#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/08/2012 17:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δικάζεται στην Ρωσία η «Αιδοιακή Εξέγερση»Όπως ενδεχομένως θα θυμάστε, στις 21 Φεβρουαρίου 2012 το αντι-Πουτινικό πανκ συγκρότημα αγρίων θηλέων «Pussy Riot» («Αιδοιακή Εξέγερση») εκτέλεσαν κουκουλοφορούσες μια κατά δήλωσή τους «πανκ προσευχή» μέσα στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος, μπροστά από το ιερό, με ηλεκτρικές κιθάρες και τα λοιπά, ζητώντας από την Παναγία να τις λυτρώσει από τον Πούτιν. Μετά από τον σάλο που ακολούθησε, τα ανακοινωθέντα «μηδενικής ανοχής» του Πατριάρχη Κυρίλλου και το έντονο ενδιαφέρον της Δύσης για οτιδήποτε αντιπολιτεύεται τον Πούτιν, τα πράγματα πήραν την σειρά τους προς την δίκη των συμμετεχουσών για "χουλιγκανισμό". 

Η δίκη άρχισε την Δευτέρα, με την δικογραφία να αριθμεί περίπου 2.800 σελίδες. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι κατηγορούμενες υποχρεώθηκαν σε φυσική εξάντληση και πολυήμερη έλλειψη ύπνου, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η συνέχιση της διαδικασίας.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το θέαμα κάποιων μασκαρεμένων να χοροπηδάνε με ηλεκτρικές κιθάρες βρίζοντας τον Πρόεδρο της χώρας μέσα στο κατ΄ εξοχήν ιερό της χώρας θα ξεσήκωνε αναμενόμενες αντιδράσεις και νομικό κολασμό σε οποιαδήποτε φυσιολογική χώρα του κόσμου - σκεφτείτε να συνέβαινε στον Καθεδρικό των Αθηνών, στην Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης, τον Καθεδρικό του Άαχεν στην Γερμανία ή τον κεντρικό ναό των Μορμόνων στην Γιούτα των ΗΠΑ. Μολαταύτα, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης φρονούν ότι η ιστορία με την «Αιδοιακή Εξέγερση» αποτελεί «ένα σύμβολο της πάλης των καλλιτεχνών ενάντια στην πολιτική καταπίεση», ενώ ιδρύονται οργανώσεις υποστήριξης και πραγματοποιούνται σχετικές διαδηλώσεις σε όλον τον δυτικό κόσμο. Ενεπλάκη και η Διεθνής Αμνηστία, οργανισμός που θεωρητικά ουδόλως εμπλέκεται σε πολιτικές σκοπιμότητες και αξιοποιήσεις.

Παρεμπιπτόντως, στην προσπάθεια πολλών Ευρωπαίων να κατανοήσουν τις ρωσικές αντιδράσεις (π.χ. του New Statesman) διαφαίνεται η αδυναμία κατανόησης του γεγονότος ότι κάποιες χώρες και πολιτισμοί διατηρούν την αίσθηση του «ιερού χώρου» που σε άλλες χώρες έχει ατονήσει μέχρις εξαφανίσεως. Το παραπάνω μνημονευθέν άρθρο αποτελεί ένα καλό παράδειγμα.

Α. Κ.

Σχόλιο-υστερόγραφο: νοσταλγώ τις εποχές όπου οι «ψυχροπολεμικές» κρίσεις και τριβές, καθώς και η εκατέρωθεν πολιτική αξιοποίηση κάποιων γεγονότων για πίεση, γινόντουσαν με σοβαρές αφορμές, άξιες συζήτησης ή μελέτης. Μα επιτέλους, κάποιες μασκοφορεμένες που χοροπηδούν άγρια σε έναν Καθεδρικό -και δη στον απρόσιτο στους πιστούς χώρο του- με ηλεκτρικές κιθάρες τραγουδώντας κατά του Πούτιν; Έλεος! Χάθηκε κανένα σκάνδαλο της προκοπής;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θ th avatar
  Θ th 02/08/2012 17:10:23

  Έλεος! Χάθηκε κανένα σκάνδαλο της προκοπής;
  -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
  δεν είναι αυτό, της προκοπής, σκάνδαλο;
  οι πουτανο-βογομήλες δεν σας κάνουν; Πούτιν πολεμάν, λίγη "πουτανιά" καλή είναι.
  έμεις έπρεπε τους "Ορθόδοξους Λαούς" να τους εντάξουμε σην "Δύση", που θα 'πρεπε να την ξέρουμε, με "Ορθόδοξο Τρόπο".

 2. Εύα avatar
  Εύα 02/08/2012 17:54:27

  Αχ Χριστέ μου..η παγκόσμια κοινή γνώμη ασχολείται με τα χαζάδια; (τοπική έκφραση)
  ΥΓ: Η νέα μορφή πάλης θα είναι να διαδηλώνουμε τσίτσιδοι σε τζαμιά;

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Εύα 02/08/2012 19:05:40

   Όχι σε τζαμιά γιατί μετά ο ροζουλί (και ο σιελ) πολυπολιτισμικός συρφετός που τώρα μέμφεται τον Πούτιν για την προσαγωγή σε δίκη των (ντεμέκ) αγωνιστριών θα ζητάει τον λιθοβολισμό σου σύμφωνα με τη Σαρία!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ΚΜ 02/08/2012 19:50:31

    Έγραψες!

   • Εύα avatar
    Εύα @ ΚΜ 02/08/2012 21:34:32

    χαχαχα ΚΜ, τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε ακόμα....

 3. TARAMAS avatar
  TARAMAS 02/08/2012 18:01:08

  Δεν ξέρω ποια "κατανόηση του ιερού χώρου" ρίχνει στη φυλακή 3 ανόητες νεαρές ήδη για 5 μήνες ως τώρα και να απειλούνται με επταετή κάθειρξη!! Η έννοια της αναλογίας ανάμεσα στο "έγκλημα" και την τιμωρία είναι στοιχειώδης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  Είμαι σίγουρος ότι δεν έχει σχέση ότι επρόκειτο για εκδήλωση κατά του πολυαγαπημένου, σε πολλούς σχολιαστές εδώ, Βλαδίμηρου. Στη φυλακή θα τις ρίχναν απευθείας ακόμη κι αν ήταν εκδήλωση κατά του Ομπάμα (ναι, ναι).
  Βέβαια, είναι κι αυτό μια πρόοδος. Παλιότερα τους βρίσκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι από "αγνώστους".

  • Γιώργος1 avatar
   Γιώργος1 @ TARAMAS 02/08/2012 19:48:41

   Αν έμπαιναν σε τζαμί έτσι, θα βρίσκονταν λιθοβολημένες σε κάποιο χαντάκι... Οπότε πάλι καλά να λένε.

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 02/08/2012 18:51:04

  Αιδώς, αιδοιοφόρες Ρωσσίδες!

 5. ΒΑΛΑΝΤΗΣ avatar
  ΒΑΛΑΝΤΗΣ 02/08/2012 22:36:16

  Στον Πούτιν πουτινιές;;; Αμ δε...

 6. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 03/08/2012 00:13:19

  Πάντως,σίγουρα στήν πρώτη φωτογραφία,τά ὄργανα πού κρατάνε τήν δεξιά μορφονιά,θά σκέφτονται,''πού τήν εἴδατε τήν αἰδοιακή ἐξέγερση'' γ@μ#!##;

 7. Geo li avatar
  Geo li 03/08/2012 21:39:01

  Μake love not war ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.