14/11/2009 22:09
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαστημικό Ίντερνετ φέρνει στη Γη το Android

Τις δραστηριότητές της επεκτείνει η πλατφόρμα Android της Google, ξεφεύγοντας για λίγο από το χώρο των smartphones και των gadgets και ανεβαίνοντας στο…Διάστημα για να «κατεβάσει» στη Γη ένα διαδικτυακό πρωτόκολλο Ίντερνετ, το οποίο θα βελτιώσει τις επιδόσεις των ασυρμάτων δικτύων.

Ουσιαστικά πρόκειται για την αναπροσαρμογή ενός πρωτοκόλλου διαπλανητικής επικοινωνίας το οποίο χρησιμοποιεί η NASA για επικοινωνία με απομακρυσμένα διαστημικά σκάφη. Πρόκειται για το DTN (Disruption-Tolerant Networking), το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αντιμετωπίζει τις καθυστερήσεις που συνεπάγεται η διαπλανητική επικοινωνία.

Το DTN έχει ήδη δοκιμαστεί σε φορητούς υπολογιστές στη Σουηδία. Στις δοκιμές ελεγχόταν η ταχύτητα και η σταθερότητα των επικοινωνιών ανάμεσα σε συσκευές οι οποίες απομακρύνονταν με μεγάλη ταχύτητα η μία από την άλλη, με εξαιρετικά, όπως αναφέρθηκε, αποτελέσματα.

Πηγή: Popular Science

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.