10/11/2009 23:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Διαρροή» του Καναδά από το Αφγανιστάν

Ενώ η Αμερική προετοιμάζει την αποστολή αρκετών δεκάδων χιλιάδων επιπλέον στρατιωτών στο μέτωπο του Αφγανιστάν, ο εκ βορρά σύμμαχός της Καναδάς, ετοιμάζεται να αποσύρει τους δικούς του στρατιώτες. Όπως έγινε γνωστό, οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις διατάχθηκαν να ξεκινήσουν την απόσυρσή των μονάδων τους από την εμπόλεμη ζώνη του Αφγανιστάν, στην οποία επιχειρούν εδώ και καιρό,  ως μέλη της συνολικής ΝΑΤΟϊκής δύναμης.

Το καναδικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πριν μερικές ημέρες, πως ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατηγός Walter Natynczyk, εξέδωσε διαταγή προς όλους τους αξιωματικούς, προκειμένου να ξεκινήσουν τη λογιστική μελέτη για την απόσυρση των 2.800 στρατιωτών και του εξοπλισμού τους από το Αφγανιστάν έως το 2011. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Καναδός πρωθυπουργός Stephen Harper, είχε δηλώσει προς την αμερικανική πολιτική ηγεσία, πως η αποστολή στο Αφγανιστάν θα έπρεπε να έχει και μια καταληκτική ημερομηνία. Όπως είπε παραστατικά: «Το 2011, θα έχουμε συμπληρώσει στο Αφγανιστάν τόσα χρόνια, όσα συμπληρώσαμε συνολικά και στους δυο παγκόσμιου πολέμους …». Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Άμυνας Peter MacKay είχε αναφέρει σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή, πως μερικά στρατεύματα ίσως παραμείνουν στο Αφγανιστάν και μετά το 2011,  όχι όμως σε ρόλο μάχιμων μονάδων αλλά σε ρόλο υποστήριξης, κατασκευών κλπ.  Από το 2002, 133 Καναδοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε μάχες στο Αφγανιστάν.

 UPI com.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.