29/07/2010 14:43
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΔΝΤ: πακέτο στήριξης στην Ουκρανία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία για να χορηγηθεί στην Ουκρανία νέο πακέτο στήριξης, ύψους 15,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για διάστημα 29 μηνών. Η βοήθεια αυτή θα εκταμιευθεί τμηματικά με την πρώτη δόση των 1,89 δις. δολ. να αναμένεται να εκταμιευτεί εντός των επόμενων ημερών.
Η πιστωτική διευκόλυνση προς την Ουκρανία, που επί της αρχής είχε εγκριθεί στις αρχές του μήνα και επικυρώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, παρέχεται για "να υποστηριχθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και οικονομικής προσαρμογής", σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΔΝΤ.
«Η Ουκρανία βγαίνει από μία δύσκολη περίοδο κατά την οποία η οικονομία της δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από εξωτερικούς παράγοντες» αναφέρει το ΔΝΤ και συμπληρώνει: «Οι αρχές της χώρας δεσμεύθηκαν να αντιμετωπίσουν τις ανισορροπίες και να βάλουν την χώρα στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης, κυρίως μέσω δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων αλλά και μεταρρυθμίσεων τον ενεργειακό και τον χρηματοοικονομικό κλάδο»

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.