23/11/2009 17:26
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαρροή ραδιενέργειας σε πυρηνικό εργοστάσιο στις ΗΠΑ

Προσπάθεια κατευνασμού των ανησυχιών που προκλήθηκαν από τη διαρροή ραδιενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο του Θρι Μάιλ Άιλαντ, καταβάλλουν οι αρμόδιες αρχές, διαβεβαιώνοντας ότι ουδέποτε ετέθη σε κίνδυνο η ασφάλεια των ανθρώπων που εργάζονται στο εργοστάσιο.

Το Σάββατο συνέβη ένα περιστατικό στο εργοστάσιο αυτό, που βρίσκεται στην Πενσυλβάνια, το οποίο οι αρμόδιοι χαρακτηρίζουν ως «απροσδόκητη έκθεση» και είχε ως αποτέλεσμα περίπου 150 εργαζόμενοι να υποχρεωθούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ο Τζον Γουάιτ, εκπρόσωπος της Ρυθμιστικής Επιτροπής Πυρηνικών, δήλωσε ότι οι ομοσπονδιακοί ειδικοί που έσπευσαν στο πυρηνικό εργοστάσιο «δεν εντόπισαν τίποτα που να δείχνει ότι ετέθη σε κίνδυνο η ασφάλεια».

Η Ντάιαν Σκρένσι, άλλη εκπρόσωπος της Ρυθμιστικής Επιτροπής Πυρηνικών, δήλωσε στο CNN ότι διαπιστώθηκε διαρροή μέσα στον αντιδραστήρα, που προκάλεσε μικρή μόλυνση, αλλά «αρκετά χαμηλότερα από τα επιτρεπόμενα όρια».

«Υπήρξε συναγερμός για ραδιολογική μόλυνση» τη στιγμή που οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν εργασίες συντήρησης και «μία μικρή ομάδα μολύνθηκε»

«Δεν διαθέτω τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που επλήγησαν, όμως όλοι τους έχουν καθαρθεί και πρόκειται για μικρό αριθμό», τόνισε η ίδια, προσδιορίζοντας πως ο σταθμός διοικείται από την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικού Exelon.

Περίπου 150 εργαζόμενοι, που βρίσκονταν στο κτίριο όπου συνέβη η διαρροή, εκκενώθηκαν πάραυτα.

Η εκπρόσωπος τόνισε πως «η αιτία της διαρροής παραμένει άγνωστη» και πως διεξάγονται έρευνες, ενώ χαρακτήρισε «το περιστατικό ως μικρής σημασίας», «το οποίο δεν αντιπροσωπεύει κανέναν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και δεν μοιάζει να ανησυχεί τους εργαζομένους του σταθμού».

Το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στις ΗΠΑ έγινε στο ίδιο εργοστάσιο, στις 28 Μαρτίου του 1979, όταν η κακή λειτουργία του συστήματος ψύξης σε έναν από τους πύργους, προκάλεσε τη μερική κατάρρευση της μονάδας 2.

Για αρκετές μέρες τότε, αρκετοί κάτοικοι στην κεντρική Πενσυλβάνια, γύρω από το Χάρισμπεργκ, βρίσκονταν σε ετοιμότητα περιμένοντας πιθανή εντολή για εκκένωση της περιοχής.

ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.