17/12/2010 18:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δηλώσεις Μέρκελ, Σαρκοζί, Κάμερον

Σε δηλώσεις του  μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σημείωσε, ότι η απόφαση για τη σύσταση ενός μόνιμου μηχανισμού για να διασφαλίζεται η χρηματοοικονομική σταθερότητα της ζώνης του ευρώ είναι ένα σημαντικό βήμα, ωστόσο χρειάζονται και άλλα βήματα για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης

‘Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Η Ευρώπη έδειξε ρεαλισμό στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης. Ωστόσο χρειάζεται να προχωρήσουμε περισσότερο προκειμένου να επιβεβαιώσουμε τη σύγκλιση των οικονομικών πολιτικών μας».

Ανακοίνωσε επίσης, ότι στις αρχές του νέου έτους θα παρουσιάσει σειρά προτάσεων για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης στη ζώνη του ευρώ, σε συνεργασία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, επανέλαβε ότι τα ομόλογα που θα εκδίδουν οι χώρες της Ευρωζώνης με την έναρξη του νέου μηχανισμού σταθερότητας θα περιλαμβάνουν ρήτρα συλλογικής δράσης που θα υποχρεώνει ιδιώτες ομολογιούχους να συμμετέχουν στη διαδικασία αναδιάρθρωσης.

Επίσης, κατέστησε σαφές,  ότι  η συμμετοχή των ιδιωτών θα προβλέπεται με βάση τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ανακοίνωσε σήμερα, ότι θα ενώσει τις  δυνάμεις του με την Γαλλία και την Γερμανία και θα απαιτήσει πάγωμα του προϋπολογισμού της ΕΕ υπό «πραγματικούς όρους» (real-terms) μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Ο Κάμερον θα δημοσιεύσει αύριο, ένα κοινό κείμενο με τον Νικολά Σαρκοζί, την Άνκγελα Μέρκελ και άλλους ευρωπαίους  ηγέτες, στο οποίο θα διατυπώνονται τα αιτήματα τους για περιορισμό των δαπανών της ΕΕ.

Θα επιμείνουν στην άποψη, ότι ο προϋπολογισμός της ΕΕ δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει τα επίπεδα του  πληθωρισμού κατά την περίοδο 2014-2020.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε, ότι έχει εξασφαλίσει μία  «σαφή και ομόφωνη συμφωνία» που προϋποθέτει ότι η Βρετανία δεν θα «συρθεί για να διασώσει την ευρωζώνη», ως μέρος του νέου μηχανισμού σταθερότητας που θα θεσπιστεί το 2013.

Μέχρι τότε, το Ηνωμένο Βασίλειο θα συμμετέχει στον υπαρχών μηχανισμό εκτάκτου  ανάγκης, επειδή ήταν μία δέσμευση που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση των Εργατικών και «πρέπει να το υποστούμε», πρόσθεσε ο Κάμερον.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 19/12/2010 22:21:36

    βέτο δεν θα προβάλλει κανείς στη συμμετοχή ιδιωτών; Αντώνη Σαμαρά βγες και πες τα!

  2. Ηλίας avatar
    Ηλίας 19/12/2010 22:22:58

    Αδερφέ μη φωνάζεις...κανείς δεν ακούει...είσαι/είμαι/είμαστε μόνοι μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.