#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/11/2010 16:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί φοβάται η Γαλλία μια τρομοκρατική επίθεση;Τις προηγούμενες εβδομάδες, μια σειρά από αξιόπιστες πληροφορίες για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, ανάγκασαν τις γαλλικές αρχές να προειδοποιήσουν το κοινό για  πιθανό χτύπημα. Πριν από μια εβδομάδα, ο Osama bin Laden δημοσιοποίησε ένα μαγνητοφωνημένο μήνυμα αφιερωμένο αποκλειστικά στη Γαλλία. Εκτός των ΗΠΑ, η Γαλλία αποτελεί το μοναδικό άλλο κράτος το οποίο έχει ξεχωρίσει ο bin Laden ως στόχο. Γιατί λοιπόν, η Γαλλία την οποία οι Αμερικανοί θεωρούν ως μη ιδιαίτερα προσηλωμένη σε θέματα παγκόσμιας ασφάλειας, να απειλείται από την Al Qaeda;

Ιστορικά, η ηγεσία της Al Qaeda ελάχιστες φορές έχει αναφερθεί στη Γαλλία. Οι λόγοι για την όποια εχθρότητα, έχουν να κάνουν με τη παρουσία γαλλικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, τον νόμο του 2004 που απαγορεύει θρησκευτικά σύμβολα στα δημόσια σχολεία της Γαλλίας, και την ιστορική εμπλοκή της χώρας στη βόρειο Αφρική. Επίσης, σύμφωνα με τον ειδικό επί θεμάτων τρομοκρατίας Roland Jacquard, οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις κόντεψαν στο παρελθόν να δολοφονήσουν τον bin Laden, τουλάχιστον δυο φορές, εξοργίζοντάς τον.

Στο τελευταίο του μήνυμα, ο bin Laden ανέφερε όλα αυτά, συν τη πρόσφατη απαγόρευση της ισλαμικής μπούρκα. Η διαφορά από τις προηγούμενες φορές, είναι η αναφορά στο γαλλικό λαό και στο στρατό του. «Αν θεωρείτε πως έχετε δικαίωμα να απαγορεύετε στις ελεύθερες μουσουλμάνες να καλύπτουν το πρόσωπό τους, τότε δεν έχουμε και εμείς το δικαίωμα να διώξουμε τους Γάλλους εισβολείς  και να τους κόψουμε το λαιμό;… Πρόκειται για μια ξεκάθαρη εξίσωση: Όπως σκοτώνετε, θα σκοτώνεστε. Όπως συλλαμβάνετε, θα συλλαμβάνεστε, Και όπως απειλείτε την ασφάλεια μας, θα απειλείται και η δική σας».

Για πρώτη φορά ο bin Laden υποστήριξε τη δράση της Al Qaeda στο ισλαμικό Maghreb και ανέλαβε την ευθύνη για τη πρόσφατη απαγωγή πέντε Γάλλων στον Νίγηρα. Αποκάλεσε την ενέργεια αυτή ως αντίδραση στη γαλλική καταπίεση των Μουσουλμάνων.

Η Γαλλία αναγνωρίζει πως η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από την Al Qaeda στο  Maghreb, η οποία πρόσφατα τα βρήκε με τη κεντρική διοίκηση της Al Qaeda, ισχυροποιώντας τη θέση της. Η οργάνωση θέλει να ανατρέψει τη κυβέρνηση της Αλγερίας, η οποία στηρίζεται από τη Γαλλία. Μια επιτυχημένη επίθεση σε γαλλικό έδαφος θα ανέβαζε κατά πολύ το κύρος της Al Qaeda του Maghreb.

Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, όμως σύμφωνα με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, η  οργάνωση διαθέτει «κοιμώμενους» πυρήνες σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και οικονομική  στήριξη. Μετά από την  αποτυχημένη προσπάθεια της Γαλλίας και της Μαυριτανίας τον περασμένο Ιούλιο να απελευθερωθεί ο Γάλλος όμηρος Michel Germaneau, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν έξι μέλη της Al Qaeda του Maghreb, ο ηγέτης της οργάνωσης Abdelmalek Droukdel ανακοίνωσε την εκτέλεση του αιχμαλώτου και κάλεσε για εκδίκηση εναντίον της Γαλλίας.

Μέχρι σήμερα οι γαλλικές αρχές πέτυχαν να αποτρέψουν την οποιαδήποτε επίθεση. Πέρσι μάλιστα συνελήφθη ο Νο3 ηγέτης της οργάνωσης που  κατηγορείται ότι σχεδίαζε πολλαπλές επιθέσεις αυτοκτονίας. Το 1994, η πρόγονος της  Al Qaeda στο Maghreb, η αλγερινή GIA, είχε πραγματοποιήσει αεροπειρατεία με σκοπό να ρίξουν το αεροσκάφος στον πύργο του Άιφελ. Η προσπάθεια αποτράπηκε με επέμβαση των ειδικών δυνάμεων.

Σήμερα, συνεχίζουν να θέλουν να πραγματοποιήσουν μια ανάλογη επίθεση. Το τελευταίο διάστημα, με βάση πληροφορίες από την Αλγερία, ο πύργος του Άιφελ εκκενώθηκε δυο φορές. Και πέρα από τις εν λόγω τρομοκρατικές οργανώσεις, υπάρχουν αρκετοί γεννημένοι στη Γαλλία που ευχαρίστως θα ακολουθούσαν τις προτροπές του bin Laden, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Αυτό είναι το πραγματικό εφιαλτικό σενάριο για το οποίο ανησυχούν οι  αρχές.

S.A.-Global Post

ΣΧΟΛΙΑ

 1. neotera avatar
  neotera 06/11/2010 17:39:10

  Υπάρχει και κάτι πολύ απλούστερο που "δούλεψε" μιά χαρά με την Ισπανία. Αμα σκάσει κάποια αντίστοιχη μπόμπα στο μετρό στο Παρίσι δε θα μείνουν μόνοι τους οι αγγλοαμερικάνοι με τιποτα "πρόθυμους" σαν εμάς στο Αφγανιστάν ? Ο,τι δε αναφέρεται σε Αλ Καϊντα και τρομοκρατία είναι τα περισσότερα μυθεύματα, παντελώς αβάσιμες ιστορίες προπαγάνδας και άσκησης πιέσεων σε κράτη και λαούς. Οσο οι συνθήκες δεν επιτρέπουν αντικειμενική έρευνα και η δημοσιογραφία παραμένει φιμωμένη τι να λέμε για τρομοκρατία. Εδώ γράφουν ρεπορτάζ υποτίθεται για τρομοκρατική επίθεση ισλαμιστών στη Γαλλία και "ξεχνούν" το μόνο αναλόγως σίγουρο, πανκοίνως γνωστό συμβάν, που συνέβει στη γειτονική Ισπανία.

 2. Maya avatar
  Maya 06/11/2010 19:14:54

  Εύχομαι να πιάσουν τον Μπιν Λάντεν και να τον στείλουν πίσω στην εποχή του Nεάντερταλ.

  • neotera avatar
   neotera @ Maya 06/11/2010 21:24:04

   Οι αμερικάνοι κάθε τρεις και λίγο πεθαίνουν τον Μπιν Λάντεν, την ενσάρκωση του Κακού, με τον οποίο όμως εξακολουθούν να κοροϊδεύουν τους συμπολίτες τους και τον κόσμο με ποταμούς από δημοσιεύματα και τηλεσαχλαμάρες. Τώρα όμως για πρώτη φορά αποφάσισαν σοβαρά να θέσουν τέλος στο ανέκδοτο αυτό και διαρρέουν πως πράκτωρές τους υποδύονται τον Οσάμα-σούπερμαν στα απειλητικά βίντεο που πλέον δεν περνά η μπογιά τους. Ἀποσύρεται λοιπόν ἀπό τήν ἐνεργό δράση ὁ Μπίν Λάντεν; Κάτι τέτοιο μαθαίνουμε, καθώς δύο πρώην ἀξιωματοῦχοι τῆς CIA παραδέχονται στόν Τζέφ Στάιν τῆς «Washington Post» αὐτά πού χρόνια γράφουμε: πώς ὅλα τοῦτα τά τρομολαγνικά ἦταν μούφα. Παραδέχτηκαν λοιπόν ὅτι συνάδελφοί τους στήν ὑπηρεσία ὑποδύθηκαν σέ πλαστό βίντεο τόν Σαουδά- ραβα καί τήν παρέα του! Βεβαίως τά παληκάρια μίλησαν γιά μιά φορά πού συνέβη καί γιά ἄλλες πού ματαιώθηκε ἐλλείψει ...μέσων. Ἐμεῖς μποροῦμε νά φαντα- στοῦμε τί πραγματικά συμβαίνει. Διαβάζον- τας καί στό Stratfor πώς ἡ Χεζμπολά τοῦ Λιβάνου εἶναι πολύ πιό ἐπικίνδυνη ἀπό τήν Ἀλ Κάιντα (ἄσε πού ...ὑπάρχει κιόλας!) βλέ- πουμε τόν Ὀσάμα στό ἑξῆς νά κάααθεται... Ορισμένοι μάλιστα ανησυχούν γιατί δεν μπορούν χωρίς τον πρίγκηπα. "Τι θα κάνουμε τώρα χωρίς τον Οσάμα να συμβολίζει την εξαπάτηση του κοινού"?

   • Maya avatar
    Maya @ neotera 07/11/2010 03:38:51

    Ok τότε. Ας πιάσουν όλους τους υπόλοιπους ταλιμπάν να τους γυρίσουν πίσω στις τρύπες τους.

    Ή μήπως είναι και αυτοί προϊόν δυτικής προπαγάνδας;

    Πανικός...


    υγ: Κακή η σύνδεση με το Stratfor. Δεν είπε ποτέ ότι η Αλ-Κάιντα δεν είναι επικίνδυνη πόσο μάλλον ότι δεν υπήρξε. Είπε ότι δεν είναι σήμερα τόσο επικίνδυνη εντός αμερικανικού εδάφους εκείνη η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που συγκεντρώνεται στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν και που είχε αναλάβει την ευθύνη για τους πύργους υπό τον Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2001.
    Στο μεταξύ όμως μιλάει για δίκτυο που έχει αναπτυχθεί και αποτελεί υπαρκτή απειλή, γνωστή επίσης και ως "τζιχαντισμός".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.