#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/11/2013 15:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δηλητηριάστηκε όντως ο Αραφάτ;Ο Γιασέρ Αραφάτ έζησε στην ασάφεια και πέθανε κάτω από μυστήριες συνθήκες. Θα πρέπει να είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι το αποτέλεσμα μιας επιστημονικής έρευνας για τα αίτια του θανάτου του κάθε άλλο παρά σαφή είναι; Η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του Παλαιστίνιου ηγέτη κυκλοφόρησε από την χήρα του Σούχα και δημοσιεύθηκε αμέσως από το Αλ – Τζαζίρα, το αραβικό δορυφορικό δίκτυο που πέρυσι κυκλοφόρησε την είδηση ​​ότι τα ρούχα του Αραφάτ και τα προσωπικά αντικείμενά του περιείχαν ύποπτα ίχνη πολωνίου 210 - η ραδιενεργός ουσία που σκότωσε τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξάντερ Λιτβινένκο στο Λονδίνο το 2006.
Ελβετοί επιστήμονες έκαναν εκταφή στο σώμα του Αραφάτ τον περασμένο Νοέμβριο και εξέτασαν τον σκελετό και τον τάφο του αναζητώντας στοιχεία. Η ετυμηγορία, έναν ολόκληρο χρόνο αργότερα, έχει ως εξής: «Τα αποτελέσματα υποστηρίζουν μετριοπαθώς την άποψη ότι ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα δηλητηρίασης με πολώνιο 210». Υπάρχει η λέξη «μετριοπαθώς». Ούτε «έντονα», και σίγουρα όχι «απόλυτα». Οι λεπτομέρειες από την ιατροδικαστική εξέταση θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν την πίστη στη θεωρία της δηλητηρίασης, αν παρουσιαστούν σε έναν πίνακα με υπέρ και κατά. Αλλά κάθε σελίδα του εγγράφου που έχει σταλεί online σε PDF φέρει το υδατογράφημα του al - Jazeera, μια κίνηση μάρκετινγκ αμφιβόλου αξίας για έναν ειδησεογραφικό οργανισμό που προκαλεί τέτοιες έντονες αντιδράσεις από μόνος του και έχει επενδύσει πολλά σε αυτή την ιστορία.

Τα ανεπίλυτα μυστήρια υποτίθεται ότι τελειώνουν με ικανοποιητική σαφήνεια - ένα αναπόφευκτο συμπέρασμα που προβάλλει από έναν αυστηρά αντικειμενικό ερευνητή, σε ένα συγκροτημένο ακροατήριο. Ο θάνατος του Αραφάτ υπήρξε ένα ανεπίλυτο μυστήριο πολλές φορές: τα μολυσμένα προσωπικά αντικείμενα, σύμφωνα με τη σύζυγό του, «είχαν αποθηκευτεί για οκτώ χρόνια σε ένα ασφαλές δωμάτιο στο τέταρτο πάτωμα του γραφείου του δικηγόρου του στο Παρίσι» γράφει η ιατροδικαστική έκθεση. Το σώμα του – η διαγράμμιση του σκελετού του στην ιατροδικαστική έκθεση - έχει κλειστεί σε ένα γυάλινο μαυσωλείο που φρουρείται από Παλαιστίνιους φρουρούς στη Ραμάλα, στο κέντρο της πόλης, από το 2004 όταν ενταφιάστηκε. Και φυσικά, ο Αραφάτ αρρώστησε σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο – κλεισμένος  στο γραφείο του στη Ραμάλα, όπου πέρασε δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της δεύτερης ιντιφάντα, πολιορκημένος από ισραηλινά άρματα μάχης στα χαλάσματα ενός αναδυόμενου, αλλά «αγέννητου» ακόμα και σήμερα, παλαιστινιακού κράτους.
Αν είχε δηλητηριαστεί, το ερώτημα είναι: ποιος είχε την ικανότητα να ρίξει το δηλητήριο στο πιάτο με κοτόπουλο και ρύζι; Το Ισραήλ είναι η απάντηση που έρχεται στο μυαλό πολλών. Μέσα σε λίγες ώρες από το ρεπορτάζ του Αλ-Τζαζίρα, οι υπερασπιστές των Παλαιστίνιων κυκλοφορούσαν μια λίστα δολοφονιών Παλαιστινίων από Ισραηλινούς. Ωστόσο, εκπρόσωποι της ισραηλινής κυβέρνησης έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη δημοσίως, και, ιδιωτικά, Ισραηλινοί αξιωματούχοι ασφαλείας έχουν συζητήσει το θέμα μαζί με όλους τους άλλους - δεν είναι κάτι που συμβαίνει όταν, για παράδειγμα, δολοφονείται ένας Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας.
Υποψίες όμως υπάρχουν και για τον εσωτερικό κύκλο του Αραφάτ. Είναι λογικό, δεδομένου του κρίσιμου ζητήματος του ποιος είχε πρόσβαση στο φαγητό του - και η έρευνα των Ελβετών υποθέτει ότι το πολώνιο έχει ληφθεί με κατάποση (το οποίο και, αναφέρει η έκθεση, θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί ενώ εμφάνιζε άλλα συμπτώματα συμβατά με δηλητηρίαση από ακτινοβολία, τα μαλλιά του δεν είχαν πέσει). Ορισμένοι αναλυτές λένε ότι το σενάριο «εκ των έσω» υποστηρίζεται από τη δεινή πολιτική κατάσταση εκείνη την εποχή - το Παλαιστινιακό ήταν όμηρος της αδιαμφισβήτητης εξουσία του Αραφάτ, που δεν οδηγούσε πουθενά, πίστευαν πολλοί.
Η διαρκής ίντριγκα ενισχύθηκε όχι μόνο από την έκθεση των Ελβετών επιστημόνων, αλλά και από τον τρόπο που ήρθε στο φως. Αντί να κυκλοφορήσει από την Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία επέτρεψε την εκταφή των λειψάνων του Αραφάτ, βγήκε στο Αλ-Τζαζίρα, όπου η χήρα του δήλωσε: «Αυτό είναι το έγκλημα του αιώνα» και έγινε πρωτοσέλιδο σε ανεξάρτητα παλαιστινιακά πρακτορεία όπως το Ma’an. Αλλά το  δελτίο ειδήσεων των 9.οο της Παλαιστινιακής τηλεόρασης δεν ανάφερε λέξη. Άφησαν τους θεωρητικούς της συνωμοσίας να πιστεύουν ότι θέλουν για το λόγο. «Θα πρέπει να έχουμε αμφιβολίες για αυτά τα αποτελέσματα» είπε ο Ισραηλινός εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Yigal Palmor στον Guardian –εφημερίδα η οποία επίσης είχε βγάλει ένα κομμάτι της ιστορίας. «Αυτή η ιστορία εξακολουθεί να είναι τόσο μυστηριώδης όσο και την πρώτη μέρα».

http://world.time.com/2013/11/06/arafat-poisoning-report-ambiguous-and-inconclusive/

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κούκος avatar
  Κούκος 07/11/2013 16:41:23

  ...Several samples containing body fluid stains(blood and urine) contained higher unexplained 210Po activities than the reference samples.
  These findings support the possibility of Arafats poisoning with 210Po.
  According to biokinetic modelling the measured activities of 210Po of several mBq per sample are compatible with a lethal ingestion of several GBq in 2004..(TheLancet, Vol382,Oct 12,2013:1308)
  Kατά τα λοιπά ούτε ambiguous ούτε inconclusive είναι...

 2. popaia avatar
  popaia 07/11/2013 19:35:20

  Είτε τον δηλητηρίασαν είτε όχι, η ουσία είναι πως ήταν ανεπιθύμητος. Έπρεπε να φύγει απ' τη μέση κι επίσης ν' απαξιωθεί η PLO σαν κόνσεπτ γιατί το ζητούμενο για όλο τον μουσουλμανικό κόσμο ήταν η μετατροπή των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων σε θρησκοληπτικές/σκοταδιστικές οργανώσεις ισλαμοπαραφρόνων. Ο Αραφάτ έστω και θεωρητικά θ' αποτελούσε εμπόδιο για κάτι τέτοιο. Τώρα με τη Χαμάς το Ισραήλ τα πάει μια χαρά!....

 3. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 08/11/2013 07:25:47

  Λέτε να ήταν μόλυνση απο τις πολλές χειραψίες με τον ΑΓΠ; Κάποιοι στο εσωτερικό τις άντεχαν, ήταν φορείς αλλά δεν εκδήλωναν την νόσο οι ίδιοι, γιατί είναι μεταλλαγμένοι Homo Pasokus...

 4. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 08/11/2013 09:28:04

  Λαδώνεις μια οικιακή βοηθό ,και απλά αντικαθιστά την οδοντόκρεμα του στόχου σου με ένα ακριβώς ίδιο σωληνάριο ,που ομως είναι μολυσμένο με ραδιενέργεια. Σε λίγους μήνες ο στόχος πεθαίνει απο καρκίνο. Τόσο απλά.

 5. προΜυθεις! avatar
  προΜυθεις! 08/11/2013 10:10:41

  Αντε σε καμια δεκαρια χρονια να δουμε πως ...καρκινιαστηκε κι ο μακαριστος Χριστοδουλος!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.