#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/10/2012 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν θα φορολογήσουν τα ακίνητα της Καθολικής ΕκκλησίαςΕπειδή το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας δεν είναι μόνο ελληνικό _όπως και η κρίση_ ιδού τι συμβαίνει στη γείτονα Ιταλία. Το Συμβούλιο Επικρατείας της χώρας απέρριψε την εφαρμογή διατάγματος της κυβέρνησης Μόντι που θα υποχρέωνε την Καθολική Εκκλησία να καταβάλει φόρο ακινήτων από το 2013.  «H εφαρμογή του μέτρου ξεπερνά τις αρμοδιότητες του υπουργείου Οικονομικών της Ρώμης» εξηγεί η σχετική απόφαση. Σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση Μόντι καλείται να προχωρήσει σε αλλαγές του σχετικού διατάγματος μέχρι το τέλος του χρόνου, σε μια προσπάθεια να μην χαθούν έσοδα από την φορολόγηση των ακινήτων που η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία χρησιμοποιεί για εμπορικές δραστηριότητες _κυρίως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενες κατοικίες και καταστήματα.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές, μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια» δήλωσε ο υφυπουργός οικονομικών Τζιανφράνκο Πολίλο. Σύμφωνα με την ένωση Ιταλικών Δήμων Anci, η καταβολή του φόρου ακινήτων από την Καθολική Εκκλησία θα μπορούσε να εισφέρει στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών της Ρώμης τουλάχιστον 700 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση Μόντι δεν καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια που θέτει το Συμβούλιο Επικρατείας, είναι πιθανό να αναγκαστεί να καλύψει το «κενό εσόδων» που θα προκύψει με επιβολή νέων φόρων. Με απλά λόγια, να φορολογηθούν ακόμα λίγο οι πολίτες προκειμένου να μην θιγεί το παπικό κατεστημένο _όπως και στο Ελλάντα δηλαδή…

http://www.lagazzettadelmezzogiorno.it/notizia.php?IDNotizia=557790&IDCategoria=2694

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aggelos avatar
  Aggelos 10/10/2012 10:09:13

  η εκκλησιες παντα ειχαν δυναμη και ιστορια συχνα μεγαλυτερη απο τα κρατη..

  η καθολικη και ορθδοξη εκκλησια υπαρχει πολλους αιωνες ,,τα κρατη αυριο μπορει να διαλυθουν..η εκκλησιες οχι..

 2. Σωτ Μητραλ avatar
  Σωτ Μητραλ 10/10/2012 12:49:42

  Πρεπει να σημειωθει οτι αυτος ο φορος (ΕΤΑΚ νομιζω) καταβαλλεται εδω και ΧΡΟΝΙΑ απο την Εκκλησια της Ελλαδος. Και Ω ΤΗΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ, οταν βγηκε η ειδηση οτι θα φορολογηθουν στην Ιταλια, διαφοροι δημοσιογραφοι της φακης εδω ρωταγαν προκλητικα "Στην Ελλαδα, ποτε; Αντε και στα δικα μας!" για φορο που ΗΔΗ καταβαλλοταν!

 3. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 10/10/2012 13:40:52

  ''...ὅπως καί στό Ἑλλάντα δηλαδή...''
  Ἀπό ὅ,τι γνωρίζω,ἐδῶ στήν Ἑλλάδα,γιά τά ἀκίνητα τά ὁποία ἡ Ἐκκλησία τά ἐκμεταλλεύεται ἐμπορικά,ἔχει δηλαδή ἔσοδα ἀπό αὐτά,πληρώνει κανονικότατα φόρο ἐδῶ καί χρόνια.Ἄρα ὁ ἀρθρογράφος ἔχει ἐλλιπή ἐνημέρωση...

 4. kat avatar
  kat 10/10/2012 13:45:58

  Ειδες ο Πάπας?

 5. Enzo avatar
  Enzo 10/10/2012 17:15:51

  Η Ιταλία δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε μνημονια γιατι εκεί ειναι το βατικανο και η μαφία

 6. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ 10/10/2012 19:07:58

  Η Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα δεν επιβαρύνει ούτε με ένα λεπτό τον κρατικό προϋπολογισμό. Χωρίς καμιά κρατική συνδρομή φροντίζει για την αξιοπρεπή διαβίωση των Λειτουργών της. Οι Αρχιερείς, οι Ιερείς, οι Μοναχοί και οι Μοναχές και οι υπάλληλοι της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, δεν λαμβάνουν μισθό από το Κράτος, ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ούτε και σύνταξη. Αυτά πρέπει να τα εξασφαλίσει η κάθε Εκκλησιαστική Επαρχία. Καταβάλλει και τις φορολογικές της υποχρεώσεις, όπως ορίζει ο νόμος. Στον αντίποδα η Ορθόδοξη εκκλησία έχει μια τεράστια περιουσία για την οποία μέχρι πρότινος δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός έλεγχος για την καταγραφή της και το χειρότερο η δίκαια και επακριβής φορολόγηση της. Οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες δεν είναι όλοι τους χριστιανοί ορθόδοξοι. Υπάρχουν φορολογούμενοι που πιστεύουν στην Καθολική εκκλησία, άλλοι είναι προτεστάντες, άλλοι ευαγγελιστές, άλλοι είναι άθεοι, άλλοι δωδεκαθεϊστές. Υπάρχουν και οι Εβραίοι και οι πιστοί του Μωάμεθ και του Βούδα. Παρ’ όλα αυτά έχουμε το "δημοσιουπαλληλήκι" της εκκλησίας. Γιατί το κράτος όλων των ελλήνων πολιτών πρέπει να επιβαρύνει τις δαπάνες του προϋπολογισμού του και να τους πληρώνουν και όλοι οι μη ‘πιστοί’ τους αφού όχι μόνο δεν τους προσφέρουν κάτι αλλά ούτε καν και τους αποδέχονται. Τα χρήματα που συγκεντρώνουν από μισθώσεις ακινήτων και μερίσματα μετοχών, από γάμους, βαφτίσια, κηδείες, μνημόσυνα, εγκαίνια, ενοριακές εορτές και πανηγύρεις, αγιασμούς, ευχέλαια, τρισάγια είναι αρκετά για να την εύρυθμο λειτουργία της εκκλησίας και την δαπάνη μισθών, περίθαλψης και συνταξιοδότησης των λειτουργών της. Χρόνια τώρα συζητείται μεταξύ των νέων. Αν δεν μπορείς να μπεις στις σχολές υψηλής βαθμολογίας δώσε για στρατιωτικός, αστυνομικός ή παπάς. Δηλαδή όπου ο μισθός καταβάλλεται ανελλιπώς κάθε μήνα όσος και αν είναι. Συγκριτικά δε με τους στρατιωτικούς και αστυνομικούς που κινδυνεύει η ζωή τους στην κυριολεξία για ένα «κομμάτι ψωμί» με την φτώχια που περιήλθε το κράτος μας, θα έλεγα ότι οι κληρικοί και οι αρχιερείς τους δουλεύουν για μία «πίτα αφράτο παντεσπάνι» και μάλιστα εκ του ασφαλούς. Άνετα, ξεκούραστα και χωρίς άγχος.. Εορτή Αγίου Νικολάου 6 Δεκεμβρίου 2008 Πειραιάς. Πλήθος πιστών πολλών μάλιστα ναυτικών οικογενειών. Άφιξη ιεραρχών με 2 αυτοκίνητα Άουντι Α8 v12. Έχω αρκετές φωτογραφίες των οχημάτων και των ιεραρχών κατά την έξοδο τους από τα δύο αυτοκίνητα που έφεραν πινακίδες με καλογυαλισμένα γράμματα Ι Μ Π. Κάτι σαν Ιερά Μητρόπολη Πειραιά μου έδειχναν εκτός και αν η φαντασία μου έτρεξε με τα 245 χλμ που πιάνουν τελική αυτά τα οχήματα. Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής βάπτιζε άνευ αμοιβής. Ο Ιησούς στις μετακινήσεις του δεν χρησιμοποιούσε άρμα πολλών αλόγων και αντίστοιχης για την εποχή του αξίας 147.000 ευρώ.

 7. Γιάννης avatar
  Γιάννης 10/10/2012 19:14:06

  Η Καθολική Εκκλησία είναι μια οφσόρ εταιρεία με έδρα το Βατικανό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.