#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/10/2012 09:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για διατροφική κρίση προειδοποιεί ο ΟΗΕΤα παγκόσμια αποθέματα σιτηρών είναι σε τόσο επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα ώστε οι αντίξοες καιρικές συνθήκες στις Ηνωμένες Πολιτείες ή σε άλλες χώρες που εξάγουν τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν μια μεγάλη διατροφική κρίση το επόμενο έτος, προειδοποιεί ο ΟΗΕ.  Οι μικρές συγκομιδές σε ΗΠΑ, Ουκρανία και άλλες χώρες φέτος έχουν μειώσει τα αποθέματα στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 1974. Οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν βιώσει κύματα καύσωνα σε αριθμό ρεκόρ, όπως και ξηρασίες  το 2012, κατέχουν πλέον αποθέματα που βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά της τάξης του 6,5% του αραβοσίτου που αναμένεται να καταναλωθεί το επόμενο έτος, λέει ο ΟΗΕ.

«Δεν παράγουμε όσα καταναλώνουμε. Αυτός είναι ο λόγος που τελειώνουν τα αποθέματα. Οι προμήθειες πλέον σε όλο τον κόσμο είναι πολύ περιορισμένες και τα αποθέματα βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο και δεν αφήνουν περιθώρια για απρόβλεπτα γεγονότα το επόμενο έτος» δήλωσε ο Αμπντολρεζά Αμπασιάν,  ανώτερος οικονομολόγος του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ. Με την κατανάλωση τροφίμων να υπερβαίνει την παραγωγή τα τελευταία έξι από τα 11 χρόνια, τα αποθέματα των χωρών έχουν μειωθεί από 107 ημέρες κατανάλωσης, κατά μέσο όρο, πριν από 10 χρόνια, σε 74 ημέρες σήμερα.

Οι τιμές των βασικών καλλιεργειών, όπως το σιτάρι και το καλαμπόκι, βρίσκονται τώρα πολύ κοντά στα επίπεδα που προκάλεσαν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε 25 χώρες το 2008. Στοιχεία του FAO που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα δείχνουν ότι 870 εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται και η επισιτιστική κρίση αυξάνεται στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Η παραγωγή σίτου φέτος αναμένεται να είναι κάτω από 5,2% σε σχέση με το 2011, με τις σοδιές από τις περισσότερες άλλες καλλιέργειες, εκτός από το ρύζι, επίσης, να μειώνονται, σημειώνει ο ΟΗΕ.

Τα στοιχεία εμφανίζονται τη στιγμή που ένας από τους κορυφαίους οικολόγους του κόσμου εξέδωσε μια προειδοποίηση, ότι το παγκόσμιο σύστημα εφοδιασμού τροφίμων θα μπορούσε να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή, αφήνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους να πεινούν, προκαλώντας εκτεταμένες ταραχές και ρίχνοντας κυβερνήσεις. Σε μια συγκλονιστική νέα εκτίμηση των προοπτικών των επισιτιστικών αναγκών, ο Λέστερ Μπράουν, πρόεδρος του ερευνητικού κέντρου πολιτικής Earth στην Ουάσιγκτον, λέει ότι το κλίμα δεν είναι πλέον αξιόπιστο και οι απαιτήσεις για τα τρόφιμα αυξάνονται τόσο γρήγορα που μία κατάρρευση είναι αναπόφευκτη, εκτός εάν ληφθεί επείγουσα δράση. «Οι ελλείψεις τροφίμων υπονόμευσαν παλαιότερους πολιτισμούς. Είμαστε στο ίδιο μονοπάτι. Κάθε χώρα υπερασπίζεται πλέον τον εαυτό της. Ο κόσμος ζει χρόνο με το χρόνο», γράφει σε ένα νέο βιβλίο.

Σύμφωνα με τον Μπράουν, είμαστε μάρτυρες της κατάρρευσης του συστήματος προσφοράς , με τους κερδοσκόπους να καραδοκούν  για να "αρπάξουν" εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια φθηνών γεωργικών εκτάσεων, το διπλασιασμό των διεθνών τιμών των τροφίμων σε μια δεκαετία και τη δραματική μείωση των αποθεμάτων τροφίμων των χωρών. Φέτος, για έκτη φορά σε 11 χρόνια, ο κόσμος θα καταναλώσει περισσότερο φαγητό από ό, τι παράγει, σε μεγάλο βαθμό λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στις ΗΠΑ και σε άλλες μεγάλες τροφίμων χώρες εξαγωγής. Η Oxfam, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η τιμή σε πολύ βασικά είδη, όπως το σιτάρι και το ρύζι, μπορεί να διπλασιαστεί τα επόμενα 20 χρόνια, απειλώντας με καταστροφικές συνέπειες τους φτωχούς ανθρώπους που ξοδεύουν ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους σε τρόφιμα.

Το 2012, σύμφωνα με τον FAO, οι τιμές των τροφίμων έχουν ήδη πλησιάσει επίπεδα ρεκόρ, έχοντας αυξηθεί κατά 1,4% το Σεπτέμβριο, μετά από μια αύξηση της τάξης του 6% τον Ιούλιο. «Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή ανόδου των τιμών των τροφίμων και εξάπλωσης της πείνας. Οι προμήθειες τροφίμων λιγοστεύουν και η γη γίνεται το πιο περιζήτητο εμπόρευμα, καθώς ο κόσμος μετατοπίζεται από την εποχή της αφθονίας των τροφίμων στην έλλειψη», λέει ο Μπράουν. «Η γεωπολιτική των τροφίμων γρήγορα επισκιάζει την γεωπολιτική του πετρελαίου».

Οι προειδοποιήσεις του έρχονται καθώς τα Ηνωμένα Έθνη και οι κυβερνήσεις παγκοσμίως ανέφεραν ότι η υπερβολική ζέστη και ξηρασία στις ΗΠΑ και σε άλλες μεγάλες χώρες εξαγωγής τροφίμων είχε πλήξει άσχημα τις συγκομιδές και εκτόξευσε τις τιμές. «Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε δεν είναι προσωρινή. Αυτά τα πράγματα θα συμβαίνουν όλη την ώρα. Το κλίμα βρίσκεται σε ρευστή κατάσταση και δεν υπάρχει “κανονικό” πια. Αρχίζουμε ένα νέο κεφάλαιο. Θα δούμε ταραχές για τα τρόφιμα σε πολλά άλλα μέρη. Οι ένοπλες επιθέσεις δεν είναι πλέον η κύρια απειλή για το μέλλον μας. Οι επιτακτικές απειλές γι’ αυτόν τον αιώνα προέρχονται από την κλιματική αλλαγή, την αύξηση του πληθυσμού, την αυξανόμενη έλλειψη νερού και την αύξηση των τιμών των τροφίμων», λέει ο Μπράουν.

http://www.guardian.co.uk/global-development/2012/oct/14/un-global-food-crisis-warning

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 15/10/2012 12:49:47

  Το Club of Rome τα έχει προβλέψει αυτά από το 1972.
  Μετά ήρθαν οι νεοφιλελεύθεροι και οι αναρχοαριστερίστες της "ανάπτυξης και της προοόδου", και δυστυχώς το ξεχάσαμε.

  Πότε έρχεται η συντέλεια του κόσμου;

  Το ερώτημα δεν σχετίζεται με τους θρύλους των Μάγιας. Δεν σχετίζεται ούτε με το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών - και τις απειλές που εκτοξεύονται πανταχόθεν. Το θέτει μια παλιά και μάλλον συντηρητική «δεξαμενή σκέψης», το Κλαμπ της Ρώμης, που παρουσίασε χτες στο Ρότερνταμ την έκθεσή του με τίτλο: «2052: μια παγκόσμια πρόβλεψη για τα επόμενα σαράντα χρόνια». Θυμίζουμε ότι το Κλαμπ της Ρώμης είχε αποπειραθεί το 1972 να προβλέψει το πού πάει αυτός ο πλανήτης με τη θρυλική πλέον έκθεση «Τα όρια της ανάπτυξης» και σε μεγάλο βαθμό, μετά από σαράντα χρόνια, το 2012, επιβεβαιώθηκε.
  Λένε, λοιπόν, σήμερα οι επιστήμονες που δούλεψαν για τη νέα έκθεση ότι «η ανθρωπότητα εξαντλεί με ταχύτατο ρυθμό τον πλούτο της γης, τις πρώτες ύλες, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές και πριν το 2052 να δούμε την κατάρρευση». Και υπογραμμίζουν ότι «κάθε χρόνο εκλύουμε δυο φορές περισσότερα αέρια θερμοκηπίου απ’ όσο μπορούν να απορροφήσουν τα δάση και οι θάλασσες».
  Ο Γιόργκεν Ράντερς, ο Νορβηγός επιστήμονας που παρουσίασε την έκθεση, ήταν ο πρώτος άνθρωπος αυτό το τελευταίο διάστημα που δεν έπλεξε το εγκώμιο της ανάπτυξης. Αντίθετα, υποστήριξε ότι η οικονομία με τη συνεχή της ανάπτυξη καταστρέφει το κλίμα και τους φυσικούς θησαυρούς - κι ότι τα κέρδη της σήμερα σε σύγκριση με το τίμημα της περιβαλλοντικής καταστροφής είναι αμελητέα. Μόνο που άλλος εισπράττει τα κέρδη και άλλοι θα πληρώσουν το τίμημα.
  «Εάν συνεχίσουμε σα να μην τρέχει τίποτε, δεν θα αφήσουμε στα εγγόνια μας έναν πλανήτη με μέλλον και με στοιχειώδη δικαιοσύνη», προβλέπει το Κλαμπ της Ρώμης. Βέβαια, οι επιστήμονες προβλέπουν ότι το 2052 θα υπάρχει λιγότερη φτώχεια στον αναπτυσσόμενο κόσμο, αλλά περισσότερη στις βιομηχανικές χώρες: «ο λόγος για την κατάρρευση της Δύσης είναι ο θρίαμβος του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού», ήταν η διατύπωση του Αργεντινού μάνατζερ Κάρλος Τζόλι. Ίσως αυτό να είναι ένα είδος εκδίκησης του Τρίτου Κόσμου, αλλά όχι σε βάρος αυτών που τον εξαθλίωναν επί αιώνες. Αυτοί και στη Δύση θα γίνονται όλο και πλουσιότεροι.
  Το ελπιδοφόρο κομμάτι στη μαυρίλα των προβλέψεων του Κλαμπ της Ρώμης είναι η εκτίμηση ότι την επόμενη δεκαετία η νέα γενιά θα κάνει την επανάσταση. «Θα έχει χάσει την υπομονή της και δεν θα ανέχεται πλέον να κουβαλάει τις περιβαλλοντικές αμαρτίες των παλιών, ακριβώς όπως οι άνθρωποι εξεγέρθηκαν το 1848 ενάντια στη φεουδαρχία», λέει ο Αυστριακός επιστήμονας Καρλ Βάγκνερ.
  Το Κλαμπ της Ρώμης δεν απαντά στο αρχικό μας ερώτημα. Καλεί ωστόσο άπαντες να βοηθήσουν ώστε να μην επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του.
  (της Κάκης Μπαλή - "Αυγή" - 09/05/2012)

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 15/10/2012 18:14:06

  WorldNetDaily: Bilderbergs - Σχέδιο Αποπληθυσμού της Γης
  Αφηγητής: Hal Lindsey (1929 -), Αμερικανός συγγραφέας, αρθρογράφος

  Βάσει ρεπορτάζ του WorldNetDaily, μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, συναντήθηκαν προσφάτως μυστικά, στη Νέα Υόρκη. Και όταν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη συναντώνται, χρειάζεται να δίνουμε μεγάλη προσοχή.

  Το 1910, στη νήσο Jekyll island, της Αμερικανικής Πολιτείας Georgia, συναντήθηκαν οι 6 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου. 3 χρόνια αργότερα, η συνάντηση αυτή, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της μεγαλύτερης εγκληματικής επιχείρησης που επινοήθηκε ποτέ, της αποκαλούμενης «Τράπεζα Ομοσπονδιακών Αποθεμάτων» (Federal Reserves Bank).

  Λαμβάνοντας υπόψη τη λίστα με τα ονόματα των συμμετεχόντων, η πρόσφατη συνάντηση στη Νέα Υόρκη μπορεί να σημαίνει κάτι ακόμα πιο βαρύγδουπο. Οι “London Times” δημοσιοποίησαν τα ονόματά τους: Bill Gates, David Rockefeller, Ted Turner (CNN), Oprah Winfrey, Warren Buffett, George Soros και Michael Bloomberg (Δήμαρχος Νέας Υόρκης)..

  Mε βάση τη Λίστα Δισεκατομμυριούχων FORBES, στην αίθουσα συσκέψεων συναντήθηκαν άτομα με καθαρή θέση 120 Δισεκατομμυρίων Δολλαρίων. Με όλα τα ποσά υπεξαίρεσης που έχετε ακούσει, τα 120 Δις Δολλάρια ίσως δεν ακούγονται πολλά. Πιστέψτε με, είναι. 120 Δις Δολλάρια είναι ο ετήσιος προϋπολογισμός ολόκληρης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Βuffallo, και με ο,τιδήποτε άλλο υπάρχει στο ενδιάμεσο.

  Η συνάντηση έγινε στις αρχές Μαϊου, στο σπίτι του Sir Paul Nurse, βρετανού νομπελίστα βιοχημικού και προέδρου του πανεπιστημίου Rockefeller.

  O Βill Gates, ιδρυτής Microsoft, έκανε την έναρξη της συνεδρίασης. Οι “London Times” αναφέρουν: «η ανεπίσημη μεσημβρινή συνάντηση ήταν τόσο διακριτική που κάποιοι από τους επισήμους είπαν στους βοηθούς τους ότι πρόκειται για “ενημερώσεις ασφαλείας.”» «The informal afternoon session was so discreet that some of the billionaires’ aides were told they were “at security briefings.” ~Τhe London Times». Oταν οι βρετανοί λένε «διακριτική» εννοούν «μυστική». Και δεν θεωρώ σύμπτωση το γεγονός ότι η συνάντηση αυτή έγινε 2 εβδομάδες μετά τη συνάντηση μίας άλλης σούπερ-κρυφής και πιο ισχυρής ομάδας, που έγινε με μεγάλη μυστικότητα στην Ελλάδα. Της ομάδας Bilderberg.

  Αυτοί, επί τουλάχιστον έναν αιώνα, υποστηρίζουν μία Παγκόσμια Κυβέρνηση. Αυτοί επίσης, θεωρούν εαυτούς ως Elite-Σωτήρες της Ανθρωπότητας..

  Σύμφωνα με τους ΤΙΜES, στον κάθε δισεκατομμυριούχο δόθηκαν 15 λεπτά για τη παρουσίαση του στόχου αρεσκείας του. Και στη διάρκεια του γεύματος, έγινε η συζήτηση για τη τελική συμφωνία του ενός και μοναδικού "στόχου-ομπρέλα" που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα όλων..

  Το ρεπορτάζ που εστίασε στον Bill Gates αναφέρει ότι: το πρώτο θέμα προς συζήτηση ήταν «Ο Πληθυσμιακός Έλεγχος» («# 1 Ιssue: Population Control»).
  Οι ειδικοί λένε ότι μέχρι το 2012, ο πληθυσμός θα φθάσει τα 7 δισεκατομμύρια. Σύμφωνα με τις αναφορές στη συνάντηση, ο Bill Gates ανέλυσε Σχέδιο για να προσμετρηθεί ο πληθυσμός της γης στα 8.3 δισεκατομμύρια. Όλα αυτά ακούγονται πολιτισμένα. Έτσι δεν είναι; Iδού λοιπόν, η λιγότερο «πολιτικά ορθή», αλλά, η πιο ακριβής εκδοχή: Ομάδα ΜΗ εκλεγμένων φιλελευθέρων με περισσότερα, από πολλές κυβερνήσεις χρήματα, αποφάσισαν σε πόσους ανθρώπους θα επιτραπεί να ζήσουν!.. Αυτή η ομάδα των αυτόκλητων «κυβερνητών» λοιπόν, θα συντάξει τα.. «κριτήρια» βάσει των οποίων θ’ αποφασίζεται σε ποιους Δεν θα επιτραπεί να ζήσουν και το Πως θα πεθάνουν.. Μπορεί αυτό να επικαλυφθεί (και θα γίνει) με.. «πολιτισμένες» προσεγγίσεις, αλλά, τελικά, ορισμένοι άνθρωποι θα Πρέπει να πεθάνουν.. Τη συνάντηση αυτή, την παρουσίασαν ως φιλανθρωπική που θέλει να κάνει το.. καλό. Όμως! Μπορεί να βάλεις κραγιόν και μαργαριτάρια σ’ ένα γουρούνι, όμως αυτό δεν θα πάψει ποτέ να είναι ένα γουρούνι..

  Σε τελική ανάλυση κατ’ αυτούς, υπάρχει μόνον ένας τρόπος ελέγχου του πληθυσμού: σε ποιους θα επιτραπεί να ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν για το καλό όλων!..

  (Credits: YT video copyright@setokaiba22 - μεταφορτώθηκε από χρήστη
  Vasoula2908 9 Φεβ 2010)

 3. lord tanamo avatar
  lord tanamo 15/10/2012 22:09:19

  Μένω σε ένα όνομα από αυτά που αναφέρονται στο ενημερωτικό μήνυμα της Dimi : Oprah Winfrey.

  Η γυναίκα αυτή είναι απλά δαιμονισμένη.

  Αυτό και μόνο.Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα ψάξετε και μόνοι σας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.