#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/03/2011 18:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γαλλογερμανικός άξονας συνδικαλιστών κατά Μέρκελ - ΣαρκοζίΤο «σύμφωνο Μέρκελ – Σαρκοζί που οδηγεί σε λάθος δρόμο την Ευρώπη» καταγγέλλουν οι πέντε μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ενώσεις της Γαλλίας (CGT, CFDT, FO, CFTC, Unsa) και η γενική συνομοσπονδία εργατών της Γερμανίας (DGB) με κοινό κείμενό τους το οποίο απευθύνεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 24 και 25 Μαρτίου.

Η ανοιχτή επιστολή προς τους ευρωπαίους ηγέτες συνυπογράφεται από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (CES) και συνοδεύεται από προτάσεις για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και θέσπιση κατώτερου μισθού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Στηρίζοντας την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση αποκλειστικά στους πυλώνες της δημοσιονομικής ισορροπίας και σε μια περιοριστική αντίληψη για την ανταγωνιστικότητα, η Ευρώπη, βαδίζει σε λάθος δρόμο» σημειώνεται στο κείμενο.

«Η επικείμενη συμφωνία θα χαράξει στο μάρμαρο μια εσφαλμένη πολιτική που στοχεύει αποκλειστικά στο κέρδος των δυνάμεων της αγοράς, (..) θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του ευρώ (…) και θα προκαλέσει τελικά την επιδείνωση της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση» επισημαίνουν.

«Εμείς, τα γερμανικά και γαλλικά συνδικάτα, αρνούμαστε από κοινού το καταστροφικό και αντικοινωνικό σύμφωνο που προτείνουν και επιθυμούν να εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις των χωρών μας. Είμαστε χαρούμενοι διότι ο γαλλογερμανικός άξονας δεν λειτουργεί αποκλειστικά σε επίπεδο ηγεσιών αλλά και μέσω ημών που δίνουμε τα χέρια στο κοινό καθήκον της δημιουργίας μιας πιο κοινωνικής Ευρώπης» δήλωσε η Ανελί Μπούτενμπαχ, μέλος της διοικούσας επιτροπής του DGB.

Παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία τους οι εκπρόσωποι των γαλλικών συνδικάτων έκαναν λόγο για «νεοφιλελεύθερες πολιτικές που βαθαίνουν το κοινωνικό χάσμα και προάγουν εμμέσως ξενοφοβικά και εθνικιστικά κινήματα».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο Παρίσι παρουσιάστηκαν προτάσεις για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης με κύριους άξονες την εναρμονισμένη φορολόγηση των επιχειρήσεων στην Ευρώπη (θέσπιση ελάχιστου κοινού συντελεστή), την κατάργηση των δημοσιονομικών ορίων του Μάαστριχτ αλλά και την εφαρμογή επενδυτικών προγραμμάτων για την αειφόρο ανάπτυξη.

Το ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Enzo avatar
  Enzo 23/03/2011 19:03:23

  για καθηστε ρε παιδια, πως βγαινετε και κανετε τετοιες δηλωσεις?! τον Παναγοπουλο και τον αλλον τον μουσατο της ΑΔΕΔΥ τους ρωτησατε?
  μα τι πραγματα ειναι αυτα? τσ τσ τσ...

 2. Orestios avatar
  Orestios 23/03/2011 19:28:39

  Η ΕΕ πάει για φούντο έτσι κι αλλιώς.
  Είτε παραπονιούνται είτε όχι, με τους Σοσιαλιστές θα περάσουν αυτά που περνάμε εμείς.

 3. Enzo avatar
  Enzo 23/03/2011 20:00:02

  ετσι ειναι, για φουντο κανονικα και με τον νομο.
  παμε να κλεισουμε 2 χρονια και αυτοι ψαχνουν να βρουνε λυση ακομα στην κριση στην ευρωζωνη.
  αφηστε παιδια , δεν τραβα η ομαδα. καλυτερα οπως ημασταν πριν.
  το ειπε εξαλλου και ο πατερ παϊσιος. " δεν κανουνε χωριο"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.