#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/08/2013 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γερμανία: Το νησί των ευτυχισμένων ανθρώπωνΈνα μήνα πριν από τις εκλογές, οι Γερμανοί είναι μια χαρά και αδιάφοροι για τα προβλήματα των γειτόνων τους. Μέσα σε αυτό το κλίμα ικανοποίησης και θετικών δημοσκοπήσεων, η Άνγκελα Μέρκελ ηγείται μιας εκστρατείας που έχει σχεδιαστεί ώστε να μην δυσαρεστήσει τους συμπατριώτες της, γράφει με μπόλικη ειρωνεία η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Κοιτάζοντας από ψηλά τη Γερμανία, η χώρα, παρά τα σύνορά της που είναι σταθερά στα ηπειρωτικά, μοιάζει με ένα νησί. Ένα γαλήνιο νησί όπου ζουν ήρεμα. Όμως, βρίσκεται στη μέση ενός ταραγμένου ωκεανού. Στα γειτονικά νησιά οι άνθρωποι δεν τα πάνε και τόσο καλά, σαν να αισθάνονται λίγο ναυτία. Τα νησιά τους βρίσκονται λίγο πιο κάτω από το νησί της Γερμανίας. Εκεί, τα κύματα σκάνε με δύναμη πάνω στις ακτές και στα χωράφια τους και μερικά από αυτά τα νησιά κινδυνεύουν να  καταποντιστούν. Οι κάτοικοι του νησιού της Γερμανίας πιθανόν να μπορούν να το βλέπουν αυτό ή να το διαβάζουν στις εφημερίδες τους. Αλλά αυτά τα άλλα νησιά φαίνονται τόσο μακριά, ώστε οι νησιώτες της Γερμανίας δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ήσυχη ζωή τους, που έχει άρωμα από θαλασσινό αεράκι.
Αυτό είναι επικίνδυνο. Σε κάποιο σημείο, αυτή η ήρεμη ζωή στο νησί της Γερμανίας μπορεί να τελειώσει. Κανείς δεν θα είναι σε θέση να πει τότε ότι δεν είχαν προειδοποιήσει, ότι δεν είχαν δει τα σημάδια. Δώδεκα χρόνια πριν, σε ένα μεγάλο γειτονικό νησί στη Δύση, μια φρικιαστική επίθεση άφησε σχεδόν 3.000 νεκρούς. Οι κάτοικοι του νησιού της Γερμανίας θεωρούν ότι αυτό ήταν πολύ κακό. Κάτι παρόμοιο συνέβη σε νησιά στα νοτιοδυτικά και στα βόρεια. Οι γερμανοί νησιώτες το θεώρησαν και αυτό πολύ κακό. Και έτσι ακόμα και στο εσωτερικό τους, έγιναν προετοιμασίες για πιθανές επιθέσεις. Αλλά οι δολοπλοκίες αποκαλύφθηκαν αρκετά νωρίς και τις πρόλαβαν, κι έτσι το θέμα ξεχάστηκε γρήγορα.
Λίγα χρόνια αργότερα, κάτι τρομερό συνέβη και πάλι στο μεγάλο νησί στα δυτικά. Μια τράπεζα εκεί, που δημιούργησε πριν πολλά χρόνια μια οικογένεια Γερμανών μεταναστών με το όνομα Lehmann, χρεοκόπησε, παρασύροντας δισεκατομμύρια περιουσιακά στοιχεία. Πάρα πολλοί αποταμιευτές έχασαν τα χρήματα με τα οποία ήλπιζαν να ζήσουν μετά τη συνταξιοδότησή τους. Κι άλλες τράπεζες κάηκαν, καθώς η  οικονομική πυρκαγιά εξαπλώθηκε. Ακόμη και στο νησί της Γερμανίας μύρισαν τον καπνό, καθώς ορισμένες από τις δικές τους τράπεζες έκλεισαν υποκαταστήματα.
«Δεν έγινε και κάτι σοβαρό»…
Για λίγο, η ευτυχία των νησιωτών στις ζεστές αιώρες τους διαταράχθηκε. Τι θα συνέβαινε  με τα χρήματά τους; Η αναταραχή αυξήθηκε καθώς το ένα γειτονικό νησί στα νότια μετά το άλλο - υπήρχαν και κοντινοί γείτονες τελικά- άρχισε να έχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Γερμανικό χρήμα ανασύρθηκε και ετοιμάστηκε για τη διάσωση. Όμως, οι ελίτ στο νησί της Γερμανίας δήλωσαν στα πλήθη: τα χρήματα δεν πετάχτηκαν - θα πάρετε πίσω τα πάντα. Θα κερδίσετε ακόμα και τόκους. Μια μικρή ομάδα διαμαρτυρίας έφερε κάποια αντίσταση σε αυτή την πορεία, αλλά γρήγορα βυθίστηκε στην ασημαντότητα και η γερμανοί νησιώτες σύντομα εξαφάνισαν το θέμα από τη συνείδησή τους. Τα πράγματα θα πάνε καλά, σκέφτηκαν οι περισσότεροι. Εν τω μεταξύ, οι στοίβες των δισεκατομμυρίων των αόρατων ευρώ ολοένα και μεγάλωναν, φτάνοντας στην στρατόσφαιρα.

Η ζωή ήταν πολύ γλυκιά. Τρομοκρατικές ενέργειες, εμφύλιοι πόλεμοι και μεγάλες σφαγές δεν επηρέασαν πραγματικά τους γερμανούς νησιώτες. Το ότι οι άνθρωποι στο νότο της Ευρώπης βρέθηκαν σε μια περιοχή του κόσμου που ταράχτηκε συθέμελα δεν θεωρήθηκε τίποτα σοβαρό.
Η ζωή ήταν πολύ γλυκιά στο νησί της Γερμανίας. Οι εποχές όταν οι πέντε στους 80 πολίτες ήταν άνεργοι αποτελούσε παρελθόν. Μόνο τρεις στους 80 βρίσκονταν σε τόσο δεινή θέση αυτές τις μέρες. Το γεγονός ότι ένα σωρό άνθρωποι μόλις που μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με τους μισθούς τους και έπρεπε να πάρει κάτι μυστικά από την κυβέρνηση του νησιού ήταν μια πραγματικότητα που κανείς δεν ήθελε να δει. Το ότι πολλά παιδιά μεγάλωναν στη φτώχια και απομακρύνονταν από τους γονείς τους από τις αρχές, επειδή φοβούνταν ότι οι γονείς τους δεν θα μπορούσαν να τα φροντίσουν, επίσης δεν προκάλεσε κατακραυγή.
Καλή αρχηγός

Κάθε τέσσερα χρόνια, οι κάτοικοι του νησιού πρέπει να επιλέξουν έναν νέο αρχηγό. Η Γερμανία είναι ένα σύγχρονο νησί: εδώ και οκτώ χρόνια, ο αρχηγός τους είναι γυναίκα. Επειδή δεν υπάρχει λέξη για μια γυναίκα επικεφαλής, ονομάζεται καγκελάριος. Είναι τρομερά ευτυχισμένη που είναι επικεφαλής, όπως συνεχίζει να λέει. Σε κανα-δυο εβδομάδες έρχονται εκλογές και η καγκελάριος θέλει να παραμείνει επικεφαλής με κάθε κόστος.
Στην πορεία προς τις εκλογές, οι κάτοικοι του νησιού συνεχώς απαντούν σε δημοσκοπήσεις για το τι σκέφτονται γι’ αυτήν. Παρά το γεγονός ότι είναι στην εξουσία για τόσο πολύ καιρό, πολλοί από αυτούς που ρωτήθηκαν εξακολουθούν να λένε ότι την θεωρούν καλή. Είναι πραγματικά πολύ δημοφιλής, λέει το κόμμα της καγκελαρίου. Για να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν τι σπουδαία αρχηγό έχουν, οι εικόνες της καγκελαρίου, που ξεχειλίζουν από ειλικρίνεια, τοιχοκολλήθηκαν παντού. Μόνο δικές της. Συνοδεύονται από κείμενα που διακηρύσσουν τι έχει κάνει για το νησί. Και ότι ο σύζυγός της καταγγέλλει ότι δεν βάζει αρκετή ζάχαρη στα streusel.  Αυτή είναι η μόνη κριτική που επιτρέπει η καγκελάριος.
Η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι μη δημοφιλής. Αλλά ούτε και δημοφιλής είναι στις μάζες. Οι μάζες δεν πέφτουν στα πόδια της σαν να ήταν βαρόνη. Ούτε χωρίζονται σε θαυμαστές και εχθρούς της, όπως συνήθιζαν κάποτε με τους ηγέτες των φυλών της νότιας Γερμανίας. Οι μάζες είναι απλά ευχαριστημένες που στη σκηνή του αρχηγού κάθεται κάποιος που κάνει ό,τι θέλει η πλειοψηφία - και έτσι δεν τους ενοχλεί. Φέρτε κι άλλα Streusel, παρακαλώ!

http://www.presseurop.eu/en/content/article/4078341-island-happy-people

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 24/08/2013 20:53:04

  Ετσι είναι, τα λεφτά πάνε σ' αυτούς που δεν ξέρουν να τα φάνε, αυτοί που ξέρουν
  δεν έχουν μία !!!!!

 2. Νίκη avatar
  Νίκη 25/08/2013 07:52:30

  Μερικές φορές παρασύρομαι από το ταλέντο μου στο γράψιμο και υπερβάλω. Εύχομαι να μας πάνε όλα δεξιά για την Ελλάδα αν και εγώ πολλές φορές την κάνω Βουστρηδόν στα χωράφια της πολιτικής και της Σοφίας. Στους Γερμανούς να πάνε όλα ...αριστερά και σόφ! Σοφ...φως!

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 26/08/2013 15:47:18

  Για μισό λεπτό... Οι μισοί Γερμανοί δουλεύουν παρτ-τάιμ για μισθούς 700 και 800 ευρώ που δεν φτάνουν ούτε για ζήτω, και ζουν χάρη στα γενναιόδωρα κοινωνικά προγράμματα τού γερμανικού κράτους (επιδοτήσεις ενοικίου, δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί, δωρεάν παιδεία, δωρεάν υγεία). Για ποια ευτυχία μιλάτε; Οι μισοί Γερμανοί δεν μπορούν να ανασάνουν, είναι όμηροι τού κράτους τους. Ταυτόχρονα, τα δισεκατομμύρια πετούν από τράπεζα σε τράπεζα, και για να μην ξεσηκωθούν οι φτωχοί Γερμανοί, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και ο Ρέσλερ τούς λένε ότι για την ανέχειά τους φταίει η Ελλάδα.

 4. Σούλα avatar
  Σούλα 28/11/2013 19:23:27

  Και γιατί να μας νοιάζει εμας τη γινεται στην γερμανια μου λετε εγω θα πιω τον καφε θα κατσω λιγο να ξεκουραστω και θα ειμαστε πατσοι δηλαδη ακου εκει να μας λεει τη γιναιτε στην γερμανια

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.