26/10/2009 14:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο ο Κάρατζιτς

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, όπως είχε προειδοποιήσει, δεν εμφανίστηκε στην έναρξη της δίκης του, το πρωί της Δευτέρας, με αποτέλεσμα οι δικαστές να διακόψουν τη διαδικασία. Η διαδικασία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία θα επαναληφθεί την Τρίτη. Οι δικαστές διέκοψαν τη διαδικασία 15 λεπτά μετά την έναρξη της δίκης, αφού διαπιστώθηκε ότι ο Ράντοβαν Κάρατζιτς δεν επρόκειτο να εμφανιστεί στο δικαστήριο.
Η διαδικασία θα επαναληφθεί το μεσημέρι της Τρίτης και εφόσον ο πρώην Σερβοβόσνιος ηγέτης δεν εμφανιστεί και πάλι, η έδρα θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ορίσει συνήγορο του Ράντοβαν Κάρατζιτς για να τον εκπροσωπήσει. Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς έχει αναλάβει ο ίδιος την υπεράσπισή του.
Ο Κάρατζιτς, που αρνείται τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου -μεταξύ των οποίων η γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα-, είχε δηλώσει ότι δεν είχε αρκετό χρόνο για να ετοιμάσει την υπεράσπισή του και είχε ανακοινώσει ότι δεν θα ήταν παρών στην έναρξη της δίκης.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. αλλενάκι avatar
    αλλενάκι 26/10/2009 20:26:41

    Τώρα μάλιστα που βγαίνουν άλλα στοιχεία για ομαδικούς τάφους και αφαίρεση οργάνων Σέρβων;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.