#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/07/2011 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί οι "ακτιβιστές" δεν διαδηλώνουν κατά του Άσσαντ της Συρίας

Μια σκληρή άποψη για τον στολίσκο της ΓάζαςΤης MARGARET WENTE, The Globe and Mail

Αν οι ακτιβιστές του στολίσκου της Γάζας ενδιαφέρονταν πραγματικά να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια σε αυτούς που την έχουν ανάγκη, θα σάλπαραν προς τη Β. Κορέα ή προς το Σουδάν.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά o φετινός στολίσκος της ελευθερίας είναι μια αποτυχία. Οι γενναίοι ακτιβιστές, μεταξύ τους  αρκετοί Καναδοί, αλλά και η μυθιστοριογράφος Alice Walker, δεν μπόρεσαν να σπάσουν τον κλοιό και να προσφέρουν βοήθεια στη ταλαιπωρημένη Γάζα. Δεν μπόρεσαν καν να βγουν από το λιμάνι. Το καναδικό πλοιάριο Tahrir (που σημαίνει απελευθέρωση στα αραβικά), εμποδίστηκε από το ελληνικό λιμενικό. Μια προειδοποίηση ότι το σκάφος βουλιάζει, αποδείχτηκε ψευδής. Απλά χτυπήθηκε ελαφρά από το σκάφος του λιμενικού, την ώρα που το ρυμουλκούσε.

Οι Καναδοί αποκλείεται να πίστευαν πως το εγχείρημά τους θα πετύχαινε. Έλπιζαν σε κάτι καλό, όπως το να γίνουν μάρτυρες. Ίσως να ήθελαν μια επανάληψη της περσινής περιπέτειας, όταν οι Ισραηλινοί σκότωσαν εννέα ανθρώπους επάνω στο σκάφος Mavi Marmara.

«Περιμένουμε να μας χτυπήσουν», λέει ο Kevin Neish, ένας ασπρομάλλης Καναδός ακτιβιστής που αρέσκεται να παριστάνει την ανθρώπινη ασπίδα.

Η Mary Hughes Thompson, μια άλλη ασπρομάλλα ακτιβίστρια, από τους συνιδρυτές του κινήματος Free Gaza, ήταν πιο ήρεμη. «Αν μου συμβεί κάτι, αν πεθάνω, τότε δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον καλύτερο σκοπό…» είπε στο CBC.

Παρά τις προσπάθειές τους, δεν συνέβη τίποτα. Τα περισσότερα σκάφη, μαζί και αυτό που είχε επιβάτιδα την Alice Walker, γύρισαν πίσω, και οι ορδές των δημοσιογράφων που τα συνόδευαν έμειναν χωρίς ρεπορτάζ. Μάλιστα, υπήρχαν τόσοι δημοσιογράφοι επάνω στο Tahrir, που δεν υπήρχε καν χώρος για τα υλικά της ανθρωπιστικής βοήθειας! Πρόκειται για φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό, και … τσιμέντο (για να κτιστούν σχολεία και νοσοκομεία). Και για όποιον απορεί το γιατί ένα μικρό καΐκι να κουβαλά τσιμέντο διασχίζοντας τον ωκεανό, ας θυμηθεί ότι πρόκειται για μια συμβολική κίνηση.

Οι φετινοί χρήσιμοι ηλίθιοι αποτελούνται από τους συνηθισμένους μεσήλικες ειρηνιστές, αρκετούς αριστερούς κουλτουριάρηδες, μερικούς γερασμένους Εβραίους ριζοσπάστες, και κάποιους άλλους που συνηθίζουν να διαδηλώνουν εναντίον των γενετικά τροποποιημένων τροφών και της υλοτομίας.

Δεν τους ενοχλεί που η Γάζα ελέγχεται από την Χαμάς, η οποία  θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση. Μια οργάνωση που έχει ως σκοπό της την καταστροφή του Ισραήλ. Που στηρίζει τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, μιας διάσημης πλαστογραφίας που περιγράφει τα σιωνιστικά σχέδια για την παγκόσμια κυριαρχία. Κρίμα όμως που οι δημοσιογράφοι δεν τους ρωτάνε για αυτά.

Ο αποκλεισμός της Γάζας έχει επιβληθεί από το Ισραήλ, ώστε να αποτραπεί η παράνομη εισαγωγή όπλων. Οι ακτιβιστές όμως, ουδόλως ενδιαφέρονται για τις διασυνδέσεις τους με την Χαμάς. Θεωρούν τις ταλαιπωρίες των κατοίκων ως κάτι ανάλογο με τις παλιότερες φυλετικές διακρίσεις στον αμερικανικό Νότο, και τον στολίσκο της Γάζας ως υπέρτατο ηθικό τους καθήκον. Όπως αναφέρει ο David Heap, ένας από τους ακτιβιστές του Tahrir, ο πατέρας του συμμετείχε στο κίνημα των δικαιωμάτων των μαύρων, και «τον χλεύαζαν όταν πήγε στη Selma για να στηρίξει τον  Martin Luther King».

Αλίμονο όμως. Ο Khaled Meshaal δεν είναι ο  Martin Luther King, και η Γάζα δεν είναι η Αλαμπάμα του 1960. Αν και το Ισραήλ κατηγορείται για όλα τα δεινά της Γάζας, πολλά από αυτά οφείλονται στην ίδια την ηγεσία της. Για παράδειγμα, οι ελλείψεις ιατρικών εφοδίων, αποδίδονται από τους ακτιβιστές στο Ισραήλ. Ο Mahmoud Daher, που διευθύνει το γραφείο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας στη Γάζα, λέει πως οι ελλείψεις προκλήθηκαν από την αδυναμία των παλαιστινιακών αρχών να πληρώσουν τους προμηθευτές, καθώς και στην έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των παλαιστινιακών υγειονομικών αρχών της Δυτικής Όχθης και της Γάζας.

Η Γάζα είναι ένα άθλιο μέρος. Οι κάτοικοί της όμως δεν είναι οι πιο εξαθλιωμένοι του κόσμου. Έχουν Flat-screen τηλεοράσεις, καινούργια αυτοκίνητα, κάνουν πλούσιους γάμους, και διαθέτουν άφθονο μεταλλικό νερό.

Αν οι ακτιβιστές ενδιαφέρονταν να βοηθήσουν ανθρώπους σε πραγματική ανάγκη, θα έπρεπε να πάνε στη Βόρεια Κορέα ή στο Σουδάν.

Αν τους ένοιαζε να διαμαρτυρηθούν εναντίον κάποιων δολοφόνων δικτατόρων, θα έπρεπε να διαδηλώνουν κατά του Bashar al-Assad της Συρίας.

Αντί όμως να κάνουν τα παραπάνω, προτιμούν να γίνουν μάρτυρες για χάρη κάποιων τρομοκρατών.

Δεν θα είναι οι πρώτοι, ούτε και οι τελευταίοι.

S.A.-The Globe and Mail (Canada)

http://www.theglobeandmail.com/news/opinions/opinion/ship-of-useful-idiots/article2089019/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/07/2011 11:19:19

  ...επειδή είναι Σοσιαλιστής και αυτός και φίλος μας.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Ο Ιθαγενής 09/07/2011 21:04:25

   +100000
   Ο Σοσιαλισμός είναι η βάση

 2. Πέτρος Μ. avatar
  Πέτρος Μ. 09/07/2011 11:27:09

  Οι Flat-screen τηλεοράσεις στην Γάζα πόσων ιντσών είναι;

 3. ΙΩΝΑΣ2 avatar
  ΙΩΝΑΣ2 09/07/2011 11:40:57

  Ε αφου ειναι τοσο καλα στην Γαζα ας παει να ζησει εκει ο η Σιωνιστρια
  δημοσιογραφος.
  Τις ειπε κανεις οτι στην Συρια 'η στην Βορεια Κορεα πεινανε και δεν εχουν ιατροφαρμακευτικο υλικο;
  Αν ειναι ετσι πραγματι να πανε να διαμαρτυρηθουν και για τις δυο αυτες χωρες.
  Αυτα κανουν οι Εβραιοι με την αθλια προπαγανδα τους και τους μισει ολος ο κοσμος.

 4. etsi_kai_allios avatar
  etsi_kai_allios 09/07/2011 11:49:10

  πολύ κακό κείμενο. βριθει αναληθειών. από όλα όσα γράφει, μόνο ο τίτλος είναι λογικός. μόνο ένα κομμάτι παραθέτετω "Για παράδειγμα, οι ελλείψεις ιατρικών εφοδίων, αποδίδονται από τους ακτιβιστές στο Ισραήλ.... λέει πως οι ελλείψεις προκλήθηκαν από την αδυναμία των παλαιστινιακών αρχών να πληρώσουν τους προμηθευτές". η αδυναμία αυτή δεν προέρχεται από την "ανατολίτικη" αφερεγγυότητα αλλά από το γεγονός ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ γιατί τους έχουν κόψει ΠΛΗΡΩΣ την εξωτερική βοήθεια!

 5. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 09/07/2011 11:50:14

  Η ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΟΥ MARGARET WENTE: Σύμφωνα με την MARGARET WENTE οι ακτιβιστές προσπαθούν να αναγκάσουν κάποιους άλλους να τους σκοτώσουν και δεν τα καταφέρνουν!!!

 6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 09/07/2011 12:02:04

  http://www.youtube.com/watch?v=QxaDmAyt84g

  • Χρήστος Δημάρης avatar
   Χρήστος Δημάρης @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 09/07/2011 12:29:27

   ΓΑΖΑ: Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ!!! Ιωάννη και σε αυτό το βίντεο βλέπουμε εικόνες χλιδής http://www.youtube.com/watch?v=o37GHxeRqGA&feature=related Γιατί λοιπόν εμποδίζεται αυτός ο στολίσκος των παρανοικών ακτιβιστών να πάει στην γη της επαγγελίας;

   • Dora avatar
    Dora @ Χρήστος Δημάρης 09/07/2011 16:01:31

    Xριστο Δημαδη,για το βιντεο του κ.Κωτουλα και τα αλλα που βρισκονται στην ιδια σειρα με αυτο τι εχεις να πεις?Η...δεν ειναι Γαζα αυτο,αλλα ο Αει Παντελεημονας?

    • Χρήστος Δημάρης avatar
     Χρήστος Δημάρης @ Dora 09/07/2011 16:33:35

     ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!!! Ένα από αυτά τα βίντεο έχω βάλει και εγώ στο σχόλιο-απάντηση μου. Το ερώτημα μου δεν το βρίσκεις εύλογο; Τι θα γινόταν αν αφηνόταν ο στολίσκος ελεύθερος να πάει στην Γάζα; Τι φοβόντουσαν; Μήπως δουν την αλήθεια με τα μάτια τους οι ακτιβιστές; Αν τα πράγματα ήταν έτσι όπως μας τα δείχνουν τα βίντεο εγώ με μεγάλη μου χαρά θα τους συνόδευα και με μια κάμερα μαζί μου!!!

  • Dora avatar
   Dora @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 09/07/2011 15:53:22

   Ναι κυριε Κωτουλα,οι δε αδελφες μας οι παλαιστινιες...ειδα κατι μαγουλαρες σαν καρπουζια ετοιμα να σκασουν. Για τετοια πεινα μιλαμε!

   Α ρε δουλεμα που μας ριχνουν!

  • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο Πέλαγος @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 09/07/2011 16:23:18

   Ενώ η Γάζα πλέει στην χλιδή, στο Ισραήλ λιμοκτονούν.
   http://www.youtube.com/watch?v=kO7mwAKZyDQ&feature=related
   Πράγματι μια χώρα χρειάζεται πλήρη αποκλεισμό για να ευημερήσει.
   Ή μήπως οι κάμερες μπορούν να μανιπουλάρουν, ως έρμαια προπαγάνδας, προβάλλοντας επιλεκτικά το τέραν και το κύτον;

 7. adanaklasi avatar
  adanaklasi 09/07/2011 12:05:11

  Ας ξεκινήσει η αρθρογράφος για τους προορισμούς που γράφει -ας προσθέσει και το Γκουαντάναμο- και ας αφήσει την εύκολη προπαγάνδα που προφανώς και δε γράφεται από το γραφείο της αλλά από την πισίνα των χρηματοδοτών της...

 8. Πέτρος Μ. avatar
  Πέτρος Μ. 09/07/2011 12:09:14

  ''Αντί όμως να κάνουν τα παραπάνω, προτιμούν να γίνουν μάρτυρες για χάρη κάποιων τρομοκρατών.''
  Ή κάνεις αυτό που λέω ή πεθαίνεις.
  Αχ αυτές οι MARGARET .

 9. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 09/07/2011 13:04:58

  ΚΑΠΟΤΕ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑ!!!.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΩΝ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΣΕ Β.ΚΟΡΕΑ ΣΥΡΙΑ Κ.Α.ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ!!!.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!!!.ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΤΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ.

  • Χρήστος Δημάρης avatar
   Χρήστος Δημάρης @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 09/07/2011 13:29:37

   Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ: Αυτό μας το λέει ο καπιταλισμός. Και ξέρετε γιατί μας το λέει; Για να μην βοηθάμε αυτούς που αδικούνται!!! Αδικημένοι και καταπιεσμένοι υπάρχουν και αν οι αριστεροί είναι υποκριτές και παριστάνουν πως βοηθούν μερικούς από αυτούς που είναι οι υπόλοιποι μη αριστεροί; Γιατί δεν βοηθούν τους αδικημένους συνανθρώπους μας; Γιατί η Margaret Wente δεν κάνει κάτι για να βοηθήσει τους εξαθλιωμένους ανθρώπους της Βορείου Κορέας και του Σουδάν; Μήπως επειδή η πλούσια και άνετη ζωή της προκύπτει επειδή ακριβώς υπάρχουν αυτοί οι εξαθλιωμένοι;

   • Dora avatar
    Dora @ Χρήστος Δημάρης 09/07/2011 16:10:16

    Χριστο Δημαρη(συγνωμη),
    Οι μη αριστεροι βοηθουν,αλλα δεν το φωναζουν οπως οι αριστεροι,για να τραβανε καμερες και βλεμματα.Μονο που δεν ειναι επιλεκτικοι οπως οι πρωτοι.
    Βοηθουν χωρις να μιλανε(να μη γνωριζει η δεξια σου τι ποιει η αριστερα σου,κατα τον Ιησου) και οχι για ρεκλαμα και δεν παριστανουν τους ψευτομαγκες.
    Και βοηθουν ακομη κι αυτους με τους οποιους δεν συμφωνουν ,ουτε στην θρησκεια,ουτε στην νοοτροποια,ουτε στην πολιτικη τοποθετηση.
    Και ειναι πολλοι,παρα πολλοι,αλλα δεν θα γινουν ποτε ειδηση γιατι δεν ειναι αυτος ο σκοπος τους!

    • Χρήστος Δημάρης avatar
     Χρήστος Δημάρης @ Dora 09/07/2011 16:38:22

     ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ: Μπράβο τους Dora!!! Και επιλεκτική να ήταν η βοήθεια τους και πάλι μπράβο θα έλεγα!!!

 10. Dora avatar
  Dora 09/07/2011 14:08:33

  Παρ' ολ'αυτα εγω ακομα δεν ειδα απαντηση στο ερωτημα: "Γιατι κανεις δεν ενδιαφερεται για το νοτιο Σουδαν τοσα χρονια?"
  Ξερει κανενας ανθρωπιστης να μου δωσει την απαντηση?

  Οσο για το αρθρο,λεει πολλες αληθειες!

  • Χρήστος Δημάρης avatar
   Χρήστος Δημάρης @ Dora 09/07/2011 14:51:52

   ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; Δεν γνωρίζω την απάντηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ανθρωπιστής. Και ούτε σημαίνει ότι φταίνε οι αριστεροί που οι εξαθλιωμένοι του Σουδάν μένουν αβοήθητοι. Δεν δημιούργησαν οι αριστεροί το πρόβλημα και είναι σειρά μου να ρωτήσω: Μήπως μπορεί να μου πεί κάποιος μη αριστερός ποιός φταίει για το πρόβλημα των εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας;

   • Dora avatar
    Dora @ Χρήστος Δημάρης 09/07/2011 15:37:26

    Δεν ειπα οτι φταινε οι αριστεροι για το προβλημα στο Σουδαν,Χρηστο Δημαδη.
    Η απορια μου ειναι γιατι δεν ενδιαφερονται για να κανουν θορυβο ΚΑΙ για αυτο το προβλημα που ειναι καθαρη γενοκτονια των χριστιανων του Νοτιου Σουδαν.
    Ρωταω γιατι δεν σκιζουν τα ιματια τους για να στειλουν κι εκει βοηθεια.

    Που ειδατε εσεις να λεω οτι φταινε οι αριστεροι γι'αυτο το προβλημα?

    Η Βορεια Κορεα πειναει.Οι ανθρωποι πεθαινουν απο πεινα.Παιδια ζητιανευουν στους δρομους.
    Κανενα πλοιο με βοηθεια γιατι δεν ξεκιναει ΚΑΙ για εκει?

    Επι πλεον,θα ηθελα να δω στοιχεια για την πεινα στην γαζα.Ποσοι ανθρωποι πεθαινουν εκει απο πεινα καθημερινα. Κανεις δεν μου απαντησε.
    Στα βιντεο για το προβλημα στην Γαζα,βλεπω μονο παχουλες κυριες,κοντοχοντρους κυριους και πανεμορφα υγιη(δοξα τω Θεω) παιδακια.

    • Χρήστος Δημάρης avatar
     Χρήστος Δημάρης @ Dora 09/07/2011 16:21:07

     ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΤΕΛΙΚΑ; Dora υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για τους αδικημένους συνανθρώπους μας. Το γνήσιο αυτό ενδιαφέρον τους το εκματαλλεύονται διάφοροι απατεώνες ή και προβοκάτορες. Αυτό είναι το πρόβλημα της αριστεράς και της εκκλησίας μας. Οι προδότες "ηγέτες" μας και οι ψευτοηγέτες μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όποτε γίνεται μια προσπάθεια να βοηθηθούν κάποιοι συνάνθρωποι μας πρέπει να αρχίζουμε αμέσως την κριτική του στυλ: Είσαστε υποκριτές γιατί βοηθάτε τους Παλαιστίνιους ενώ δεν λέτε κουβέντα για τους Σουδανούς. Η κριτική που θα έπρεπε να γίνει θα έπρεπε να είναι η εξής: Μπράβο σας που βοηθάτε τους Παλαιστίνιους, εμείς όμως θα πάμε να βοηθήσουμε τους Σουδανούς που έχουν περισσότερη ανάγκη από τους Παλαιστίνιους!!! Τώρα γι αυτά που λέω για το πρόβλημα: Όλοι κριτικάρουν την υποκρισία των αριστερών και κανεις από αυτούς δεν κρικτικάρει αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα!!! Πως σου φαίνεται αυτό;;; Εδώ δεν υπάρχει υποκρισία;;; Για τις πληροφορίες που ψάχνεις μπορείς να ρωτήσεις τον Καραολίδη. Έχει βάλει και μερικά βίντεο. Ευχαριστώ για την προσοχή σου.

 11. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 09/07/2011 14:29:05

  Η Εκκλησία στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια; της επιτρέπεται; προσωπικά αν ήθελα να βοηθήσω άρρωστους, φτωχούς, πεινασμένους κλπ. , θα απευθυνόμουν σε φορέα με ΄΄προσβάσεις΄΄..

  • Dora avatar
   Dora @ ΕΥΑ 09/07/2011 15:49:24

   Ευα και η εκκλησια στελνει βοηθεια(την οποια η Χαμας πουλαει στους χριστιανους τις Παλαιστινης,οταν περισσεψει απ' τους μουσουλμανους)και η ευρωπη καθε χρονο στελενει ενα πολυ μεγαλο ποσον.Μολις το παιρνουν αρχιζουν να πεταν πυραυλους εναντια στο Ισραηλ κι ετσι ξεμενουν παλι.

  • Χρήστος Δημάρης avatar
   Χρήστος Δημάρης @ ΕΥΑ 09/07/2011 16:23:10

   Καλησπέρα Εύα. Μπορείς να ρωτήσεις και εδώ www.ecclesia.gr

 12. Γρηγόρης Καραολίδης avatar
  Γρηγόρης Καραολίδης 09/07/2011 14:34:23

  Είναι ένας πόλεμος που κρατάει καιρό .
  Η μιά πλευρά έχει την συντριπτική υπεροπλία και δεν το κρύβει , αντίθετα μάλιστα το προβάλλει έμμεσα και άμεσα συνεχώς . Έχει και τεράστιες δυνατότητες να προβάλει μονόπλευρα και ειρωνικά τις θέσεις της .
  Η άλλη πλευρά μετέρχεται και αυτη κάθε μέσο για ν' αντιμετωπίσει την επιβολή τής υπέρτερης βίας . Και φυσικά κατηγορείται για βία , αφού απαντά στην βία με τον ίδιο τρόπο , όσο μπορεί και όσο την παίρνει . Όμως οι υπερτερούντες έχουν την δυνατότητα να προβάλλουν την δική τους άποψη και να στιγματίζουν την βία των άλλων .
  http://---.youtube.com/watch?v=HmG2Hf_WinU
  Kαι κανείς δεν τολμάει να τούς πεί ότι , δεν είναι τα πρωτόκολλα τής Σιών που μάς ενοχλούν , αλλά το ότι κάποιοι φαίνεται ότι κάνουν ό,τι μπορούν να δείξουν πως ο μύθος αυτός έχει κάποια βάση . Αρχίζοντας ακριβώς από την παραπληροφόρηση . Μολονότι είναι υπερβέβαιοότι ο στολίσκος δεν έχει όπλα , αλλά στοιχειώδη εφόδια , διασύρουν δεκάδες ανθρώπους ως υποστηρικ΄τες τρομοκρατών.
  Αλλα το σπουδαιότερο : Καμιά κυβερνητική πρακτική από την πλευρά των Γολιάθ που φέρουν ως έμβλημα το άστρο τού Δαυίδ δεν ανοίγει δρόμους για ειρηνική συνύπαρξη με τούς γηγενείς γείτονες . Επικαλούνται τα δίκαια τής πλευράς τους (και καλά κάνουν) , αλλά αγνοούν ότι και εκείνοι , οι γηγενείς γείτονες έχουν επίσης κάποια δίκαια .
  Και μόνο οι ισχυροί μπορούν να προωθήσουν τον διάλογο και τις ειρηνικές λύσεις .

 13. bavarian avatar
  bavarian 09/07/2011 14:53:10

  Στη Συρία και στη Β.Κορέα δεν έχει κακούς Εβραίους, δηλαδή όλα λειτουργούν στην εντέλεια, υπάρχει άφθονο φαγητό, τα ανθρώπινα δικαιώματα αναγνωρίζονται και είναι σεβαστά κτλ. Ε,ρε φάπες που χρειάζονται οι άεργοι, κοτσιδάτοι ακτιβιστές της κακιάς ώρας για να συνέλθουν. Βέβαια φέτος χάρη στις σωστές αποφάσεις της Ελλάδας τις γλίτωσαν, αλλά του χρόνου ίσως να μην είναι το ίδιο τυχεροί...
  Όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια τα κάνουν για 5 λέπτα δημοσιότητας και για να φέρουν σε δύσκολη θέση το Ισραήλ, τη μόνη δημοκρατική χώρα της Μ.Ανατολής, τη μόνη χώρα όπου οι Αραβες λένε ελεύθερα τη γνώμη τους, χωρίς το φόβο να τους βρουν το επόμενο πρωί σε κάποιο χαντάκι, όπως στις γειτονικές αραβικές χώρες. Κι εσείς ρε παλικάρια που τους υποστηρίζετε, γιατί δεν οργανώνετε κανα στολίσκο προς την κατεχόμενη Κύπρο, να δείτε πόσο ειρηνικά και εγκάρδια θα σας υποδεχθούν οι ακτιβιστές, φιλειρηνικοί Τούρκοι φίλοι σας;

  • Dora avatar
   Dora @ bavarian 09/07/2011 15:44:40

   Bavarian,Eτσι.
   Το εχουμε ξαναπει.Στην Συρια,Σουδαν και Β.Κορεα,οι καταπιεστες δεν ειναι οι εβραιοι! ΕΚΕΙ εντοπιζεται το ολο προβλημα,οποιος εχει ματια βλεπει.,αλλα κανεις δεν ειναι τυφλωτερος απ'αυτον που δεν θελει να δει.

   Ουτε για την Κυπρο εχω δει τους συμπατριωτες μου να σκιζουν τα ρουχα τους ετσι οπως τα σκιζουν για τους παλαιστινιους.

   Στην παλαιστινη δε απο την κακοπεραση,ειναι τρεντ τελευταια να παντρευονται δυο φαμπρικες αναπαραγωγης.Η μια δεν φτανει για να παραγει τοσους πολεμιστες οσους χρειαζονται.

   • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο Πέλαγος @ Dora 09/07/2011 16:33:56

    Είναι πολύ φτηνό το επιχείρημα "γιατί δεν πήγαν κι αλλού";
    Εκεί γουστάρουν να πάνε κι εκεί πάνε.
    Μια ανθρωπιστική βοήθεια μπορεί να ανακόπτεται από τους φασίστες του "Πα""σο""κ", καθώς και να υποθάλπτεται προπαγανδιστικά από τους δήθεν "ενισταμένους". Στο ίδιο αποτέλεσμα αποβλέπετε όλοι.
    Και μην διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας. Άλλοι φορούν δια της βίας κουρέλια και συγκινούν αυτούς που πρέπει.

 14. Γρηγόρης Καραολίδης avatar
  Γρηγόρης Καραολίδης 09/07/2011 15:19:19

  Είναι ένας πόλεμος που κρατάει καιρό .
  Η μιά πλευρά έχει την συντριπτική υπεροπλία και δεν το κρύβει , αντίθετα μάλιστα το προβάλλει έμμεσα και άμεσα συνεχώς . Έχει και τεράστιες δυνατότητες να προβάλει μονόπλευρα και ειρωνικά τις θέσεις της .
  Η άλλη πλευρά μετέρχεται και αυτη κάθε μέσο για ν’ αντιμετωπίσει την επιβολή τής υπέρτερης βίας . Και φυσικά κατηγορείται για βία , αφού απαντά στην βία με τον ίδιο τρόπο , όσο μπορεί και όσο την παίρνει . Όμως οι υπερτερούντες έχουν την δυνατότητα να προβάλλουν την δική τους άποψη και να στιγματίζουν την βία των άλλων .
  Kαι κανείς δεν τολμάει να τούς πεί ότι , δεν είναι τα πρωτόκολλα τής Σιών που ενοχλούν (ούτε βέβαια ασχολείται κανείς με αυτά σήμερα ...) αλλά το ότι κάποιοι φαίνεται σαν να κάνουν ό,τι μπορούν για να δείξουν πως ο μύθος αυτός έχει κάποια βάση . Αρχίζοντας ακριβώς από την παραπληροφόρηση . Μολονότι είναι υπερβέβαιο ότι ο στολίσκος δεν έχει όπλα , αλλά στοιχειώδη εφόδια , διασύρουν δεκάδες ανθρώπους ως υποστηρικτές τρομοκρατών. Τι το επιλήψιμο πράττουν όσοι υποστηρίζουν τούς έγκλειστους στην ζώνη τής Γάζας ; Μ' αυτούς άρχισαν , αυτούς στηρίζουν . Αύριο μπορεί να προσπαθήσουν να υποστηρίξουν όσο μπορούν κάποιους άλλους ...

  Αλλα το σπουδαιότερο : Καμιά κυβερνητική πρακτική από την πλευρά των Γολιάθ που φέρουν ως έμβλημα το άστρο τού Δαυίδ δεν ανοίγει δρόμους για ειρηνική συνύπαρξη με τούς γηγενείς γείτονες . Επικαλούνται τα δίκαια τής πλευράς τους (και καλά κάνουν) , αλλά αγνοούν ότι και εκείνοι , οι γηγενείς γείτονες έχουν επίσης κάποια δίκαια .
  Και μόνο οι ισχυροί μπορούν να προωθήσουν τον διάλογο και τις ειρηνικές λύσεις .

 15. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 09/07/2011 15:22:19

  "Γιατί οι "ακτιβιστές" δεν διαδηλώνουν κατά του Άσσαντ της Συρίας "

  Γιατί το τέμενος του ΟΜΑΡ δεν είναι εκεί!

 16. Γρηγόρης Καραολίδης avatar
  Γρηγόρης Καραολίδης 09/07/2011 15:39:25

  Και σε όποιους κόπτονται υπέρ τού πόσο καλά περνάνε οι παλαιστίνιοι
  και πόσο όμορφα τούς φέρνονται οι εκεί επικυρίαρχοι , προτείνουμε να δούν τούς παρακάτω συνδέσμους - links , που δείχνουν την άλλη όψη τού νομίσματος :
  h--p://www.youtube.com/watch?v=SQyIKyd2gqA&NR=1&feature=fvwp
  h--p://www.youtube.com/watch?v=HmG2Hf_WinU
  h--p://www.youtube.com/watch?v=CmsGdKF5CqE

  Kαι ας το δούμε και λίγο "καλλιτεχνικά" με τα μάτια τού Βanksy
  h--p://www.youtube.com/watch?v=XXSg8BApBwA

 17. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 09/07/2011 16:52:50

  Κ. Δημάρη, για μια ακόμη φορά, ευχαριστώ...

 18. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 09/07/2011 17:54:42

  ΧΑΒΑ ΝΑΓΚΙΛΑ: Παιδιά θυμήθηκα ένα καταπληκτικό άρθρο του Παπα-Ηλία το οποίο αναδημοσιεύω πιο κάτω. Εδώ βάζω να ακούσουμε ένα καταπληκτικό εβραικό παραδοσιακό γαμήλιο τραγούδι τραγουδισμένο από την ζεστή φωνή του μαύρου Harry Belafonte για να δείξω πως οι Έλληνες δεν έχουν πρόβλημα με κανέναν λαό, καμία φυλή και καμία θρησκεία. Υπερασπιστές της ελευθερίας και της δημοκρατίας είναι. Ας ακούσουμε το τραγούδι: http://www.youtube.com/watch?v=B971FNuLgQo

 19. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 09/07/2011 17:58:02

  ΠΑΠΑ ΗΛΙΑΣ ΥΦΑΝΤΗΣ: ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ:

  Ο Μυριήλ είναι ο υποδειγματικός επίσκοπος των «Αθλίων» του Ουγκώ. Που μέσα στα πλαίσια των πνευματικών του καθηκόντων επισκέπτεται κάποιον απ’ τους πρωταγωνιστές της Γαλλικής Επανάστασης:
  -Μπορώ -είπε ο Μυριήλ στον επαναστάτη- να κατανοήσω κάπως τον αποκεφαλισμό του υπεύθυνου βασιλικού ζεύγους της Γαλλίας. Αλλά μου είναι αδιανόητο να δικαιολογήσω την καρατόμηση του αθώου και ανεύθυνου βασιλόπαιδα.
  Κι ο επαναστάτης αποκρίθηκε κάπως έτσι στο Μυριήλ:
  -Κι εγώ μπορώ να δικαιολογήσω την ευαισθησία σας για την καρατόμηση του βασιλόπαιδα. Αλλά μου είναι ακατανόητη όχι μόνο η εξωφρενική αναισθησία, αλλά και η εγκληματική συνυπευθυνότητα του κλήρου για τα όσα επί αιώνες υπέφεραν ο φτωχός λαός και τα παιδιά του για χάρη των φεουδαρχών και των βασιλιάδων και των παιδόπουλών τους…
  Και μου θύμισαν το επεισόδιο αυτό των «Αθλίων» τα λόγια, που φέρεται να είπε ο νέος ένοικος του Λευκού Οικου κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αθλιοτήτων σε βάρος των Παλαιστινίων:
  -Το ίδιο -φέρεται να είπε-θα έκανα κι εγώ, αν κάποιοι έριχναν ρουκέτες στο δωμάτιο, που κοιμάται το κοριτσάκι μου…
  Και ασφαλώς μπορεί κάποιοι να δικαιολογήσουν ως φυσιολογική την ευαισθησία του μπαμπά Ομπάμα. Αλλά πώς μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν είναι αντίστοιχα φυσιολογική η ευαισθησία και η αντίδραση των Αράβων μπαμπάδων. Όταν…
  Η εβραϊκή κακουργία και η συμπαιγνία των ΗΠΑ και της Ευρώπης τους έκαμαν ξένους στον τόπο τους. Όπου οι Εβραίοι, για κάπου εξήντα χρόνια, δολοφονούν, όταν θέλουν και όσους θέλουν. Και-κατά κανόνα-πολλαπλάσιους (δεκαπλάσιους και εκατονταπλάσιους) απ’ όσους οι Παλαιστίνιοι- συχνά αυτοθυσιαζόμενοι- με τις στρακαστρούκες τους. Όπου τη λωρίδα της Γάζας τη μετέβαλαν σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως και τόπο ολοκαυτώματος. Άλλοτε εξαιτίας του αργού -απ’ την πείνα και την έλλειψη υγιεινής περίθαλψης και στοιχειωδών υποδομών -θανάτου και άλλοτε-όπως τώρα- της επιδεικτικά βίαιης και προκλητικά ολοσχερούς καταστροφής.
  Δεν έχουν πατρικά σπλάχνα οι Άραβες; Ή μήπως τα παιδία τους, που κατά εκατοντάδες-πάντα επιτηδείως και ποτέ κατά λάθος-σκοτώνουν και κομματιάζουν οι Εβραίοι δεν έχουν στις φλέβες τους αίμα! Ή μήπως υπάρχει κάποια άλλη μυστική και μυστηριώδης διαφορά ανάμεσα στα αραβόπουλα αφενός και στα εβραιόπουλα και τα ομαμπόπουλα αφετέρου;
  Κι έπειτα είναι κι εκείνο το αμοραλιστικό: Ότι, δηλαδή, κατά τη διάρκεια της επιμελώς μεθοδευμένης απ’ τη συμμορία των ΗΠΑ και των Εβραίων γενοκτονίας των Παλαιστινίων δεν ήταν αυτός, αλλά…άλλος Πρόεδρος!
  Στην εναντίον των εγκληματιών του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου δίκη της Νυρεμβέργης, προβλήθηκε απ’ τους κατηγορούμενους η δικαιολογία ότι εκτελούσαν διαταγές ανωτέρων. Και απερρίφθη με το σκεπτικό ότι καθένας άνθρωπος υπέρτατο εντολοδότη έχει τη συνείδησή του. Εν ονόματι της οποίας έχει καθήκον να αρνηθεί την εκτέλεση των εγκλημάτων, που τον διατάσσουν…
  Που σημαίνει ότι μπορεί ο κ. Ομπάμα, στην περίπτωση του ναζιστικού ολκαυτώματος των Παλαιστινίων, να μην είχε την πολιτική ευθύνη. Είχε όμως τεράστια ηθική ευθύνη. Γιατί δεν ήταν ένας κάποιος κοινός θνητός, που ο λόγος του δεν είχε βαρύτητα. Αλλά ο πρόσφατα πανηγυρικά εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, με ο, τι αυτό συνεπαγόταν…
  Ειπώθηκε πως κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας των Παλαιστινίων, σε κάποιο εβραϊκό σχολείο, η δασκάλα ρώτησε τους μαθητές να της πουν τι θα έκαναν, αν ήταν στη θέση των αραβόπουλων. Και ένας μαθητής απάντησε ότι θα γινόταν, όπως οι Παλαιστίνιοι, τρομοκράτης.

  Μη σας φανεί λοιπόν παράδοξο, αν το κοριτσάκι του κ. Ομπάμα γίνει κάποτε τρομοκράτισσα. Ιδιαίτερα, αν συνειδητοποιήσει τις τραγικά ανεπιτυχείς εξετάσεις του πατέρα της στο τεστ ανθρωπιάς, που του έβαλαν οι κακούργοι των ημερών μας…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.