#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/12/2011 22:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΔΝΤ: Συνθήκες "Μεγάλης Ύφεσης"«Δυσοίωνες» χαρακτήρισε τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας ότι καμία χώρα ή περιοχή δεν είναι αλώβητη.

Υπό αυτές τις συνθήκες, όλες οι χώρες και οι περιοχές θα πρέπει να αναλάβουν δράση με στόχο την τόνωση της οικονομίας, επισήμανε η κ. Λαγκάρντ. Την αρχή πρέπει να κάνουν τα κράτη της ευρωζώνης και να συνεχίσουν το έργο τους αποφασιστικά, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «καμία οικονομία στον κόσμο -ούτε οι χώρες χαμηλού εισοδήματος, ούτε οι αναδυόμενες οικονομίες, ούτε οι χώρες μεσαίου εισοδήματος, ούτε οι μεγάλες οικονομίες- δεν θα μείνει απρόσβλητη από την κρίση, η οποία όπως βλέπουμε όχι μόνο εξελίσσεται, αλλά κλιμακώνεται».

"Αν η διεθνής κοινότητα δεν εργαστεί συλλογικά, υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστούν φαινόμενα που είδε ο κόσμος στη δεκαετία του 1930" είπε ακόμα η κ. Λαγκάρντ προσθέτοντας ότι δεν είναι ευχάριστη η προοπτική να επαναληφθούν όσα ακολούθησαν την περίοδο εκείνη.

Η κ. Λαγκάρντ χαρακτήρισε τέλος "φωτεινές εξαιρέσεις" ορισμένες οικονομίες στην Ασία και τη Λατινική Αμερική, οι οποίες - με τη βοήθεια του ΔΝΤ - αντιμετώπισαν σημαντικές κρίσεις τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, βελτιώνοντας το τραπεζικό τους σύστημα και την οικονομική διακυβέρνηση. "Οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια των κρίσεων, τις βοήθησαν να ανακάμψουν" ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βροντόσαυρος avatar
  βροντόσαυρος 15/12/2011 23:45:46

  Τα λεφτά πάντως κάποιοι τα έχουν. Είναι εκείνοι που θα μας βάλουν να σκοτωθούμε σύντομα κι εκείνοι που όπως πάντα το παίζουν και σωτήρες μας.

 2. Enzo avatar
  Enzo 15/12/2011 23:55:30

  Άντε να γίνει και ένας πόλεμος να τελειώνουμε

 3. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 16/12/2011 08:28:32

  Το δυστύχημα δεν είναι μόνο ότι θα έρθουν τα γεγονότα του 30...αλλά και του 40.

  Το ότι αυτό εκφράζεται από επίσημα χείλη είναι πολύ ανησυχητικό πια. Το ότι εκφράζεται από τα χείλη οργανισμού που ειναι απολύτως υπέυθυνο για αυτά που περιγράφει, δεν είναι απλά ανησυχητικό, αλλά μας κάνει καχύποπτους ότι το έχουν σίγουρο και έχουν προετοιμαστεί για αυτό...

  Εξάλλου ο καπιταλισμός τις δόξες του τις γνωρίζει ΠΑΝΤΑ μετά από καταστροφικούς πολέμους... Τελευταία καλή περίοδος, η χρυσή ομολογουμένος περίοδος των δεκαετιών 50 και 60

 4. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 16/12/2011 10:03:35

  Ο καπιταλισμός είναι η μήτρα που κυοφορεί τους πολέμους. Τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος παγκόσμιος ξεκίνησαν από μεγάλα καπιταλιστικά κράτη της δύσης και επέφεραν τρομερά δεινάν στυην ανθρωπότητα. Το μέγιστο κέρδος είναι ο σκοπός της καπιταλιστικής παραγωγής και δε σταματά μπροστά σε τίποτα. Ελπίζω οι λαοί με τους αγώνες τους να βάλουν φρένο στο τέρας.

 5. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 17/12/2011 08:17:07

  Ελπίζω η νέα μεγάλη σοσιαλιστική επανάσταση στη Ρωσία που την τοποθετώ μέχρι το 2020 το πολύ να δώσει στην ανθρωπότητα το δώρο της διαρκούς ειρήνης, αφού όπως φαίνεται πολλοί αναπτυγμένοι ευρωπαικοί λαοί θα ακολουθήσουν αυτή τη φορά(κάτι που δεν έγινε το 1917 εκτός από τις αποτυχημένες της Ουγγαρίας και Γερμανίας). Η Ρωσία λόγω της σοσιαλιστικής συνείδησης του πληθυσμού της θα ξεκινήσει πάλι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.