#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/10/2012 10:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γερμανική ευρωζώνη με αυστηρή πειθαρχία ο στόχος της ΜέρκελΗ επιτάχυνση της διαδικασίας επίλυσης των ανοιχτών θεμάτων της ευρωζώνης οφείλεται στη σφοδρή επιθυμία του Βερολίνου να αλλάξει εντελώς τη σημερινή κατάσταση. Θέλει μέσω της δημοσιονομικής, οικονομικής και, σε δεύτερη φάση, της πολιτικής ενοποίησης, να προχωρήσει σε μια γερμανικού τύπου ευρωζώνη, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας θα είναι μια σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία. Για να πετύχει αυτό το στόχο, η κ. Μέρκελ επιχειρεί να δελεάσει τους εταίρους με ορισμένα θετικά μέτρα, όπως η προικοδότηση της ευρωζώνης με το δικό της προϋπολογισμό.

Η κ. Μέρκελ επιδιώκει να θέσει την ευρωζώνη υπό απόλυτο γερμανικό οικονομικό και πολιτικό έλεγχο, στην ουσία χωρίς κανένα κόστος, δεδομένου ότι οι αποφάσεις που έχουν ήδη προωθηθεί για τη δημοσιονομική πειθαρχία δεν θα επιτρέπουν στο μέλλον κανέναν δημοσιονομικό εκτροχιασμό κράτους-μέλους. Οι προληπτικοί μηχανισμοί θα λειτουργούν αυτόματα, αποτρέποντας οποιαδήποτε απόκλιση, αλλά ακόμη και στην περίπτωση που υπάρξει απόκλιση, αυτή θα διορθώνεται μέσω της επιβολής μέτρων.

Όλα αυτά θα αποφασιστούν υπό μορφή οδικού χάρτη στη Σύνοδο Κορυφής στις 13-14 Δεκεμβρίου με βάση έκθεση για το μέλλον της ευρωζώνης, που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ο οποίος προφανώς βρίσκεται σε στενή επαφή με το Βερολίνο.

Πάντως, το σχέδιο «γερμανοποίησης» της ευρωζώνης έχει αρχίσει να προκαλεί τις εντονότατες αντιδράσεις των χωρών που δεν μετέχουν στο κοινό νόμισμα, είτε επειδή δεν θέλουν (Μεγάλη Βρετανία, Σουηδία, Δανία) είτε επειδή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις (πρώην ανατολικές χώρες). Οι εν λόγω χώρες βλέπουν ότι εάν υλοποιηθεί το γερμανικό σχέδιο και δημιουργηθεί μια οικονομική, δημοσιονομική και πολιτική ένωση της ευρωζώνης, τότε θα περιθωριοποιηθούν, αφού αυτό που θα απομείνει στην Ε.Ε. θα είναι η ενιαία αγορά.

Το αρνητικό στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι ότι το Βερολίνο σε επίπεδο ευρωζώνης παίζει χωρίς αντίπαλο, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, με μικρές διαφοροποιήσεις που δεν αλλάζουν την ουσία, φαίνεται ότι ακολουθεί την κ. Μέρκελ, ενώ οι άλλες μεγάλες χώρες που θα μπορούσαν να αντιδράσουν, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, έχουν σήμερα απόλυτη εξάρτηση από τη γερμανική στήριξη προκειμένου να μπορέσουν να ξεπεράσουν τα δημοσιονομικά τους προβλήματα.

Νίκος Μπέλλος, στον Τύπο της Κυριακής 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. avax avatar
  avax 27/10/2012 11:59:53

  Μπά, έχει και στόχους τώρα η Μέρκελ? τον Rotchild τον ρώτησε?
  Και τους "απο κάτω?" ιδώς τον Ιταλικό και Ισπανικό (και τον Γαλλικό) λαό? Και την Die Linke? την ΕΤΑ τους Καταλανούς? την Μαφία?
  Μήπως η κ. Μέρκελ πιστεύει οτι είναι ακόμα κομσομόλα?

 2. new age avatar
  new age 27/10/2012 12:28:27

  Οι Γερμανοί είναι το 20% περιπου του πληθυσμού της Ε.Ε.
  Αν το υπολοιπο 70 με 80% θέλει λιγότερο αυστηρή πειθαρχία, με ενα λιγότερο ισχυρό ευρώ και με "τύπωμα" όταν χρειάζεται (βλέπε ΗΠΑ), είναι η πλειοψηφία και ας βρει επιτέλους το θάρρος να το επιβάλει.

 3. ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ avatar
  ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ 27/10/2012 12:41:52

  ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ,ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ, ΜΙΑ ΦΥΡΕΡ.
  ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ?
  ΑΥΤΗ Η Ε.Ε. ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ.

 4. Dal avatar
  Dal 27/10/2012 14:01:56

  O υπουργός οικονομικών της ναζιστικής Γερμανίας σε μια λεπτομερή έκθεση το 1940 σχετική με τα μεταπολεμικά προβλήματα της Ευρωπαικής νομισματικής ένωσης αποφάσιζε Γορδίως ότι το Γερμανικό νόμισμα το Ραιχσμαρκ θα ήταν το κυρίαρχο νόμισμα στην "Γερμανικήν οικονομικήν περιοχήν" από τον Ατλαντικό μέχρι τον ποταμό Βιστούλα και από τις Βαλτικές χώρες έως των ακτών της Μεσογείου. Κώστας Κόλμερ "Η Μεγαλειώδης απάτη του Ευρώ" Λιβάνης 2005. σελ 63

  Ότι δεν πέτυχε η Χιτλερική Γερμανία με 50 εκατ. νεκρούς, το υλοποιεί τώρα ειρηνικά χωρίς να πέσει πιστολιά. Δεν έχει ξανασυμβεί η οικειοθελής εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, πλούτου κλπ επιπλέον, άνευ ουδεμίας συζήτησης στο εσωτερικό των κρατών.

  • Afroditi P. avatar
   Afroditi P. @ Dal 27/10/2012 14:19:10

   Και, ας μην ξεχνάμε, ότι όπως στην Περίοδο του 2ου παγκόσμιου πολέμου, έτσι και σήμερα, υπάρχουν και οι ''εντόπιοι'' συνεργάτες των Γερμανών, σε κάθε χώρα, οι οποίοι θα φροντίσουν να εφαρμοστούν οι κατάλληλες πολιτικές -αλλά και η πρέπουσα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ -για την επίτευξη αυτών των στόχων.

   • Dal avatar
    Dal @ Afroditi P. 27/10/2012 17:15:53

    Συμφωνώ απολύτως. Η διαφορά είναι ότι στην περίοδο της κατοχής στη χώρα μας ήταν ελάχιστοι, ενώ τώρα είναι πάρα πολύ μα πάρα πολύ αυτοί που διακηρύττουν "ότι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας" Ποιοι? Οι Γερμανοί.

 5. xp avatar
  xp 27/10/2012 14:17:53

  dal αυτο ήθελα να πω και εγω ,με αποστώμοσες.Το βιβλιο του Κολμερ είναι προφητικό!!!!

  • Dal avatar
   Dal @ xp 27/10/2012 17:24:46

   Βεβαίως .Το είχα στη βιβλιοθήκη μου χωρίς να το είχα διαβάσει. Τώρα διαπιστώνω ότι έγραψε πράγματα τα οποία βρίσκουμε μπροστά μας. Πράγματι προφητικό. Δεν γνωρίζω άλλον να ανέπτυξε αυτήν την επιχειρηματολογία ενάντια στο Ευρώ προ 7ετίας.

   • Dal avatar
    Dal @ Dal 27/10/2012 17:36:03

    Άλλο ένα προφητικό απόσπασμα :
    "Η "τεράστια απάτη του ευρώ' υπερέβη είς ενδοτισμόν πάσαν προηγούμενης εκχώρησιν εθνικής κυριαρχίας και παρά πάσαν οικονομικήν λογικήν επεβλήθη αδιαμαρτυρήτως υπό των οργανωμένων συμφερόντων εις βάρος του Ελληνικού λαού.
    -Ποιός είναι ο επόμενος στόχος; Μήπως η εδαφική ακεραιότητα του Ελληνικού κράτους-ήδη απωλεσθείσα στα Ιμια, ως και τ' ονομα Μακεδονία-κι ενδεχομένως η εκποίησης της χώρας στους πιστωτές της;

    Ίδωμεν...

    Επίμετρον; Όχι τυχαίως , στα τέλη του 2004 εζητήθη από τον Ελληνικόν λαόν η πλήρης απογραφή της ακινήτου περιουσίας του. Τι άραγε να υποκρύπτει η αιφνίδια αυτή φορομπηχτική ιδέα;"

    ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ. Για αυτόν δεν τον βγάζει κανένα κανάλι.

 6. ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ avatar
  ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ 27/10/2012 15:41:56

  «Σύννεφα» στη Γερμανία
  http://taxikiantepithesi.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5997.html

 7. Ασοβαρος avatar
  Ασοβαρος 27/10/2012 15:58:38

  Nαι Αγκελα μου, ναι... κοιμησου και παραγγειλα στη πολη τα προικια σου...

  Ηδη η Πορτογαλια βραζει... τα κινηματα εχουν καταλαβει τη χωρα, η κυβερνηση δεν μπορει να εφαρμοση το παραμικρο, αναγκαστηκε να παρει πισω τα μετρα. Το ΔΝΤ ανακοινωσε οτι η πορτογαλια θα παρει τη δοση χωρις να εχουν περασει τα μετρα, μηπως και ηρεμισει ο κοσμος! Αλλα την Πεμπτη το βραδυ ο πορτογαλικος λαος ανακοινωσε οτι δεν τον ενδιαφερει, το μονο που θελει ειναι τα κομματα των μνημονιων και η τροικα να εγκαταληψουν τη χωρα...!! Συμπληρωσαν επισης οτι θα πανε σε συντακτικη εθνοσυνελευση για νεο συνταγμα και οτι θα αποφασισει ο λαος μεσω δημοψηφισμοτος για ολα τα κρησιμα ζητηματα, οπως εγινε και στην Ισλανδια... Σειρα μετα εχουμε εμεις... η Ισπανια, η Ιταλια, αργοτερα η Γαλλια και σε 2-3 χρονια στην Γερμανικη ευρωζωνη θα χουν μεινει η Μερκελ, ο Σοιμπλε και ο Βεστερβελε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.