26/11/2010 17:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δύο εδρών πλειοψηφία γιά την ιρλανδική κυβέρνηση

Το κυβερνών κόμμα στην Ιρλανδία, το "Φιάνα Φέϊλ", υπέστη ήττα κατά την αναπληρωματική βουλευτική εκλογή, περιορίζοντας την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία σε δύο μόνον έδρες, αναγνωρίστηκε σήμερα από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Μαίρη Κόγλαν.

Την έδρα της εκλογικής περιφέρειας Ντόνεγκαλ στη βορειοδυτική Ιρλανδία κέρδισε ο υποψήφιος βουλευτής του εθνικιστικού "Σιν Φέϊν", με ποσοστό ψήφων περίπου 40%, έναντι 21% γιά τον κυβερνητικό υποψήφιο (τελικά αποτελέσματα).

--Οι εκλογές έγιναν ενώ το κόμμα του πρωθυπουργού Μπράϊαν Κόουεν διαθέτει δημοφιλία μόνον 17% σε εθνικό επίπεδο, ταυτοχρόνως λόγω της ύφεσης που διάγει η ιρλανδική οικονομία και του πρωτόγνωρου 4ετούς προγράμματος λιτότητας που πρότεινε η κυβέρνηση, γιά να ξεπεραστεί η ύφεση. Επίσης ο λαός εκφράζει τώρα ένα "αίσθημα ταπείνωσης", επειδή η χώρα θα αποδεχθεί μία εξωτερική οικονομική βοήθεια.

--Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την κυβέρνηση στηρίζουν με την ψήφο τους οι Πράσινοι και δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, που όμως πρόσφατα απείλησαν να ξανασκεφθούν το θέμα της θετικής προς την κυβέρνηση ψήφου.

Η κυβέρνηση προγραμματίζει να γίνει η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού λιτότητας την 7η Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΡΚΑΣ avatar
    ΑΡΚΑΣ 26/11/2010 22:55:15

    Άμα τους "ρίξουν" τώρα - πράγμα που δεν θα γίνει - το ευρώ μας τελείωσε. Σημαίνει ότι η Ιρλανδία θα αναγκαστεί να δανειστεί πολύ ακριβά και βεβαίως το μπαλάκι θα πάει κατευθείαν σε Πορτογαλία, Ισπανία και - ίσως - Ιταλία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.