#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/11/2011 08:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γερμανική μπότα στην Ευρωζώνη

Μυστικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός υπερκράτους εντός της Ε.Ε. που θα καθορίζει την οικονομική πολιτικήΑν ισχύουν -και κυρίως αν τελικά επιβεβαιωθούν-όσα αναφέρονται στα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή της «Daily Telegraph» και είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, τότε η Ευρώπη μέσα στα επόμενα χρόνια προβλέπεται να ζήσει εποχές απίστευτης οικονομικής και κοινωνικής βαρβαρότητας. Εποχές κατά τις οποίες, στο πρότυπο της άριας φυλής που ήθελαν να δημιουργήσουν οι ναζί, κάποιοι μοιάζουν να ενδιαφέρονται μόνο για την επικράτηση των οικονομικά... Αρίων της Ευρώπης.

Στο εξασέλιδο εμπιστευτικό σημείωμα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών ουσιαστικά περιγράφεται η σύγχρονη οικονομική και πολιτική απαγωγή, όχι της μυθικής, αλλά της σύγχρονης Ευρώπης, από τη Γερμανία της Μέρκελ. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, υπάρχουν ανησυχίες για το γεγονός ότι τα γερμανικά σχέδια για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη περιλαμβάνουν ξεκάθαρα και απώλεια της εθνικής κυριαρχίας σε κράτη που δεν τηρούν τις οικονομικές τους δεσμεύσεις· κάτι το οποίο κατά την «Daily Telegraph» πιθανό να ανοίξει και τον δρόμο στο απώτερο μέλλον για τη δημιουργία ενός κράτους ευρωπαϊκού, πάνω από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, που θα έχει τη δυνατότητα να καθορίζει και να επιβάλλει την οικονομική πολιτική.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο γίνεται λόγος για μια μετατροπή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε ένα ιδιότυπο ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο, ανάλογο του ΔΝΤ, το οποίο θα μπορεί ανάμεσα σε άλλα να έχει και τον πλήρη έλεγχο στα δημοσιονομικά μιας υπερχρεωμένης χώρας!

Κι επειδή οι Γερμανοί χαρακτηρίζονται για τη μεθοδικότητά τους, ακόμη κι όταν πρόκειται για την οικονομική διάλυση-υποδούλωση μιας χώρας, σύμφωνα με την «Telegraph», το γερμανικό σχέδιο προβλέπει ως αφετηρία «την επιβολή κυρώσεων» σε χώρες-μέλη με ελλείμματα εκτός των συμφωνηθέντων με την Ευρώπη, αλλά και την παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όσων παραβιάζουν συστηματικά τα προβλεπόμενα από την ευρωζώνη.

Η Γερμανία φαίνεται ακόμη να έχει εξυφάνει μυστικά σχέδια προκειμένου να αποτρέψει τυχόν βρετανικό δημοψήφισμα για την αναδιάρθρωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τη στιγμή που εντείνονται οι ανησυχίες ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εκτροχιάσει το πακέτο διάσωσης της ευρωζώνης.

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές νόημα ιδιαίτερο αποκτά και η δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ο οποίος πριν από την επίσκεψη Κάμερον στο Βερολίνο έσπευσε να τονίσει ότι η Βρετανία θα ενταχθεί στο ευρώ «νωρίτερα απ' ό,τι πιστεύουν πολλοί Βρετανοί»!

Επίσης ιδιαίτερο νόημα αποκτά και η τοποθέτηση του Φινλανδού πρωθυπουργού Ζίρκι Κατάινεν -γνωστού «συμμάχου» της Μέρκελ-, που διαμήνυσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για μια τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών τονίζοντας πως «ό,τι ενισχύει την οικονομική και χρηματοπιστωτική πειθαρχία είναι θετικό».

"Δημοκρατία"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 20/11/2011 09:20:13

  Σε δύσκολη θέση η Ιρλανδία και η Κυβέρνησή της όχι μόνο λόγω της αποτυχίας των μέτρων δημοσιονομικής ...καταστολής (που οδηγεί στην κατάρρευση του μύθου του "καλού παιδιού" που τα ΜΜΕ μας πλάσαραν) αλλά στριμώχνει και την Κυβέρνηση αφού οι παραινέσεις ανακοινώθηκαν στο Βερολίνο και όχι στο Κοινοβούλιο.

  «Η Γερμανία είναι ο νέος αφέντης» είναι ο τίτλος της IrishMirror.
  Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι η Ευρώπη σέρνεται πλέον από τη Γερμανία, ενώ ο Τζέρι Άνταμς (ηγέτης του Σιν Φέιν) καταγέλει την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

  ΥΓ

  τους βλέπω για ... τεχνοκράτες και αυτούς.... καθώς η Δημοκρατία και η πολυφωνία βλάπτει σοβαρά την ...Ευρώπη

 2. ΓΕΩΡΓΙΟΣ avatar
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ 20/11/2011 10:58:07

  Πρώτα θα μετατρέψουν το υφιστάμενο παρανόμως διογκωμένο χρέος απο δραχμές που είναι σημερα σε ευρώ και μετά θα μας αποβάλουν απο την ευροζώνη .Τα υπόλοιπα θα είναι απλά.Η κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΥ είναι το όχημα που θα εκτελέσει το σχέδιο παρα πολύ γρήγορα.Ολα τα άλλα είναι στάχτη στα μάτια μας. Μας ταίζουν κουτοχορτο και συνεχίζουμε να το τρώμε. Ας μας λυπηθεί ο Θεος και ας μας ξυπνήσει.Σε 30 μέρες το πολύ θα εχουν τελειώσει όλα.Η δικτατορία των εταιρειών είναι ΕΔΩ.

 3. Y. avatar
  Y. 20/11/2011 11:16:16

  Από “Ευρώπη των λαών”, σε “Ευρώπη του ενός”

 4. ΜΠ avatar
  ΜΠ 20/11/2011 11:21:31

  Όταν σου δίνουν τη λάθος συνταγή εδώ και δύο χρόνια, εν γνώσει τους, είναι πασιφανές ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα πίσω από αυτό. Η κατάρρευση όλου του Νότου όμως αναπόφευκτα θα επηρεάσει κατ´ αρχήν τη Γαλλία, ίσως πριν και από την Ισπανία, και τελικά τη Γερμανία. Αν λοιπόν ο στόχος είναι η αλλαγή του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, με τη δικαιολογία των δημοσιονομικών προβλημάτων των κρατών μελλών, ώστε αυτά να περιέλθουν σε δημοσιονομική κατοχή, οι Γερμανοί όχι μόνον θα πέσουν στο λάκο που έσκαψαν για εμάς όλους, αλλά θα δεχτεί πλήγμα από τους αξιολογητες στα ΑΑΑ, οι οποίοι έχουν βαλθεί να διαλύσουν το Ευρώ. Η υπεροψία των Γερμανών και των δορυφόρων τους είναι τέτοια που θα μείνουν μόνοι τους τελικά. Όλοι μαζί που λέμε ο λαός και ο ψωριάρης χώρια. Κανείς δεν θέλει μια Ευρώπη όπως την ονειρεύεται η Γερμανία. Φυσικά η ανικανότητα των δικών μας κυβερνήσεων εδώ και δύο χρόνια επιταχύνει την κατηφόρα τη δική μας και δίνει πάτημα στους ανίκανους θερμοκέφαλους εταίρους να μας ρίχνουν το ανάθεμα για όλες τις εξελίξεις εντός της ευρωζώνης.

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 20/11/2011 12:18:19

  Μάλλον ένας ΙΡΑ χρειάζεται κάπου κάπου...

 6. mx avatar
  mx 20/11/2011 16:57:01

  The “Landscape must become the law”—or should it?


  The idea that society ought to be governed by the “law of landscape” must be seen in the context of the process by which the idea of landscape merged with that of nature in the course of the Renaissance and Enlightenment. In order to comprehend how these ideas morphed into the idea that “nature must become the law” as propounded by IFLA this history is traced. Through the linkages of “natural” social ideals with what was seen to be a “natural” style of landscape gardening, reforms sought to promote what often was seen to be a more just and economically, socially and physically sustainable form of society. This was an inherently conservative approach. It is shown how the ideas of landscape that developed from the Enlightenment to the period of land embellishment took a diabolical turn during the era of National Socialism in Germany. The idea of rooted-in-the-soil native plants as the ideal constituent of a German “landscape” continued among landscape architects and landscape planners after the liberation from National Socialism. Though somewhat diluted in the course of the second half of the twentieth century it re-emerged in a kind of renaissance in late twentieth and early twenty-first centuries under the terms “ecological planning” and the “nature garden”. Another source of these ideas lies particularly with the thinking of “anthroposophists”. The passage of a current legal landscape document, The European Landscape Convention, the heritage of the idea that “landscape must become the law” has gained new pertinence.

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 20/11/2011 19:57:03

  Αν συναθροίσουμε βρετανικό, γαλλικό, ισπανικό, ιταλικό, ιρλανδικό, ελληνικό, πορτογαλικό στρατό, εσείς τι λέτε;
  Τι στρατό θα έχει απέναντί μας το Δ΄ Ράιχ;
  Then we take Berlin....
  Και μετά, ολική επαναφορά στο προ του Γαλλοπρωσικού πολέμου του 1870 καθεστώς.
  Αμα πια με τους υπερφίαλους Τεύτονες...Ο μόνος λαός στον κόσμο που αιματοκύλισε την οικουμένη 2 φορές μέσα σε 30 χρόνια.

 8. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 20/11/2011 21:11:41

  Αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να ευχόμαστε την ολική κατάρρευση της ευρωζώνης και την οικονομική κατάρρευση της υπερφίαλης Γερμανίας. Φυσικά, δεν θα περάσουμε και εμείς εύκολα, αλλά η κατάρρευση της Γερμανίας είναι, για τα επόμενα 50 χρόνια, ο μόνος τρόπος να βάλουν μυαλό (προσωρινά, εννοείται). Το ιδανικό θα ήταν, φυσικά, η διάσπασή της σε κρατίδια ανεξάρτητα, το καθένα με ένα δούκα τύπου Λουξεμβούργου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.