21/06/2012 18:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δάνειο από την Ρωσία ζήτησε η Κύπρος

Η Κύπρος κατέθεσε «πολιτικό» αίτημα για διμερή σύναψη δανείου με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα μια υψηλόβαθμη κυπριακή πηγή που δεν κατονομάζεται στο πρακτορείο ειδήσεωνΡόιτερς, ωστόσο Ρώσος αξιωματούχος είπε πως η κυβέρνησή του δεν έχει λάβει τέτοιου είδους αίτημα.

Η Κύπρος χρειάζεται κονδύλια ισοδύναμα με το 10% του ΑΕΠ της για τη διάσωση της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας ως τις 30 Ιουνίου, με τις πιθανές χρηματοοικονομικές λύσεις που εξετάζονται να αφορούν είτε την προσφυγή στους μηχανισμούς δανεισμού της ΕΕ, είτε τη σύναψη δανείου από τη Ρωσία, είτε τον συνδυασμό τους.

«Μία πολιτική προσέγγιση έχει γίνει με τη Ρωσία και αναμένουμε την απάντηση», τόνισε στο Ρόιτερς το μη κατονομαζόμενο στέλεχος της κυπριακής κυβέρνησης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Στόρτσακ είχε δηλώσει νωρίτερα προς δημοσιογράφους πως δεν έχει λάβει κανενός είδους αίτημα για διμερές δάνειο στην Κύπρο, η οποία φιλοξενεί πολυάριθμές ρωσικές εταιρείες και τράπεζες.

«Καταθέσαμε αίτημα σε πολιτικό επίπεδο, μία αίτηση έχει γίνει, δεν χωρεί αμφιβολία περί τούτου», δήλωσε ο Κύπριος αξιωματούχος, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω.

Δεν υπήρξε απάντηση σε κλήσεις του ΑΜΠΕ για να επιβεβαιωθεί η είδηση από τον εκπρόσωπο της κυπριακής κυβέρνησης μέχρι στιγμής.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tpe avatar
  tpe 21/06/2012 18:36:39

  Αν έχω καταλάβει καλά, το δάνειο το θέλει για να σώσει κάποια τράπεζα...

  Και ρωτάω ο άνθρωπος: Γιατί δεν κάνει πρώτα απ' όλα μία ΑΜΚ η τράπεζα και μετά να δούμε τι χρειάζεται; Γιατί αν πχ γίνει η αύξηση και πετύχει που το κακό;
  Γιατί να θέλει δάνειο το ΚΡΑΤΟΣ για να σώσει μία ιδιωτική επιχείρηση;

  ΟΚ, να δεχθώ πως είναι τράπεζα κλπ κλπ κλπ. Κάνε πρώτα μια ΑΜΚ, μήπως κι έρθει από αλλού το χρήμα και μάλιστα τσάμπα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.