#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/01/2014 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Δεξιός Τομέας»: η ομάδα της Ουκρανίας που απειλεί την ειρηνική διευθέτησηΚαθώς οι διαδηλώσεις στην Ουκρανία εντείνονται, έχοντας μάλιστα και τα πρώτα θύματα, η προσοχή έχει στραφεί σε μια ακροδεξιά ομάδα, η οποία θεωρείται ότι ριζοσπαστικοποιεί το κίνημα διαμαρτυρίας. Πρόκειται για τους ακτιβιστές του Pravyy Sektor (Δεξιός Τομέας), μια χαλαρή ένωση εθνικιστικών ομάδων.

Η ομάδα αποτελείται κυρίως από νέους άνδρες με ακροδεξιές απόψεις. Προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ουκρανίας και υπάρχουν ανάμεσά τους μέλη που μιλούν ουκρανικά αλλά και ρώσικα. Δεν έχουν μόνιμο τόπο εγκατάστασης στο στρατόπεδο διαμαρτυρίας της Πλατείας Ανεξαρτησίας. Για κάποιο χρονικό διάστημα, βασίστηκαν στο κτίριο του Δημαρχείου που καταλήφθηκε από τους διαδηλωτές τον Δεκέμβριο.
Συνήθως φορούν μάσκες, κράνη και προστασία για τα χέρια και τα πόδια τους, ενώ κουβαλούν σιδερένια γκλομπ, σε περίπτωση αντιπαράθεσης με την αστυνομία. Σύμφωνα με ορισμένα μέλη του Δεξιού Τομέα , το κίνημα ενσωματώνει διάφορες ακροδεξιές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Πατριωτών της Ουκρανίας, της Τρίαινας και άλλων. Ωστόσο, ένας από τους ακτιβιστές του σχολιάζει ότι καμία από αυτές τις ομάδες δεν συνδέεται επισήμως με το κίνημα. Υποστηρίζει ότι είναι μια αυτόνομη οργάνωση χωρίς ηγέτες ή επίσημη ένταξη.
Οι ενέργειές τους είναι ως επί το πλείστον αυθόρμητες , αλλά οι ακτιβιστές προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν σε βίαιες ενέργειες από την αρχή των διαδηλώσεων, είπε. Η ραχοκοκαλιά της οργάνωσης στο Κίεβο σχηματίζεται από ρωσόφωνους οπαδούς του ποδοσφαίρου που μοιράζονται εθνικιστικές απόψεις. Για να επικοινωνήσει με τα έλη του, ο Δεξιός Τομέας χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα της εθνικιστικής οργάνωσης Τρίαινα και σελίδες στο Facebook και στο κοινωνικό δίκτυο Vkontakte.
Οι περισσότεροι από τους ακτιβιστές του έχουν μια αρνητική στάση απέναντι στην κυβέρνηση της Ρωσίας και δεν θέλουν η Ουκρανία να ενταχθεί στην Τελωνειακή Ένωση.
Αλλά σε αντίθεση με άλλους διαδηλωτές στην πλατεία Ανεξαρτησίας, οι περισσότεροι από τους ακτιβιστές του Δεξιού Τομέα δεν υποστηρίζουν την ιδέα της ένταξης στην ΕΕ, η οποία θεωρούν ότι είναι «δυνάστης των ευρωπαϊκών εθνών». Η οργάνωση πιστεύει ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι μια ευκαιρία «να καταστρέψουν τον κρατικό σκελετό» και να αρχίσουν την οικοδόμηση ενός νέου κράτους.
Ο Δεξιός Τομέας δεν συμμετέχει στα κοινοβουλευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως ο εθνικιστικό Σβομπόντα (Ελευθερία), που θεωρεί ότι είναι υπερβολικά φιλελεύθερο και συμβατικό. Και οι τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή πυγμαχίας Βιτάλι Κλίτσκο, έχουν επικρίνει τις επιθέσεις του Δεξιού Τομέα στην αστυνομία και χαρακτήρισαν τα μέλη του προβοκάτορες. Η οργάνωση εξέδωσε μια δήλωση, υποστηρίζοντας ότι ο νέος νόμος για τις διαδηλώσεις που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο στις 16 Ιανουαρίου – που, μεταξύ άλλων, απαγόρευσε τη χρήση κράνους και μάσκας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων - έχει «λήξει τις ελπίδες της Ουκρανίας για ειρηνική επίλυση της κρίσης».

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-25826238

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δραχμοτρομος avatar
  δραχμοτρομος 25/01/2014 08:23:35

  "Ακτιβιστές" του Pravyy Sektor
  ή αλλιώς νεοναζί του κερατά.

  • ΝΕΜΕΣΙΣ avatar
   ΝΕΜΕΣΙΣ @ δραχμοτρομος 25/01/2014 09:19:02

   ΑΧ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
   ΕΔΩ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ
   - σοσιαλΗστες
   - εαμοβουλγαροκουμμουνιστες
   - προοδευτικοι
   - φιλελευθεροι
   -κεντροδεξιοι - κεντροαριστεροι (κατα το πορτοκαλομηλα, αλογομουλαρα και προβατοκατσικα)
   ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΙ;
   ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ ΝΕΚΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΧΟΛΕΡΑ;

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ΝΕΜΕΣΙΣ 25/01/2014 14:29:10

    Ναι μεν αλλά: γιατί κάνουν πρόβλημα στην κυβέρνηση που προσπαθεί να γλιτώσει την Ουκρανία από υποδούλωση σε ΝΑΤΟ-ΕΕ;

 2. ΑΡΗΣ avatar
  ΑΡΗΣ 25/01/2014 09:33:30

  Οι τρομοκράτες και οι μπάχαλοι του δεξιού παρακράτους με την υποκίνηση ξένων πρακτόρων καταστρέφουν ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες και επιφέρουν χάος στην παραγωγική διαδικασία της χώρας που υποφέρει απο οικονομική ύφεση μόνο και μόνο επειδή η δημοκρατικά εκλεγμένη απο την πλειοψηφία των πολιτών νόμιμη κυβέρνηση αποφάσισε μεταξύ των οικονομικών σχηματισμών της Ευρωένωσης υπο την ηγεμονία της Γερμανίας και της Ευρασιατικής Ενωσης υπο την ηγεμονία της Ρωσίας, να επιλέξει ως πλέον συμφέρουσα την δεύτερη. Αν το τραβήξουν μακρυά, η επέμβαση της Ρωσίας για την διάλυση των αναρχοφασιστών και των ξένων πρακτόρων θα καταστεί αναπόφευκτη και θα είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Και οπωσδήποτε θα νικήσει οπως και στην περίπτωση της Οσετίας. Καλό είναι οι μειοψηφίες να διεκδικούν τα συμφέροντά τους, αλλά όχι σε βάρος της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και των συμφερόντων της πλειοψηφίας. Και εννοείται, πάντα με νόμιμα μέσα και κυρίως ειρηνικά με τις εκλογές.

  • liberal queer avatar
   liberal queer @ ΑΡΗΣ 25/01/2014 10:38:02

   Από πότε η επέμβαση ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά μιας χώρας μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια απόλυτα δικαιολογημένη πράξη;

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ liberal queer 27/01/2014 01:17:27

    Από τότε που οι Αχαιοί μπούκαραν στην Τροία για "ένα πουκάμισο αδειανό" (κατά τον τραγικό ποιητή αλλά και κριτικό ορθολογιστή Ευριπιδη)

 3. Tassos avatar
  Tassos 25/01/2014 10:04:07

  Δράττομαι της ευκαιρίας για να θέσω ένα θέμα που αφορά και την ΕΡΤ. Ανταποκριτής στην Μόσχα ήταν ο Λιάτσος (ή κάπως έτσι) ο οποίος τώρα μεταπήδησε στον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ. Λοιπόν το τι αθλιότητες εμμέσει αυτός ο τύπος κατά της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία, το τι μίσος βγάζει γι' αυτούς τους δύστυχους που θέλουν να μπει η χώρα τους σε Ευρωπαϊκή τροχιά και να μην εξαρτάται από την Ρωσσία δεν περιγράφεται. Αυτόν τον ελεεινό είχε η ΕΡΤ να μας ...ενημερώνει. Και δεν μιλάω για μια αστεία περίπτωση τύπου Αρβανίτη , "λίγου" δημοσιογράφου που μιλάει με ξύλινη γλώσσα και τσιτάτα, μιλάμε για καραμπινάτη περίπτωση HIS MASTER'S VOICE.

 4. βαγόνι avatar
  βαγόνι 25/01/2014 12:46:32

  'Ααα...η αμφιρρέπουσα Ουκρανία !...το '41-'42 υποδέχεται πανηγυρικά
  τον λιθουανικής καταγωγής 'Αλφρεντ Ρόζεμπεργκ,διοικητή των Ανατολικών
  Εδαφών του Γ'Ράϊχ και "θεωρητικό"του Ναζισμού...λίγο αργότερα-και εξ'αιτίας
  των ναζιστικών διώξεων-επιστρέφει στη ρωσσική αγκάλη...αυτό το πήγαιν'έλα
  συνεχίζεται ώς σήμερα...κι'ο πληθυσμός,διχασμένος περίπου....πέρα απο τα
  πραγματικά θέματα-γεωπολιτικά,οικονομικά κλπ-υπάρχει ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα εθνικής ιδιοπροσωπίας...και οι Ρώσσοι δεν είναι και τόσο ευέλικτοι σε
  τέτοια θέματα...ενώ οι Δυτικοί,Ευρωπαίοι και Αμερικανοί,συνεχίζουν να
  πιέζουν, για διεύρυνση του "ζωτικού χώρου"....κι΄όμως,δεν βρισκόμαστε
  στη μεσοπολεμική και πρώτη μεταπολεμική περίοδο...υπάρχουν κι'άλλοι
  παίκτες στη διεθνή σκακιέρα...δεν παίζονται όλα μέσα στα όρια επιρροής
  της λευκής φυλής...θα έπρεπε να είναι αυτονόητο!...φαίνεται,πώς δεν είναι!

 5. NEMESIS avatar
  NEMESIS 25/01/2014 13:27:36

  OI Ουκρανοί ειχαν "βιωσει" την κομμουνιστική συφιλη 10 χρονια πριν το 41 και ηξεραν καλα τι εκαναν. Ομοιως και οι Λιθουανοί και οι Εσθονοί και οι Ταταροι και οι Τσερκεζοι και οι Ελληνες. Δεν ειναι καθολου τυχαιο που τα πιο αγρια και ανελεητα κατα των μπολσεβικων waffen SS ήταν εκεινα που απαρτιζονταν απο τις πιο πανω φυλές πλην Ελληνων οι οποιοι - ανοητως- εδειχναν ελεος
  Οι ναζηδες - παρα τις βλακείες τους περι ανωτεροτητας της φυλής τους- δεν ηταν καθολου εξυπνοι στον χειρισμο αυτων των λαων, κατι που θα τους στοιχιζε την κυριαρχια τους εκει, ακομα και αν ειχαν κερδίσει τον πολεμο. Το οτι τον εχασαν ομως επετρεψε την επανοδο των μπολσεβικων κατι που οι λαοι αυτοι πληρωσαν πανακριβα μεταπολεμικως
  Στο συλλογικο ασυνειδητο λοιπον εχει περασει μισος για τους ρωσσους και τους δυτικους που τους αφησαν στου ρωσσους. Πάντως οι Λαοι αυτοι - αν και βαρβαροι- ειναι πολυ λιγοτερο εκφυλισμενοι απο τους δυτικους ευρωπαϊκους λαους, οι οποιοι ειναι θυματα των καπιταλιστων και θα ζησουν μακρα περιοδο σκλαβιας αναλογη εκεινης που εζησε η Ισπανια κατω απο τους αραβες πριν βρεθει ενας Φερδινανδος και μια Ισαβελλα να τους ελευθερωσουν
  Οταν οι Λαοι ανατολικοτερα της Πολωνίας ως την Μαύρη θαλασσα και την Κασπία θα βρουν την εθνικη τους ταυτοτητα, η οποια τους στερηθηκε διαχρονικως απο την ποχή του Μ Πετρου, θα δωσουν νεα πνοη στη Λευκη Φυλη, η οποια παρουσιαζει εντονα σημαδια εκφυλισμου και σηψης

 6. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 27/01/2014 01:15:30

  Παντού στον κόσμο, και την Ουκρανία και στην Ελλάδα, η βαθύτερη νοοτροπία και ο τρόπος ζωής, με λίγα λόγια ο "βιόκοσμος", ενος ακροδεξιού εθνικιστή και ενός αναρχομπάχαλου ή αριστερίστα δεν διαφέρουν ουσιαστικά. Διαφέρουν οι ιδεολογίες - έχουν δηλαδή διαφορετικά είδη ψευδούς συνείδησης. Αυτές ανήκουν στον κόσμο του "συστήματος", δηλαδή στον ψευδόκοσμο που φυτεύει στα μυαλά των ανθρώπων το χρήμα και η εξουσία.
  Στην εποχή της παρακμής του νεωτερικού πολιτισμού, και ο ακροδεξιός εθνικιστής και ο αναρχομπάχαλος ή αριστερίστας είναι εξίσου ανορθολογιστές: Η ομίχλη της ιδεολογίας σκεπάζει το μυαλό τους και το κάνει άχρηστο. Ανίκανο να σκέφτεται.

 7. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 27/01/2014 01:41:52

  Εντάξει με τα άκρα. Αλλά η παρακμή ενός πολιτισμού δεν αγγίζει ούτε εκφράζεται μόνο από αυτά. Με την μή ακραία, πλειοψηφία τί γίνεται; Γιατί οι ιδεολογίες είναι το ένα θέμα, το πολύ μεγαλύτερο είναι η ασυννενοησία της ανιδεολόγητης σκέψης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.