#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/03/2013 14:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γερμανία: Αντισυνταγματικό το νεοναζιστικό κόμμα NPD

[caption id="attachment_207071" align="alignnone" width="600" caption="Φωτο: Telegraph"][/caption]

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης ανακοίνωσε σήμερα ότι απέρριψε αίτημα του γερμανικού νεοναζιστικού κόμματος NPD για την αναγνώριση της συνταγματικής νομιμότητάς του, τη στιγμή που το κόμμα αυτό απειλείται με μια διαδικασία απαγόρευσής του.

Στις αρχές Νοεμβρίου, το NPD κατέθεσε αίτημα στο Συνταγματικό Δικαστήριο "ζητώντας από τους δικαστές να αποφασίσουν, εδώ, στην Καρλσρούη, ότι το κόμμα αυτό δεν είναι εχθρός του συντάγματος, ούτε αντίθετο με το σύνταγμα", εξήγησε ο πρόεδρός του Χόλγκερ ΄Απφελ, σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι το αίτημα αυτό δεν μπορεί να εξεταστεί.

Το NPD ήθελε να αποδείξει ότι οι επιθέσεις εναντίον του "με την ποινικοποίηση της δράσης εδώ και τέσσερα χρόνια παρόλο που δεν έχει υπάρξει κανένα αίτημα απαγόρευσης και κανένα δικαστήριο στη Γερμανία δεν έχει ως σήμερα αποφανθεί περί ασυμβατότητας του με το σύνταγμα", πλήττουν τα δικαιώματά του.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το ΝPD μπορεί να απαντήσει στις επιθέσεις αυτές στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου.

Μια νέα διαδικασία απαγόρευσης του νεοναζιστικού κόμματος NPD, το οποίο κατηγορείται για σχέσεις με μια εγκληματική οργάνωση, πρόκειται να αρχίσει στη Γερμανία, ύστερα από μια πρώτη αποτυχημένη απόπειρα πριν από εννέα χρόνια, ανακοίνωσαν στις αρχές Δεκεμβρίου οι πρωθυπουργοί των γερμανικών ομόσπονδων κρατιδίων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tzagerCrete avatar
  tzagerCrete 05/03/2013 17:04:55

  Άντε μπράβο!

  Και στα δικά μας...

 2. Kράντωρ avatar
  Kράντωρ 05/03/2013 17:49:45

  Η Γερμανία διέπεται ακόμη από το σύνταγμα που τις επέβαλλον, οι νικηταί και κατακτηταί της , αγγλοσάξωνες υπό την ...ευλογία του ταλμούδ.

  Η υπηρεσία ασφαλείας της Γερμανίας ονομάζεται Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, ιδρυθείσα από τις νικήτριες δυνάμεις, για την προστασία της κατοχής τους, υφισταμένης επισήμως μέχρι το 1955.

  Ο Σπύρος Σημίτης διετέλεσε επικεφαλής αυτής της υπηρεσίας, για να υπηρετήση την ασφάλεια , ποίων άραγε...;

 3. Σιαμαμίδι avatar
  Σιαμαμίδι 05/03/2013 19:05:45

  Χαρά εσείς εδώ,ε;!

  Αν σταματήσουν τα ντουγάνια της Χρυσής Αυγής τους ψευτοπαλικαρισμούς και τα ήξης-αφίξης με το Μνημόνιο και να αποφασίσουν να μιλήσουν για τον Εθνικοκοινωνισμό ή και Εθνικοσοσιαλισμό αν προτιμάτε τότε θα δείτε αποτελέσματα.
  Περισσότερο μπετόν από τα γκρούπ του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.
  Το να γλυκαίνουν και να ζαχαρώνουν αυτιά με "αντι-μνημόνια" ή λαϊκές αγορές/αιμοδοσίες/βρεφονηπιακούς σταθμούς, δεν σημαίνει τίποτα.
  Το κέρδος είναι εφήμερο.
  Όταν οι 500 χιλιάδες αυτοί ψηφοφόροι θα είναι και ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ και θα αυξάνουν γραμμικά ή λογαριθμικά, τότε αλλάζει το πράγμα αναφανδόν και θα πρέπει οι άλλοι, "όλοι οι άλλοι", να αρχίσουν να ψάχνονται.
  Να χρωστάτε μεγάλη χάρη σε "αυτούς" που η Χρυσή Αυγή δεν βγάζει την Ιδεολογία προς τα έξω παρά τον τσαμπουκά και την βαβούρα.
  Έτσι για να έχετε κάτι να λέτε κι έναν "κακό" να του τα φορτώνετε!

 4. Kostas avatar
  Kostas 05/03/2013 23:24:36

  Καλαααα τώρα. Οι Γερμανοί σιγά σιγά θα καταλήξουν και πάλι στην αγκαλιά του Ναζισμού. Το έχουν στο αίμα τους.

  Μεγάλοι Γερμανοί φιλόσοφοι όπως Χαίγκελ, Φιχτε, είχαν αναφερθεί στις ιδέες τις οποίες χρησιμοποίησαν οι Εθνικοσοσιαλιστές για να ολοκληρώσουν την "εφιαλτική" ιδεολογία τους.

 5. kostas avatar
  kostas 01/04/2013 18:44:06

  ενω εμεις που εχουμε την δημοκρατια κ καθολου Ναζισμο στο αιμα μας λεγαμε ΅πας μη ελλην,βαρβαρος΅(καθολου ρατσιστικο σλογκαν)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.