#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/01/2012 18:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είμαστε όλοι Έλληνες!Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, αλλά για λάθος λόγους.

Με την κρίση που ταλανίζει την οικονομία της χώρας τους, οι Έλληνες έχουν καταντήσει… ανέκδοτο.

Ο ελληνικός πολιτισμός όμως, διαθέτει μεγάλο βάθος, που εκτείνεται πέραν των επικεφαλίδων. Οι Έλληνες επηρέασαν όσο  κανείς άλλος τον πλανήτη.

Κι αν δεν με πιστεύετε, ας αρχίσουμε από το φαγητό.

Σε όλους αρέσουν οι ελληνικές νοστιμιές, ο κλασικός μπακλαβάς, ακόμη και η τελευταία μόδα: το ελληνικό γιαούρτι. Οι Έλληνες το απολαμβάνουν εδώ και πολλές γενιές, αλλά οι μοδάτοι γαστρονόμοι το ανακάλυψαν μόλις πρόσφατα.

Πέρα όμως από τα τρόφιμα, η ιστορία της Ελλάδας, και ο πολιτισμός της, αποτελούν τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού, και συνεχίζουν να επηρεάζουν ακόμη και σήμερα την καθημερινότητα μας. Ιδού μερικά παραδείγματα:

Υπάρχει κάποιος λόγος που όλα τα κτίρια στην Ουάσιγκτον κοσμούνται από αρχαιοελληνικές κολώνες. Η δημοκρατία ξεκίνησε στην Αρχαία Ελλάδα, και ως λέξη είναι ελληνική. Με την εξέλιξη της δημοκρατίας, οι ναοί της Ελλάδας έφτασαν να ταυτίζονται με αυτήν.

Ο Όμηρος ήταν ο πρώτος δυτικός αφηγητής, με την Οδύσσεια και την Ιλιάδα, τα αριστουργήματα που συνεχίζουν να μας εμπνέουν ακόμη και σήμερα.

Οι Έλληνες ήταν επίσης οι πρώτοι διανοούμενοι. Ο Αριστοτέλης, για παράδειγμα, αποτελεί μια από τις πιο καθοριστικές προσωπικότητες της παγκόσμιας φιλοσοφίας, έχοντας ασχοληθεί και γράψει για τα πάντα, από φυσική και βιολογία, μέχρι θέατρο.

Βέβαια, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Οι εφημερίδες σήμερα μας λένε για το πόσο τεμπέληδες είναι οι σημερινοί Έλληνες. Σωστά; Λάθος και πάλι!

Οι Ελληνοαμερικανοί αποτελούν μερικούς από τους πιο σκληρά εργαζόμενους πολίτες. Με την άφιξή τους στην Αμερική, έφεραν ελάχιστα πράγματα μαζί τους, αλλά μια τεράστια κληρονομιά εθίμων, παραδόσεων, και μιας εργασιακής ηθικής που έχτισε μνημεία, έφερε τον πολιτισμό, και όλα αυτά σε εποχές που ο υπόλοιπος κόσμος βρίσκονταν στην λίθινη εποχή.

Σήμερα, είναι από τους πιο πετυχημένους Αμερικανούς, και συνεχίζουν να προωθούν τον πολιτισμό τους. Μάλιστα, ο γύρος ανακαλύφθηκε εδώ στην Αμερική, στην ελληνική γειτονιά του Σικάγου.

Οι Έλληνες δεν είναι μοναχοφάηδες. Όλες τις συνεισφορές τους τις μοιράζονται με τον υπόλοιπο κόσμο.  Έτσι, άσχετα αν είμαστε ή όχι Έλληνες, όλοι ανεξαιρέτως συμμετέχουμε στον ελληνικό πολιτισμό. Για αυτό και λέμε πως όλοι είναι Έλληνες!

 

 

Της Stephanie Vlaxakis
Huffington Post
http://www.huffingtonpost.com/stephanie-vlahakis/its-all-greek-to-us-greek_b_1181248.html

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Agni avatar
  Agni 05/01/2012 19:25:43

  Καημένη πατριώτισσα,η δημοκρατία είναι ελληνική λέξη και υπάρχουν Έλληνες που οραματίζονται χούντες,φασισμούς και απο τον πλούτο μιας τεράστιας πατρίδας ανακάλυψαν κάι έκαναν μόδα ένα δήθεν αντιδημοκρατικό ρητό του Ισοκράτη,ξεχνώντας οτι,η κριτική του αναφερόταν στην άμεση δημοκρατία της εποχής και όχι στην ήδη αντιπροσωπευτική που υπήρχε μέχρι πριν δυο χρόνια..

 2. juliet avatar
  juliet 05/01/2012 20:10:53

  ''Ολοι είμαστε Ελληνες!Οι νόμοι μας,η φιλολογία μας ,η θρησκεία μας ,η τέχνη μας ,έχουν τις ρίζες τους στην έξοχη Ελλάδα.Χωρίς την Ελλάδα,η Ρώμη των προγόνων μας ,η κατακτήτρια Μητρόπολη ,δεν θα διέχυνε,με την βοήθεια των όπλων,τα φώτα της σε μας και θα είμαστε ακόμη ίσως σήμερα άγριοι ειδωλολάτρες,σαν και πρώτα''.
  Σελλεΰ-Αγγλος ποιητής

 3. Agni avatar
  Agni 05/01/2012 20:38:45

  +10000

 4. juliet avatar
  juliet 05/01/2012 20:41:44

  H εικόνα της σημαίας καταπληκτική .
  Πάντα κι όπου σ΄αντικρύζω
  με λαχτάρα σταματώ
  περήφανα δακρύζω
  ταπεινά σε χαιρετώ.....
  .............................................Πολέμης

 5. athamas avatar
  athamas 05/01/2012 21:27:42

  Έτσι, όλοι είναι Έλληνες, εκτός της κυβέρνησης παπαδήμιου και όσων την στηρίζουν!

 6. Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
  Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 05/01/2012 23:24:45

  Δεν έχω την προσδοκία να αισθάνονται οι Αμερικανοί ή οι Κινέζοι σαν Έλληνες..δε μ'απασχολεί.
  Όταν αντικρύζω τη γαλανόλευκη ζητώ το άγγιγμά της,με πιάνει ρίγος,
  αισθάνομαι συγκινημένος,περήφανος,δυνατός.
  Όταν κοιτώ τη γαλανόλευκη..επιθυμώ να με τυλίξει και να μου διηγηθεί
  ιστορίες παλιές,πολύ παλιές από την πατρίδα...
  Όταν κοιτώ τη γαλανόλευκη γίνομαι πιο πολύ Έλληνας !

 7. Y. avatar
  Y. 05/01/2012 23:33:33

  Αν είμαστε όλοι Έλληνες, πως φθάσαμε τότε την Ελλάδα εδω? Οι Έλληνες ποτέ δεν θα το επέτρεπαν αυτό. Μήπως θέλουμε να πιστεύουμε πως είμαστε Έλληνες ? ?

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Y. 05/01/2012 23:48:16

   Φίλε Υ.
   Οι Έλληνες δε νερώνουν το αίμα τους...
   Αυτοί που το έκαναν, μας έφεραν εδώ που μας έφεραν.. οι ατόφιοι όμως, δεν άφησαν και δε θ'αφήσουν να μας
   εξαφανίσουν...
   Το μεγαλείο του Ελληνισμού λίγοι το νιώθουν.
   Όσοι το νιώσουν όμως έστω και λίγοι νάναι..έχουν τη δύναμη μυριάδων.

   • Agni avatar
    Agni @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 06/01/2012 00:48:56

    Πολλοί λιγοι το νιώθουν καθαρό και ανόθευτο,γεμάτο ελευθερία..:)

    • juliet avatar
     juliet @ Agni 06/01/2012 09:30:44

     Agni,
     εμένα , δεν είναι καθαρό και ανόθευτο αλλά είναι γεμάτο ελυθερία,χαχαχαχα.

   • Y. avatar
    Y. @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 06/01/2012 10:03:25

    Το πρόβλημά σου μάλλον είναι η εξαφάνιση. Για μένα η κατάντια (...αξιοπρέπεια)

    • juliet avatar
     juliet @ Y. 06/01/2012 11:29:02

     Υ.
     Δεν κατάλαβα για μένα ήτανε αυτό; Η εξαφάνιση είναι προνόμιο των ''΄γνήσιων'' Ελλήνων.Την κατάντια της Πατρίδας που γεννήθηκα και ''δέχτηκε'' τον πατέρα μου δεν την έφερα εγώ που έτυχε να είμαι περίπου κατά το ήμισυ Ελληνίδα.Εγώ πρώτη τίμησα τη Σημαία της Πατρίδας μου και εγώ έμαθα να παιδιά μου σ΄όποιο μέρος της γης και να είναι να πολεμούν για την Ελλάδα.Δεν κλαψουρίζω ,πολεμάω .Ξέρω να ξεχωρίζω τους εχθρούς από τους φίλους ,τους συνετούς απο τους επιπόλαιους,τους υποτιθέμενους πατριώτες από τους πατριώτες.Είμαι περήφανη γι' αυτο που είμαι και το σπουδαιότερο από που προέρχομαι.Δεν εξαγοράστηκα, δεν ξεπούλησα.Δεν λασπολόγησα,δεν συκοφάντησα.Αν τώρα υποθέτεις ότι το προβλημά μου είναι η εξαφάνηση του Ελληνα μην απορείς γιατί η Ελλάδα έφτασε εδώ που έφτασε.
     Αν σου έφτιαχνα ένα παραμύθι, αν σου χάριζα εύκολο χρήμα,αν ήξερα να συκοφαντώ και να κρύβομαι πίσω λόγια μεγάλα θα ήμουνα καλή υπήκοος αυτής της χώρας.Δεν είμαι αυτά που ζητάς ,ξέρω να πολεμάω για την ισότητα ,την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και να ζω ήσυχα και αθόρυβα.Αλλοστε το DNA μου ,είναι από περήφανους πολεμιστές και όχι δοσίλογους.Και έτσι για την ιστορία από τη πλευρά της γιαγιάς μου, προγονός μου ήτανε κάποιος που αγωνίστηκε για τα δίκια του αγρότη κάπου εκεί στο Κιλλελερ ,ο Μαρίνος Αντύπας αν έχεις ακουστά. Συμπέρασμα αν το προβλήμα μου είναι η εξαφάνιση της Ελλάδας ,προσπάθησε το δικό σου πρόβλημα να είναι η σωτηρία της Ελλάδας.Και μια συμβουλή ,να διαβάζεις καλά για να καταννοείς τα μηνύματα.

     • Y. avatar
      Y. @ juliet 06/01/2012 11:54:53

      ...για το Μακεδώνα

     • Y. avatar
      Y. @ Y. 06/01/2012 11:57:35

      "...δε θ’αφήσουν να μας
      εξαφανίσουν…"

 8. juliet avatar
  juliet 06/01/2012 12:40:31

  Y.
  συγγνώμη,αλλά έτσι όπως έγινε νόμιζα ότι ήτανε απάντηση για μένα και για το μόνο που δεν μπορεί να με κατηγορήσει κάποιος είναι ότι δεν πονάω την Πατρίδα μου.

 9. Y. avatar
  Y. 06/01/2012 12:58:56

  ...συμβαίνουν αυτά. Σημασία ε΄χει πάντα να αίρονται οι παρανοήσεις

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.