Διαδικτυακός  πόλεμος για τον χάρτη της Ουκρανίας
30/08/2014 13:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαδικτυακός πόλεμος για τον χάρτη της Ουκρανίας

Όταν προ ημερών μια μικρή ομάδα ρώσων στρατιωτών συνελήφθη σε ουκρανική επικράτεια, η επίσημη εξήγηση ήταν ότι είχαν χαθεί και πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα. Και ενώ οι αναφορές στη Δύση για ανοικτή ανάμειξη των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία γίνονται όλο και περισσότερες τις τελευταίες ώρες, η αντιπροσωπεία του Καναδά στο ΝΑΤΟ έδωσε στο twitter ένα «μάθημα γεωγραφίας» στους Ρώσους στρατιώτες, «για να μην χάνονται».

Στον χάρτη από το twitter της καναδικής αντιπροσωπείας, η Ρωσία παρουσιάζεται με κόκκινο χρώμα και η Ουκρανία με μπλε. Για την ακρίβεια, πάνω στο κόκκινο γράφει «Ρωσία» και στο μπλε «Όχι Ρωσία». Ανάλογη ήταν και η απάντηση της ρωσικής πλευράς. Μέσω, επίσης, του λογαριασμού της στο twitter, η μόνιμη αποστολή της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ ανάρτησε τον χάρτη της Μαύρης Θάλασσας, για «να βοηθήσουμε τους καναδούς συναδέλφους μας να ενημερωθούν για την γεωγραφία στην Ευρώπη όπως έχει διαμορφωθεί», όπως γράφει. Στον χάρτη, η χερσόνησος της Κριμαίας παρουσιάζεται ρωσική, ενώ η Αμπχαζία έχει «ιδιαίτερο καθεστώς».

www.theguardian.com

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.