#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/09/2011 07:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για όλα φταίνε οι Αγγλοσάξονες
Όποιος παρακολουθεί τον γαλλικό τύπο, θα έχει καταλάβει ότι ο όρος «Αγγλοσάξων», κάθε άλλο παρά ως κολακευτικός χρησιμοποιείται εκεί.

Για πολλούς σύγχρονους Γάλλους, και όχι μόνο δημοσιογράφους, οι Αγγλοσάξονες είναι κάτι σαν αυτό που ήταν οι μασόνοι για τις κοινωνίες του  19ου αιώνα. Μέλη μιας αμυδρής, πλην όμως σκοτεινής συνομωσίας για τον έλεγχο του κόσμου, και τη καταστροφή του γαλατικού πολιτισμού.

Άσχετο αν τα αγγλοσαξονικά κράτη διαφέρουν κατά πολύ μεταξύ τους, στα ενδιαφέροντα, στις κοινωνίες, και στη πολιτική τους.

Χοντρικά, Αγγλοσάξονας σημαίνει έναν συνδυασμό απουσίας savoir vivre, άσχημης κουζίνας, ακραίου φιλελευθερισμού (δηλαδή άνομου καπιταλισμού), και σεξουαλικής υποκρισίας.

Οι αγορές (μια εφεύρεση των Αγγλοσαξόνων) θεωρούνται ως παράλογες και με μοναδικό σκοπό τους σήμερα, τη συντονισμένη προσπάθεια να διαλύσουν το ευρώ.

Για αυτούς που πιστεύουν τα παραπάνω, η άποψη ότι το ευρώ ήταν εξαρχής λάθος δεν παίζει κανέναν ρόλο. Δεν έχει δηλαδή σημασία ότι από την αρχή φαίνονταν πως θα οδηγούσε σε οικονομική καταστροφή, και σε αντιδημοκρατικό κεντρικό έλεγχο της οικονομίας της Ευρώπης. Ότι και να συμβεί, για τους Γάλλους φταίνε οι Αγγλοσάξονες.

Οι γαλλικές τράπεζες έχασαν σχεδόν τα 2/3 της αξίας των μετοχών τους από τη 1η Ιουλίου φέτος. Γιατί; Μήπως επειδή κρατάνε μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, σε μια χρονική συγκυρία που η ελληνική χρεοκοπία φαντάζει πιθανή, και που οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε τίποτα μεταξύ τους; Μπα…

Σύμφωνα με την επικεφαλής της γαλλικής ομοσπονδίας εργοδοτών Laurence Parisot, δεν φταίει αυτό, αλλά η Wall Street, το λονδρέζικο Σίτυ, και η εφημερίδα Financial Times, που οργανώνουν τα πάντα. Για αυτήν, ο ευρωσκεπτικισμός αποτελεί ψυχική διαταραχή, και όχι μια λογική εκτίμηση ότι δύσκολα μπορούν 27 χώρες να συνεργαστούν ειρηνικά μεταξύ τους, σαν μια γιγάντια μεθύστερη Γιουγκοσλαβία.

Για τον Γάλλο οικονομολόγο Shahin Vallee, οι Αγγλοσάξονες ανέκαθεν «θεωρούσαν το ευρώ ως ένα πνευματικό έγκλημα, και έβλεπαν την όποια επιτυχία του με πικρία». Κανένας όμως δεν μας εξηγεί ποια ήταν αυτή η επιτυχία του  ευρώ, εκτός από το ότι κατάφερε απλά να επιβιώσει μέχρι σήμερα. Σίγουρα βοήθησε κάποιες χώρες (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, κλπ)  να αυξήσουν τα χρέη τους, αφού ποιος λογικός θα δάνειζε στους Έλληνες, αν πίστευε πως θα πληρώνονταν  σε …δραχμές;

Ο Patrick Artus, ένας οικονομολόγος της γαλλικής τράπεζας Natixis, που παρεμπιπτόντως έχασε και $450 εκατομμύρια από την πυραμίδα του Bernie Madoff, ισχυρίζεται πως οι ΗΠΑ ήθελαν απεγνωσμένα να χάσει την αξιοπιστία του το ευρώ, διότι δεν το ανέχονταν να ανταγωνίζεται το δολάριο, και δεν θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματά τους. Άρα, υπονοείται, ότι μπήκε σε εφαρμογή ένα κρυφό σχέδιο, με συμμετέχοντες τη Wall Street και την Ουάσιγκτον, ώστε να διαλυθεί το ευρώ.

Όποιες αντίθετες αποδείξεις, απλά δεν λαμβάνοντα υπόψη. Οι αγγλοσαξονικές αγορές δεν είναι σαν το πάλαι ποτέ Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Διαφέρουν κατά πολύ μεταξύ τους. Για παράδειγμα, οι αυστραλιανές και καναδικές τράπεζες δεν είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες στο ευρωπαϊκό χρέος, ενώ οι αγγλικές έχουν δανείσει μόνο στην Ιρλανδία περίπου $135 δισεκατομμύρια. Δηλαδή ποσό ισοδύναμο με $30.000 για κάθε Άγγλο πολίτη, ασχέτως ηλικίας. Το ίδιο και οι γερμανικές τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη σύγκλιση μεταξύ Βρετανίας και Ευρώπης, απ ότι μεταξύ Βρετανίας και των υπολοίπων, πιο υγιών, αγγλοσαξονικών χωρών.

Στη διαμάχη αυτή ρίχτηκε από τους Γάλλους, ακόμη και η περιπέτεια του Dominique Strauss-Kahn, την οποία βλέπουν σαν μια ουσιαστική σύγκρουση μεταξύ αυτών και των Αγγλοσαξόνων, μια σύγκρουση πολιτισμών, λες και οι Αγγλοσάξονες δεν είναι καν πολιτισμένοι.

Για τον, κατά τα άλλα ευφυή, Γάλλο διανοούμενο Pascal Bruckner, το κίνητρο πίσω από τη σύλληψη του Strauss-Kahn έχει ως εξής:

«Να τιμωρηθεί η Γαλλία που δεν συμμετείχε στον πόλεμο του Ιράκ, που δεν εξέδωσε τον Roman Polanski στην Αμερική, που ψήφισε νόμο κατά της μπούρκα, και γενικά για να ταπεινωθεί η χώρα, σε μια χρονική συγκυρία που η Αμερική βρίσκεται στο καναβάτσο και ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους να κατηγορήσει για την παρακμή της…».

Το παραπάνω δημοσιεύτηκε στη Le Monde, και αγγίζει τα όρια της παράνοιας. Ο Bruckner μάλιστα καταλήγει, πως οι Αμερικανοί δεν μπορούν να διδάξουν τίποτα στους Γάλλους σε θέματα έρωτα, ξεχνώντας πως η περιπέτεια στη σουίτα 2806 δεν είχε καμία σχέση με κλασικές ιστορίες έρωτα και αγάπης…

Βέβαια θα ήταν άδικο να πιστεύουμε πως η κατακραυγή εναντίον των Αγγλοσαξόνων είναι γενικά αποδεκτή στη Γαλλία. Η χώρα είναι πολύ μεγάλη, και πολύ έξυπνη για κάτι τέτοιο. Όμως, πολλοί ευρωσκεπτικιστές βρίσκουν βήμα στη Γαλλία.

Όσον αφορά στον Strauss-Kahn, η πλειοψηφία των Γάλλων τον θέλει να αποσύρεται από τη πολιτική σκηνή.

Πάντως, σε γενικές γραμμές, ο όρος «Αγγλοσάξων», δεν είναι καθόλου  θετικός, όταν χρησιμοποιείται από Γάλλους.

 

Του Theodore Darlymple –The Australian

http://www.realclearworld.com/articles/2011/09/26/euros_troubles_an_anglo-saxon_plot_99694.html

Απόδοση:S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κάποιος avatar
  Κάποιος 28/09/2011 09:52:19

  Φυσικά για όλα φταίνε οι Αγγλοσάξωνες.

  Αυτοί διεθνοποίησαν κι επέβαλαν σε όλες τις ελίτ της γης τον υποκριτικό πουριτανισμό και τη θεοποίηση των χρημάτων και της εργασίας.
  Αυτοί επέβαλαν σε όλη τη γη τον προτεσταντικό γνωστικισμό που λέει ότι αν είσαι όμορφος, υγιής και πλούσιος, αυτό είναι η απόδειξη ότι σε ευλογεί ο Θεός.
  Αυτοί επέβαλαν τον κοινωνικό δαρβινισμό, τον νόμο του ισχυρότερου ("ικανότερου", τον λένε), τον νόμο της ζούγκλας.
  Αυτοί επέβαλαν τον σαδισμό της νέας, χωρίς συνοχής κοινωνίας, που αποτελείται από άτομα και όχι από ανθρώπους, μιας κοινωνίας που μπορεί να συγχαίρει τον εαυτό της για τα πλούτη που συσσωρεύει, ενώ παράλληλα κλείνει τα μάτια στα εξαθλιωμένα μέλη της που πάντα βρίσκονται γύρω στο 20%. (Η αιτιολόγηση είναι απλή: βλέπε όσα ανέφερα περί προτεσταντικού γνωστικισμού).
  Είναι τόση η αγριότητα των Αγγλοσαξώνων που στις χώρες όπου εγκαταστάθηκαν επιδόθηκαν στην πιο αποτελεσματική γενοκτονία από καταβολής κόσμου: Αμερικάνοι, Αυστραλοί και Καναδοί ξεπάστρεψαν κάθε ίχνος από τους ντόπιους Ινδιάνους και Αβορίγινες, ενώ οι Γαλλοκαναδοί μετά βίας γλίτωσαν τη γενοκτονία.

  Τι είναι οι Αυστραλοί και οι Καναδοί, παρά μόνον Άγγλοι που προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι είναι Αμερικάνοι; Τι είναι οι Αμερικάνοι, παρά μόνον αντικοινωνικά στοιχεία από όλο τον κόσμο που ίδρυσαν μια χώρα βασισμένοι στις αρχές που γέννησαν τη Γαλλική Επανάσταση, αλλά αυτές τις αρχές τις καταλαβαίνουν μόνο σαν: "Μην μπαίνεις στο χωράφι μου και μη μου βάζεις φόρους γιατί θα σε πυροβολήσω".

  • Κρίτων Καππαδόκης avatar
   Κρίτων Καππαδόκης @ Κάποιος 28/09/2011 10:51:55

   Εξαιρετική ανάπτυξη ενός συχνά παρακαμπτωμένου θέματος .
   Η γνωστή βικτωριανή ηθική τού σαλονιού με την εναλλακτική πρακτική πίσω από τίς κουρτίνες , το δολλάριο "εικόνισμα" με τον Θεό να επιφορτίζεται τον ρόλο τού θησαυροφύλακα και ο όρος "ιθαγενείς" συνώνυμο τού "καθυστερημένοι, απολίτιστοι" , μιά και ο κάθε άξεστος κακούργος που έφτανε από τα "british islands" λογιζόταν εξ ορισμού ανώτερος πολιτισμικά και ας ήταν επαγγελματίας κρετίνος . Ας μην υποτιμάμε βέβαια και το "εκπολιτιστικό έργο" των λοιπών ευρωπαίων , ισπανών , προτογάλλων , ολλανδών αλλά και βέλγων .
   Κορυφαία διαστροφή η αντικατάσταση τής σοφής ρήσης των ελλήνων και των συνειδητών ευρωπαίων "χρόνου φείδου" , που καλεί στην χρήση και αξιοποίηση των όποιων δυνατοτήτων τού ανθρώπου , με το χυδαίο αγγλοσαξωνικό time is money "ο χρόνος είναι χρήμα" , ως εάν μόνο για το χρήμα να άξιζε να ασχολούμαστε .

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Κάποιος 28/09/2011 14:16:07

   Κάποιε,τα σέβη μου.

   • rotten tomatoes avatar
    rotten tomatoes @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 28/09/2011 14:40:03

    κάποιε τσίμπα μια σάπια ντομάτα που υποβάλλεις τα σέβη στον εαυτό σου (οποία κατάντια!!)

 2. Κάποιος avatar
  Κάποιος 28/09/2011 09:54:14

  Κατάλαβες φίλε μου;
  Βγήκαν τώρα οι Αυστραλοί, με τη μπριζόλα τού πρωινού ακόμη στα δόντια, να μας μιλήσουν για τους Γάλλους. Βρε ουστ!

  • rotten tomatoes avatar
   rotten tomatoes @ Κάποιος 28/09/2011 14:37:11

   Εσύ βγήκες με το τζατζίκι στα δόντια να μας μιλήσεις για τους Αυστραλούς; Βρε ουστ! (την καταγωγή σου την έμαθες, ή ψάχνεσαι ακόμη;)

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ rotten tomatoes 28/09/2011 16:05:16

    Σαπιοντομάτα, δεν κάνει να παραλείπεις δόσεις από τη φαρμακευτική σου αγωγή.

    • rotten tomatoes avatar
     rotten tomatoes @ Κάποιος 29/09/2011 00:29:35

     Μιλάς υποθέτω από προσωπική εμπειρία.

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ rotten tomatoes 29/09/2011 01:37:32

    Ρε φίλε σάπια τομάτα,έχειςμπερδευτεί μου φαίνεται λίγο.
    Δεν πειράζει,απλώς το επισημαίνω.
    Τον γιατρό που σου έδωσε εξιτήριο θα τον μηνύσω!
    Καταλαβαίνω ότι τα νοσήλια είναι ακριβά,όπως και τα φάρμακα που παίρνεις,θα γράψω με την πρώτη ευκαιρία
    μία επιστολή στον Πανίκα τον Ψωμιάδη,για να μεριμνήσει
    μήπως και σε σώσουμε με κανά έρανο.
    Συνέχισε τώρα το μέτρημα των καφασιών,κι όταν τελειώσεις,ρίξε κανά δυο τομάτες στη μάπα σου μήπως
    και ξυπνήσεις!

    • rotten tomatoes avatar
     rotten tomatoes @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 29/09/2011 10:05:30

     μήπως μπέρδεψες πάλι τα ψευδώνυμά σου και τους μηρούς σου;

     • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
      Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ rotten tomatoes 29/09/2011 13:24:48

      Μάλιστα.
      Τα συμπεράσματα ενός σχιζοφρενή.
      Προσεχώς και στη λαική αγορά της συνοικίας σας!
      Α,και πούσαι,προσεκτικά,διότι κυκλοφορούν
      σάπια αγγούρια.......

     • rotten tomatoes avatar
      rotten tomatoes @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 29/09/2011 13:50:04

      γλίστρησες στην σάπια ντομάτα κι έπεσες κατακορύφως στα φρέσκα τραγανά αγγούρια, μανάβη;

     • Τετα Τετ avatar
      Τετα Τετ @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 07/09/2013 04:35:54

      Λολ εντελώς λάθος. Η σχιζοφρένεια σου μόλις επιβαιβεώθηκε. Είσαι όλο αποδιοργανομένο λόγο και ολοφάνερες παραισθήσεις. Θα ήταν καλύτερα άμα ήξερες για ποιό πράγμα μιλάς. Οχ, έπρεπε να ξέχασα πως οι διανοητικά πειραγμένοι δεν ξέρουν. Συγνώμη για τη προσβολή στη σοβαρή διαταραχή εγκεφάλου που έχεις.

      Ξανά λολ

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 28/09/2011 10:21:25

  "...ο όρος «Αγγλοσάξων», δεν είναι καθόλου θετικός, όταν χρησιμοποιείται από Γάλλους...".

  Και όχι μόνο από Γάλλους, θα προσθετα.

  • Barbarian avatar
   Barbarian @ Νίκος Αργεάδης 28/09/2011 10:37:52

   Ακόμα και οι Γερμανοί τον χρησιμοποιούν αρνητικά.

 4. Tonia G avatar
  Tonia G 28/09/2011 11:13:20

  Η επικράτηση της Αγγλίας (και των κρατών που δημιούργησε, εμμέσως ή απευθείας) και του μοντέλου της εδώ και 6 αιώνες είναι ολοκληρωτική. Όποια χώρα προσπάθησε να "κουνηθεί" σε αυτό ... απέτυχε έως καταστράφηκε. Παράδείγματα απλά και έυκολα:
  1. η Ισπανία του 16-17 αιώνα... έχασε όλες τις κατακτήσεις της μέσα σε 100 χρόνια...
  2. το Μεξικό, που κληρονόμησε ένα μεγάλο κομματάκι των Ισπανών... "κατάφερε" να χάσει Τέξας, Καλιφόρνια, Αριζόνα, ακόμα και το Νέο Μεξικό μέσα σε 20 χρόνια, από ένα νεοσύστατο τότε "Αγγλοσαξονικό" κράτος, τις ΗΠΑ των μόλις 13 πολιτείων!
  3. Η Γαλλία που εξεδιώχθη ακόμη και εκεί που οι Γάλλοι ήταν πλειοψηφία! Καναδάς, Λουιζιάνα. Της αφήσανε μόνο κάτι νησάκια να παίζει και μερικές Μπανανίες στην Αφρική.
  4. Η Ολλανδία (προτεσταντική δίχως άλλο και αυτή). Όταν οι Βρετανοί "γουστάρησαν" τη Νότια Αφρική... για πλάκα τους κάνανε τους Μπόερς μειονότητα...
  Θέλετε κι άλλα παραδείγματα... Όταν κάτι είναι οργανωτικά πιο αποτελεσματικό, πιο παγκοσμίως αποδεκτό, πιο προσαρμοστικό... πιστεύω πως για το συμφέρον μας πρέπει να το σεβόμαστε, να το μελετάμε και κυρίως να δούμε πως κι εμείς θα το εφαρμόσουμε για το εαυτό μας και το συμφέρον των παιδιών μας.
  Όλα τ΄ άλλα είναι το "κλάμα" των χαμένων της Ιστορίας! Και η Ιστορία έγραψε πως ουδέποτε μετά τους Βίκινγκς άλλος δεν πάτησε στη Βρετανία... ενώ η τελευταία κάθε 10 ή 20 χρόνια "ελυνε" τα προβλήματα της ή στη Γαλλία ή στο Βέλγιο ή στη Γερμανία!
  Για να καταλάβει και η πλειονότητα στην Ελλάδα για το τι λέμε, ένα απλό παράδειγμα της αποτελεσματικότητας αυτού που πολύ επιφανειακά ονομάστηκε Αγγλοσαξωνισμός είναι ότι ποτέ το συγκεκριμένο σύστημα ιδεών - στάσης ζωής δεν θα ασχολείτο με το θέμα Εικονομαχία-Εικονολατρία...
  Όποιος κατάλαβε.... κατάλαβε!

  • milkman avatar
   milkman @ Tonia G 28/09/2011 12:17:44

   Eνω οι Φραγκοι εκατερωθεν του Ρηνου οπου περασαν αφησαν μονο αρωμα και λουκανικα.
   Ειναι οι δυο οψεις του ιδιου νομισματος.
   Εχουν αποθεωσει το ατομο και ειναι και δυο κοινωνοι της ναζιστικης ιδεολογιας που δημιουργηθηκε με την ελευση της φεουδαρχιας και μεσω της προτεσταντικης αγωγης εφεραν στον κοσμο τον μεσαιωνα του ανθρωπου που τον εκφυλισαν σε απλο αριθμο σε ενα γραναζι της εκαστοτε ελιτ.

   • Tonia G avatar
    Tonia G @ milkman 28/09/2011 12:20:01

    Ναι καλά... γιατί οι Ρωμαίοι (Δύσης και Ανατολής) πιο μπροστά μοίραζαν τριαντάφυλλα και κερνούσαν νέκταρ τους κατακτημένους...

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Tonia G 28/09/2011 19:40:32

     Ο Milkman δεν αναφέρεται στην στρατιωτική κατάκτηση των περιοχών από τους βαρβάρους οπότε άκυρη η σύγκρισή σου. Αναφέρεται στο πώς τις διοικούσαν οι άπλυτοι γερμανοί αγάδες (είτε ήταν Φράγκοι, Βάνδαλοι, Βησιγότθοι, Τεύτονες ή Σάξονες), άπαξ και κάθονταν στον σβέρκο των υπόδουλων Ρωμαίων. Και τα λέει μια χαρά:

     Απαρτχάιντ και ξερό ψωμί (πχ lex salica, άλλοι νόμοι για τους ιθαγενείς κολλίγους και άλλοι για την παρασιτική τάξη των γερμανών «ευγενών» (sic)) . Η γραφή και η ανάγνωση ξεχάστηκε και οι συναλλαγές γίνονταν σε είδος (όπως στην προϊστορική εποχή).

     Ε, τέτοια φαινόμενα δεν υπήρχαν στην αυτοκρατορία των Ρωμαίων (σε Δύση και Ανατολή). Οι νόμοι είχαν γενική ισχύ, δεν υφίσταντο φυλετικές διακρίσεις και ακόμα και άτομα ταπεινής καταγωγής (άντρες και γυναίκες) μπορούσαν να ανέλθουν στα ύπατα αξιώματα, όπως πολλά ιστορικά παραδείγματα αποδεικνύουν. Οι δε επιστήμες, οι τέχνες και τα γράμματα ανθούσαν.

     ΥΓ: Ας μη μιλήσουμε για τη θέση της γυναίκας την ίδια εποχή στη βαρβαροκρατούμενη Δύση καλύτερα....

     • Foxy T. avatar
      Foxy T. @ ΚΜ 28/09/2011 22:21:48

      Ναι ΚΜ εντάξει... οι Ρωμαίοι και οι Ρωμιοί μοίραζαν τον πλούτο και διδασκαν τις μάζες γράμματα... Καλά!
      Για ρώτα να μάθεις για την ιστορία της Υπατίας της Φιλοσόφου τι έπαθε... όπως και εκατοντάδες άλλες χιλιάδες άνθρωποι από τα χέρια των Ανατολικών Ρωμαίων... Για να μη μιλήσουμε για τον Ιππόδρομο και την πληρωμένη από την Πόλη κάθοδο του Αλάριχου στην Ελλάδα!

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Foxy T. 28/09/2011 23:10:00

      Άν θες να μάθεις (θες;) σαφώς και υπήρχαν στην χριστιανική Ρωμανία (το «Βυζάντιο», όπως το ονομάσαν αναδρομικά οι Γερμανοί) θεσμοί που απέτρεπαν την υπερσυγκέντρωση πλούτου και προστάτευαν τις διάφορες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες.

      Επίσης, για την Υπατία, οι αβάσιμοι υπαινιγμοί σου έχουν απαντήθει πολλές φορές, αλλά εσείς οι φανατικοί αντιχριστιανοί (που ξεφυτρώσατε από το πουθενά προς τα τέλη της δεκατίας του '90 και «μάθατε» ό,τι «μάθατε» όπως το «μάθατε» από το μακρύ χέρι του Σόρος) κάνετε πως δεν ακούτε:

      Στην ουσία η δολοφονία της Υπατίας ήταν πολιτική, καθώς είχε (κακώς) ταυτιστεί στην συνείδηση πολλών με τον τοπικό κυβερνήτη Ορέστη που ήταν εχθρικός προς τους χριστιανούς της Αλεξάνδρειας και υποστηρικτής ... άλλης εθνικής κοινότητας (εναντίον της οποίας μάλιστα οι νεοειδωλολάτρες είθισται να ξιφουλκούν αβέρτα). Μπορεί μεν οι συγκεκριμένοι φανατικοί που προέβησαν στην δολοφονία να προέρχονταν από την χριστιανική κοινότητα αλλά τί θα πει αυτό; Η ουσία είναι πως δολοφονία καταδικάστηκε (όπως ήταν φυσιολογικό, σύμφωνα με την Πίστη μας) από πολλούς σημαίνοντες χριστιανούς, σύμφωνα με τις πηγές της εποχής και δεν έχει σημασία τί έπραξαν ορισμένα άτομα μεμονωμένα.

      Άλλωστε, η κοινότητα των χριστιανών δεν είχε κανέναν λόγο να θέλει το κακό της Υπατίας αφού:

      «αντίθετα με τους συγχρόνους συναδέλφους της, δεν ήταν δραστήρια και αφοσιωμένη παγανίστρια. Δεν καλλιεργούσε τη νεοπλατωνική μαγική φιλοσοφία, δεν πήγαινε στα ειδωλολατρικά ιερά και δεν αντιδρούσε στη μετατροπή τους σε χριστιανικές εκκλησίες. Στην πραγματικότητα συμπαθούσε τον χριστιανισμό και προστάτευε τους χριστιανούς μαθητές της. Με την ανεξιθρησκεία της και την πλήρη αντίληψη των μεταφυσικών ερωτηματικών τους βοηθούσε να επιτύχουν πνευματική και θρησκευτική πληρότητα. Δύο από αυτούς έγιναν επίσκοποι. Οι ειδωλολάτρες και οι χριστιανοί που σπούδαζαν μαζί της είχαν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους.»
      (Πηγή: M. Dzielska - Hypatia of Alexandria, Harvard University Press, 1995. Ελληνική μετάφραση: εκδόσεις Ενάλιος, 1997.)

     • Foxy T. avatar
      Foxy T. @ Foxy T. 29/09/2011 01:04:57

      ΚΜ, από το σχόλιο σου παρακάτω καταλάβαμε όλοι την αντίληψη σου περί ελευθερίας του λόγου και των ιδεών. Κρίμα που το έτος 2011 υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θα κομμάτιαζαν την Υπατία...
      Όσο για το αν ήταν ευγενική και προστατευική με τους τότε Χριστιανούς, αυτό είναι άσχετο... Δηλαδή αν δεν ήταν θα έπρεπε να τεμαχιστεί;
      Τέλος, ένα έχω να σου πω: το να παραδεχτείς πως τους πρώτους 3 αιώνες για την επικράτηση του Χριστιανισμού έγιναν μαζικά εγκλήματα κατά όποιου διαφωνούσε... είναι η ιστορική αλήθεια. Ταυτόχρονα είναι αυτό που θα έκανε και ο ίδιος ο Ιησούς.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Foxy T. 29/09/2011 02:42:32

      Από την εκ μέρους σου διαστρέβλωσή των θέσεών μου, γίνεται αντιληπτό τί μέρος του λόγου είσαι. Μην νομίζεις όμως ότι ασχολούμενος μαζί σου σε ανυψώνω σε συνομιλητή μου. Αυτά που σου απαντάω είναι για να ξεσκεπάσω τις ψευτιές σου στους άλλους αναγνώστες, που δεν είναι διαποτισμένοι από το νεοταξικό δηλητήριο και είναι σε θέση να δεχτούν αλήθειες.

      Όχι, δεν έγιναν εγκλήματα κατά την αρχική διάδοση του χριστιανισμού. Η αλήθεια είναι πολύ απλούστερη: οι πρόγονοί μας σταδιακά μούτζωξαν τα είδωλα και δέχθηκαν την αποκεκαλυμμένη Αλήθεια του Χριστού. Τα παράπονά σου σε αυτούς!

      Είναι κρίμα (έστω κι άν διατέθηκαν πολλά λεφτά για να κατασκευαστείτε), να υπάρχουν άνθρωποι σανκι εσένα. Εύχομαι ο Χριστός, τον οποίον βάναυσα συκοφαντείς (με την τελευταία, κραυγαλέα πρόταση του κειμένου σου), να σε ελεήσει και να σε θεραπεύσει από το (εφάμιλο συριζαίου) μίσος σου για την Πίστη μας και την πραγματική ταυτότητα του Λαού σου.

     • κοινό avatar
      κοινό @ ΚΜ 07/09/2013 05:26:14

      Αλήθεια; Λάθος. Αλήθεια είναι η διανοητική πλευρά της πραγματικότητας όπου η πραγματικότητα είναι το σύνολο των πραγμάτων που υπάρχουν, δηλαδή των πραγμάτων που εκφράζονται με υλική υπόσταση ή έχουν υλική υπόσταση. Αυτό είναι γεγονός, τελείωσε. Δεν βάζουμε την χαζομάρες πάνω σε αυτό. Σουτ.

      Συκοφαντεία; Ακόμα ένα λάθος. Επικρίνει την κατάσταση που επικρατεί όπου ένα εν λόγω ανθρώπινο όν υποστηρίζει ένα φυσικά τεκμεριωμένο παραμυθένιο πλάσμα με υπερφυσικές δυνάμεις που ξεπερνούν τους νόμους της Φυσικής. Είναι παράλογο να ισχυριστείς ότι έχεις την αλήθεια, όταν το μόνο που έχεις είναι γράψιμο 2000 χρόνια πριν απο ένα άτομο που είδε ένα "όραμα".

      Για το τέλος δεν έχεις απολύτως κανένα γνώρισμα για ποιό πράγμα μιλάς. Διεστρέβλωση; Σοβαρά; Ούτε ξέρεις να διαχωρίζεις την αλήθεια απο το ψέμα, άσε που δεν υπάρχει καμία υποστήριξη ότι λέει ψέματα. Φαίνεται πως για σένα αλήθεια είναι περισσότερο το μουτζουρωμένο γράψιμο ενός τυχαίου αναξιόπιστου κανένα παρά η υλική εφαρμογή και η λογική των.νόμων της Φυσικής.

      Και πριν προλάβεις και ξεστομίσεις κάτι αξιολυπιτο σαν "Γιατί να πολεμάς κάτι που δεν υπάρχει." που θυμίζει την Τουρκογύφτικη Ντει Ντει Τσαπρού Τα Γίδια πανιλίθεια γελοιότητα θέλω να τονίσω ότι.πραγματικά δεν πολεμάω κάτι που δεν υπάρχει, αλλά την ηλιθιότητα των ατόμων που πισεύει πως είναι ΑΛΗΘΕΙΑ πως υπάρχει που είναι πέρα για πέρα εξωργιστικό και ενοχλητικά αυτιστικό. Οχι βρίσιμο, μου αρέσει να ξεσκεπάζω και να απολύπτω την προφανέστατη πουστιά σας. Αυτό όλο.

      Επίσης στον 21αιώνα ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ θεωρούμε φωτογραφικό, βιντεοσκοπικό και ηχογραφικό υλικό, όχι απλό γραμμένο χαρτί. Υπάρχει πολλές λίγες πιθανότητες να είναι ΑΛΗΘΙΝΟ τέρμα. Επίσης ούτε η σκέψη και η πίστη αναγνωρίζεται ώς απόδειξη. Ούτε μια εμετική σαχλαμάρα όπως η τάξη των πραγμάτων". Και.μετά λές πως κάποιες κοινωνίες είναι μακράν χιλιετίες μπροστά όταν η αυτο-ειρωνεύτικη Ελλάδα βυθίζει τον
      υπερηλιυπερηλικιωμένο εαυτό της σε ένα μάτσο απο νοητικά καθυστερημένα κουραδομπουκώματα που χρησιμοποιούν τη σκέψη ώς "αλήθεια" και "απόδειξη"και μετά παίρνουν το μηχανάκι και κάνουν βόλτες με το Χριστό που αναμφισβήτητα είναι ιστορικό άτομο.

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ Foxy T. 29/09/2011 02:54:16

      Καλημέρα ΚΜ!!!

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Foxy T. 29/09/2011 04:34:12

      Καλημέρα Χρήστο! Ελπίζω να'σαι καλά. Να ξέρεις ότι διαβάζω τα σχόλιά σου γενικώς. Καλή δύναμη εύχομαι και με τη βοήθεια του Θεού οι δυσκολίες να ξεπεραστούνε (και για σένα και για τον λαό μας γενικότερα).

      Και πιστεύω ότι θα γλιτώσουμε τελικά και από τους Αγγλοσάξωνες και από τους Τεύτονες επιβουλείς, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Την αλλοτρίωση μόνο να αποφύγουμε.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Foxy T. 29/09/2011 09:23:18

      Καλά, πας καλά ΚΜ;
      Τι σχέση έχει το άρθρο με την Υπατία; Γιατί τόσος κόσμος στην Ελλάδα έχει ιδεολογικά κολλήματα που κάνουν κάθε απόπειρα συζήτησης να είναι "άλλα λέει η θεια μ' κι άλλ' ακούν τ'αυτιά μ' ";

      Tonia G, για να απαντήσω στον συλλογισμό σου... Ο πιο εύκολος τρόπος για να πλουτίσει κανείς είναι να δολοφονεί γριούλες και να τους κλέβει το κομπόδεμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει "να σεβόμαστε, να μελετάμε και να εφαρμόζουμε" αυτή τη μέθοδο.

     • Tonia G avatar
      Tonia G @ Foxy T. 29/09/2011 10:35:44

      Αγαπητέ Κάποιε,
      αντιλαμβάνομαι το επιχείρημα σου και ενδεχομένως να συμφωνώ κιόλας. Πλην όμως η γη ολόκληρη κάποτε μιλούσε Ελληνικά και Λατινικά διότι εκτός από την πνευματική διάσταση των δυο αυτών πολιτισμων υπήρχε και η ισχυρή τους βούληση να επικρατούν σε όλα.
      Τα τελευταία 700 χρόνια η Γη ομιλεί την Αγγλική κυρίως και τη Ισπανικη δευτερευόντος διότι και η δυο αυτοί είχαν την ίδια βούληση για επικράτηση.
      Τελικά μεγάλος κυρίαρχος αποδείχτηκε η Αγγοσαξονική πρόταση. Αυτή είναι το mainstream. Αυτή είναι η "νέα Ρώμη". Σε ευχαριστώ πάντως για την κουβέντα που ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε. Διότι δυστυχώς οι παρωπίδες ακόμη, χιλιάδες χρόνια μετά, ΕΙΝΑΙ εδώ και αυτές μας καταστρέφουν ως ΕΛΛΗΝΕΣ πιο πολύ από το χειρότερο Συριζαίο όπως ατυχέστατα ειπώθηκε από τον χρήστη ΚΜ που νομίζω ότι ανήκει σε άλλη εποχή. Η Ελλάδα άραγε δεν έφτασε ως εδώ που έφτασε διότι επί πολλά χρόνια σε μια εκπομπή για παράδειγμα για τη σεξουαλικότητα καλούσαν από τη μιά ένα καλόγερο-δεσπότη και από την άλλη έναν ομοφυλοφυλο. Μπορεί να βγεi από μια τέτοια συζήτηση κάποιο συμπέρασμα;

     • Foxy T. avatar
      Foxy T. @ Foxy T. 29/09/2011 13:25:38

      KM, σε αφήνω στην κρίση των αναγνωστών του Antinews. Πάντως, τελικά η γραμμή που μας χωρίζει από τους Ταλιμπάν, το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία, είναι πολύ πιο λεπτή από όσο νόμιζα. Δυστυχώς. Σε ευχαριστώ που μου το απόδειξες.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Foxy T. 29/09/2011 14:52:15

      Foxy, κάτι τέτοιοι ημιμαθείς σαν κι εσένα, είναι βούτυρο στο ψωμί μου. Συνέχισε να ξεφτιλίζεσαι.

      ΥΓ: Σάποιε, εγώ σου φταίω που εξετράπη η συζήτηση στην Υπατία ή μήπως ευθύνεται γι'αυτό εκείνος που την ανέφερε πρώτος; Δεν έπρεπε δηλαδή να του απαντήσω; Έπρεπε να αφήσω να αιωρούνται οι ψευτιές του; (Αλλά τα χουμε ξαναπεί, συριζαριό και χλαμυδοφόροι χεράκι-χεράκι...)

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Foxy T. 29/09/2011 14:58:22

      Tonia G, γράφεις: «Τελικά μεγάλος κυρίαρχος αποδείχτηκε η Αγγοσαξονική πρόταση. Αυτή είναι το mainstream. Αυτή είναι η “νέα Ρώμη”.»      Είμαι σίγουρος ότι πρωθυπουργός μας Ο ΓΑΠ θα συμφωνούσε μαζί σου. Ου μην και η κυρία Διαμαντοπούλου που θέλει ως επίσημη γλώσσα της χώρας την αγγλική. Διαφωνείς μαζί της;

      ΥΓ: Αντιπαρέρχομαι το πομπώδες του λόγου σου, που ζέχνει φωταδιστική δογματίλα.

     • anonymous avatar
      anonymous @ Foxy T. 30/09/2011 00:05:50

      θεσμοί που απέτρεπαν την υπερσυγκέντρωση πλούτου

      Αυτό σήμερα το λένε ελεύθερο ανταγωνισμό και καταπολέμηση καρτέλ. Στις αναπτυγμένες χώρες λειτουργεί στις υπανάπτυκτες όπως εμείς όχι.

     • Tonia G avatar
      Tonia G @ ΚΜ 29/09/2011 15:15:47

      Νομίζεις ότι είσαι διαφορετικός από αυτούς που δήθεν αντιτίθεσαι αλλά καλέ μου KM, δεν είσαι τίποτε παραπάνω από ένας κακόμοιρος Ταλιμπάν, ένας κατάδικος μέσα στο απόλυτο του μυαλού του...
      Ο Θεός να σε βοηθήσει, αλλά κυρίως Εμάς και την Ελλάδα από κάτι τέτοιους σαν και του λόγου σου...

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Tonia G 29/09/2011 15:38:51

      Άσε τις ύβρεις και τις ταμπέλες κατα μέρος, Tonia G. και πες μας άν συμφωνείς ή όχι με την κυρία Διαμαντοπούλου (και γιατί).

      ΥΓ: Ότι αποκαλείς την αγγλοσαξωνική κοσμαντίληψη «Νέα Ρώμη», σημαίνει ότι τα καθρεφτάκια και τις χάντρες που σου πουλάει τα θεωρείς ανώτερη ανθρωπολογική πρόταση από αυτή που επιδιώκει να υποκαταστήσει. Λυπάμαι πραγματικά.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Tonia G 29/09/2011 15:42:32

      Φόξυ Τ. κάνει μπάμ ότι εσύ τον Σωκράτη τον γνωρίζεις μόνο μέσω του «Δαυλού», οπότε οι «παραινέσεις» σου ηχούν απίστευτα κωμικές.

     • Tonia G avatar
      Tonia G @ Tonia G 29/09/2011 16:31:39

      Δεν θα σου απαντήσω γιατί δεν έχεις καταλάβει τίποτε από ότι λέω... Το έχεις πάρει από την αρχή λάθος το θέμα... Αλλά δεν πειράζει! Ειλικρινά καθόλου δεν πειράζει...

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Tonia G 29/09/2011 17:24:03

      Ούτε μένα με πειράζει. Όποτε το ξεκαθαρίσεις μέσα σου, εδώ είμαστε. Καλό απόγευμα.

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/09/2011 12:58:37

  Να δείτε τι λένε οι Αγλγοσάξωνες για τους Γάλλους!!! Προτείνω Monty Python, In Search of the Holy Grail. Αλλά και ινσπέκτορ Κλουζώ με τον Πήτερ Σέλλερς... χαχαχαχα... I piss on you... χαχαχαάαα -- ντου γιου χεβ εη rhuuum

  Αυτό που δεν χωνεύουν οι Γάλλοι και οι Γερμανοί στους Αγγλοσάξωνες είναι οι χιλιάδες αμρικανοί νεκροί στα νεκροταφεία της Νορμανδίας (και το έργο Saving Private Ryan. Το μισούν αυτό το έργο.)

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ archaeopteryx 28/09/2011 14:20:22

   Που να δεις και τι λένε οι Άγγλοι για τους Αυστραλούς, χα-χαα!

 6. βροντόσαυρος avatar
  βροντόσαυρος 28/09/2011 13:05:45

  Η άποψη που επικρατεί για την αναπτυξη είναι η αγγλοσαξωνική και είναι στενά συνδεδεμένη με την έννοια της κατασκευής. Κανένας λόγος για ανάπτυξη σε άλλες παραμέτρους, π.χ. την πολιτισμική. Κάποια στιγμή θα πρέπει να εξετάσουμε και το ενδεχόμενο ανάπτυξη να μη σημαίνει απαραίτητα "κατασκευή" και βεβαίως την οικονομική πλευρά των αριθμων

 7. avanti avatar
  avanti 28/09/2011 14:32:47

  Αγγλοσάξωνες: Είναι ακόμη νωπό το αίμα εκατομμυρίων ιθαγενών της Αμερικής τους οποίους εξολόθρευσαν άδικα, από την ανακάλυψή της μέχρι και τα τέλη του 19ου αιώνα, και αυτό το αίμα θα τους κυνηγά αιώνια.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ avanti 28/09/2011 15:08:40

   Τους μπερδεύεις μήπως με τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους;

   • avanti avatar
    avanti @ Strange Attractor 28/09/2011 17:10:32

    Strange Attractor, υπολογίζεται ότι 17 -19 εκατομμύρια εξοντόθηκαν από τους Αγγλοσάξωνες στην Βόρεια Αμερική.... υπάρχουν στοιχεία.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ avanti 28/09/2011 17:28:31

     Τους μπερδεύεις μήπωες με τους Ισπανούς και Πορτoγάλους;

     ΚΑΙ Βέλγους;

     Η μήπως στους Αγγλοσάξωνες βάζεις και τους Γερμανούς (έχει πάααρα πολλούς στις ΗΠΑ). Και Γάλλους έχει πάαααρα πολλούς.

     Μήπως Ούνους, Τατάρους, Τούρκους;

     Mήπως υπηκόους του Στάλιν; Πολλάααα εκατομμύρια.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ archaeopteryx 28/09/2011 19:44:48

      Οι Πορτογάλοι ήταν οι πιο ήπιοι από όλους τους (κατά Κοραή, τρομάρα του!) «πεφωτισμένους» δυτικούς αποικιοκράτες.

 8. Agni avatar
  Agni 28/09/2011 18:01:40

  Νομίζω ειπώθηκαν όλα και όλα τα υπέροχα σχόλια έχουν δόση αλήθειας,ας κάνουμε όμως μια ωραία σύνοψη..
  1)ότι είναι όπως είπε κάποιος πιο πάνω,αποδοτικό αποτελεσματικό,δεν το δαιμονοποιούμε φυσικά,αλλα ούτε και το θεοποιούμε,αντιθέτως το κόβουμε και το ράβουμε στα μέτρα μας,το φοράμε,δεν μας φοράει..Το λάθος η η φύση των αγγλοσαξονων είναι οτι η μέθοδος,ο ωφελιμισμός,η αποδοτικότητα είναι το ιδανικό τους,το μέσο είναι το μήνυμα,είναι αυτοαναφορικοί δηλαδή.Οι Ασιάτες αντίθετα χρησιμοποιούν όλες τις νέες τεχνοτροπίες του αγγλοσαξωνικού κόσμου,αλλά γι αυτούς είναι απλά εργαλεία,ενώ κάτι βαθύτερο κινητοποιεί τις κοινωνίες τουςσε μία ενδεχόμενη κατάρρευση δηλαδή του Αγγλοσαξωνικού κόσμου αυτοί θα επιβιώσουν και θα επικρατήσουν την επόμενη μέρα. Ο Αγγλοσαξονικός φιλελευθερισμός είτε στην αγορά είτε στην πολιτική πρέπει να είναι εργαλειο και όχι Ιδεολογία.Ο Αγγλοσαξονισμός είναι επιφανειακός,η εμπειρική και η αναλυτική σκέψη δεν παράγουν Χέγκελ,αυτο όμως δεν είναι μόνο κακό,αλλα και καλό αν τον δεις εποπτικά και δεν είσαι μέσα σε αυτόν έχει απίστευτη χρηστικότητα,και ευελιξία.
  2)Επιφανειακός ήταν και ο τρόπος που κατέκτησε τον κόσμο,δεν πα να φοράμε Αντίντας και να πίνουμε κόκα κόλα?Ο Ριζικός εξωτισμός είναι εδώ!!με εξαίρεση τον πρωθυπουργό μας ποτέ δεν θα γίνουμε Αγγλοσάξωνες!Στα μάτια τους θα είμαστε αντιπαθητικότεροι ακόμα και απο Μπαγκλαντεσιανούς χωριανούς,αν προσπαθούμε να τους μιμηθούμε τυφλά.πάντα θα είμαστε υπερβολικοί,ατσούμπαλοι γραφικοί στα μάτια τους,όσο δεν προβάλλουμε κατι δικό μας.Κανείς λοιπόν δεν είναι πραγματικά δυτικοποιημένος παραμόνο δυτικότροπος η δυτικολιγούρης.Το ότι τα παιδιά στο Μεξικό πχ μιμούνται τις συμμορίες που βλέπουν στο Χόλυγουντ δεν σημαίνει οτι δυτικοποήθηκαν γιατί ποτέ ένας πραγματικά Δυτικός δεν θα έκανε κάτι τόσο ακραίο εφόσον δεν βρίσκεται σε σύγχηση,δικό του είναι το Χόλιγουντ και κρατά τις αποστάσεις,οπως κανένας δυτικός δεν θα πούλαγε το νεφρό του(Κίνα)η θα έκανε σεξ(Ελλάδα) για ένα κινητό τηλέφωνο.Οι σχέσεις με τη ζωή και το θάνατο,η αντίληψη του πένθους,και οι σχέσεις με το άλλο πάντα λοιπόν θα είναι διαφορετικές..
  3)Οι ινδιάνοι πάντα θα είναι επίκαιροι,όσο δεν αλλάζει η νοοτροπία του αγγλοσαξωνικού κόσμου,το μεσσιανικό στοιχείο,η ψευδαίσθηση της κατοχής της απόλυτης αλήθειας κλπ..Προχθές ήταν οι Ινδιάνοι,χθες η και σήμερα Οι μουσουλμάνοι αύριο κάποιοι άλλοι..Ο Αγγλοσαξονικός κόσμος πρέπει να κατανοήσει τον εαυτό του,να τεθεί στην υπηρεσία του κόσμου δηλαδή,αντι να τον καταδυναστεύει.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Agni 28/09/2011 18:31:56

   καλά... Ποιό εθνικό γρκουπ έχει τεθεί στην υπηρεσία του κόσμου;;; Αααα σωστά! Η Αδερφή Τερέζα (Αλβανή... Οι Αλβανοί!!)

   Και Χεγκελιανή ήταν η ιδεολογία στο Νταχάου; Ή στα Γκουλαγκ; Ή στους Ινκας;

  • rotten tomatoes avatar
   rotten tomatoes @ Agni 29/09/2011 00:26:44

   Δεν πας να πιείς καμια ρετσίνα και να αφήσεις ήσυχους τους "αγγλοσάξωνες". Αν θεωρείς τον ΓΑΠ αγγλοσάξωνα τότε προφανώς έχεις βλάβη στον άξονα (της λογικής). Τους θέλεις και να "τεθούν στην υπηρεσία του κόσμου" φιλιππινέζα του αραβικού και οποιουδήποτε άλλου "εξωτικού" σοσιαλισμού!

   • Agni avatar
    Agni @ rotten tomatoes 29/09/2011 01:10:52

    1) Φυσικά και είναι αγγλοσαξονικής παιδείας ο ΓΑΠ,έχει ενσωματωμένη αυτή την Αγγλικανικη ηθική μέχρι το μεδούλι..Κάτι που φαίνεται κ απο τα βίντεο,που παρακολουθεί και θεωρεί αξιόλογα,και απο όλη τη ρητορική του.
    2)Δεν το λέω εγώ μόνοι τους το λένε οτι αυτό κάνουν εκτός κ αν αμφισβητείς οτι το κάνουν απο αγνά κίνητρα που μάλλον το αμφισβητείς, για να αρπάζεσαι με τέτοιο,τρόπο απο τα λεγόμενα μου..Η ρητορική απο το ψάχνουμε για χημικά όπλα,δεν έχει περάσει στο υποστηρίζουμε αμάχους,"άοπλους",και άδολους επαναστάτες?Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους Αθώωους πολίτες?η μήπως κάνω λάθος?Είτε είναι είτε δεν είναι υποκριτικό αυτό-δεν παίρνω θέση-σηματοδοτεί ένα μεταβατικό στάδιο,προς την κaτεύθηνση που είπα..

    • rotten tomatoes avatar
     rotten tomatoes @ Agni 29/09/2011 10:28:24

     Μάλλον δεν έχεις την πραμικρή ιδέα για αυτούς που ονομάζεις "αγγλοσάξωνες". Ασχολήσου καλύτερα με τους Άραβες και διάφορους εξωτικούς που πιθανότατα τους έμαθες από την υποκουλτούρα του Χόλυγουντ. Κατά τα άλλα είσαι ακριβώς αυτό που καταγγέλλεις: δυτικοποιημένη μεσανατολίτισσα που τρώει φτηνά σε εναλλακτικό φαστφουντάδικο κουλτούρας.

     • Agni avatar
      Agni @ rotten tomatoes 29/09/2011 18:41:41

      Τίποτα δεν καταγγέλω,η αυτοαναίρεση και η κριτική εξάλλου είναι η κινητήριος δύναμη και ο τρόπος του δυτικού πνεύματος,Η δύση είναι και αύτη ένα κομμάτι μου,όπως και πολλά άλλα πράγματα.Εσύ καταγγέλεις και μάλιστα χωρίς να μας εξηγείς γιατί οι Αγγλοσάξωνες είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού,αν πιστεύεις σε κάποια αίρεση που οι γραφές τις λένε έτσι,τι να πω μάλλον πάω πάσο,γιατι σέβομαι απεριόριαστα τα θρησκευτικά πιστεύω των συνανθρώπων μου,ακόμα και αν επιβάλλουν πολιτισμικό προσκύνημα στα Μάλια και την Αγια Νάπα και το Φαληρακι...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Agni 29/09/2011 01:34:06

   "Κανείς λοιπόν δεν είναι πραγματικά δυτικοποιημένος παραμόνο δυτικότροπος η δυτικολιγούρης"

   Πίστευα το ίδιο μέχρι που είδα κάτι βλαμμένα να γιορτάζουν Χάααλλοουιιιν στην Ελλάδα και τη δομή διδασκαλίας ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων (αλλά και δημοσίων σχολείων).
   Όλα είναι τόσο δυτικότροπα που νοούνται δυτικοποιημένα, Αγνή.
   Ακόμα και τα πανηγύρια στο πιο απομακρυσμένο χωριά.
   Κι έγιναν τόσο γρήγορα που κανένας δεν το κατάλαβε.
   Τηλεόραση. Στους μεγάλους.
   Μουσική, ιντερνετ, γκειμς, σινεμά, ριάλιτις, σειρες τιβι, νταουνλόαντινγκς. Στους μικρούς.
   Το γράφω από παλιά :
   "Αν είχα το Χόλλυγουντ θα κατακτούσα τον Κόσμο".
   Στάλιν

   • Agni avatar
    Agni @ Προφήτης 29/09/2011 09:27:07

    Φίλε προφήτη,έχεις απόλυτο δίκιο αλλα αυτό το πολύ ξένο πράγμα δεν αφορά παρα μια πολύ μικρή μειονότητα παιδιών που είτε ο ένας τους Γονεας είναι απο κει,είτε έχουν μεγαλώσει έξω,είτε πηγαίνουν απο το νηπιαγωγείο σε κάποιο αγγλικό ινστιτούτο η κολλέγιο.Εγώ μιλάω για την συντριπτική πλειοψηφία που έχει το πάμε μπροστά και είμαστε Δυτική χώρα για καραμέλα,αλλα τρέχει με τα τζιπ στα χωριά και τσακίζει κοψίδια το ΣΚ.Ακόμα κ το παράδειγμα του Χάλογουιν Πάντως είναι κλειδί και τρομερή αναφορά,αυτό το έθιμο όπως και πολλά,άλλα όπως και απόψεις ιδέες,που έχουν γίνει μόδα τελευταία κλπ είναι ήδη παρωχυμένο και Ισχνό,όπως εδώ τα κάλαντα(δυστυχώς)..Δηλαδή με ζήλο οι Έλληνες ακολουθούν ήδη απονοηματοδοτημένα πράγματα για εκεί,και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερη ένταση,άγχος και αγωνία απο ότι οι ίδιοι. Η μίμηση στις περισσότερες περιπτώσεις είναι φολκόρική,και γραφική καθότι δεν υπάρχει βιωματική σχέση με την "παράδοση".Εκτός αυτού, στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα,ακόμα κ στους πλέον προοδευτικούς χώρους λέξεις όπως "πατρίδα" δεν αποτελούν πλέον ταμπού,δηλαδή κάτι σαν νοσταλγία σαν λύπη,σαν τύψεις,για όσα εκμηδενίζαμε τόσα χρόνια πάνω στη μανία μας να εξομοιωθούμε διακατέχει τους πάντες σχεδόν,με εξαίρεση κάτι κολλημένους που φαντάζουν γραφικοί πλέον,απαιτώντας πχ την κατάργηση των εικόνων,ενώ ο κόσμος καίγεται.Τώρα άν αυτό θα οδηγήσει σε έναν υγιή επαναπροσδιορισμό της ελληνικής ταυτότητας,η είναι απλά ο επιθανάτιος ρόγχος,αυτού που λέμε φιλότιμο κανείς δε ξέρει..

    • milkman avatar
     milkman @ Agni 29/09/2011 12:01:01

     O χριστιανισμος στην ανατολη αποκτησε μεγαλη απηχηση στο λαο και και θιοθετηθηκε απο την αρχουσα ελιτ.
     Στην Δυση αντιθετα επιβληθηκε απο την αρχουσα ελιτ στο λαο αφου τροποποιηθηκε καταλληλα απο τον Παπα για να εξυπηρετει τους προστατες του.
     Η Δυτικο ευρωπαιοι και οι κλωνοι τους στις αποικιες(Καναδοι,Αμερικανοι)προεβησαν σε φοβερες σφαγες και υποδουλωση πληθυσμων και οδηγησαν στο μεσαιωνα ακμαιες περιοχες οπως Ινδια,Ν&Κ Αμερικη κ.α.
     Απο τον Λεοπολδο του Βελγιου,τους Γερμανους στην Ναμιμπια,τους Αγγλους παντου αυτη ειναι η πολιτικη τους.
     Ακομα και σημερα υπο το πεπλο της political correct πολιτικης τους με αλλα μεσα κανουν ακριβως το ιδιο.Τιποτα δεν αλλαξε ειναι κτηνη που προσαπαθουν απεγνωσμενα να εκπολιτιστουν αδικα καθως ακομα και τους ιδιους τους λαους τους τους εχουν υποβιβασει σε αντικειμενα.

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Προφήτης 29/09/2011 13:52:49

    Αυτά τα πρότυπα προβάλλονται,και με αυτά τα πρότυπα
    μεγαλώνουν οι νέες γενεές.
    Έπειτα από καμιά 30 χρόνια που θα έχουν φύγει οι παλαιότεροι(που λειτουργούν σαν κυματοθραύστης στις
    δυτικότροπες επιδρομές) κανείς πλέον δε θα αντιστέκεται
    στον εκφυλισμό.
    Θέλουν με το στανιό να μας κάνουν να μη ξεχωρίζουμε.
    Μία επίσκεψη σ'ένα πολυκατάστημα είναι ιδιαίτερα
    διαφωτιστική.Ρούχα, παπούτσια,παιχνίδια,φαγητό,μουσικά ακούσματα,ξανθές
    υπάρξεις,καθαριότητα,τάξη,καλοσχεδιασμένα έπιπλα
    εξυπηρετικό προσωπικό,security,χώροι στάθμευσης,
    όλα συνηγορούν στο απρόσωπο,στο βιομηχανοποιημένο,
    στο προσποιητό.
    Δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε έστω έναν γεωγραφικό προσδιορισμό.Παντού μιλούν την αγγλική,και στους δρόμους,σέρβικα, ρωσσικά,κι αλαμπουρνέζικα.
    Που χάθηκαν οι ιδιαιτερότητές μας ως λαού ρε παιδιά;
    Μήπως είχαμε πολλές και αποφάσισαν να τις ψαλιδίσουν;
    Μήπως έχουν κάποιοι απωθημένα,από πολύ παλιά,και
    ξεσπούν τώρα που έχουν και την αρωγή του ΓΑΠ;
    Τι διάολο,εξαφανίζεται σιγά σιγά κι ο ελληνικός καφές,
    υποσκελίζεται μεθοδικά από φρέντο,φραπουτσίνο,αλ πατσίνο,και ότι άλλο ξενόφερτο μας πασσάρουν.
    Εάν βάλουν χέρι και στο τσίπουρο,χαθήκαμε αδέρφια!

 9. Agni avatar
  Agni 28/09/2011 19:14:14

  Πρώτον για απέρριψε το Εγελιανό σύστημα,οπως θα απέρριπτες τους παιδικούς συλλογισμούς των Λοκ,Χομπς,και Μπένθαμ..Είτε σου αρέσει είτε όχι,είναι τεράστιος! τώρα τα περι Γκουλάγκ,και η άκυρη σύνδεση με τον Χέγκελ μέσω συνειρμών χαλασμένου τηλέφωνου είναι απλά αστεία..Εγώ δεν είπα να το κάνουν οικειοθελώς,αλλα να αποδεχτούν τα τετελεσμένα οτι δηλαδή αυτό το πράγμα κούρασε πλέον τον κόσμο,και η δύναμη αλλάζει χέρια,καθότι η υπερεπέκταση αδυνατίζει το κέντρο,δηλαδή πρέπει να χυθεί κ άλλο αίμα για να γίνει κατανοητό?Η Sega ήταν αντίπαλος της Sony στις κονσόλες,και τελικά κατέληξε να φτιάχνει παιχνίδια για τη δεύτερη,προφανώς και δεν το έκανε απο αγάπη κ απο αλτρουισμό,ήταν απλά ένας τρόπος επιβίωσης...

 10. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 28/09/2011 23:50:26

  Τόσους μόνο φάγανε οι Ισπανοί κονκισταδόρες σε μια περατζάδα τους.

  • avanti avatar
   avanti @ Strange Attractor 29/09/2011 10:51:17

   Ο Κάμποτ ήταν ο πρώτος Άγγλος που εξερεύνησε την ήπειρο την περίοδο 1497-1498. Το 1497 έφτασε σε ένα νησάκι της Νέας Σκοτίας και το 1498 ταξίδεψε κατά μήκος των ακτών του Λαμπραντόρ, της Νέας Γης και των ακτών της Νέας Αγγλίας. Η πρώτη μόνιμη βρετανική αποικία ήταν το Τζέιμστάουν στην περιοχή της Βιρτζίνιας το 1607, μια εταιρεία στην οποία το Στέμμα παραχώρησε μεγάλες εκτάσεις και οι πρώτοι άποικοι ήταν 106 , καλλιεργητές καπνού. Κατά την διάρκεια του 17ου αιώνα οι Άγγλοι συνέχισαν να ιδρύουν αποικίες που γρήγορα αναπτύχθηκαν πληθυσμιακά και οικονομικά.
   Στα τέλη του 17ου αιώνα στις ανατολικές ακτές του Καναδά και των ΗΠΑ ως τον κόλπο του Μεξικού υπήρχαν πολλές αγγλικές και γαλλικές αποικίες. Στη μεγάλη περιοχή του κόλπου του Χάντσον ιδρύθηκε η ομώνυμη βρετανική εταιρεία που διάρκεσε ως το 19ο αιώνα διατηρώντας τη βρετανική επιρροή, ενώ το 1870 προσχώρησε και στον Καναδά.Ο ανταγωνισμός μεταξύ Άγγλων και Γάλλων για την αύξηση των περιοχών επιρροής τούς οδήγησε σε μια σειρά συγκρούσεων μεταξύ τους. Την περίοδο 1689-1750 πραγματοποιήθηκε μια σειρά πολέμων μεταξύ των δύο χωρών (πόλεμος του βασιλιά Ουίλιαμ, της βασίλισσας Άννας κ.ά.).Ύστερα από τον Επταετή Πόλεμο (1756-1769) η Γαλλία αναγκάστηκε με τη συνθήκη του Παρισιού (1763) να παραχωρήσει στη Μεγάλη Βρετανία τις κτήσεις της στον Καναδά και τη Λουιζιάνα. Προηγουμένως είχε εκχωρήσει στην Ισπανία τη Νέα Ορλεάνη και την περιοχή δυτικά του Μισισιπή. Η διαμάχη της Μ. Βρετανίας με 13 αποικίες κατά μήκος του Ατλαντικού οδήγησε στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας (1775-1783), ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα το σχηματισμό των ΗΠΑ. Στο τέλος του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού και ο Καναδάς πέτυχε την αυτονομία του από τη Μ. Βρετανία. Το 1810 άρχισαν οι προσπάθειες και των ισπανικών αποικιών για την ανεξαρτησία τους. Πρώτες ξεκίνησαν οι αποικίες στο Μεξικό, αν και η ανεξαρτησία της χώρας επιτεύχθηκε το 1821. Στη διάρκεια του 19ου αιώνα οι ΗΠΑ αναπτύσσονταν συνεχώς πληθυσμιακά και οικονομικά και μετατρέπονταν σε μια μεγάλη δύναμη, αν και εμφανίζονταν και πολλά εσωτερικά προβλήματα, όπως το πρόβλημα της εθνικής ενότητας και το πρόβλημα της δουλείας. Η εδαφική επέκταση των ΗΠΑ στιγματίστηκε από την εξόντωση των ιθαγενών Αμερικανών, στην οποία συνέβαλαν και ο ανταγωνισμός με τους άλλους αποικιοκράτες (Άγγλους και Γάλλους) για τη διεκδίκηση εδαφών στην ανατολική ακτή της Βόρειας Αμερικής. Οι πόλεμοι των ΗΠΑ με τις φυλές των ιθαγενών ινδιάνων τερματίστηκαν το 1890 με τη μάχη στο Γούντεντ Νι όταν σφαγιάστηκε από το ιππικό των ΗΠΑ μεγάλος αριθμός άμαχου πληθυσμού Ινδιάνων.Στην περιοχή του Καναδά οι σχέσεις μεταξύ των αποίκων και των ιθαγενών βασίζονταν στις εμπορικές συναλλαγές και οι διαμάχες ήταν πιο περιορισμένες σε σχέση με το νότιο τμήμα της βορειοαμερικανικής ηπείρου. Οι σημαντικότερες διενέξεις εμφανίστηκαν την περίοδο 1869-1870 και το 1885. Στα τέλη του 19ου συνέβησαν ορισμένες εδαφικές ανακατατάξεις υπέρ των ΗΠΑ, όπως η προσχώρηση της Αλάσκας η οποία ανήκε ως τότε στη Ρωσία (1867), του Πουέρτο Ρίκο από την Ισπανία (1898), της ζώνης της διώρυγας του Παναμά το 1903 (επέστρεψε στον Παναμά το 1979), και των Παρθένων Νησιών από τη Δανία (1917). Όταν προσαρτήθηκε στις ΗΠΑ η Δημοκρατία του Τέξας που ανήκε στο Μεξικό (1845 ), ξέσπασε ο μεξικανοαμερικανικός πόλεμος (1846-1848)...... Το θέμα λοιπόν της εξόντωσης των ιθαγενών από τους Αγγλοσάξωνες είναι μία πραγματικότητα αλλά οι λεπτομέρειες κρύβονται επιμελώς, και βέβαια πρέπει να προστεθεί και το γεγονός των ασθενειών που είχαν εισαχθεί και επίσης αποδεκάτιζαν τους αυτόχθωνες. Για το θέμα νομίζω ότι έχει γράψει ο Τσόμσκι αλλά δεν έχω κατορθώσει να βρω λεπτομέρειες.

   • Ignoramus avatar
    Ignoramus @ avanti 29/09/2011 12:33:20

    οι ισπανοί έκαναν τα αίσχη και οχι οι άγγλοι.
    οι ισπανοι έκαναν το 1-10 αυτων που εκαναν οι υπόλοιποι σε γενοκτονιες ινδιανων

 11. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 29/09/2011 14:07:56

  Η αποικιοκρατία και ο ιμπεριαλισμός δεν είναι αποκλεστικό γνώρισμα κάποιων λαών λόγω καταγωγής, θρησκείας, πολιτισμού κλπ., αλλά ανάγεται σε καθαρά οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Πολλές ηγετικές, οικονομικά και πολιτικά κυρίαρχες, ομάδες διαφόρων λαών στην ιστορημένη εποχή επέδειξαν ανάλογες πρακτικές. Απλώς "έντυναν" τις επεκτατικές τους πρακτικές τους με ιδεολογικό ή θρησκευτικό μανδύα. Οι αγγλοσάξωνες, αλλά και άλλοι "δυτικοί" (Ισπανοί, Γάλλοι κλπ.) από το μεσαίωνα και δώθε το στήριξαν στο βιβλικό "κατακυριεύσατε της γής". Να μην ξεχνά κανείς ότι πολλοί κατακτητικοί πόλεμοι γινόταν στο όνομα του "εκχριστιανισμού", για να γλυτώσουν τους καημένους τους ιθαγενείς από την "αιώνια απώλεια", στα βήματα του Αβραάμ, που ντε και καλά έπρεπε να του δώσει .. ο Θεός τη γή Χαναάν. Και ανατολικορωμαίοι (βυζαντινοί) έκαναν επεκτατικούς πολέμους σε Ασία και Αφρική (Ναρσής, Βελισσάριος κλπ.). Ούτε οι της άπω ανατολής στερούνται αυτού του γνωρίσματος (Μογγόλοι, Γιαπωνέζοι κλπ.), ούτε οι της εγγύς ανατολής.
  Δυστυχώς, ο ανθρωπιστικός πολιτισμός που αναπτύχθηκε (από διανοητές κλπ.) δεν στάθηκε ικανός να ανακόψει τη ροή αυτή μέχρι σήμερα.
  Και οι κρατούσες διεθνώς σήμερα θρησκείες δεν εξαπλώθηκαν, διότι έγιναν ασμένως και οικειοθελώς αποδεκτές από τους κατακτημένους, αλλά διότι υποχρεώθηκαν (ως αναγκαίο ιδεολογικό όχημα των κατακτητών) ποικιλοτρόπως να το πράξουν.
  Και στην κυρίως Ελλάδα κατά τους 4ο έως 6ο μ.Χ. κυρίως αιώνες δεν κυριάρχησε ο Χριστιανισμός με αγαθές μεθόδους και πρακτικές. Οι Υπατίες ήταν πάμπολλες.
  Οι ηγετικές ομάδες των αγγλοσαξώνων σίγουρα είναι ένοχες για πάρα πολλά μεγάλα δεινά που επέφεραν και συνεχίζουν να επιφέρουν στον κόσμο, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι οι μόνοι.
  Το χειρότερο, όμως, όλων στην προκειμένη περίπτωση είναι το να προσπαθούν οι απλοί, λαϊκοί άνθρωποι να αποενοχοποιούν τον οποιονδήποτε αποικιοκράτη ή ιμπεριαλιστή, κατακτητή και τύρρανο ανάλογα με το εθνικό, θρησκευτικό ή ιδεολογικό "χρώμα". Η ελευθερία και η αυτοδιάθεση των λαών είναι ένα από τα ύψιστα αγαθά στην ανθρωπότητα και ανεπίδεκτα οποιασδήποτε έκπτωσης και συναλλαγής.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Γιαγκούλας 29/09/2011 18:19:43

   Προφανώς δεν ξέρεις τίποτα για τον Ναρσή και τον Βελισσάριο. Οι πόλεμοι της (δικιάς μας) Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας από τότε που άρχισαν οι βαρβαρικές (γερμανικές επιδρομές) και μετά ήταν είτε καθαρά αμυντικοί είτε απελευθερωτικοί - βρες μου ένα αντιπαράδειγμα!

   Και να γνωρίζεις ότι Ρωμαίοι/Ρωμιοί δεν ήταν μόνο οι λατινικής ή ελληνικής καταγωγής αλλά όλοι όσοι μετείχαν του κοινού ελληνιστικού και χριστιανικού πολιτισμού της Αυτοκρατορίας. Η ταύτιση εθνοτικής καταγωγής με την εθνική συνείδηση, αντιθέτως, ήταν ίδιο του Γερμανικού τρόπου σκέψης (που ήδη από τότε εφάρμοζε «απαρτχάιντ» στις κατακτημένες περιοχές). Η (Ανατολική) Ρωμαϊκή Ατυοκρατορία ήταν κράτος πολυφυλετικό αλλά μονοπολιτισμικό και (βάσει της αντίληψης που είχαν οι ίδιοι για το έθνος) μονοεθνικό.

   Οι δε βορειοαφρικανοί που υπαινίσσεσαι ότι υποδούλωσε ο Βελισσάριος, ήταν κι αυτοί Ρωμαίοι (υπόδουλoι μέχρι τότε στους Βανδάλους) και βγήκαν τα μεσάνυχτα στους δρόμους με τους πυρσούς στα χέρια για να τον υποδεχτούν ως ελευθερωτή!

  • Akuma avatar
   Akuma @ Γιαγκούλας 07/09/2013 04:44:13

   Ολα αυτά που σχολίασες είναι πραγματικά γεγονότα. Σε ευχαριστώ που μοίρασες την καθαρότερη αλήθεια. Είχα κουραστεί απο την παντοδύναμη ηλιθιότητα των ασυναρτησιολόγων φυλετιστών εθνικιστών και ανιστόρητων γενικώς. Απο ότι αποδεικνύεται η ηλιθιότητα είναι η πιο ισχυρή δύναμη στο σύμπαν και εμείς ως άνθρωποι πρέπει να την εξαλείψουμε.

 12. Foxy T. avatar
  Foxy T. 29/09/2011 15:33:16

  ΚΜ, πες αλεύρι.....
  ο ηγούμενος σου σε γυρεύει!
  Αντε κλείσου σε κανα μοναστήρι άνθρωπε μου, αφού δεν μπορείς να αντέξεις την πραγματικότητα γύρω σου...
  Ξέρεις υπάρχουν και Χριστιανοί που δεν είναι φανατικοί! Εσύ βάλθηκες να μας κάνεις όλους μετόχους στο κατηχητικό σου...
  Ε όχι δα! Διάβασε λίγο Σωκράτη μπας και το κεφάλι σου αποβάλει το βούτυρο που περιέχει.

 13. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 29/09/2011 16:06:15

  Just follow the money!

 14. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 29/09/2011 22:24:57

  Το τελευταίο ισχυρό Ελληνικό (μακεδονικό) κράτος στην κυρίως Ελλάδα κατελήφθη και κατελύθη μετά τη μάχη της Πύδνας (βασιλιάς Περσέας). Αυτό, καθώς και οι Συμπολιτείες του νότου (αχαϊκή-αιτωλική), το κράτος της Ηπείρου και αρκετά αργότερα το κράτος των Πτολεμαίων (αλλά εκτός του κυρίως ελλαδικού γεωγραφικού χώρου), αποτέλεσαν το λυκόφως του αρχαίου Ελληνικού κόσμου. Εκτοτε, μέχρι την περίοδο 1827-1830, οπότε έχουμε το νεοελληνικό κράτος (έστω και υπό "προστασία" και εξαρτώμενο πολλαπλώς μέχρι σήμερα), δεν υπήρχε καθαρό Ελληνικό κράτος, ούτε ως τέτοιο ακριβώς μπορεί να θεωρηθεί η πολυεθνική ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία, που, βεβαίως, είχε παρά πολλά κυρίαρχα -μετά τον 7ο-8ο αιώνα- ελληνικά χαρακτηριστικά (πέραν της γλώσσας). Θα συμφωνήσω, βέβαια, ότι οι πλείστοι των πολέμων που διεξήγαγε ήταν αμυντικοί και όχι επιθετικοί. Και θα σημειώσω ότι η καθ' ημάς ανατολή δεν βαρύνεται ενοχικά με αθλιότητες, τύπου "σταυροφοριών".
  Σαφώς και υπήρχαν πολλές και σημαντικές διαφορές με το καταλυθέν συντόμως δυτικό ρωμαϊκό κράτος και τα βασίλεια, δουκάτα και τις αυτοκρατορίες που προέκυψαν μετά τη διάλυσή του.
  Αλλά Ελληνες στην κηρυναϊκή και στη μπαρμπαριά δεν υπήρχαν. Ρωμαίοι ναι.
  Υπάρχει, όμως, διαφορά μεταξύ Ελληνος και Ρωμαίου (έστω ρωμιού), έστω λεπτή, σε επίπεδο συνείδησης και συμβολισμού.
  Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα του άρθρου.
  Χωρίς καμμιά διάθεση αποενοχοποίησης ή μετριασμού των άγριων και απάνθρωπων πεπραγμένων του αγγλοσαξωνικού imperium, η ίδια η ιστορική πραγματικότητα μαρτυρεί ότι δεν ήταν οι μόνοι δυνάστες άλλων.
  Και καταλήγω στο μεταπολιτευτικό σύνθημα: "οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες".

 15. Στεφανος avatar
  Στεφανος 26/10/2011 00:14:33

  Δε μπορω παρα να ''βγαλω το καπελο'' στην Τonia G. Γραφει καπου αναμεσα στα αλλα: '' Όταν κάτι είναι οργανωτικά πιο αποτελεσματικό, πιο παγκοσμίως αποδεκτό, πιο προσαρμοστικό… πιστεύω πως για το συμφέρον μας πρέπει να το σεβόμαστε, να το μελετάμε και κυρίως να δούμε πως κι εμείς θα το εφαρμόσουμε για το εαυτό μας και το συμφέρον των παιδιών μας'' για το Αγγλοσαξωνικο Συστημα. Το οποιο ουδεποτε Αιματοκυλισε την ανθρωποτητα οπως ο Ναζισμος, ο Κομμουνισμος, οι Ισπανοι κονκισταδορες, κλπ. Οσο για τον εξυπνακια που αναφερει οι Ινδιανοι της Β.Αμερικης κατα 17 εκ σφαγιαστηκαν, καλο ειναι να ανοιξει κανα βιβλιο. Οι Ινδιανοι εξοντωθηκαν απο τις αρρωστιες που εφεραν ολοι οι Δυτικοι, κι οχι απο τους Αγγλσαξονες.
  Θαυμαστε και τον Θεσσαλονικιο μαγκα, γραφει ''Τι διάολο,εξαφανίζεται σιγά σιγά κι ο ελληνικός καφές,
  υποσκελίζεται μεθοδικά από φρέντο,φραπουτσίνο,αλ πατσίνο,και ότι άλλο ξενόφερτο μας πασσάρουν.
  Εάν βάλουν χέρι και στο τσίπουρο,χαθήκαμε αδέρφια ''

  Μη φοβασαι ''καρντασι'' τον φραπε, το τσιπουρο και τη μπουγατσα δε θα σου την πειραξει κανενας Δυτικος Ανθελληνας. Αλλωστε εχεις τον Πανικα-Ζορο εσυ, δεν κινδυνευεις. Ουτε τον Μπαοκ βεβαια. Αντε ονειρα γλυκα τωρα......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.