#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/12/2010 19:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δίωξη του Dick Cheney για δωροδοκία από τη ΝιγηρίαΧαράς ευαγγέλια για τους απανταχού πολέμιους των πάλαι ποτέ κυρίαρχων neo cons και πιο συγκεκριμένα του άλλοτε παντοδύναμου Dick Cheney. Όπως γράφει το Business Week, η Νιγηρία σχεδιάζει να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του για δωροδοκία, πράξη που ανάγεται στην εποχή που ήταν διευθύνων σύμβουλός της Halliburton.

Ο Cheney διοικούσε την εν λόγω εταιρία από το 1995 έως το 2000 οπότε και ανέλαβε την αντιπροεδρία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Halliburton και δυο άλλες ξένες εταιρίες πλήρωσαν $180 εκατομμύρια σε Νιγηριανούς πολιτικούς, προκειμένου να εξασφαλίσουν συμβόλαια δημοσίων έργων αξίας $ 6 δισ. Όπως λέγεται, θα ακολουθήσει και έκδοση εντάλματος σύλληψης μέσω της Ίντερπολ.

Πριν όμως αρχίσουν να ανοίγουν σαμπάνιες οι αντίπαλοι του Cheney, καλά θα είναι, γράφει η Washington Post,  να θυμηθούν πως αυτές οι κατηγορίες κυκλοφορούν δημοσίως εδώ και πολλά χρόνια, και όπως σημειώνει η εφημερίδα, η Νιγηρία πάει για εκλογές, οπότε πρόκειται μάλλον για υπόθεση «κοπανιστού αέρα». Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πιθανότητες να παρουσιαστεί ο Cheney στη Νιγηρία προκειμένου να δικαστεί είναι…. μηδενικές.

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. παγωτατζής avatar
  παγωτατζής 03/12/2010 19:21:24

  Ετσι είναι..
  " Δρυός πεσούσης πάς ανήρ ξυλεύεται"
  Καί τί ανήρ...
  ... O tempora o mores...

 2. Maximilien avatar
  Maximilien 03/12/2010 19:29:09

  Δεν τον βλέπω τον Dick σε νιγηριανή φυλακή σύντομα

 3. liotsos avatar
  liotsos 03/12/2010 19:34:17

  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΠΗΡΕ Ο DICK, ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΗΘΙΚΗΣ...

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/12/2010 21:07:54

  κάθε μέρα παίρνω 2-3 αιτήματα για λεφτά από Νιηγριανούς. Ο Τσένυ άγιος δεν είναι, αλλά, αν είναι να συλλάβουμε την Ζήμενς μέσα όλοι.

 5. sawas avatar
  sawas 03/12/2010 21:10:36

  Το φρουτο"Καστανιδη" ευδοκιμει και στην Νιγηρια!!!

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 05/12/2010 00:17:13

  Πέραν της αμφιλεγόμενης προεδρίας Halliburton, ο διεφθαρμένος και διαστροφικός Dick (όνομα και πράγμα) Cheney, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, είναι κατά δήλωσή του, ο μεγάλος υποστηρικτής του βασανιστηρίου του «Τεχνητού Πνιγμού»στο Guantánamo Bay της Κούβας «I was a big supporter of waterboarding».

  Και ο οποίος Cheney, δρομολόγησε μιά αλυσίδα πολιτικών γεγονότων, γιά τα οποία ο «πολιτισμένος» κόσμος, οφείλει να ντρέπεται, επειδή έχει πάψει πλέον να θεωρείται πολιτισμένος.

  Με την ανερυθρίαστη παραδοχή του, ο φυγόδικος γιά εγκλήματα πολέμου Cheney, θά έπρεπε να έχει ήδη συλληφθεί, καταδικαστεί και φυλακισθεί. Ομως, το κάθαρμα αυτό, καθώς και τα λοιπά φασισταριά των κυβερνήσεων του πολιτικού θάμνου George W. Bush, αβρόχοις ποσί εγκλημάτησαν, παραβίασαν και ακύρωσαν τις Συνθήκες Γενεύης και Ηνωμένων Εθνών, περί βασανιστηρίων και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητος.

  Η δε θυγατέρα Mary Cheney, με ταραγμένο ψυχισμό κι έντονα τα γονίδια διαστροφής που κληρονόμησε από τον πατέρα της, είναι η αποκρουστική και προκλητική εκπρόσωπος πασών των λεσβιών Αμερικής.

  Με τέτοιους ανθούς, δεν είναι ν’απορεί κανείς γιά το κατάντημα της Αμερικής, σήμερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.