#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/08/2013 06:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί η Χίλαρι Κλίντον θα κερδίσει τις εκλογές του 2016Η Συντηρητική Myra Adams, η οποία το 2012 είχε «προβλέψει» σε ένα παρόμοιο άρθρο τη νίκη Ομπάμα, απαριθμεί 16 λόγους για τους οποίους η  Χίλαρι Κλίντον θα κερδίσει τον Λευκό Οίκο το 2016. Αν δεν υπάρξει κάποια ανατρεπτική αλλαγή στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ή κάποιο απρόβλεπτο εθνικό γεγονός που να αλλάξει δραματικά το σημερινό οικονομικό και πολιτικό τοπίο, ή σοβαρή επιδείνωση της υγείας της, η Χίλαρι έχει τον Λευκό Οίκο στα χέρια της,

Ιδού οι 10 βασικότεροι λόγοι:

1.     Κυρία Πρόεδρος: ένα σημαντικό κοινωνικό κίνημα στα σκαριά

Ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα για την εκλογή της πρώτης γυναίκας προέδρου συγκεντρώνει δύναμη και θα κορυφωθεί στις 5 Νοέμβρη του 2014, την ημέρα μετά τις ενδιάμεσες εκλογές και την «επίσημη έναρξη» της προεκλογικής εκστρατείας το 2016. Παρόμοια με το κίνημα που εξέλεξε τον πρώτο Αφρο-Αμερικανό πρόεδρο το 2008, το «κίνημα κυρία Πρόεδρος» θα προωθείται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το Χόλιγουντ, και τα social media. Θα ακουστούν συνθήματα όπως «ο θρίαμβος του φεμινιστικού κινήματος του ‘60», «ψηφίστε για να γράψετε ιστορία».

2.     Τα ΜΜΕ είναι έτοιμα να στέψουν βασίλισσα

Η Χίλαρι, η πρώτη γυναίκα προεδρικός υποψήφιος ενός μεγάλου κόμματος, θα χριστεί από τα μέσα ενημέρωσης, το Χόλιγουντ και την ποπ κουλτούρα, όπως ακριβώς χρίστηκε γερουσιαστής το 2008. Η μόνη διαφορά ανάμεσα στο τότε και το τώρα είναι ότι ο Ομπάμα χαιρετίστηκε ως Μεσσίας και η Χίλαρι θα είναι η βασίλισσα που είναι έτοιμη να ανέβει στο βασιλικό θρόνο της. Ήδη το NBC ανακοίνωσε μια μίνι σειρά για τη Χίλαρι, προτού αρχίσουν οι προεκλογικοί κανονισμοί για την ίση κατανομή του χρόνου στους υποψήφιους.

3.     Μαζική σκέψη: Ήρθε η ώρα της και το αξίζει

Από τώρα μέχρι και το 2016, θα ακουστούν συνθήματα όπως «Ήρθε η ώρα της», ή «Το αξίζει». Η πολύπαθη Χίλαρι, η οποία ταπεινώθηκε δημοσίως από τον σύζυγό της και στη συνέχεια θριάμβευσε με το να εκλεγεί στη Γερουσία των ΗΠΑ το 2000. Η πολύπαθη Χίλαρι, η οποία νικήθηκε από το δικό της κόμμα για την προεδρική υποψηφιότητα το 2008 και στη συνέχεια περαιτέρω απορρίφθηκε από τον Ομπάμα να είναι συνυποψήφιά του. Ο θρίαμβος ήρθε αργότερα, όταν «η Χίλαρι, ο παίκτης της ομάδας» έγινε η δυναμική υπουργός και παρά την έλλειψη οποιουδήποτε πραγματικού στόχου, κέρδισε τελικά τον διεθνή σεβασμό και τα  υψηλότερα ποσοστά, ακόμα και από τον αρχηγό της ομάδας.

4.     Οργάνωση κατά τον τρόπο του Ομπάμα

Η αναμενόμενη προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι  είναι έτοιμη, αμέσως μόλις υπογράψει την επίσημη υποψηφιότητα. Ορισμένα κορυφαία ταλέντα της εκστρατείας Ομπάμα, ο Jeremy Bird και ο Mitch Stewart, έχουν ήδη προσληφθεί για να οικοδομήσουν μια οργάνωση παρόμοια με του προέδρου Ομπάμα σε δύο σχεδόν άψογες εκστρατείες.

5.     Χρήματα με το τσουβάλι

Για την προεδρική εκστρατεία 2012, και οι δύο υποψήφιοι συγκέντρωσαν τελικά ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Αλλά ο Ομπάμα είχε το πλεονέκτημα της έγκαιρης συγκέντρωσης  χρημάτων και τα χρησιμοποίησε με σωστό τρόπο, ενάντια στον Ρόμνεϊ την άνοιξη του 2012. Από τώρα μέχρι και το 2016, η Χίλαρι θα μπορούσε εύκολα να συγκεντρώσει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δολάρια και πολλά από αυτά νωρίς. Μάλιστα, μόλις αυτή την εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι οι Ready for Hillary ( Έτοιμοι για την Χίλαρι)συγκέντρωσαν πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια τον Ιούνιο του 2013, χωρίς καν τη βοήθεια της υποψήφιάς τους. Αυτά τα πρώτα χρήματα θα δώσουν στην Χίλαρι το ίδιο πλεονέκτημα που είχε ο Ομπάμα, να δυσφημίσουν όποιον εμφανιστεί ως πιθανός αντίπαλός της.

6.     Το Εκλογικό Σώμα κλίνει προς τη Χίλαρι και τους Δημοκρατικούς

Ιδού μερικά στοιχεία για το πόσο μεγάλο πλεονέκτημα θα προσφέρει το Εκλογικό Σώμα στην Χίλαρι το 2016:

Το 2012 τα τελικά αποτελέσματα του  Εκλογικού Σώματος ήταν 332 για τον Ομπάμα και 206 για τον Ρόμνεϊ. Αν ο Ρόμνεϊ είχε κερδίσει πολιτείες-κλιεδιά όπως η Φλόριντα, το  Οχάιο και η Βιρτζίνια, ο Ομπάμα και πάλι θα εκλεγόταν, αλλά με μικρότερη διαφορά. Τώρα, μόνο και μόνο επειδή ο Ομπάμα κέρδισε πάνω από 300 εκλεκτορικές ψήφους δεν σημαίνει ότι η Χίλαρι θα επαναλάβει αυτό το επίτευγμα. Ωστόσο, ο δρόμος για τις 270 είναι πολύ πιο εύκολος για κάθε Δημοκρατικό υποψήφιο, με δεδομένη την τρέχουσα και τη μελλοντική δημογραφική ανάπτυξη και τα καθιερωμένα πρότυπα ψηφοφορίας.

7.     Η Χίλαρι θα έχει είτε συμβολική είτε ασήμαντη αντιπολίτευση

Ο μόνος λόγος για τον οποίο φιλόδοξοι παίκτες,  όπως ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo ή του Μέριλαντ Martin O'Malley, θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν την Χίλαρι είναι να αυξήσει την εθνική αναγνώριση του όνοματός τους με στόχο την προσγείωση στην VP λίστα της Χίλαρι. Εν τω μεταξύ, ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν θα ακολουθήσει και θα γίνει ένας άπληστος αγωνιστής υπέρ της Χίλαρι, επειδή θα υπακούσει στα αφεντικά του.

8.     Το Ισπανικό μπλοκ είναι υπέρ της Χίλαρι 

Το 2012 το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κλονίστηκε στον πυρήνα του, αφού ο Ρόμνεϊ έχασε τους Ισπανόφωνους ψηφοφόρους, με μια διαφορά 71 - 27 τοις εκατό.

Τώρα θυμηθείτε, ότι ο οργανισμός Ready for Hillary έχει προσλάβει ήδη ορισμένα βασικά στελέχη της εκστρατείας Ομπάμα. Σίγουρα μέρος της νέας δουλειάς τους θα είναι να εξασφαλίσουν ότι ο ταχέως αναπτυσσόμενος Ισπανόφωνος πληθυσμός εξακολουθεί να είναι πιστός στους Δημοκρατικούς. Επιπλέον, ο Ready for Hillary θα είναι «έτοιμος να εγγράψει» όλους αυτούς τους 50.000 Ισπανούς εφήβους που θα γίνονται 18 χρόνων κάθε μήνα για τις επόμενες δύο δεκαετίες.

9.     Και οι ψήφοι των Αφρο-Αμερικάνων και των Ασιατών είναι υπέρ της Χίλαρι

Δεν ήταν έκπληξη για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα το ότι ο Ομπάμα κέρδισε τους Αφρο-Αμερικανούς ψηφοφόρους με 93 τοις εκατό έναντι 6 τοις εκατό το 2012. Αλλά ήταν έκπληξη το γεγονός ότι κέρδισε τους ασιάτες αμερικανούς ψηφοφόρους με μεγάλη διαφορά -73 τοις εκατό έναντι 26 τοις εκατό. Θα έχει η Χίλαρι την ίδια απήχηση στις δύο αυτές ομάδες; Μπορώ μόνο να εικάσω σχετικά με τη στάση των ασιατών-αμερικανών απέναντι στην Χίλαρι, αλλά θυμάμαι ότι αποκαλούσαν τον Μπιλ Κλίντον τον πρώτο μαύρο πρόεδρο της Αμερικής, προτού αποκτήσουμε έναν.

10.  Ο Μπιλ Κλίντον θα είναι ένα τεράστιο «περιουσιακό στοιχείο» για την Χίλαρι

Κατά τη διάρκεια της Εθνικής Συνόδου των Δημοκρατών το περασμένο καλοκαίρι, ο Μπιλ Κλίντον έπεισε την Αμερική να ψηφίσει τον Πρόεδρο Ομπάμα, σε μια τόσο εύγλωττη ομιλία που έκανε τον Ομπάμα να φαίνεται μικρός συγκριτικά. Εκείνη τη στιγμή, οι Δημοκρατικοί και τα μέσα ενημέρωσης που τους υποστήριζαν βίωσαν ένα νοσταλγικό θετικό τσουνάμι για τον Κλίντον που συνεχίζεται ως σήμερα και η «Χίλαρι το 2016» είναι η υπέρτατη δικαιούχος. Επιπλέον, από μία άποψη της ποπ κουλτούρας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο πιο λιτός, χορτοφάγος, πιο ιδιαίτερα εξελιγμένος, εντελώς επαναπροσδιορισμένος, αξιοσέβαστος φιλάνθρωπος σύζυγός της  θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία της Χίλαρι στην προεκλογική εκστρατεία.

Η κάποτε θανατηφόρα «κόπωση των Κλίντον» που χτύπησε την Χίλαρι το 2008, πλέον ζει μόνο στο μυαλό των Ρεπουμπλικανών. Και οι Ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν σταρ υποψήφιους- εκτός και αν ο Έλβις μετενσαρκωθεί σε Ρεπουμπλικάνο. (Ούτε να σκέφτεστε τον Κλιντ Ίστγουντ και την άδεια καρέκλα του).

thedailybeast

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 05/08/2013 07:06:29

  .. *Αν και δεν καταφέραμε να συντρίψουμε την υψηλότερη, τη πιό δύσκολη,
  τη γυάλινη οροφή, χάρη σ’ εσάς, αυτή τη φορά, προκαλέσαμε περίπου
  18 Εκατομμύρια Ρωγμές σ’ αυτήν.*
  ~Ιστορική Ομιλία (απόσπασμα) της Γερουσιαστή Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον:
  *18 Εκατομμύρια Ρωγμές* - 7 Ιουνίου, 2008

 2. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 05/08/2013 11:05:50

  Δε νομίζω Τάκη !

 3. Νικος avatar
  Νικος 05/08/2013 13:18:54

  ΣΙ-ΓΟΥ-ΡΑ-ΚΙ......

 4. Hawk avatar
  Hawk 05/08/2013 14:16:58

  Και η Σάρον Στόουν να βγει η πολιτική των ΗΠΑ δεν θα αλλάξει, οπότε ας βγει όποιος/α θέλει, μόνο η μαντάμ Μέρκελ δεν ξέρουμε πως θα το πάρει που θα είναι πιό σικάτες απ΄αυτήν, λέτε να αλλάξει το χτένισμα περούκα - γερμανικό κράνος?

 5. Β.Κ.Σιάπκα avatar
  Β.Κ.Σιάπκα 05/08/2013 14:29:11

  Και μετά η Μισελ.. Από τον Ρήγκαν και εντεύθεν η αυτοκρατορία εκπίπτει ταχύτατα... ούτε έναν αιώνα δεν κατάφερε...

  • ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ @ Β.Κ.Σιάπκα 05/08/2013 16:20:43

   πώς όμως προκύπτει αυτό.?? Από που αποδεικνύεται.??

 6. Nik avatar
  Nik 05/08/2013 15:30:54

  Αχαρη αλόγα με ξύλινο λόγο, μηδενικό χάρισμα, που ακολουθεί αποτυχημένο εκπρόσωπο καταπιεσμένης κοινωνικής ομάδας στην προεδρία χωρίς να διαθέτει τουλάχιστον την ρητορική του ικανότητα. Μάλλον κακή συνταγή

  Αποκαλυπτικό του ατόμου: η άποψη της να βομβαρδιστούν οι γέφυρες όπου συναθροίζονταν τα βράδια έφηβοι Σέρβοι στον πόλεμο της Σερβίας για να τους "κόψει το μπραβάντο".

 7. GGL avatar
  GGL 06/08/2013 07:21:02

  O Μπιλ Κλίντον διέθετε το χάρισμα του λόγου και της γοητείας η Χίλαρυ την αποφασιστικότητα και τη δύναμη. Χωρίς τη πίεση και το σιδερένιο χαρακτήρα της Χίλαρυ ο Μπιλ πιθανόν δε θα είχε εκλεγεί ούτε κυβερνήτης.

 8. Eva avatar
  Eva 08/08/2013 09:55:04

  Το σκάνδαλο του λεκέ πριν 17 χρόνια....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.