#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/12/2011 07:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δίνει και παίρνει η .. αρλουμπολογία στον διεθνή Τύπο για την Ελλάδα

[caption id="attachment_138709" align="alignleft" width="590" caption="Με τον πίνακα του Ιερώνυμου Μπος "επτά θανάσιμα αμαρτήματα" εικονογραφεί το άρθρο της η Zeit Online"][/caption]

Μετά τους New York Times και τα σενάριά τους περί χρεοκοπίας και δικτατορίας στην Ελλάδα η δυσφήμηση της χώρας μας συνεχίζεται και από άλλους επίλεκτους αρθρογράφους του διεθνούς Τύπου

 

Γράφει μεταξύ άλλων σε άρθρο του Michael Thumann  η Zeit Online, με θέμα τα θανάσιμα αμαρτήματα της Ευρώπης:

Στην Ελλάδα, για όλα φταίει η Angela Merkel. Η σκληρότητα των Γερμανών καταστρέφει την χώρα μας, λένε.

Έτσι εξηγούν την κρίση οι ελληνικές εφημερίδες, και τα ίδια φωνάζουν οι λαϊκιστές  πολιτικοί και οι διαδηλωτές.

Δεν τους ενοχλούν τα χρέη τους, αλλά οι επιπλήξεις που δέχονται από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Κατηγορώντας όμως τους άλλους, οι Έλληνες λένε ψέματα τόσο στην Ευρώπη, όσο και στους εαυτούς τους.

Αυτό που είναι εκπληκτικό στην Ελλάδα σήμερα, είναι ότι τα συνδικάτα, που πάντοτε πίστευαν ότι θα υπάρχουν απεριόριστα  ευρωπαϊκά χρήματα για να καλοπερνάνε, συνεχίζουν να είναι γραπωμένα στα προνόμιά τους.

Ποιοι γκρινιάζουν;

Οι δημόσιοι υπάλληλοι των σιδηροδρόμων, που εισέπρατταν αστρονομικούς μισθούς, και οι οικογένειες που συνέχιζαν να εισπράττουν τις συντάξεις των νεκρών συγγενών τους.

Τα αθηναϊκά ΜΜΕ τα αναφέρουν όλα αυτά, αλλά αυτό που λείπει είναι ο καθαρτικός θυμός απέναντι στους συμπατριώτες τους.

Οι λαϊκιστές λένε μεγάλα λόγια, κατηγορώντας την  Merkel, αλλά χαϊδεύουν τους ένοχους συμπολίτες τους. Προτιμούν να τα βάζουν με κάποιον απόμακρο μπαμπούλα, παρά να κοιταχτούν στον καθρέφτη.

Αυτή η αδυναμία, η έλλειψη αυτοκριτικής, αυτή είναι η πραγματική ελληνική κρίση.

 

Στο άρθρο του, εξάλλου με τον «Φοβού τους Έλληνες και χρέος φέροντες», ο συνεργάτης του Newsweek Fouad Ajami παρουσιάζει τους λόγους που, κατά την άποψή του, οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση και στην ουσιαστική της χρεοκοπία:

«Η Ελλάδα ζει με την αίσθηση ότι εξαιρείται από τις απαιτήσεις της πολιτικής και οικονομικής πειθαρχίας» γράφει και συνεχίζει: «Οι αρχαίοι Έλληνες δεν δοξάστηκαν για το εμπόριό τους. Το απαξίωσαν τόσο ο Πλάτωνας, όσο και ο Αριστοτέλης. Οι πολίτες το άφηναν στα χέρια των μετοίκων και των ξένων και γι' αυτό οι Γερμανοί τραπεζίτες ανησυχούν όταν οι πολιτικοί της Ελλάδας αντλούν έμπνευση από τα έπη και τους αρχαίους ήρωες...

Για την ειρωνεία του θέματος, το μόνο κομμάτι του παρελθόντος, της ιστορίας της Ελλάδας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναφορά για το πώς κατάφεραν οι Έλληνες να ακμάσουν ως έμποροι ή μεταπράτες, ήταν η περίοδος της … υποταγής τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Γρήγορα όμως οι Έλληνες αναζήτησαν έναν δικό τους κόσμο πέρα από τις διευκολύνσεις των Οθωμανών και όσο ήταν υποταγμένοι, έγιναν περισσότερο ρομαντικοί. Είχαν χάσει την επαφή με τον κλασικισμό που δοξάστηκε και οι φιλέλληνες τους τροφοδοτούσαν με μια αίσθηση ιδιαιτερότητας. Οι Έλληνες εθνικιστές πίστευαν ότι τα υπόλοιπα έθνη τους ζήλευαν και ήθελαν να ληστέψουν τον τόπο τους, όπως και στο παρελθόν».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μεσσήνιος avatar
  Μεσσήνιος 15/12/2011 07:57:34

  Τα ανωτέρω σχόλια του γερμανικού και αμερικανικού τύπου δεν είναι αρλουμπολογία, αγαπητέ κύριε.
  Σχεδόν όλα είναι αληθινά. Ελάχιστα είναι ίσως υπερβολικά.

 2. tak avatar
  tak 15/12/2011 08:07:36

  Παρά τα χάλια μας, είμαστε Έλληνες! Ο κ. Michael Thumann, δε θα νοιώσει ποτέ το τι σημαίνει να είσαι Έλληνας!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ tak 15/12/2011 08:10:12

   Εκτός κι αν τον θέλει καμιά ομάδα, οπότε γίνεται Έλληνας στο πιτς φιτίλ.
   Μιχάλης Θουμανίδης από το Ζαγκλιβέρι....

   • tak avatar
    tak @ Strange Attractor 15/12/2011 08:17:40

    Καλό! Για σκέψου όμως να είναι και αληθινό; Άλλωστε την ... πρώτη της πατρίδα δεν απαρνείται και η Νανά;

 3. Φρίξος Γιαννιός avatar
  Φρίξος Γιαννιός 15/12/2011 08:19:30

  Το θέμα είναι ότι αυτά τα άρθρα στηρίζονται πάνω σε αλήθειες και δεν επεκτείνονται σε όλη την πραγματικότητα. Επ’ αυτού θέλω να πω ότι όντως δεν υπάρχει ένα αρραγές μέτωπο από πλευράς των media και των δημοσιογράφων που να επικεντρώνεται στα αίτια των δυνών που καθορίζουν την ελληνική πραγματικότητα. Ο πόλεμος που εξακολουθεί να διεξάγεται αυτή τι στιγμή στην Ελλάδα μεταξύ της προόδου και της απαξίας και αφαίμαξης της οικονομίας κλείνει προς την απαξία και την επικράτηση των παραδοσιακών δυνάμεων του «παρασιτικού καπιταλισμού» κερδίζουμε δηλαδή χωρίς να παράγουμε τo λεγόμενo “air capitalism” εάν και εφόσον επικρατήσουν οι δυνάμεις της πραγματικής οικονομίας ο δρόμος της εξαγωγής από την κρίση θα είναι μακρύς αλλά στέρεος παράλληλα όμως θα αφανισθούν οι παίκτες του παρασιτικού καπιταλισμού και αυτό είναι επώδυνο για αυτούς και τα φερέφωνά τους.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Φρίξος Γιαννιός 15/12/2011 09:18:20

   Μα οι μισές αλήθειες είναι οι χειρότερες.
   Και να σε ρωτήσω: Ο παραγωγικός τομέας στην Ελλάδα καταστράφηκε ή όχι λόγω ευρώ και γερμανικών (και άλλων) εισαγωγών; Πόσες βιομηχανίες πλαστικών ή ειδών υγιεινής ή επίπλων κουζίνας έκλεισαν ή περιόρισαν δραματικά τον κύκλο εργασιών; Μου έλεγε πρόσφατα ιδιοκτήτης καταστήματος ειδών υγιεινής το πώς τα γερμανικά πλακάκια έθαψαν τα ελληνικά, χωρίς να υπερτερούν σε ποιότητα. Ο Οργανισμός Γάλακτος έβαζε πρόστιμα σε φάρμες που παρήγαν περισσότερο γάλα από τις ευρωπαϊκές νόρμες, ώστε να εισάγουμε το γάλα των βόρειων Ευρω-ρατσιστών, Ολλανδών και Γερμανοαυστριακών.
   Αυτά γιατί δεν τα λέει ο δημοσιογράφος;
   Συγγνώμη, αλλά τι σκ... δημοσιογράφος είναι όταν δεν μπορεί να κάνει μία έρευνα της προκοπής; Ε τότε, να βάλουμε τη Μούσχουρη να κάνει δημοσιογραφία, δεν θα είναι χειρότερη.
   Ο air capitalism δεν έχει θιγεί όσο πρέπει. Ούτε αυτό το θίγει. Οι καφετέριες λίγο επηρεάστηκαν. Τα φαγάδικα δεν εθίγησαν. Ο τυροπιτάς Σόλωνος και Ιπποκράτους ανέβασε πρόσφατα τη σκέτη σπανακόπιτα στα 2 ευρώ, με μαγαζί χωρίς ανακαίνιση εδώ και 40 χρόνια. Στη γειτονιά μου άνοιξε αιγυπτιακό καφέ και από την πρώτη μέρα ήταν τίγκα στον κόσμο, πιτσιρικαρία. Αυτά τι παράγουν; Ανακύκλωση χρήματος κάνουν.
   Η παραγωγική όμως βάση καταστράφηκε

   • Iokasti@gr avatar
    Iokasti@gr @ ΒΙΣ 15/12/2011 10:36:24

    αγαπητε ΒΙΣ, δεν ειναι τα προστιμα που εβαζε ο ΕΛΓΑ. Το γαλλικο γαλα στοιχιζει 0.78 το λιτρο μαζι με τα μεταφορικα ενω το αντιστοιχο ελληνικο χωρις ματαφορικα κοστιζει 0.92-0.95.
    Καταλαβαινεις τη διαφορα...

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Iokasti@gr 15/12/2011 12:49:35

     Έβαζε όμως, ναι ή όχι, πρόστιμα ο ΕΛΓΑ; Διότι γνωρίζω καλά ότι έβαζε!

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 15/12/2011 09:08:39

  Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, ο κ. Thumann πιστεύει ότι όλη η δυσαρέσκεια στην Ελλάδα οφείλεται στους συνδικαλιστές και τους σιδηροδρομικούς!!!
  Τον καθηγητή ΜΕ που αδυνατεί να ζήσει πλέον με τον μισθό του, τον έμπορο που κλείνει το μαγαζί του, τον εμποροϋπάλληλο ή γενικά τον ιδιωτικό υπάλληλο που απολύεται, αυτόν δεν τον αναφέρει καν.
  Και για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε ότι η Die Zeit είναι ΑΡΙΣΤΕΡΗ γερμανική εφημερίδα. Δηλαδή, ας μην βαυκαλιζόμαστε ότι οι αριστεροί Γερμανοί είναι πιο φιλέλληνες από τους δεξιούς.
  Οσο για τον κ. Fouad Ajami, είναι επόμενο λόγω θρησκεύματος να νοσταλγεί την Οθωμανική αυτοκρατορία. Πάντως, χωρίς όλες αυτές τις εκατοντάδες χιλιάδες ομοθρήσκους και ίσως και συμπατριώτες του που μας ήρθαν ακάλεστοι τα τελευταία χρόνια, σίγουρα και εμείς θα ζούσαμε ασφαλέστερα και καλύτερα, και το κράτος μας θα ήταν πλουσιότερο...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΒΙΣ 15/12/2011 09:10:42

   Και πρέπει επιτέλους να πει κάποιος σοβαρός έλληνας πολιτικός ότι η σημερινή γερμανική ανθελληνική προπαγάνδα μόνο με την γερμανική αντιεβραϊκή προπαγάνδα μπορεί να συγκριθεί. Ο λαός αυτός ΔΕΝ έχει αλλάξει τελικά. Παραμένουν ίδιοι και αμετανόητοι. Το επόμενο στάδιο είναι να θέλουν να μας βάλουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ΒΙΣ 15/12/2011 09:32:14

    είμαστε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, απλά έχει αλλάξει μορφή

    Και η ανθελληνική προπαγάνδα δεν θα σταματήσει, όχι ότι δεν δίνουμε λαβές...

    Και θα έρθει και άλλη προπαγάνδα από την Γερμανία/Τουρκία: Αυτοί θα καλλιεργήσουν, ξανά, το δήθεν αντιαμερικανικό και φιλορωσικό/φιλοορθόδοξο μένος (πήρε ένα σχετικό αρθρακι από κάποιο "Μπερλιν Ατεν" το μάτι μου) και τότε θα δεις άλλα...

    • johny f avatar
     johny f @ archaeopteryx 15/12/2011 12:50:03

     αυτο ακριβως γινεται.μισες αληθειες διογκωμενες σε τετοιο βαθμο που οδηγουν σε τερατωδη ψεμματα και εγκληματικο στηψιμο του λαου μας. πρεπει καποια στιγμη να τους απαντησουμε και για τη δαιμονοποιηση μας η οποια προσεγγιζει παλιες τεραστιες αμαρτιες τους και να τους θυμισουμε τα εγκληματα τους με την αποικιοκρατεια τους οι οποια στη τελικη τους εχει προσφερει το βατηρα για την οικονομικη ανεση που εχουν ολα αυτα τα χρονια.εγω ειμαι ενας απλος ιδιωτικος υπαλληλος με συνεχη τρεχαλα καθε μερα μεσα στο κοσμο για να βγαλω το ψωμι μου και εχω φαει στη μαπα ολα τα στραβα της χωρας μας τα τελευταια 30 χρονια και ολα τα οικτρα του μνημονιου τωρα,ομως ημαρτον ρε παιδια η ελλαδα ακομα και με ολα τα στραβα της συγκεκριμενων ομαδων που τις ξερουμε ολοι ειναι "αρσακιαδα" σε σχεση με ολους αυτους τους τιμητες και στη τελικη τα στραβα αυτα γυρναν σε μας κατα 90% παρα σε οποιονδηποτε αλλο.πρεπει να βγουμε στην αντεπιθεση συγκροτημενα και με επιχειρηματα και αφου το χοντραινουν το παιχνιδι να το χοντρεινουμε και εμεις υπενθυμιζοντας τους ολα εχουν κανει εναντιον της ανθρωποτητας γιατι στη τελικη σ'αυτη τη μαχη δεν εχουν δικιο,εμεις εχουμε και αφου το πηγαν εκει το παιχνιδι αν το αποφασισουμε μπορουμε να τους στριμωξουμε και να τους κερδισουμε!μη μασατε,λαθος πεδιο επελεξαν,θα σηκωσουμε το γαντι?

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ archaeopteryx 15/12/2011 12:52:50

     Ο γερμανός στρατηγός Λίμαν φον Σάντερς συμβούλευσε τους Τούρκους το 1914 να διώξουν όλο τον ελληνορθόδοξο και αρμενικό πληθυσμό από τη Βιθυνία και τα Δαρδανέλια, συμπεριλαμβανομένων των Κυδωνιών (Αϊβαλί), για λόγους ασφαλείας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Μεγάλο Πόλεμο. Είναι η πρώτη προσφυγιά, που λίγοι τη θυμούνται.
     Οι Αυστρογερμανοί ανέκαθεν ήταν οι φανατικότεροι εχθροί των Ορθοδόξων στην Ευρώπη.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ archaeopteryx 15/12/2011 12:58:45

     Πιστεύω πάντως ότι η Ελλάδα πρέπει να προσεγγίσει τίποτα εβραιοαμερικανούς διαφημιστές και image makers και λομπίστες, να αρχίσουν να μαζεύουν τα ανθελληνικά αποκόμματα του γερμανικού τύπου και γερμανών πολιτικών τα τελευταία 2 χρόνια, όπως και τα σχόλια των Γερμανών στο διαδίκτυο και τον τύπο, και να εκδοθεί Μαύρη Βίβλος, όπου θα αντιπαραβάλλονται με αντίστοιχα δημοσιεύματα της "ένδοξης" περιόδου 1933-1945. Χωρίς υπογάστρια χτυπήματα, οι κρυπτο-ναζί Γότθοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
     Θυμάμαι, όταν ξέσπασε η κρίση, είχε έρθει ο Peter Stein για παράστασή του στην Επίδαυρο. Ο Stein έχει παρουσιάσει πολλές φορές στην Ελλάδα, έχει γίνει θερμά δεκτός από το ελληνικό κοινό και, αν μη τι άλλο, έχει βγάλει ουκ ολίγα από εδώ. Τον ρώτησε ο δημοσιογράφος για το "ελληνικό ζήτημα". Δεν είπε ΟΥΤΕ μία κουβέντα συμπάθειας στον ελληνικό λαό, ΟΥΤΕ μία κουβέντα καταδίκης των ανθελληνικών δημοσιευμάτων που είχαν από τότε αρχίσει (πρέπει να ήταν ή τέλος του 2009 ή αρχές του 2010). Αυτά για το ποιόν της μεγάλης πλειονότητάς τους...

 5. Εnzo avatar
  Εnzo 15/12/2011 10:11:22

  αυτος ο πινακας ειναι ανατριχιαστικος για οποιον τον δει απο κοντα τις λεπτομερειες του.

 6. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 15/12/2011 14:52:45

  Σκεφθείτε πώς θά αντιδράσουν όταν μάθουν καί τό σύστημα 4-4-2 πού διέπει τήν ευγενή κάστα τών αναξιοπαθούντων δημόσιων λειτουργών.
  Η εθνική μας περηφάνεια επιτάσσει οι εκμεταλευτές μας νά έχουν ελληνική υπηκοότητα, τά λεφτά στίς ελβετίες καί τά μυαλά στά κάγκελα.
  Έχουμε καί κάποια αξιοπρέπεια ρέ αδερφέ.
  Όπως ο «εθνικός» ήρωας ο Μάκης. Τουλάχιστον αυτός σώζει τήν υπόληψη τού έθνους. Καπνίζει πούρο καί ζήτησε πολιτικό άσυλο στήν Βαρδαρία.
  Μάς κακολογούν γιατί δέν μπορούν νά φτάσουν τό επίπεδο τού σημερινού γραικύλου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.