07/04/2010 15:21
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν απελπίζεται ο Ερντογάν σχετικά με τη στάση Σαρκοζί

«Δεν απελπίζεται» ο Ερντογάν με τη θέση του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, όσον αφορά την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν απελπίζομαι. Πιστεύω ότι ο κ. Σαρκοζί μπορεί να αναθεωρήσει τη στάση του», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός από το Παρίσι λίγο πριν από τη συνάντησή του με το Γάλλο πρόεδρο.

 

Με την έλευσή του στην εξουσία το 2007, ο Νικολά Σαρκοζί αναδείχθηκε σε έναν από τους πιο σφοδρούς πολέμιους της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, εκτιμώντας ότι η χώρα αυτή δεν αποτελεί γεωγραφικό τμήμα του ευρωπαϊκού χώρου. Μαζί με το Βερολίνο, το Παρίσι προτείνει στους Τούρκους μία «προνομιακή σύμπραξη» με την ΕΕ αντί της πλήρους ένταξης.

Ο Ταγίπ Ερντογάν απαρίθμησε τα επιχειρήματα υπέρ της ένταξης, όπως ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Τουρκία ως γέφυρα ανάμεσα στη Δύση και τον μουσουλμανικό κόσμο, και έδωσε έμφαση στην πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα του στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

«Η Τουρκία πληροί πολύ περισσότερα κριτήρια από ορισμένες εκ των 27 χωρών μελών, είτε όσον αφορά τα πολιτικά κριτήρια (της Κοπεγχάγης), είτε τα οικονομικά κριτήρια του Μάαστριχτ», υποστήριξε.

«Δεν έχουμε χάσει ίχνος από την αποφασιστικότητά μας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι «στη διάρκεια της διαδικασίας (των διαπραγματεύσεων) θα υπάρξουν εξελίξεις που θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.