#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/12/2012 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διώκουν τους άθεους ανά τον κόσμοΆθεοι αλλά και σκεπτικιστές θρησκειών υφίστανται διώξεις και διακρίσεις σε πολλά μέρη του κόσμου, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον επτά χώρες στις οποίες μπορεί να εκτελεστούν αν οι πεποιθήσεις τους γίνουν γνωστές, σύμφωνα με νέα έκθεση της Διεθνούς Ανθρωπιστικής και Ηθικής Ένωσης (IHEU). Όπως προκύπτει, «οι άπιστοι» στις ισλαμικές χώρες αντιμετωπίζουν τις πιο σοβαρές -και μερικές φορές απάνθρωπες- τιμωρίες από το κράτος και τους οπαδούς της επίσημης θρησκείας.

Αλλά η έκθεση  επισημαίνει επίσης ότι πολιτικές σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες ευνοούν τις θρησκείες και τις οργανώσεις τους, ενώ αντιμετωπίζουν τους άθεους ως περιθωριακούς.

Στην έκθεση με τίτλο «Ελευθερία της Σκέψης 2012», αναφέρεται ότι «υπάρχουν νόμοι που αρνούνται το δικαίωμα του να είσαι άθεος, περιορίζουν την ελευθερία των πεποιθήσεων και της έκφρασής τους, του αφαιρούν το δικαίωμα της ιθαγένειας και περιορίζουν το δικαίωμά τους να παντρευτούν». Άλλοι νόμοι «παρεμποδίζουν την πρόσβασή τους στη δημόσια εκπαίδευση, τους απαγορεύουν να κατέχουν δημόσια αξιώματα, τους αποτρέπουν από το να εργάζονται για το κράτος, ποινικοποιούν την κριτική της θρησκείας τους και τους εκτελούν επειδή αρνήθηκαν την θρησκεία των γονέων τους».

Ο Heiner Bielefeldt, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για την ελευθερία της θρησκείας ή των πεποιθήσεων, χαιρέτισε την έκθεση, λέγοντας ότι δεν είναι ευρέως γνωστό το ότι οι άθεοι καλύπτονται από τις παγκόσμιες συμβάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η IHEU - η οποία συνδέει πάνω από 120 ανθρωπιστικές, αθεϊστικές και κοσμικές οργανώσεις σε περισσότερες από 40 χώρες - είπε ότι τη σύνταξη της έκθεσης έγινε με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με έρευνα σε 60 περίπου χώρες, οι επτά όπου η έκφραση των αθεϊστικών απόψεων ή η αποστασία από την επίσημη θρησκεία μπορεί να επιφέρει τη θανατική ποινή είναι το Αφγανιστάν, το Ιράν, οι Μαλδίβες, η Μαυριτανία, το Πακιστάν, η Σαουδική Αραβία και το Σουδάν. Η 70σελιδη έκθεση δεν αναφέρει πρόσφατες περιπτώσεις εκτέλεσης για «αθεϊσμό» - αλλά οι ερευνητές λένε ότι το αδίκημα συχνά εντάσσεται σε άλλες κατηγορίες.

Σε μια σειρά από άλλες χώρες - όπως το Μπαγκλαντές, η Αίγυπτος, η Ινδονησία, το Κουβέιτ και η Ιορδανία – η δημοσίευση αθεϊστικών ή ανθρωπιστικών απόψεων για τη θρησκεία απαγορεύονται ή περιορίζονται αυστηρά σύμφωνα με τους νόμους περί «βλασφημίας». Σε πολλές από αυτές τις χώρες και άλλες, όπως η Μαλαισία, οι πολίτες πρέπει να εγγραφούν ως οπαδοί ενός μικρού αριθμού επίσημα αναγνωρισμένων θρησκειών, που συνήθως περιορίζονται στον Χριστιανισμό, τον Ιουδαϊσμό, καθώς και το Ισλάμ.

Έτσι, οι άθεοι και οι ανθρωπιστές αναγκάζονται να πουν ψέματα προκειμένου να αποκτήσουν τα επίσημα έγγραφα τους, χωρίς τα οποία είναι αδύνατον να πάνε στο πανεπιστήμιο, να λάβουν ιατρική περίθαλψη, να κάνουν ταξίδια στο εξωτερικό ή ακόμα και να οδηγήσουν.

Στην Ευρώπη, την υπο-Σαχάρια Αφρική και τη Λατινική και Βόρεια Αμερική, χώρες οι οποίες αυτοπροσδιορίζονται κοσμικές δίνουν προνόμια ή ευνοούν τις χριστιανικές εκκλησίες στο να παρέχουν εκπαίδευση και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, αναφέρει η IHEU.

Στην Ελλάδα και τη Ρωσία, η Ορθόδοξη Εκκλησία προστατεύεται σημαντικά από την κριτική και έχει περίοπτη θέση σε κρατικές εκδηλώσεις, ενώ στη Βρετανία οι επίσκοποι της Εκκλησίας της Αγγλίας έχουν αυτόματα θέσεις στην άνω βουλή του κοινοβουλίου.
Ενώ η ελευθερία της θρησκείας και του λόγου προστατεύεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει η έκθεση, επικρατεί ένα κοινωνικό και πολιτικό κλίμα « στο οποίο κάνουν τους άθεους και τους μη-θρησκευόμενους να αισθάνονται σαν λιγότερο Αμερικανοί, ή μη-Αμερικανοί».

Σε τουλάχιστον επτά πολιτείες των ΗΠΑ, οι συνταγματικές διατάξεις εμποδίζουν τους άθεους από δημόσια αξιώματα, ενώ σε μια πολιτεία, το Αρκάνσας, υπάρχει νόμος που απαγορεύει στους άθεους να καταθέσουν ως μάρτυρες σε δίκη.

Reuters

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 13/12/2012 17:40:05

  Πολύ ἀπλά,αὐτά συμβαίνουν σέ θεοκρατικά καθεστῶτα πού οἱ θρησκείες τους εἶναι ἀνθρώπινα κατασκευάσματα.Στήν Ἑλλάδα,παρόλο πού κατηγορεῖται ἀπό πολλούς ἀδιάφορους ἤ ἀντίθετους πρός τή θρησκεία γιά τόν μή χωρισμό Ἐκκλησίας καί κράτους καί παρά τήν πολεμική πού ἀσκεῖται κατά τῆς Ἐκκλησίας,τέτοια φαινόμενα φίμωσης πεποιθήσεων δέν ὑπάρχουν,διότι εἶναι ἀντίθετα πρός τή διδασκαλία τοῦ ἰδρυτοῦ της. Ὁ ἴδιος ὁ Χριστός διεκήρυξε: «ὅστις θέλει,ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν...»Δίνει ἀπόλυτη ἐλευθερία στήν ἐπιλογή,κανέναν δέν βάζει μέ τό ζόρι.Καί πάλι τόν κατηγοροῦν...

  • nikias avatar
   nikias @ Κυθήριος Τ. 14/12/2012 03:26:46

   Πολύ απλά και ορθότατα !!!!

   ++++++++++++++++++++++++++++++

 2. Στέφανος avatar
  Στέφανος 13/12/2012 17:47:05

  Φαντάζεστε στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ ή στα τρόλλευ αντί για διαφημίμησεις να υπήρχαν επιγραφές του τύπου "Πιθανότατα δεν υπάρχει Θεός. Σταμάτα να ανησυχείς και ζήσε τη ζωή σου". Ναι , αυτό συνέβη στη Βρετανία πριν από 4 χρόνια όπου επιγραφές όπως αυτές της φωτογραφίας έκαναν το γύρο του Λονδίνου άπειρες φορές ύστερα από οργανωμένη καμπάνια νεοαθεϊστικών οργανώσεων. Πώς, τουλάχιστον στη Βρετανία, διαμαρτύρονται για περιθωριοποίηση και καταπίεση; Είπαμε ας είναι άθεοι αλλά ας μην προκαλούν με χυδαιότητες όπως αυτή της φωτογραφίας.

  • Γιώργος1 avatar
   Γιώργος1 @ Στέφανος 13/12/2012 20:27:29

   Η πλάκα είναι ότι νομίζουν πως όσοι πιστεύουν στον Θεό, δεν απολαμβάνουν την ζωή... Ό,τι να'ναι δηλαδή...

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 13/12/2012 18:05:06

  Στην Ελλάδα οι άθεοι έχουν προνόμια. Άρθρο που δεν μας αγγίζει διόλου

 4. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 13/12/2012 18:23:26

  Μπά, θάλεγα πώς στήν συντριπτική πλειοψηφία διώκονται οι πιστοί, ιδίως οι Χριστιανοί, καί ιδιαίτατα οι Ορθόδοξοι !
  Μεμονωμένες διώξεις δηλωσιών ως αθέων δέν πρέπει νά καλύψη τήν ολομέτωπη επίθεση τών Νεοταξιτών εναντίον τών θρησκειών.
  Μέ μεγαλύτερο μένος κατά εκείνων πού αντέχουν επί αιώνες, γιατί ακριβώς στηρίζονται επί τής Αναστάσεως.

 5. Γιώργος1 avatar
  Γιώργος1 13/12/2012 19:08:17

  Συγνώμη, αλλά σ'αυτές τις ισλαμικές χώρες διώκεσαι και αν αυνανίζεσαι, δεν μου λέει κάτι αυτό... Ξέρετε, στις ίδιες ισλαμικές χώρες, αν είσαι Χριστιανός, τυχερός θα είσαι αν απλώς σε πυροβολήσουν στο κεφάλι... Οι Χριστιανοί σ'αυτές τις χώρες περνάνε τα πάνδεινα, αλλά δυστυχώς δεν έχουν γίνει έρευνες από τα ίδια "ανθρωπιστικά" ιδρύματα γι'αυτό το μείζον ζήτημα... ούτε έχω δει αναρτήσεις εδώ στο antinews (εκτός και αν μου έχουν ξεφύγει). Εδώ στην Ελλάδα, πάντως, είναι πολύ in να είσαι άθεος/σκεπτικιστής... Δεν είναι δα και στο περιθώριο οι άθεοι στις δυτικές χώρες, ίσα-ίσα θα έλεγα...

 6. aριστος11 avatar
  aριστος11 13/12/2012 19:51:57

  Ιερατείο και εξουσία είναι έννοιες ταυτόσημες απο καταβολής κόσμου και πάντα εναλλάσσονταν στην εξουσία. Ακόμα και στην Δυτική Ευρώπη είχαμε εναλλαγή περνώντας απο τον Καισαροπαπισμό στον Καισαροπαπισμό και τούμπαλιν.
  Η μόνη στιγμη επικράτησης των αθέων επί των χριστιανών ήταν στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης...

  • Bixiou avatar
   Bixiou @ aριστος11 13/12/2012 22:03:55

   Μπα; Ειναι οι χριστιανοι σημερα στην εξουσια στη Γαλλια και σε αλλες χωρες της Δυτικης Ευρωπης; Ποτε εγινε αυτο; Εδω τα χριστιανοδημοκρατικα κομματα εξαφανιζονται το ενα μετα το αλλο η αλλαζουν ονομα για να προβληθουν ως "ουμανιστικα". Ποσοι θρησκευτικοι γαμοι γινονται και ποσες βαφτισεις; Ετσι οπως παμε σε λιγο στην Ευρωπη, οι χριστιανοι θα ειναι ειδος εν ανεπαρκεια αν δεν ξαναρχισουν να κρυβωνται στις κατακομβες.

  • david avatar
   david @ aριστος11 14/12/2012 09:13:08

   *στον Παποκαισαρισμό

 7. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 13/12/2012 20:26:39

  ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ. ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ

  • Stratis avatar
   Stratis @ ΣΠΥΡΟΣ 14/12/2012 02:59:31

   αγαπητέ Σπύρο πήρα την προτροπή σου και άνοιξα την Αγία γραφή και αμέσωε έγινα άθεος! Διάβασα λοιπόν την Γεν 4.190 στο περί Κάιν και Άβελ. Όταν ο Κάιν σκότωσε τον Άβελ ο θεός επικράνθει τα μέγιστα και διέταξε τον αδελφοκτόνω Κάιν να φύγει και να χαθεί αλλά ο Κάιν φοβάται και ζήτησε την προστασία του θεού για να μην τον σκοτώσουν οι Άνθρωποι!!! και αυτός ο δήθεν θεός δεν του το αρνήθηκε υποσχόμενος πως θα είναι πάντα στο πλευρό του, και ας δούμε την στοιχομυθία μεταξύ θεο΄ύ και Κάιν. Είπε δε κύριος τι είναι αυτό που έκανες; η φωνή του αίματος του φονευθέντου υψώνεται από την γη στον ουρανό προς εμέ και βοά ζητούσα την τιμωρία σου. Γεν 4.11 Και τώρα θα είσαι κρατούμενος και σαν ξένος από την γην αυτήν που άνοιξε το στόμα της και κατάπιε το αίμα του αδελφού σου τον οποίον συ με το εγκληματικό σου χέρι εφόνευσες. Γεν 4,12Όταν εργάζεσαι και καλιεργείς την γη, αυτή δεν θα σου παρέχει την δύναμη της να αποδώσει τους καρπούς της συ δε θα εβρίσκεσαι συνεχώς εις κατάσταση στεναγμών και πόνων και σαν καταδιωκόμενος θα περιπλάνασε επάνω εις την γην αυτήν. Γεν 4, 13 Έκραξε δε τότε ο Κάιν απελπισμένος και αναστατομένος προς τον θεό, το έγκλημα μου και η ενοχή μου είναι μεγαλύτερα από την συγγνώμη. Γεν 4,14 Εάν όμως με διώξεις από την περιοχή αυτή που σήμερα βρίσκομαι και αποτρέψεις το πρόσωπο σου απ,εμέ και θα είμαι σαν κρυμμένος από την θεία σου παρουσία θα περιφέρομαι στενάζων και τρέμων εις την γην και τότε οπρώτος τυχών που θα με συναντήσει θα με φονεύσει. Γεν 4, 15 Είπε δε προς αυτόν ο θεός Δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο γιατί εκείνος που θα φωνεύσει τον Κάιν θα επισύρει εναντίον του πολύ περισσότερας τιμωρίας και θα παραλύσει κάτω από το βάρος αυτών, έθεσε δε ο θεός σημάδι στον Κάιν ώστε κανείς από τους ανθρώπους που θα τον συναντήσουν να μην τον φονεύσει. Γεν 4, 16Έφυγε δε τότε ο Κάιν από την περιοχλή εις την οποίαν μέχρι τότε ευρίσκετο και είχε την ευλογία του θεού και κατώκοισεν εις την χώρα Ναϊδή!!!η οποία ευρίσκετο απέναντι από την Εδέμ Γεν 4, 17 Εκεί ο Κάιν γνώρισε τότε την συζυγο του η οποία έμεινε έγκυος και εγέννησε τον Ενώχ Γεν 4 ,18 Από δε τον Ενώχ εγεννήθει ο Δαϊδάδ και Δαϊδάδ εγέννησε Μελελεήλ, Μελελεήλ εγέννησε τον Μαθουσάλα Μαθουσάλας εγέννησε Λαμόχ και εγέννηε,,,,,,,,,,,,,,,Συμπαίρασμα. Μα αφού ο θεός είχε πλάση μόνον τον Αδάμ και κλονοποίησε την Εύα που έμεινα με ένα μόνον παιδί που βρέθηκαν οι άλλες φυλές και οι άνθρωποι; ναι εγώ διαβάζω αυτήν την αγία γραφή του Ψεύδους, του Αίσχους, της Απάτης και της ασυναρτησίας αλλά την ανλείω και δεν την καταπείνω δούλοι ενός εβραιοδημιούργητου θεού.

   • ήγγικεν avatar
    ήγγικεν @ Stratis 14/12/2012 09:21:40

    Αφού το διάβασες τόσο προσεκτικά, δεν πρόσεξες λίγο παρακάτω στο 5,4 που αναφέρει ότι ο Αδάμ και η Εύα εγένησαν υιούς και θυγατέρες;
    Εχθές εορτάζαμε την μνήμη του Αγίου που φέρεις το όνομά του. Είναι από τις ωραιότερες ιστορίες ο βίος του Αγίου Ευστρατίου.Ρίξε μια ματιά.

    • sawas avatar
     sawas @ ήγγικεν 14/12/2012 10:17:34

     Την συζήτηση την είχαμε κάνει και παλιά.

     Το φυσιολογικό και λογικό ερώτημα που προκύπτει είναι: Με ποια γυναίκα έκανε τα παιδιά του ο Καιν?

     α) με την αδερφή του?
     β) με την μάνα του?
     έχει και συνέχεια
     γ) αργότερα, με τα παιδιά του (θυγατέρες)?

     • ήγγικεν avatar
      ήγγικεν @ sawas 14/12/2012 16:45:28

      Προφανώς δεν υπήρχαν αιμομικτικοί περιορισμοί, όπως σήμερα. Στην ιστορία πολλά πράγματα που θεωρούνταν επιτρεπτά σε μια κοινωνία κάποτε, (πχ. πολυγαμία) σήμερα είναι απαράδεκτα και το αντίθετο. Αργότερα στο ίδιο βιβλίο από τον ίδιο συγγραφέα (Μωυσή), ορίζονται περιορισμοί για τον ά βαθμό συγγένειας. Πολύ αργότερα η εκκλησία το επεκτείνει σε β βαθμό, ενώ άλλες σημερινες κοινωνίες το επιτρέπουν.

     • sawas avatar
      sawas @ ήγγικεν 14/12/2012 22:51:22

      Τίθεται δηλαδή εν αμφιβόλω η εγκυρότητα και διαχρονικότητα της Αγίας Γραφής.
      Η "θεόπνευστος" έχει (ως φαίνεται) ημερομηνία λήξης, και για αυτό, το ρόλο επικαιροποίησης της ανέλαβε η εκκλησία με την βοήθεια της επιστήμης.

   • Bixiou avatar
    Bixiou @ Stratis 14/12/2012 15:01:20

    Η κοτα γεννησε τ'αυγο η το αυγο τη κοτα;
    Στα σοβαρα τωρα. Η Αγια Γραφη για τους χριστιανους ειναι το Ευαγγελιο (κατα Ματθαιο, κατα Μαρκο, κατα Λουκα, κατα Ιωαννη)και η υπολοιπη Καινη Διαθηκη, που περικοπες της διαβαζονται επισης κατα τη Θεια Λειτουργια, οπως διαβαζονται και περικοπες της Παλαιας Διαθηκης. Η Παλαια Διαθηκη ειναι Αγια Γραφη κατα το μετρο που προεικαζει και προφητευει την ελευση του Χριστου.
    Η Αγια Γραφη εχει το δικο της τροπο αναγνωσης και κατανοησης που δεν ειναι κοσμικος. Οταν την διαβαζουμe εκτος εκκλησιας, πρεπει να ενθυμουμαστε το εκκλησιαστικο πρισμα και τον εκκλησιαστικο χαρακτηρα αναγνωσης, αποβαλλοντας το εγω μας για να αποφυγουμε τα ανθρωποκεντρικα και, εν συνεχεια, εγωκεντρικα προτεσταντικα σφαλματα και τις συνεπειες τους.

    • Κυθήριος Τ. avatar
     Κυθήριος Τ. @ Bixiou 14/12/2012 15:42:11

     Πολύ σωστά!

   • Enas avatar
    Enas @ Stratis 15/12/2012 12:57:13

    Newsflash! Stop press! stratis, δεν ξέρω αν το έμαθες, αλλά εμείς οι Χριστιανοί έχουμε κάνει νεό ντιλ με τον Θεό, λέγεται ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

 8. ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ avatar
  ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ 13/12/2012 21:08:53

  Όταν η οποιαδήποτε Θρησκεία - Εκκλησία ταυτίζεται με την Κρατική Εξουσία , εεε ... τότε αρχίζουν τα δύσκολα !
  Εξυπακούεται ότι ο Βολταίρος είναι "Εχθρός" του οιουδήποτε Δογματικού (πολιτικής ή θρησκείας) , άσχετα αν "θα υπερασπιστεί το δικαίωμα κάθε Ανθρώπου να εκφράζει ελεύθερα κι' αβίαστα την οποιαδήποτε ΄΄ΓΝΩΜΗ΄΄ του , ακόμα κι' αν διαφωνεί μ' αυτήν" .

 9. Ρηνα avatar
  Ρηνα 13/12/2012 21:11:08

  Επισης και κειμενα των μεγαλων πατερων της εκκλησιας που αναλυουν λεπτομερεστατα καθε απορια, πχ ο περι παντων συγγραψας Αγιος Ιωαννης ο Χρυσοστομος κ.α.

 10. Bixiou avatar
  Bixiou 13/12/2012 21:15:59

  Την εποχη της ΕΣΣΔ, υπηρχε στο πανεπιστημιο της Μοσχας εδρα "επιστημονικου αθεισμου" και οι θρησκειες - κυριως βεβαια η χριστιανικη, - ηταν υπο διωγμο, οπως αλλωστε σε ολα τα κομμουνιστικα καθεστωτα. Καλο θα ηταν λοιπον οι οργανωμενοι αθεοι να μην το παιζουν και τοσο θυματα. Να τους θυμισουμε επισης οτι σε χωρες της δημοκρατικης Δυτικης Ευρωπης η χριστιανικη θρησκεια ειναι υπο "δυσμενεια" και υφισταται συνεχεις επιθεσεις.

 11. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 13/12/2012 21:53:08

  Η μόνη θρησκευτική αντίληψη που αυτή τη στιγμή είναι υπό άμεσο (στα μουσουλμανικά κράτη) ή υπό έμμεσο διωγμό, είναι ο χριστιανισμός. Ο ισχυρισμός ότι διώκεται ο αθεϊσμός (μία άλλη θρησκευτική αντίληψη), ενώ όλη σχεδόν η ελίτ του δυτικού κόσμου δηλώνουν άθεοι ή αγνωστικιστές, αληθεύει μόνο στα μυαλά των άθεων που συνέταξαν το δημοσίευμα του Ρώυτερς....
  Για πείτε μου αν μπορεί να σταδιοδρομήσει σήμερα κάποιος στον δυτικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, αν δηλώσει πιστός και εκκλησιαζόμενος χριστιανός.

 12. Στέργιος avatar
  Στέργιος 14/12/2012 00:59:10

  Χίτλερ, Στάλιν, Πολ Ποτ και Μάο Τσε-Τουνγκ...
  Τέσσερις άθεοι που ευθύνονται για τον θάνατο -επιεικώς- 100.000.000 ανθρώπων, πιστών στην πλειοψηφία τους.
  Ας μην κλαίγονται οι άθεοι.

 13. DebbyTant avatar
  DebbyTant 14/12/2012 03:14:01

  Εγω που ειμαι ενθεη αλλα αθρησκη πως χαρακτηριζομαι? Θα το γραψω αγγλικα σε καρτελακι και θα κυκλοφορω ασφαλης σε θεοκρατικα κρατη.

  • david avatar
   david @ DebbyTant 14/12/2012 09:19:50

   Εσύ έχεις το μεγαλύτερο πρόβλημα αγαπητή DebbyTant και σου συνιστώ με ειλικρινή αγάπη να μην φανερώσεις ποτέ το πραγματικό σου όνομα. Κι αν τολμήσεις να κάνεις αυτό που λες με το καρτελάκι θα λυπηθώ ειλικρινά κι ας μου είσαι άγνωστη...Μην το κάνεις please. Tι θα κερδίσεις άλλωστε?

 14. Γιώργης Α. avatar
  Γιώργης Α. 14/12/2012 08:17:39

  Αν κοιτάξεις , απέξω γράφει παλαιά διαθήκη, όχι μαθήματα βιολογίας.

 15. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 14/12/2012 14:01:57

  Εὐχαριστῶ.

 16. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 14/12/2012 14:11:46

  Ἐσύ DebbyTant,εἶσαι ἀκριβῶς ὅ,τι πρέπει νά εἶναι ὁ κάθε χριστιανός!
  Εἶσαι,ὅπως λές,ἔνθεη,ἔχεις δηλαδή τή χάρη τοῦ Θεοῦ μέσα σου καί εἶσαι πέρα ἀπό κάθε θρησκεία,ἄρα εἶσαι μέ τό Θεό ὅπως ἡ διδασκαλία του ἐκφράζεται μέσα ἀπό τήν Ὀρθόδοξη πίστη μας,γιατί ἡ Ὀρθοδοξία δέν εἶναι μία ἀκόμη θρησκεία,ἀλλά ἡ Ἀλήθεια!

  • enas avatar
   enas @ Κυθήριος Τ. 15/12/2012 22:38:20

   Πάντως εγώ επιμένω αγαπητέ Κυθήριε να λέει βεβαίως το ένθεη αλλα προς θεού όχι το άθρησκη ειδικά στην Ελλάδα.
   Τι θα κερδίσει άλλωστε?

   • Κυθήριος Τ. avatar
    Κυθήριος Τ. @ enas 16/12/2012 12:20:41

    Ἔχεις δίκιο.

 17. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 14/12/2012 17:02:46

  Άκρως προπαγανδιστικό και ψευδές δημοσίευμα. Στις περισσότερες δυτικές χώρες οι χριστιανοί διώκονται όταν εκδηλώσουν την πίστη τους.

 18. fe avatar
  fe 14/12/2012 22:52:28

  ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ .

  • Simon Bolivar avatar
   Simon Bolivar @ fe 16/12/2012 00:07:45

   ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.