08/12/2009 20:15
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν «βλέπει» κλιματική συμφωνία στην Κοπεγχάγη η Ρωσία

οικονομικός σύμβουλος του Κρεμλίνου, Αρκάντι Ντβόρκοβιτς εκτίμησε ότι καμία δεσμευτική συμφωνία δεν θα υπογραφεί στη Διάσκεψη για την υπερθέρμανση του πλανήτη στην Κοπεγχάγη, υπολογίζοντας περισσότερο σε έναν «οδικό χάρτη» για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις.

«Δεν θα υπάρξει δεσμευτική συμφωνία», είπε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τους δημοσιογράφους.

«Θα υπάρξει μια πολιτική διακήρυξη, μια σειρά εθνικών διακηρύξεων και ένας οδικός χάρτης για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις», σημείωσε ο σύμβουλος του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Αντιπρόσωποι 193 χωρών (σύμφωνα με τον ΟΗΕ) πραγματοποιούν Διάσκεψη από την Δευτέρα και έως τις 18 Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη για να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία που θα επιτρέψει να περιοριστεί σε δύο βαθμούς η μέση αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη σε σχέση με το προ-βιομηχανικό επίπεδο.

Ο νέος διεθνής κανονισμός θα πρέπει να εγκριθεί στην Κοπεγχάγη, για να είναι έτοιμος να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2013, αμέσως μετά τη λήξη της πρώτης περιόδου δέσμευσης του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

Η Μόσχα ανακοίνωσε στις 18 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής Ρωσίας-ΕΕ, στην Στοκχόλμη, ότι αναθεώρησε προς τα πάνω -μεταξύ 20 και 25% έως το 2020 σε σχέση με το 1990, έναντι 15% που ήταν μέχρι σήμερα- το στόχο της για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ενόψει της Διάσκεψης αυτής.

Αυξάνοντας έτσι τις φιλοδοξίες της, η Ρωσία ευθυγραμμίζεται περισσότερο ή λιγότερο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεσμεύτηκε να μειώσει κατά 20% τις εκπομπές της των αερίων του θερμοκηπίου έως το 2020, και ακόμη και κατά 30% σε περίπτωση διεθνούς συμφωνίας για το θέμα αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.