#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/06/2013 12:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γκρούεφσκι: Η Ελλάδα φταίει που δεν μπαίνουμε στην ΕΕΟ πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι επανέλαβε τις κατηγορίες του κατά της Ελλάδας για το γεγονός ότι η χώρα του δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο ΝΑΤΟ και δεν έχει ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ επέρριψε ευθύνες γι' αυτό και στη Διεθνή Κοινότητα. «Όλος ο κόσμος γνωρίζει για ποιο λόγο η 'Μακεδονία' δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο ΝΑΤΟ και δεν έχει λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Ο μοναδικός λόγος είναι επειδή δεν αποδεχθήκαμε αλλαγή του ονόματος του κράτους μας και της εθνικής ταυτότητας των 'Μακεδόνων', με τον τρόπο μάλιστα που επιζητεί η Ελλάδα» ανέφερε ο Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Σκοπίων Dnevnik.
Ο Γκρούεφσκι ισχυρίστηκε επίσης ότι η Διεθνής Κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΕ, δεν ασκεί πίεση στην Ελλάδα για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος. «Αντιθέτως, την υποστηρίζουν ολόπλευρα για να εξέλθει από την οικονομική κρίση και η Ελλάδα, γνωρίζοντάς το αυτό, δεν σκέφτεται καν την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, στη βάση επίτευξης ενός πραγματικού συμβιβασμού. Η τακτική της είναι να αναβάλλεται συνέχεια η εξέταση του ζητήματος αυτού" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Ανέφερε ακόμη ότι, αν "οι μεγάλες δυνάμεις δεν επιδείξουν ενδιαφέρον, το πρόβλημα της ονομασίας δεν πρόκειται να επιλυθεί, διότι η ελληνική ηγεσία, στην παρούσα φάση, είναι εντελώς αδιάφορη για το ζήτημα αυτό". Πρόσθεσε ότι και η Διεθνής Κοινότητα δεν επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος.
Σε ερώτηση πού οφείλεται κάτι τέτοιο, ο Γκρούεφσκι απαρίθμησε διάφορους λόγους, όπως το γεγονός ότι «η Ελλάδα, ως χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έχει επιρροή και πρόσβαση και περνάει τις θέσεις της στις μεγάλες δυνάμεις». Ένας δεύτερος λόγος, όπως είπε, σχετίζεται με το γεγονός ότι η Ελλάδα, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, είναι πολύ μεγαλύτερη και ισχυρότερη χώρα από την ΠΓΔΜ και διαθέτει μία ιδιαίτερα δυναμική και πλούσια ομογένεια, «που ασκεί παντού πιέσεις».
«Πρόσφατα, κυκλοφόρησε μια πληροφορία ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μετέβη στην Ουάσιγκτον επειδή δεν θα γινόταν δεκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο. Δεν ξέρω αν αληθεύει κάτι τέτοιο, όμως όταν πλησιάσουν οι εκλογές στην Αμερική θα τον δεχτούν, για τον απλό λόγο ότι πρόκειται για τρία εκατομμύρια ψηφοφόρους και για οικονομική υποστήριξη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός το γνωρίζει αυτό και δεν πολυνοιάζεται που ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είχε χρόνο να τον δεχτεί τώρα, εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο. Θα έχει χρόνο να τον δεχτεί το πολύ σε δύο χρόνια, ίσως και νωρίτερα» ανέφερε ο Γκρούεφσκι.
Άλλοι λόγοι για τους οποίους, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, δεν υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, είναι ότι οι ισχυρές χώρες είναι απασχολημένες με τα δικά τους και με άλλα διεθνή προβλήματα και συγκρούσεις, καθώς και η εξασθένιση του ενδιαφέροντος για τη διεύρυνση της ΕΕ, λόγω της οικονομικής κρίσης, της εκτίναξης της ανεργίας και της άσχημης εμπειρίας από την ένταξη στην Ένωση των τελευταίων χωρών.
Ο Γκρούεφσκι κατηγόρησε ακόμη τη Διεθνή Κοινότητα ότι αδιαφορεί για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. «Η πίεση που μας ασκείται για τη διαφορά που έχουμε με την Ελλάδα εκδηλώνεται τώρα με άλλες μορφές, μέσω διαφόρων αρνητικών εκθέσεων για τη 'Μακεδονία' και παραπέμπει σε αναζήτηση άλλοθι για να μην ενταχθεί η 'Μακεδονία' στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί άλλοθι για την αδυναμία και την έλλειψη βούλησης και ενδιαφέροντος από την πλευρά των μεγάλων δυνάμεων για την επίλυση αυτής της αδικίας που μας επέβαλε η Ελλάδα» ανέφερε.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είπε ακόμη πως οι τελευταίες εκθέσεις εκπροσώπων διεθνών οργανισμών, στις οποίες καταγράφονται περιορισμοί στην ελευθερία της έκφρασης και δυσλειτουργία του κράτους δικαίου στην ΠΓΔΜ, εντάσσονται στο πλαίσιο «επινόησης προβλημάτων» για να μην προχωρήσει η ευρωαντλαντική και ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του. «Αν αύριο αποδεχτούμε τις ελληνικές θέσεις για το όνομα, όλες αυτές οι εκθέσεις για προβλήματα σχετικά με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την απονομή δικαιοσύνης και τη λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, θα αλλάξουν αμέσως. Θα μας πουν ότι έχουμε σημειώσει πρόοδο και θα κάνουν νέες εκθέσεις. Κοιτάξτε πώς άλλαξαν τη θέση τους για τη Σερβία. Τώρα, η Σερβία είναι μία μεταρρυθμιστική χώρα, ενώ πριν από τρεις μήνες δεν ήταν» κατέληξε.
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=1CCB315DF6CD9343BD33C704349085FA

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος avatar
  Γιώργος 28/06/2013 13:21:51

  Με Βενιζέλο ΥΠΕΞ μην φοβάστε τίποτα...

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 28/06/2013 14:19:21

  Και οι Νεφελίμ, Πρόεδρε, μην ξεχνάς τους Νεφελίμ.

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 28/06/2013 15:14:57

  Πόσο γουστάρω να κερνάει πίκρα τους σκοπιανούς ο Σαμαράς! Που είσαι Καμμένε; Που τον κατηγορείς για προδότη και δοσίλογο που πουλάει το όνομα της Μακεδονίας μας επί 24ώρου βάσης; Έλα στο φως να μας πεις τι γνώμη έχεις περί του θέματος.

  • Εva avatar
   Εva @ Γεώργιος Τ. 28/06/2013 17:54:32

   Οι ΑΝΕΛ είχαν ποτέ κατηγορήσει τους Οικολόγους για τη στάση τους στο Ευτωκοινοβούλιο για την ένταξη των σκοπίων?

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 28/06/2013 15:51:08

  «Ντροπή Σας νὰ συζητᾶτε μὲ τὸν Σκυλόφραγκο ἂν ἡ Μακεδονική Σας Γῆ,
  εἶνε Δική Σας Γῆ. Καὶ νὰ τὸν πείσῃς, δὲν τὸν πείθεις τὸν Λῃστή. Ἢ μόνος του,
  ἢ μὲ Σμπίρους βαλτοὺς, θὰ προσπαθήσῃ νὰ Σᾶς πάρῃ κάθε Γῆ.»

  ~Περικλής Γιαννόπουλος (1871-1910): «ὁ ἐξοχώτερος τῶν νέων Ἑλλήνων»,
  «ὁ προφήτης τοῦ Ἑλληνισμοῦ», «ὁ πατέρας του Ελληνοκεντρισμού» και,
  «ὁ διαπρύσιος κήρυκας τῆς Αναγεννήσεως τοῦ Ἑλληνισμοῦ».

  «Eάν Τρέξουμε να Σώσουμε τη Μακεδονία, Εμείς θα Σωθούμε!»
  ~Ίων Δραγούμης (1878-1920): «Ο Εθνεγέρτης», «Η Σάλπιγγα του Ένοπλου Μακεδονικού Αγώνα».

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 28/06/2013 18:58:36

   3 Ιουνίου, 1992 - Ντοκουμέντο: O σκοπιανός πρόεδρος Κίρο Γκλιγκόροφ, ερωτηθείς αν θεωρεί τον λαό του απόγονο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σε μια μοναδική κρίση ειλικρίνειας κι αυτογνωσίας του, εκείνος απάντησε:-«Έλληνας ο Μέγας Αλέξανδρος. Εμείς είμαστε Σλάβοι, δεν έχουμε καμμία σύνδεση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ήλθαμε στη περιοχή, τον 6° μ.Χ. αιώνα.» (~ΑΝΤ1)

 5. αρχιμηδης avatar
  αρχιμηδης 28/06/2013 16:23:14

  Τελικά θα τον συμπαθήσω αυτόν τον Γκρούεφσκι.
  Φαίνεται οτι τώρα κατάλαβε πλέον οτι αν δεν υποχωρήσει στο όνομα, ευρώ δεν θα δεί ούτε με το κιάλι...Αν υποχωρήσει, όπως ομολογεί: "Αν αύριο αποδεχτούμε τις ελληνικές θέσεις για το όνομα, όλες αυτές οι εκθέσεις για προβλήματα σχετικά με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την απονομή δικαιοσύνης και τη λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, θα αλλάξουν αμέσως. Θα μας πουν ότι έχουμε σημειώσει πρόοδο και θα κάνουν νέες εκθέσεις. "
  Επομένως τώρα ξέρει τι πρέπει να κάνει και τι θα γίνει τελικώς, ακόμη κι αν δεν υποχωρήσει ο ίδιος, αλλά ο αντικαταστάτης του πχ.

 6. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 28/06/2013 17:05:19

  Μεγάλη κατίνα ο τύπος, Έχει κλέψει την ταυτότητα άλλου κ παραπονιέται στην Αστυνομία ότι κακώς δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα του να χρησιμοποιεί στοιχεία που αναγράφονται σ'αυτή. Εδώ που τα λέμε ρε μαύρε μου (επτανησιακό) όπως έχει καταντήσει η ΕΕ κ το €, ψυχικό σου κάνουμε, κάτσε στ'αυγά σου καλύτερα.
  Όσο γιά τα οικονομικά μας, βγάλε την σκούφια σου κ βάρα μας, δεν λές δόξα τον θεό που υπάρχουν οι ξεφτίλες έλληνες επιχειρηματίες άλλως η ανεργίας σας θα ήταν στο 60%, άσε που εαν συνεχιστεί ο κατήφορο μας κ πούμε το ψωμί ψωμάκι
  εσείς θα βλέπετε την μπομπότα με κυάλι.
  Καλά,το Μοναστήρι και η Γευγέλη είναι γεωγραφικώς Μακεδονία, τα Σκόπια και η περιοχή του Τέτοβο απο που και ως που;
  Νικολάκη γιέ του Γκρούιου κόψε τις μ@..
  και πες το ίδιο να κάνουν και κάτι ξόανα σου, δήθεν επιστήμονες, που λένε με το κιλό τις μπούρδες τους και γελάει όλος ο πλανήτης μαζί σας, αφού μεταξύ άλλων έχουν φτάσει να παραλληρούν, ότι είστε οι γεννήτορες της λευκής φυλής!!!!!!
  Αν και κακώς τους λέω επιστήμονες διότι
  η ιστορία είναι πολύ υποκειμενικό θέμα, για να χαρακτηρίζεται Επιστήμη.
  Παράτα μας, έχουμε σοβαρά προβλήματα
  εδώ, άλλο από πείνα σε άλλη πείνα κ άλλο
  από χορτάτος στην πείνα.

  • Εva avatar
   Εva @ Δημήτρης 28/06/2013 18:19:14

   Δεν είναι θέμα κατινιάς.
   Την εξωτερική πολιτική του θράσους την εφαρμόζουν κι άλλοι.
   Εμείς ουδέποτε.
   Ζήτα, ζήτα κάτι θα πάρεις.

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ Εva 28/06/2013 19:49:33

    Ο τρόπος που εκφράζεται και αυτός
    και άλλοι πολιτικοί έχει περάσει κ σε μερίδα του λαού, είναι τρόπος γύφτικος κ κατινιάρης, λένε λόγια
    προσβλητικά γιά εμάς σαν λαό, δέν
    είναι θρασεία πολιτική το να λές τι
    μιά μπούρδα μετά την άλλη, χαμάρα
    είναι κ βλακεία να κάνεις δηλώσεις
    περί πείνας Ελλήνων κ οτι καλά που
    έρχονται οι Σκοπιανοί τουρίστες κ
    έχουμε ένα κομμάτι ψωμί εδώ,αυτά
    λένε, άλλο που τα κωλοΜΜΕ και οι
    πολιτικοί μας κάνουνε την ανώτερη
    πάπια επειδή έχουν επενδύσεις στο
    κρατίδιο, Αν τα λέγανε άλλοι,λες δεν γ@.. αλλά αυτοί που περιμένουν
    να αρχίσουν οι συγκομιδές στην Β. Ελλάδα για να δούν πιάτο γεμάτο, ε!
    οχι, πάει πολύ.

   • αρχιμηδης avatar
    αρχιμηδης @ Εva 28/06/2013 20:04:01

    Πρέπει όμως να σου μείνουν κάποια δόντια, αν και όποτε το πάρεις, για να μπορείς να το φας, αν είσαι ακόμα ζωντανός.
    Στο δόσιμο δεν μπορείς να βάλεις στους δότες περιθώριο χρόνου όταν είσαι ζήτουλας...

    • Δημήτρης avatar
     Δημήτρης @ αρχιμηδης 28/06/2013 20:57:17

     Γιά νάμαι ειλικρινής, τον ρεζουμέ του σχολίου σου δεν τον καλοκατάλαβα. Εν πάση περιπτώση
     για να εξηγούμεθα, δεν απαξιώνω
     ανθρώπους συνολικά κ ιδιαίτερως
     ποτέ βάσει εθνότητας, φυλής, κλπ,
     θυμώνω γιατί η συνήθης ρητορική
     τους είναι σε αυτό ακριβώς το ύφος
     Τέλος, όχι, δεν είμαστε ζήτουλες,
     ο ζήτουλας παίρνει ότι του δίνουν
     χωρίς απόδειξη, επιταγή, ομόλογο κ φεύγει, εγώ κι'εσύ έχουμε βάλει
     τόσες υπογραφές-παραδοχές που θα πληρώνουμε ακόμη και όταν το περίγραμμα μας θα διέρχεται πέρα από τον γαλαξία της ανδρομέδας.

 7. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 28/06/2013 20:39:08

  Καί μήν ξεχνᾶμε τόν ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ πού πέταξε ἐκεῖνο τό ἱστορκό ΟΧΙ στά μοῦτρα τοῦ Bush γιά τήν ἔνταξη αὐτοῦ τοῦ κρατιδίου στό ΝΑΤΟ!

 8. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 28/06/2013 20:51:47

  Μίλησε ο γενίτσαρος! Για ψάξτε να δείτε την καταγωγή του εν λόγω "κυρίου". Παιδί του παιδομαζώματος τότε στον συμμοριτοπόλεμο είναι! Ψάξτε λιγάκι για το παρελθόν του κου Γκρούεζα (όπως κανονικά λέγεται).

  Τώρα, να ευχαριστά το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που δεν έχουμε μπουκάρει ακόμα να του κάνουμε την κλανιά που έχει για κράτος, ιδιωτικό οικόπεδο! Αλλά δεν υπάρχει θέμα, σε λίγα χρόνια θα καταντήσει σαν το Κοσσυφοπέδιο, καθώς η πλειοψηφία των Σκοπιανών είναι Αλβανοί.

 9. MCA avatar
  MCA 28/06/2013 21:24:37

  Οι Σκοπιανοί είχαν χρυσή ευκαιρία στα χρόνια της ευμάρειας της Ελλάδας, να κερδίσουν μια πολύ καλή συμφωνία για αυτούς. Τους έφαγε όμως ο μεγαλοϊδεατισμός και μας γύρισαν την πλάτη. Τώρα το όνομα Μακεδονία δεν θα μπορέσουν να το δουν ούτε ως επαρχία της Ελλάδας.

  ΥΓ Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ντρέπονται που είναι Σλάβοι, ένα ιστορικό φύλο με μεγάλη ιστορία και παρουσία 1500 ετών στην περιοχή.

 10. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 28/06/2013 23:12:11

  Δεν ντρέπονται που είναι Σλάβοι. Απλά δεν θέλουν να είναι Σλάβοι, γιατί αν το "παραδεχτούν" πάει η Μακεδονία πέταξε...

  • Αρχιμήδης1 avatar
   Αρχιμήδης1 @ Χαλκιδέος 29/06/2013 22:11:28

   Φαντάσου οι Τούρκοι να αρχίσουν να λένε οτι δεν είναι Τούρκοι, αλλά Ιωνες αφού ο Ομηρος στα Γαλλικά λέγεται Ομέρ...Κάτι τέτοιο κάνουν οι Βόρειοι Σλάβοι γείτονες.

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ Αρχιμήδης1 30/06/2013 15:59:20

    u'r wrong & uninformed. Το ισχυρίζονται χρόνια τώρα, όπως κ οι αλβανοί που λένε
    πρόγονους των τους Αθηναίους εξ' ου και
    το όνομα της θεάς " ατεν " vero albanesi!!
    Απορώ όμως, όλοι αυτοί οι " uboriginal " απόγονοι των αρχαίων ελλήνων, γιατί δεν
    κράτησαν την γλώσσα, τα γράμματα, αντί
    να μαζεύουν μετά απο 1.500 χρόνια ότι
    τους πετούσαν οι διερχόμενες φυλές.
    Αλλά μην περιμένεις απο τα κωλοκάναλα
    μας να μάθεις τέτοια ούτε από Ρεπούσες,
    είναι ρατσιστικές πληροφορίες κ αδικούν
    τους μετανάστες μας μα κ τους γείτονες,
    εμείς είμαστε ευγενικός!! λαός επιπέδου.

 11. ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ avatar
  ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ 30/06/2013 16:10:53

  ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΟΜΠΛΕΞ. `Αφήστε τους στήν γωνία τους, καί
  δώστε τους, ένα βιβλίο ιστορίας νά ξεστραβωθούν.

 12. je ne regrette rien avatar
  je ne regrette rien 01/07/2013 13:43:26

  Γειά σε όλους και καλό μήνα,
  Αναρωτιέμαι γιά ποιό πράγμα μιλούν οι περισσότεροι σχολιαστές διότι εγώ έχω τελείως διαφορετική αντίληψη του θέματος , τουλάχιστον όπως παρουσιάζεται ΔΙΕΘΝΩΣ :
  Οποιαδήποτε εκδήλωση πολιτιστική ή αθλητική συμβεί σε οποιοδήποτε μέρος της γής τα Σκόπια αναφέρονται σαν ...Μακεδονία ! Ματσεντόνια, συγκεκριμένα.
  Καλά δεν το έχετε δεί, ακούσει ;;; Μπορεί να αναγράφεται π.χ. σε πινακίδα ΠΔΜ αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν το αναφέρει, λένε απλά Μακεδονία...
  Αλλως τε, οι περισσότερες χώρες την έχουν αναγνωρίσει.
  Τώρα, γιά άλλη μιά φορά η Ελλάδα αποτυγχάνει διπλωματικά, της αρκεί πού η ίδια την αποκαλεί Σκόπια .
  Εχω βαρεθεί την τακτική της διπλωματίας μας (σχεδόν ανύπαρκτης...) χρόνια τώρα " Επειδή έχω δίκιο, θα περιφρονήσω τον αντίπαλο αγνοώντας τον !"
  Ο εκάστοτε "αντίδικος" εργάζεται αθόρυβα και υπομονετικά σαν μυρμηγκάκι και πές, πές κάτι καταφέρνει.
  Επίσης, όπως πολύ σωστά είπε κάποιος σχολιαστής πιό πάνω, εάν ΔΕΝ διεκδικείς δεν κερδίζεις τίποτα και επίσης "ρίχνε λάσπη, στό τέλος κάτι θα μείνει".
  Γνωστές στρατηγικές σε όλους, εκτός από τους πολιτικούς μας...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.