτε να μας πασάρετε ότι "είστε σωστοί" βασισμένοι σε μηδενικά επιστημονικά στοιχεία ε όχι ! Η ομοφυλοφιλία είναι μία φυσιολογική έκφραση σεξουαλικότητας, αρέσει δεν αρέσει ! Και το τι θέλει και απορρίπτει η κάθε κοινωνία εξαρτάται από το μορφωτικό της επίπεδο (χαμηλότατο στην ελλάδα) και την θρησκευτική ιδεοληψία (υψηλότατη στην ελλάδα) άρα ελάχιστη σημασία έχει για το τι δικαιώματα πρέπει να έχει μία κοινωνική ομάδα. Δυστυχώς για εσάς η νίκη είναι μόνιμη στη Γαλλία και μόνο ένα βήμα προς την πολιτειακή ισότητα ομόφυλων ζευγαριών που τόσο το είδος σας (φασιστικά φοβικά νεοναζιστικά κράματα της κρίσης) σιχαίνεστε. Και η πλειοψηφία των υγιών σκεπτόμενων γάλλων πολιτών στηρίζει το νέο νόμο. Αυτοί στους οποίους αναφέρεστε παρακάτω αποτελούν μειοψηφίες που θεωρούν πως φωνάζοντας δυνατά θα ακουστούν. Είστε μία συνεχώς μειούμενη μειοψηφία στον πολιτισμένο κόσμο και όσο ανεβαίνει το μορφωτικό επίπεδο τόσο δυσκολότερη θα είναι η θέση σας. Σύντομα και στην Ελλάδα η πολιτειακή ισότητα. Και οργιστείτε όσο θέλετε. Δεν σταματάτε την πρόοδο των ανθρωπίνων δικαιώματων.

  • jimsid avatar
   jimsid @ βαγόνι 14/04/2013 23:04:17

   Ποιος σας είπε ότι είναι μή συμβατικές οι σχέσεις ? Οι ομόφυλες οικογένειες έχουν τις ίδιες ανάγκες, υποχρεώσεις και δικαιώματα με τις ετρόφυλες. Το σύμφωνο συμβίωσης είναι απλώς ένα νομικό κατασκεύασμα που διαιωνίζει την θέση των ομόφυλων ζευγαριών και οικογενειών ως πολιτες 2ης κατηγορίας και τίποτε παραπάνω..Αν εσείς θέλετε σύμφωνο συμβίωσης είστε ελεύθερος να υπογράψετε.

   • βαγόνι avatar
    βαγόνι @ jimsid 15/04/2013 09:41:32

    ...Είναι μία μειοψηφική σχέση,απο αρχαιοτάτων χρόνων...
    κάθε πολιτισμένη κοινωνία οφείλει να σέβεται τις
    μειοψηφικές επιλογές ή τις ιδιαίτερες κλίσεις...οφείλει,
    επίσης να παρέχει νομικά διακαιώματα που παραχωρεί
    σε όλους τους πολίτες...ως εδώ!
    Μιλάτε για "ομόφυλες οικογένειες"...ετυμολογικά ο όρος
    συντίθεται απο οίκος+γένος...κάτι πάει να πεί αυτό...θα
    μπορούσατε να μιλήσετε για ομόφυλη συνεύρεση η
    συγκατοίκηση ή όποιον εξειδανικευμένο όρο επιθυμείτε...
    ζητάτε,όμως,την τελετουργική (θρησκευτικού ή πολιτικού
    γάμου)εξίσωση...πρός τί; αφού,το σύνολο των νομικών
    δικαιωμάτων του καθήμέραν βίου σας αναγνωρίζετε με
    το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης,..κοινή φορολογική
    δήλωση,κληρονομικά δικαιώματα κλπ...πλήν ενός,της
    αντικατάστασης της ετερόφυλης αναπαραγωγής με την
    χρήση των τραπεζών σπέρματος και ωαρίων ή της υιοθεσίας...έ,πληρώστε και ένα κόστος της ελεύθερης
    επιλογής σας κι'αφήστε εμάς,τους δόλιους "στρέιτ", να συνεχίσουμε αίροντες τον ημερήσιον σταυρόν του μαρτυρίου!
    Μήν προεξοφλείτε δέ τη μελλοντική σας νίκη,ως πλέον
    "πολιτισμένοι"...στο μέσο μιάς άνευ προηγουμένου κρίσης,
    βάζετε το κερασάκι στην τούρτα με τις μαξιμαλιστικές σας
    θέσεις...το μόνο που μπορεί να προκαλέσετε είναι την
    αντισυσπείρωση των πιό αντιδραστικών δυνάμεων αυτού
    του έρμου τόπου!

 3. Orgilos avatar
  Orgilos 12/04/2013 16:37:21

  Και η κατηφόρα δεν έχει τέλος...

 4. ΚΜ avatar
  ΚΜ 12/04/2013 18:15:56

  Ελπίζω ότι το άθλιο αυτό ορόσημο θα αποδειχτεί μια Πύρρειος νίκη για τα ελευθεριακά λόμπυ και της ΜΚΟ της συμφοράς. Ήδη, αφύπνησαν τα αντανακλαστικά και συσπείρωσαν μεγάλη μερίδα υγιώς σκεπτόμενων Γάλλων, που διαδήλωσαν άλλωστε μαζικά και επανειλημένα. Ας μη βιάζονται λοιπόν να χαρούν οι ροζ και σιελ ουλεμάδες της ελευθεριακότητας και της αποδόμησης της οικογένειας, είτε εκεί στη Γαλλία είτε εδώ σε μας.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ ΚΜ 12/04/2013 18:36:23

   "Ο πιο μεγάλος κίνδυνος γεννιέται τη στιγμή της νίκης."
   (Napoleon Bonaparte)

  • jimsid avatar
   jimsid @ ΚΜ 14/04/2013 23:06:29

   Όπως προείπα αδίκως χαίρεστε..Επειδή μία θλιβερή μειοψηφία βγαίνει στους δρόμους και φωνάζει δεν καθίσταται πλειοψηφία..Η πλειοψηφία των υγιώς σκεπτόμενων γάλλων πολιτών υποστηρίζει την πλήρη πολιτειακή ισότητα των ομόφυλων ζευγαριών και των οικογενειών τους. Λυπάμαι, γνωρίζω ότι είναι δύσκολο η ιδεολογία σας να αποτελεί την ιδεολογία μιας συνεχώς μειούμενης μειοψηφίας.

 5. Zame avatar
  Zame 12/04/2013 18:44:05

  ΚΜ+++++ 10000000000000000000000000000.

 6. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 12/04/2013 19:02:16

  Φαγωθήκανε νά βάλουνε τό δαχτυλίδι.
  Καί τῶρα πού τό βάλανε,τί καταλάβανε;
  Θά λένε,εἴμαστε γκέϋ καί μπήκαμε στό δρόμο τοῦ Θεοῦ...

 7. dim avatar
  dim 12/04/2013 19:51:22

  Σε αυτό το πλανήτη που λέγεται Γη, πρέπει να ισχύουν, τουλάχιστον από τις χώρες που θέλουν να λέγονται πολιτισμένες, νόμοι που αν μη τι άλλο θα βασίζονται στη λογική...

  Ο νόμος που λέει ότι επιτρέπονται γάμοι ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου, και η υιοθεσία παιδιών από άτομα του ίδιου φύλου, και άρα η δημιουργία οικογένειας από άτομα του ίδιου φύλου, απλά δεν έχει καμία λογική υπόσταση...

  Αν, από τη στιγμή που επιτρέπεται αυτό, επιλέξουν όλοι να κάνουν το ίδιο, τότε πολύ απλά θα σταματήσει να υπάρχει το ανθρώπινο είδος... Αλλά από τη στιγμή που ο νομοθέτης δε βρίσκει καμία διαφορά στο αν μπορεί να γίνεται αυτό, σε σχέση με τη δημιουργία οικογένειας μεταξύ ατόμων διαφορετικού φύλου και αναπαραγωγής, τότε όλα αφήνονται στη τύχη τους πια... Και δεν εννοώ για δέκα χρόνια μετά (δε πρόκειται ξαφνικά όλοι να γίνουν gay επειδή πέρασε ένας νόμος), αλλά μιλάμε για μετά από 3-4 γενεές, μετά από 1 πχ αιώνα... Όταν το 5% σήμερα των παιδιών μεγαλώσουν με γονείς του ίδιου φύλου, και αύριο αυτά το θεωρήσουν φυσιολογικό, μετά από 20 χρόνια το ποσοστό θα γίνει 15%, μετά από 40 χρόνια 30%, μετά από 100 χρόνια θα γίνεται η αναπαραγωγή μόνο μέσα από τεχνητές μεθόδους... Αυτό το υπέροχο πράγμα που μας έδωσε ο Θεός (η φύση για κάποιους άλλους, δεν εξετάζω το θρησκευτικό θέμα εδώ), έρχεται ο νομοθέτης και το καταστρέφει, εξισώνοντας το με τη δυνατότητα που δίνει η επιστήμη να επιτυγχάνεται τεχνητά η αναπαραγωγή...

  Μιλάμε για μηδενική λογική, που ακόμα και φιλελεύθεροι φιλόσοφοι τεράστιας εμβέλειας δε θα συμφωνούσαν ποτέ να συμβεί... Είναι άλλο να εξασφαλίζεις για τα άτομα που κάνουν τέτοιες επιλογές όλες τις κοινωνικές και πολιτικές ευκαιρίες για ίση μεταχείριση (και σε αυτό συμφωνούμε όλοι και οι «συντηρητικοί» και οι «φιλελεύθεροι», πλην φασιστών και ναζιστών), και είναι τελείως διαφορετικό να επιτρέπεις την δυνατότητα δημιουργίας οικογένειας και απόκτησης απογόνων από άτομα του ίδιου φύλου… Ναι στο σύμφωνο συμβίωσης, ναι στη παραδειγματική τιμωρία όσων κάνουν διακρίσεις σε επαγγελματικό κλπ επίπεδο για gay άτομα, αλλά σε καμία περίπτωση ναι σε νόμο για γάμους και υιοθεσίες παιδιών…

  Η ελευθερία σταματά εκεί όπου αυτό που θέλει να πράξει αυτός που θεωρεί ότι είναι δικαίωμα του να πράξει ελεύθερα ό,τι αυτός επιθυμεί, σταματάει όταν αυτή η πράξη δύναται να είναι εις βάρος του συνόλου, και ως μέγιστο σύνολο είναι το ίδιο το ανθρώπινο είδος… Πράξεις όπως η μη δυνατότητα αναπαραγωγής, η δυνατότητα επιλογής του φύλου του παιδιού σου, η αυτοκτονία κλπ, είναι πράξεις κατά του ίδιου του ανθρώπινου είδους και ως εκ τούτου δε θα έπρεπε ποτέ να επιτρέπονται δια νόμου… Αν όλοι επιλέξουν ξαφνικά να αυτοκτονήσουν τέλος το ανθώπινο είδος… Αν όλοι επιλέξουν να κάνουν παιδιά του ίδιου φύλου, τέλος το ανθρώπινο είδος… Είναι κάποια πράγματα στα οποία απλά η λογική ξεπερνάει την όποια επιθυμία για «φιλελεύθερες» απόψεις, και η λογική είναι πάνω από όλους και από όλα…

  • jimsid avatar
   jimsid @ dim 14/04/2013 23:08:44

   "Και δεν εννοώ για δέκα χρόνια μετά (δε πρόκειται ξαφνικά όλοι να γίνουν gay επειδή πέρασε ένας νόμος), αλλά μιλάμε για μετά από 3-4 γενεές, μετά από 1 πχ αιώνα… Όταν το 5% σήμερα των παιδιών μεγαλώσουν με γονείς του ίδιου φύλου, και αύριο αυτά το θεωρήσουν φυσιολογικό, μετά από 20 χρόνια το ποσοστό θα γίνει 15%, μετά από 40 χρόνια 30%, μετά από 100 χρόνια θα γίνεται η αναπαραγωγή μόνο μέσα από τεχνητές μεθόδους… "

   Επιστημονική ανάλυση για τον κάδο ανακύκλωσης που στηρίζεται στο επιστημονικά καταριφθέν σενάριο ότι κατά κάποιον παράλογο τρόπο η ομοφυλοφιλία αποτελεί "επιλογή".Όπως λέτε λογική πάνω από όλα. Και η λογική επιβάλλει την ίση μεταχείριση από το νόμο ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών και των οικογενειών τους..Α ρε ελλαδίτσα πόσο πίσω είσαι..

 8. fe avatar
  fe 12/04/2013 19:58:11

  "Αν όλοι επιλέξουν να κάνουν παιδιά του ίδιου φύλου, τέλος το ανθρώπινο είδος…"

  ειναι πιθανοτερο να εξαφανιστει το ανθρωπινο ειδος απο πυρηνικο πολεμο παρα απο τους γαμους ομο.Δεν συμφωνω με τους γαμους αλλα οι υπερβολες δεν ειναι καλες.

  • dim avatar
   dim @ fe 12/04/2013 23:44:40

   Δεν είπα ότι θα γίνει... Αλλά ο νομοθέτης πρέπει να σκέφτεται το εξής: Αν το επιτρέψω αυτό για έναν είναι ΟΚ? Ναι, είναι ΟΚ (αν ήταν να το επιτρέπω μόνο για κάποιους)... Αλλά αν αυτη η δυνατότητα που δίνω για τον έναν, γενικευτεί, μετά τι έχουμε? Έχουμε κάτι καλό για το ανθρώπινο είδος? ΌΧΙ... Άρα δε πρέπει να ανοίξω αυτό το παραθυράκι, ούτε για τον έναν, ούτε για κανέναν...

   Στα πάντα πρέπει να είμαστε "φίλοι της λογικής"... ούτε "φίλοι της ελευθερίας", ούτε τίποτα άλλο παρά μόνο φίλοι της λογικής... Η ελευθερία, το συναίσθημα, ο τσαμπουκάς, ο μαξιμαλισμός, η βία, τίποτα από όλα αυτά δεν έχουν καμία μα καμία δυνατότητα να "σταθούν" απέναντι στη λογική... Στο ερώτημα "λογική" ή "συναίσθημα", ειδικά όσον αφορά νόμους, ηγεσία, αποφάσεις που αφορούν το σύνολο, το μέλλον γενεών κλπ δε χωράει ποτέ κανένα συναίσθημα, παρά μόνο η λογική....

 9. Πατωματζής avatar
  Πατωματζής 12/04/2013 20:46:25

  Η ανθρωπότητα έχει λύσει όλα της τα σοβαρά προβλήματα, ε και τώρα τι άλλο απομένει??
  Να επιληφθεί επί του ζητήματος του "γάμου" μεταξύ των ομοφυλοφίλων.
  Όλα τα είχε Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε....
  Εδώ το Ισλάμ (που το απεχθάνομαι βεβαίως - βεβαίως) είναι απόλυτο σε τέτοια ζητήματα. Αντί να ασχοληθεί ο σύγχρονος δυτικός κόσμος με ουσιώδη προβλήματα, κοιτάει πώς θα βολεύονται νομικά οι (άστο θα λογοκριθεί).

 10. δημης avatar
  δημης 13/04/2013 07:49:24

  ΤΩΡΑ ΠΟΥ...ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ .... ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ..ΠΧ ΠΕΙΝΑ..ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ....
  Ή ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΛΕΥΡΟ....ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.