#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/07/2011 07:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για να πάει μπροστά η Ρωσία, θα πρέπει να φύγει ο Putin" !Της  Nina KhrushchevaΣε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Ρώσος πρόεδρος Dmitri Medvedev ανακοίνωσε πως επιθυμεί μια δεύτερη θητεία, αλλά δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος απέναντι στον Vladimir Putin, στον οποίο οφείλει την θέση του. Μια τέτοια εκλογική αντιπαράθεση, είπε, θα βλάψει τη χώρα.

Η δήλωση αυτή του Medvedev βάζει τέρμα στις εικασίες για το αν θα θέσει υποψηφιότητα, αλλά διατηρεί στα ύψη την αγωνία όσον αφορά στον Putin, η επιρροή του οποίου συνεχώς αυξάνεται, και είναι πολλαπλάσια αυτής του «ταπεινού» προέδρου.

Πολλοί είναι αυτοί στη Δύση, που θα ήθελαν να δουν ένα τέλος στην αντι-δυτική απολυταρχική συμπεριφορά του Putin.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η ρωσική εξωτερική πολιτική έχει χαρακτηριστεί από μια συγκρατημένη στάση, και μια καχυποψία. Ακόμη και με την καθόλου απειλητική ΕΕ, η Ρωσία τηρεί  επιφυλάξεις. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη για τα γειτονικά της κράτη, ειδικά αυτά που πολιτικά και γεωγραφικά είναι πιο κοντά στη Δύση (Μολδαβία, Λευκορωσία, Ουκρανία, και Γεωργία). Μετά από τόσα χρόνια, και ακόμη το Κρεμλίνο  διαμαρτύρεται για την προς ανατολάς επέκταση του ΝΑΤΟ, την οποία θεωρεί ως απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας.

Στη πραγματικότητα, το ΝΑΤΟ είναι απειλή για τη Ρωσία, όσο είναι και για την… Ελβετία. Δεν είναι όμως η στρατιωτική ισχύς του ΝΑΤΟ που φοβίζει τον Putin. Αυτό που φοβάται είναι το ενδεχόμενο η Συμμαχία να «καταπιεί» τη Μολδαβία ή την Ουκρανία στο μέλλον. Η δημιουργία ενός μοντέλου εκδημοκρατισμού των πρώην σοβιετικών χωρών, που θα χρησιμεύσει ως προηγούμενο, είναι κάτι σαν εφιάλτης για το καθεστώς του Putin.

Όπως επί ΕΣΣΔ, έτσι και σήμερα, ο μοναδικός σκοπός της ρωσικής κυβερνώσας ελίτ είναι να διατηρήσουν τον ασφυκτικό  πολιτικό και οικονομικό έλεγχο που ασκούν, για προσωπικά τους οφέλη. Η δε ρωσική εξωτερική πολιτική, συνεχίζει όπως επί Σοβιετικής Ένωσης, να αποτελεί μια συνέχεια των εσωτερικών προτεραιοτήτων.

Το ρωσικό σύστημα είναι ξεκάθαρα απολυταρχικό. Παρόλα αυτά, προσπαθεί να φανεί δημοκρατικό τόσο στα μάτια των Ρώσων όσο και σε αυτά της διεθνούς κοινότητας. Για αυτό και ο Medvedev έχει αναλάβει μια ειδική αποπροσανατολιστική αποστολή, αναρτώντας σημειώματα στο Twitter, συμμετέχοντας σε παγκόσμια φόρα, καταγγέλλοντας την διαφθορά, και υποστηρίζοντας την ευνομία και τον εκσυγχρονισμό.

Το αποτέλεσμα αυτού του διχασμού προσωπικότητας (απολυταρχίας, και δημοκρατικής βιτρίνας), είναι η Ρωσία να αποτελεί μια ιδιαίτερη γεωπολιτική περίπτωση. Μια δημοκρατική Ρωσία θα έπρεπε να προφτάσει τη Δύση και να ενσωματωθεί στους θεσμούς της. Αυτό όμως δεν συμφέρει στους υποστηρικτές του Putin, δηλαδή όλους αυτούς που ελέγχουν τη Ρωσία: Η ασφάλεια, ο στρατός, και οι βιομηχανίες.

Σε προσωπικό επίπεδο, οι άνθρωποι αυτοί είναι ήδη ενσωματωμένοι με την Ευρώπη. Τα χρήματά τα τους τα έχουν σε ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι εξοχικές τους βίλλες βρίσκονται στη Νότιο Γαλλία, στη Τοσκάνη, και στα ελληνικά νησιά. Τα παιδιά τους σπουδάζουν σε ελιτίστικα ιδιωτικά σχολεία, κλπ. Έτσι, παρά τη σκληρή στάση του καθεστώτος απέναντι στη Δύση, δεν θα ήθελαν με τίποτα τον αποκλεισμό τους από αυτήν. Αυτό που θέλουν όμως, είναι να μη τυχόν και ενσωματωθεί συνολικά η Ρωσία σαν χώρα με τους θεσμούς της Δύσης, διότι κάτι τέτοιο θα απειλούσε το καθεστώς τους.

Για να μπορέσει να διατηρηθεί αυτή η βιτρίνα της ισχυρής και ευημερούσας Ρωσίας, που στέκεται σθεναρά απέναντι στην υποκρισία της Δύσης, το ρωσικό καθεστώς δεν μπορεί να φαίνεται τόσο απολυταρχικό όσο επιθυμεί ο ίδιος ο Putin. Αν ήταν, οι ελβετικές τράπεζες και οι διεθνείς οργανισμοί θα του έκλειναν τις πόρτες τους.  Έτσι, το συμφέρον των ρωσικών ελίτ απαιτεί τη διατήρηση ενός δημοκρατικού προσωπείου.

Η Δύση, παρά τη μακρόχρονη εμπειρία της απέναντι στους σοβιετικούς, δείχνει «να μασάει» από αυτή την υποκριτική συμπεριφορά, ειδικά τώρα που ο Medvedev δείχνει ένα τόσο φιλικά δημοκρατικό πρόσωπο. Αυτό το μήνα, μιλώντας σε ένα οικονομικό φόρουμ, μάγεψε το ακροατήριο επιτιθέμενος εναντίον της διαφθοράς, και δεσμευόμενος για μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν την αποκέντρωση στη πολιτική διοίκηση της Ρωσίας. Όλα όσα είπε απευθύνονταν στους ξένους. Τους παραμύθιασε. Κανένας  πάντως δεν θα  πρέπει να πιστεύει ότι όντως η Ρωσία θα αλλάξει.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, που συνήθως είναι επικριτικός απέναντι στη Ρωσία, προσπάθησε (υποτίθεται) να πείσει τον Putin να μη βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2012. Ένα μήνα αργότερα τον κάλεσε να επισκεφτεί την Ουάσιγκτον, αν και σύμφωνα με το ρωσικό σύνταγμα, ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία αρμοδιότητα στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Τι επιδιώκουν οι Αμερικάνοι; Να τον πείσουν να μην κατέβει υποψήφιος; Ή να ενισχύσουν την εικόνα του, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητά του; Κανένας δεν γνωρίζει.

Μέχρι να αλλάξει η εσωτερική κατάσταση της Ρωσίας, οι σχέσεις της με τη Δύση θα παραμείνουν ως έχουν, θολές. Ο Putin όμως, καλά θα κάνει να ακούσει τον Biden, που οι φήμες τον θέλουν να του έχει ήδη προτείνει κάποια σημαντικά διεθνή αξιώματα, όπως πρόεδρος της διεθνούς ολυμπιακής επιτροπής, ή ακόμη και τη γενική γραμματεία του ΟΗΕ! Εξάλλου, ο Putin γνωρίζει πολύ καλά τη μοίρα όλων των πρώην αξιωματούχων της KGB, που μπορεί να περιμένει και τον ίδιο.

Ο διαβόητος αρχηγός της μυστικής αστυνομίας του Στάλιν Lavrenti Beria, εκτελέστηκε από το σύστημα που ο ίδιος είχε δημιουργήσει και τελειοποιήσει. Το 1953 δικάστηκε και καταδικάστηκε για αντεθνική κατασκοπεία. Στα δέκα χρόνια εξουσίας του, ο Putin ενίσχυσε υπέρμετρα τις δυνάμεις ασφαλείας, τρομοκράτησε και φυλάκισε τους αντιπάλους του, και φίμωσε τα ΜΜΕ και τα δικαστήρια. Αν δεν αποφασίσει να αποχωρήσει, ώστε η Ρωσία να πάει μπροστά, τότε τα σύστημα που ο ίδιος δημιούργησε μπορεί να στραφεί εναντίον του.

S.A.-Project Syndicate

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΡΙΤΩΝ avatar
  ΚΡΙΤΩΝ 04/07/2011 08:38:59

  Kαλά δεν καταλαβαίνω ........... από που και ως που το δυτικό μοντέλο αποτελεί υπόδειγμα για δημοκρατία.
  Οι κοινοβουλευτικές ολιγαρχίες της δλυσης αποτελού παραδειγμα προς μίμηση? ........

  Αν δεν κάνω λάθος, μιά προσπάθεια για την αναγέννηση της δημοκρατίας γίνεται σε αυτό τον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία, στην Ελλάδα μας από το κίνημα των αγανακτισμένων ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΩΝ .......

  • ΚΡΙΤΩΝ avatar
   ΚΡΙΤΩΝ @ ΚΡΙΤΩΝ 04/07/2011 08:39:47

   * της δύσης

  • JOHN avatar
   JOHN @ ΚΡΙΤΩΝ 04/07/2011 10:00:48

   Δυτικου τυπου δημοκρατια εχουμε και στο τοπο μας.Μ ενα κοινοβουλιο ελεγχομενο και καθοδηγουμενο απο τα συφεροντα της ντοπιας και ξενης οικονομικης ελιτ.Ενας θεσμος που κατακτηθηκε με αγωνες και θυσιες εκφυλιστικε και αποφασιζει ερημην του λαου που υποτηθεται οτι υπηρετει.Σε κρισιμες για το τοπο αποφασεις αυτοανερειται εκχοροντας στο τσαρο της οικονομιας εξουσιες της βουλης και ολα αυτα γιατι εχουν αδρανεισει οι μηχανισμοι αυτοπροστασιας.Οσο για τη Ρωσια πως να μην ειναι καχυποπτη εναντυ της δυσης οταν ολες οι χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ εχουν γινει μελη του ΝΑΤΟ και με Αμερικανικες βασεις και αντιπυραυλικες ασπιδες απειλουν αμεσα την ασφαλεια της?Τι ρολο παιζει το ΝΑΤΟ μετα τη διαλυση της ΕΣΣΔ και δεν εχει αυτοδιαλυθει(αντιθετα επεκταθηκε) ως ωφειλε εφ οσον η απειλη και ο εξ ανατολων κινδυνος(Σμφωνο Βαρσοβιας) δεν υφισταται?Οταν η Ρωσια βρεθηκε αδυναμη δεν διελυσαν τη Γιουγκοσλαβια και δημιουργησαν στο Κοσσοβο μια απο τις μεγαλυτερες Αμερικανικες βασεις στο κοσμο για να ελεγχουν τη ροη του Ρωσικου αεριου προς την Ευρωπη?Στη Γεωργια που προσπαθησαν να κανουν κατι παρομοιο δεν τους περασε γιατι και οι αλλοι απεδειξαν οτι δεν μασανε κουτοχορτο.Η αξιοπιστια της δυσης και του δυτικου τυπου δημοκρατιων,ανθρωπινων δικαιωματων και αλλα ηχυρα δεν ειναι δεδομενη αλλα διαφερουν κατα περιπτωση αναλογα με το συμφερον και το βαθμο επιροης.

 2. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 04/07/2011 09:41:11

  Σε αυτό το ψυχροπολεμικό άρθρο, που μόνο επαρχιώτης αμερικάνος μπορεί να πιστέψει, κρατάω το εξής: "Ο Putin όμως, καλά θα κάνει να ακούσει τον Biden, που οι φήμες τον θέλουν να του έχει ήδη προτείνει κάποια σημαντικά διεθνή αξιώματα, όπως πρόεδρος της διεθνούς ολυμπιακής επιτροπής, ή ακόμη και τη γενική γραμματεία του ΟΗΕ! Εξάλλου, ο Putin γνωρίζει πολύ καλά τη μοίρα όλων των πρώην αξιωματούχων της KGB, που μπορεί να περιμένει και τον ίδιο."

  Ώστε έτσι ε; Τις θέσεις κελεπούρια που δεν κάνεις και τίποτα τις δίνουν μέσω γνωριμιών; Α, τί αδιαφανής κόσμος!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΝΙΚΟΛΑΣ 04/07/2011 11:58:29

   Τι νόμιζες; Μέσω ΑΣΕΠ δίνονται αυτές οι θέσεις;

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ Strange Attractor 04/07/2011 12:34:53

    Ε, έχω μια ψευδαίσθηση. Αλήθεια, αν προκηρύσσονταν οι θέσεις υπουργών μέσω ΑΣΕΠ, ποια υποχρεωτικά και μοριοδοτούμενα κριτήρια θα περιελάμβαναν;

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ ΝΙΚΟΛΑΣ 04/07/2011 12:39:03

     Την πνευματική αναπηρία;

 3. Nemesis avatar
  Nemesis 04/07/2011 10:08:28

  Αναρωτιέμαι γιατί ανέβηκε το άρθρο εδώ...

  • ό παγωτατζής avatar
   ό παγωτατζής @ Nemesis 04/07/2011 11:22:43

   .Πρέπει να υπάρχει και ή .....Νεοταξική άποψη.για να μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις!!! Ρεαλιστικός Πλουραλισμός υποθέτω...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Nemesis 04/07/2011 11:59:57

   Άπασες οι απόψεις δημοσιεύονται, κρίνονται και αξιολογούνται.
   Αυτό ονομάζεται πλουραλισμός στη πληροφόρηση.
   (Αλλιώς, υπάρχει και το ΒΗΜΑ...)

  • factorx avatar
   factorx @ Nemesis 04/07/2011 22:21:38

   Την φράση "πολλαπλή ενημέρωση" την γνωρίζεις...

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 04/07/2011 10:54:45

  Παρόλα όσα λέγονται στο άρθρο, προσωπικά το θεωρώ θετικό να υπάρχει η Ρωσία ως μη ΄΄ενσωματωμένη στους θεσμούς της Δύσης΄΄.

 5. nasos avatar
  nasos 04/07/2011 11:57:52

  η ρωσική καχυποψία για τους σκοπούς του ΝΑΤΟ είναι απόλυτα δικαιολογημάνη,την εποχή που η Ρωσία του Γιέλτσιν παρέπαιε η Δύση επέκτεινε διαρκώς την επιρροή της στην πρώην Σοβιετική Ένωση,συχνά πριμοδοτόντας τον αντιρωσικό εθνικισμό,όπως έπραξε σε Βαλτική,Ουκρανία και Γεωργία.
  Σίγουρα ο Πούτιν δεν είναι πρότυπο δημοκρατικού ηγέτη,αλλά αυτό που πραγματικά ενοχλεί τους Δυτικούς είναι το ότι έβλαλε σε μια τάξη το χάος που δημιούργησε ο Γιέλτσιν και οι νεοφιλελεύθεροι σύμβουλοί του.
  Στο κάτω-κάτω τη γραφής εάν κόπτονται τόσο πολύ για την Δημοκρατία ας σταματήσουν να συνργάζονται με το μεσαιωνικό καθεστώς των Αλ-Σαούντ,που καταπνίγει την Δημοκρατία,όχι μόνο στην Σαουδική Αραβία αλλά και στο γειτονικό Μπαχρεϊν.

 6. ΑΖ avatar
  ΑΖ 04/07/2011 12:59:47

  Θελουν "ελευθερια", για να σου παρουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγες, δηλαδη να σε κλεψουν ανενδοιαστα οι διεθνεις τοκογλυφοι. Αυτο εννοουν και με τη λεξη "ιδιωτικοποιηση"!!! Γι αυτό και τους ενοχλουν οι ηγετες τυπου Πουτιν και προτιμουν "ηγετες!" τυπου ΓΑΠ.

  ΑΖ

 7. Αντρίκος avatar
  Αντρίκος 04/07/2011 13:25:05

  Μπορεί να θεωρώ οτι είναι καλύτερα να ανήκουμε στον Δυτικό κόσμο αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελα να δω μια δυτικοποιημένη Ρωσία

 8. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 04/07/2011 14:13:40

  Η κυρία αυτή εκπροσωπεί τη νεοταξική προπαγάνδα στη Ρωσία, όπως εκείνος ο νεαρός Λευκορώσος, κάτοικος Λονδίνου, που του είχε πάρει συνέντευξη η "Καθημερινή" (ποιός άλλος;), και για τον οποίο έγραφε η δημοσιογράφος ότι είναι επιφανές στέλεχος της Open Society. Το ότι η εν λόγω οργάνωση ανήκει στον Σόρος, η καλή δημοσιογράφος του Αλαφούζειου καθιδρύματος το αποσιωπούσε....

 9. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 04/07/2011 14:18:56

  Επειδή η Ρωσία αντιστέκεται και δεν τα έχει ξεπουλήσει όλα, όπως πήγαινε να γίνει επί του τσάρου μπεκροκανάτα Γιέλτσιν, προσπαθούν να την υποσκάψουν από κάθε μεριά. Το ότι ο Πούτιν είναι δημοφιλέστατος στη χώρα του, όπως και ο Μεντβέντεφ, το αποσιωπούν.
  Μία σημείωση: Τόσο ο Πούτιν, όσο και ο Μεντβέντεφ, ειδικά ο δεύτερος, είναι πιστοί Ορθόδοξοι χριστιανοί και δεν έχουν ποτέ κρύψει την πίστη τους. Ο δικός μας τέως πρόεδρος Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος δήλωσε, εις επήκοον όλον και ενώπιον του μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα, στον επικήδειό του στην ακαδημαϊκό Αγγελική Λαϊου, ότι δεν πιστεύει στη μετά θάνατον ζωή. Οι ρώσοι ηγέτες έχουν καταλάβει ότι χωρίς στροφή στις παραδοσιακές αξίες και ειδικα στις αξίες του χριστιανισμού, δεν θα γίνει ανόρθωση της χώρας τους, που είχε πληγεί και ηθικά από την επικράτηση για δεκαετίες της μηδενιστικής αθεϊστικής κομμουνιστικής προπαγάνδας.
  Αυτή είναι η διαφορά με την προοδευτικούρικη Ελλάδα....

  • nick avatar
   nick @ ΒΙΣ 04/07/2011 15:09:09

   Έτσι είναι ΒΙΣ. Ο Πούτιν έχει χαρακτηριστικά που ενοχλούν πολλούς: Ορθόδοξος, πατριώτης, αντινεοταξίτης, μη ελεγχόμενος.
   Έχει ακριβώς εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν για τη χώρα του εθνικό ηγέτη. Το ότι έκλεισε στην φυλακή τους νεοταξίτες ολιγάρχες που έκλεβαν τον πλούτο του ρωσικού λαού, αποδεικνύει για τι ηγέτη μιλάμε. Και όσο του επιτίθενται από την απέναντι όχθη, σημαίνει ότι βαδίζει σωστά...

 10. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/07/2011 14:33:09

  Αν είναι έτσι, να ορίσουμε κυβέρνηση την Ιερά Σύνοδο, μπας και δούμε χαίρι...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Strange Attractor 04/07/2011 16:15:38

   Δεν κατάλαβες τίποτα, δυστυχώς....

 11. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 04/07/2011 14:51:16

  'Το ρωσικό σύστημα είναι ξεκάθαρα απολυταρχικό. Παρόλα αυτά, προσπαθεί να φανεί δημοκρατικό τόσο στα μάτια των Ρώσων όσο και σε αυτά της διεθνούς κοινότητας'

  Kαι το δυτικό σύστημα ανελεύθερο είναι.

 12. βικυ γουλιωτη avatar
  βικυ γουλιωτη 04/07/2011 15:01:26

  Χαχαχα! Γελασαμε και σημερα...Ποσα παιρνει αραγε η κυρια αυτη απο τις ΗΠΑ για να γραφει ανοησιες και σε ποιους αραγε απευθυνεται? Σχετικα με το αν ειναι επιθετικη η ΕΕ με την Ρωσια θυμιζουμε το κατασκοπικο σηριαλ ψυχροπολεμικου τυπου με τους Βρεττανους, 4, 5 χρονια πριν, την συναινεση της Τσεχιας Πολωνιας για την αντιπυραυλικη ασπιδα, τις φιλοαμερικανικες σημερινες κυβερνησεις Βουλγαριας Ελλαδας που εχουν παγωσει τον αγωγο Μπουργκας Αλεξανδρουπολη.Ο Πουτιν τους ενοχλει αφανταστα μια και αυτος επεστρεψε στο εθνος του τις πλουτοπαραγωγικες πηγες του.Οσο για τις φοβερες θεσεις που του προτεινουν καθως και τις απειλες περι της μοιρας των πρακτορων της ΚΑΓΚΕΜΠΕ , θα ελεγα πως δεν ειναι φρονιμο να υποτιμα κανεις τους ισχυρους.

 13. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 04/07/2011 15:13:37

  Πρόεδρος της διεθνούς ολυμπιακής επιτροπής;
  Μασάει το γίδι ταραμά;
  Για πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας τζούντο το συζητάει.
  Ή για πρόεδρος του τμήματος του WWF για την προστασία της Σιβηριανής τίγρης και αρκούδας.
  Μετά τη σύνταξη, απολαμβάνουμε τα χόμπυ, και μόνον αυτά.

 14. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ avatar
  ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 04/07/2011 15:40:44

  Project Disinformation

 15. Μάνια avatar
  Μάνια 04/07/2011 15:49:49

  Γεια σου Strange!.
  Ειπα να λυσω την σιωπη μου εξαιτίας σου και να ξαναγραψω στα "Aντινέα".
  Λοιπον ήμουν σίγουρη οτι εσυ θα ησουν και παλι κατω απ΄αυτο το αρθρο, εστω και ως μεταφραστής .
  ΟΙ καλοι Εβραίοι,οι κακοι Ρώσοι-συγκεκριμένα ο Πουτιν,οι κακοί Γερμανοί κ.τ.λ ...
  Μαλλον οι σχολιαστές που αναρωτηθηκαν δεν μπαινουν συχνα στο σαιτ για να καταλαβουν οτι δεν προκειται περι πλουραλισμού αλλα περι συγκεκριμενης στάσης .
  Να΄σαι καλα παντως γιατι μ΄εκανες και γέλασα μ΄αυτο το αρθρο, που μαλλον στα πλαίσια του σουρεαλισμου κινείται μ΄αυτά που γράφει η κυρία.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Μάνια 04/07/2011 16:07:49

   Με ξεσκέπασες!
   Πέρνα για το μαντολάτο σου.

 16. τζόρτζ ψόρος avatar
  τζόρτζ ψόρος 04/07/2011 16:14:20

  Ψηνεται ο Μεγαλος Πολεμος!
  Τωρα βαζει ποδι ο Σορος και στη Ρωσια, μετα την καθολικη υποδουλωση της Ελλαδας.
  "Αγανακτισμενη" η δημοσιογραφος του αρθρου θαρρω...
  Δειτε ομως πως θα το χειριστουν οι Ρωσοι για να μαθαινετε τι θα επρεπε να ειχατε κανει.
  Ειδαν με ποση ευκολια "εριξαν" την Ελλαδα και νομιζουν οτι και στη Ρωσια μπορουν να εγκαταστησουν εναν ΓΑΠ. Αυτη η κινηση Αμερικανοεβραιων θα ειναι και ο τελικος καταλυτης.
  Τοτε ακριβως θα ειναι η στιγμη που "ολα θα αρχισουν να τρεχουν πολυ γρηγορα"
  Τελικα ακομη και με τη παροιμιωδη βλακεια του ο Ελληνας οδηγει τις εξελιξεις.
  Λεωνιδες μεν αλλα απο την αναποδη!
  Τι να κανουμε! Η δουλεια να γινει και δε βαριεσαι!

 17. christos.radio avatar
  christos.radio 04/07/2011 17:19:44

  @ Μάνια : Σαφώς πρόκειται για συγκεκριμένη στάση. Σε επίπεδο αξιών, έσκαψαν πολύ βαθιά στην περίοδο εκσυγχρονισμού. Από την μισή ΝΔ έως όλη την ΚΝΕ, έχει γεμίσει ο τόπος από παιδιά του Σημίτη.

 18. Ρομπέν το Γκαρσόν avatar
  Ρομπέν το Γκαρσόν 04/07/2011 17:43:51

  Και η ΚΝΕ Σημητικιά; Και η Σπίθα; Και η ΝΔ; Βρε τον Σημιτάκο.
  Αλήθεια τι σας ψεκάζουν εκεί στο νέο πασόκ;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ρομπέν το Γκαρσόν 04/07/2011 18:49:11

   Εγώ απλά θα αναφέρω τη γιορτή που οργανώνει αυτές τις μέρες στο Πάρκο Φιξ στα Πατήσια το ΚΚΕ για τους "Έλληνες και ξένους εργάτες", που "έχουν τους ίδιους αγώνες", για να δείξω ότι τα περί "πατριωτικού ΚΚΕ" είναι φούμαρα.
   Ο Ελληνας με τον Πάκη τα ίδια προβλήματα! Ωραίο ανέκδοτο.

 19. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 04/07/2011 22:34:53

  Το άρθρο απλώς αποδεικνύει πόσο πετυχημένος ηγέτης είναι ο Πούτιν και πόσο φοβίζει τις ΗΠΑ και τους ισχυρούς ευρωπαίους. Κια γι' αυτό καλά θα κάνουν οι Ρώσοι να τον βγάλουν Πρόεδρο στις επόμενες εκλογές και τον Μεντβέντεφ Πρωθυπουργό.

  Επίσης αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι στην εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις ισχύει το θουκυδίδειο ότι "το μόνον πιστό προς συμμαχίαν, το αντίπαλον δέος" ή αλλιώς "φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη".

 20. Chris avatar
  Chris 10/07/2011 15:25:34

  http://en.wikipedia.org/wiki/Nina_L._Khrushcheva
  An einai ayti i arthrografos, tote ola einai katanoita!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.