#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/10/2010 16:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γαλλία: να πληρώσουν τα αφεντικά και όχι οι εργαζόμενοι

Η είδηση:

Αστυνομικοί και νεαροί διαδηλωτές συγκρούστηκαν σήμερα Τρίτη στη στην Γαλλία, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων εναντίον  της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Νικολά Σαρκοζί. Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι οι Αρχές θα λάβουν μέτρα κατά των «ταραχοποιών».

Την ίδια ώρα, ο δημόσιος τομέας έχει παραλύσει και πολλές πτήσεις έχουν ακυρωθεί. Περισσότερες από 200 διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σήυμερα  σε ολόκληρη τη χώρα. Περίπου 480.000 άνθρωποι διαδήλωναν το μεσημέρι της Τρίτης στη Γαλλία, σύμφωνα απολογισμό  του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκρούσεις ξέσπασαν για δεύτερη ημέρα έξω από λύκειο στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι, όπου νέοι έκαψαν ένα αυτοκίνητο και πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι 290 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας και ότι τέσσερις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί. Σε ολόκληρη τη χώρα 379 σχολεία λαμβάνουν μέρος στις κινητοποιήσεις με καταλήψεις και διαδηλώσεις.

Και μια ανάλυσηΑυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Γαλλία, αποτελούν μια χρόνια παράδοση της αριστεράς. Μια παράδοση που θέλει γενικές απεργίες, όταν στη κυβέρνηση βρίσκεται ένα δεξιό κόμμα. Κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσοι είναι αυτοί που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις εναντίον του Nicolas Sarkozy. Τα λεωφορεία, ως επί το πλείστον λειτουργούν, αλλά το μετρό όχι. Τα ταχυδρομεία έκλεισαν. Ο καιρός τη τελευταία εβδομάδα ήταν γενικά καλός, και όσοι δεν διαδήλωσαν απόλαυσαν τη βόλτα τους. Οι γαλλικές κινητοποιήσεις αποτελούν πλέον τουριστικό αξιοθέατο, αν και δυσκολεύουν κάπως τους ξένους επισκέπτες της χώρας. Είναι κάτι σαν μια επανάσταση της «παιδικής χαράς», πλην όμως μια  πολύ σοβαρή υπόθεση.

Οι φετινές διαμαρτυρίες είχαν ως θέμα το χαρακτήρα, τη προσωπικότητα, τη δράση, τη πολιτική, και την αποτυχία του  Sarkozy, ενός ανθρώπου που η πλειονότητα των διαδηλωτών αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας.Πρόκειται για μια περίεργη περίπτωση ανθρώπου και πολιτικού. Δεν επιδιώκει ούτε την αγάπη, ούτε τη δημοτικότητα. Πολύ συχνά μάλιστα, ρισκάρει διακινδυνεύοντας να μισηθεί, προβάλλοντας μια αλαζονεία και μια έφεση προς τα υλικά αγαθά. Μια από τις πρώτες κινήσεις του όταν ανέλαβε τη προεδρία, ήταν να διπλασιάσει την προεδρική αποζημίωση που λαμβάνει. Το βράδυ της εκλογής του περηφανεύτηκε για τις διασυνδέσεις του με τους πάμπλουτους Γάλλους βιομήχανους, και αμέσως μετά αναχώρησε για διακοπές με τη θαλαμηγό ενός από αυτούς. Αυτός ήταν ο τρόπος που γιόρτασε την επιτυχία του ο γιος του Ούγγρου μετανάστη, ο οποίος μιλάει μια τραχιά δημοτική γαλλική, που φοράει ανυψωμένα τακούνια για να κερδίσει μπόι, και του οποίου η συμπεριφορά προδίδει ανασφάλεια αλλά και πολιτική σκληρότητα.

Παρόλα αυτά, κέρδισε την φαντασία των Γάλλων, και έγινε πρόεδρός τους, και μάλιστα μπορεί να θεωρηθεί ως ο πιο δραστήριος, και σε μερικούς τομείς ο πιο πετυχημένος, πρόεδρος των τελευταίων 30 ετών. Διεύρυνε τις στείρες σχέσεις με τα συνδικάτα, τα οποία μαράζωσαν σε σχέση με το παρελθόν, όταν απολάμβαναν ιδιαίτερη ισχύ (1930-80), και όταν η έννοια της επανάστασης είχε καταστεί κάτι το μυθικό για την Ευρώπη, με τα σοσιαλιστικά κόμματα να κλέβουν τους κομμουνιστές διανοούμενους, αλλά και τις κομμουνιστικές ψήφους. Ο Nicolas Sarkozy κάλεσε τους ηγέτες των συνδικάτων στο προεδρικό μέγαρο, για συνομιλίες. Προσπάθησε να διορθώσει τις φορολογικές υπερβολές, και να βάλει μια τάξη στο παραμελημένο πανεπιστημιακό σύστημα της Γαλλίας.Η απώλεια της δημοτικότητας του σήμερα, τρία χρόνια μετά την ανάληψη της προεδρίας, οφείλεται κυρίως στον ίδιο. Είναι το αποτέλεσμα μιας ματαιοδοξίας, που τον οδήγησε στο να αγνοήσει τη συνταγματική δομή της   Πέμπτης Δημοκρατίας που θεμελίωσε ο de Gaulle, και της συχνής αλλαγής απόψεων και πεποιθήσεων, που τον έχει καταστήσει ανακόλουθο. Ο λαός έπαψε  πια να τον πιστεύει.

Το γαλλικό σύνταγμα έχει τον πρόεδρο της δημοκρατίας σε μια ιδιαίτερα δεσπόζουσα θέση, από όπου μπορεί να εφαρμόζει ευρύτατες πολιτικές, αλλά και να υπερασπίζεται τις αρχές και τους θεσμούς της χώρας. Του διαθέτει έναν πρωθυπουργό για να φέρνει σε πέρας τα καθημερινά ζητήματα, και μια βουλή στην οποία να συζητιούνται, και να ψηφίζονται οι πολιτικές του.Ο  Sarkozy ήθελε να τα κάνει όλα, έτσι ώστε αυτός να είναι το επίκεντρο. Καθημερινά ανακάλυπτε νέες εθνικές πολιτικές, και σχολίαζε σπασμωδικά για κάθε εθνικό ζήτημα που κέρδιζε το ενδιαφέρον του.  Συστηματικά ταπείνωνε τον πρωθυπουργό του, αν και εξαρτάτο από αυτόν. Η έφεση του προς τον πλούτο και την επίδειξη, σταδιακά τον αποξένωσαν από το λαό, που ναι μεν δέχεται την εξουσία του αξιώματος, αλλά όχι τη πλεονεξία την οποία έχει συνδυάσει με τους απλούς πολιτικούς. Ο λαός δεν δέχθηκε ευχάριστα την αλλαγή του  Sarkozy, που από υπερασπιστής του πολίτη ο οποίος και τον ψήφισε, μετατράπηκε σε συνεργάτη των πλουσίων, των ισχυρών, και των αδιάντροπα προνομιούχων. Αυτό ήταν και η αιτία της πτώσης του.Ο διακεκριμένος κεντρώος πολιτικός Jean-Louis Bourlanges, έγραψε πρόσφατα πως ο de Gaulle κατέστησε τον Γάλλο αρχηγό κράτους «υπερασπιστή όσων μετράνε και όσων πρέπει να διαρκούν» στο έθνος. Ο Nicolas Sarkozy τον έκανε εκπρόσωπο «…αυτών που λαμπιρίζουν και περνάνε. Η ασυνέχεια του ανακάτωσε το ανθεκτικό με το εφήμερο, το θεμελιώδες με το περιστασιακό». Όλα αυτά υπονόμευσαν τις θεσμικές αναφορές των πολιτών, οι οποίοι είναι τώρα έξω φρενών.

Ένας άλλος λόγος για το μεγάλο θυμό των πολιτών που εκφράζεται μέσω των διαδηλώσεων, είναι και η σχεδιαζόμενη νομοθετική ρύθμιση για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, που όπως όλα δείχνουν θα υπερψηφιστεί. Πρόκειται για το ίδιο ζήτημα που γεννά συγκρούσεις σε όλα τα αναπτυγμένα κράτη, με δεδομένη τη τρέχουσα κρίση, την αύξηση του προσδόκιμου ορίου ζωής, τη μετανάστευση, και τις νέες δημογραφικές τάσεις. Το εν λόγω ζήτημα απασχολεί ακόμη και την Αμερική, που κάθε άλλο παρά κοινωνικό κράτος είναι, αλλά που παρόλα αυτά συνεχίζει να πληρώνει συντάξεις, χάρη στην αντίσταση στις προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών και της Wall Street να ιδιωτικοποιήσουν την κοινωνική ασφάλιση, που θα σήμαινε να τοποθετηθούν όλα αυτά τα χρήματα στο χρηματιστήριο.

Στη Γαλλία, όπως και σχεδόν παντού αλλού, η ηλικία συνταξιοδότησης δεν σημαίνει αυτομάτως και την πραγματική συνταξιοδότηση. Είναι όμως η ηλικία στην οποία ο εργαζόμενος  παύει να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, και το ασφαλιστικό σύστημα αρχίζει να πληρώνει αυτόν. Μεταθέτοντας περαιτέρω την ηλικία για κάτι τέτοιο, παρατείνονται οι υψηλές κρατήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, αλλά και οι εισφορές εκ μέρους των εργοδοτών. Η κύρια απαίτηση των πρόσφατων διαδηλώσεων που συγκλονίζουν τη χώρα είναι αυτά τα χρήματα, να τα πληρώσουν τα αφεντικά, και όχι οι εργαζόμενοι.

S.A. (www.ihavenet.com)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 19/10/2010 17:22:17

  Αν ένα σύστημα δεν 'βγαίνει' τότε δεν βγαίνει. Με ποια λογική ζητά ο κόσμος να του πληρώσει κάποιος άλλος τη σύνταξή του και όχι ο ίδιος; Το μεγαλύτερο κακό που έκανε ο σοσιαλισμός είναι ότι έπεισε τους ανθρώπους ότι υπάρχει ένας μαγικός τρόπος να βρεθούν λεφτά από αλλού, τους 'πλούσιους', τα 'αφεντικά', τελικά όμως είναι οι επόμενες γενιές που πληρώνουν, είτε μέσω αύξησης του δανεισμού, είτε μέσω υπονόμευσης της οικονομίας, που της περνάει ένα επιπλέον εργατικό κόστος που δεν αντιστοιχεί σε αυξημένη παραγωγή και παραγωγικότητα.

  Εδώ οι σοσιαλιστές διαμαρτύρονται και λένε για αναδιανομή, υπεραξία κλπ, μόνο που θα ξεχάσουν ότι μιλούν για ζεστό χρήμα που θα βγει από τις υπάρχουσες οικονομικές δομές χωρίς να εξετάζουν καν αν το δικαιούνται, τη στιγμή που δεν τους ζητείται χρήμα, αλλά άρση μιας σοβαρής ανισορροπίας στη δυνατότητα να εισπράξουν σύνταξη. Ανισορροπία, διότι πολύ απλά δεν είναι δυνατόν να δουλεύεις για 30 χρόνια και να κάθεσαι για 30. Το λογικό είναι να δουλεύεις για 40 και να κάθεσαι για 20. Το πρώτο απλώς δεν βγαίνει. Και τα αφεντικά όσο και να πληρώσουν - που ειλικρινά δεν βλέπω το λόγο γιατί να πρέπει να πληρώσουν τα αφεντικά - πάλι δεν βγαίνει.

  • Greg avatar
   Greg @ Επώνυμος 19/10/2010 18:08:33

   Καμία σχέση. Με την πρόοδο της τεχνολογίας έχουμε μεγαλύτερη παραγωγή με λιγότερη εργασία. Είναι λογικότατο, λοιπόν, να δουλεύεις 30 χρόνια και να κάθεσαι 30, το αίτημα για 35ωρο και για 30ωρο και για 25ωρο. Πού σκοντάφτει, το ξέρετε, αν και το απαξιώνετε (πώς διανέμεται ο πλούτος, υπεραξία κ.τλ.)

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Greg 19/10/2010 19:20:24

    Μια στιγμή, αν αυτό είναι πραγματικά εφικτό, τότε καλώς. Το ερώτημα είναι, είναι πραγματικά εφικτό ή είναι στη θεωρία; Όταν βλέπεις ότι "δεν βγαίνει" το σύστημα, τότε από πού θα σου δώσω σύνταξη για περισσότερα χρόνια; Δεν βγάζεις περισσότερα χρήματα στα 30 χρόνια για να πάρεις σύνταξη για 30. Αυτό που λες, προϋποθέτει να βγάζεις όντως περισσότερα χρήματα λόγω της αύξησης της παραγωγικότητας, βελτίωσης της τεχνολογίας, κλπ. και να χρηματοδοτείς σύνταξη για περισσότερα χρόνια. Δηλαδή, και η τεχνολογία κλπ. πρέπει να μεταφράζονται κάπως μισθολογικά και σε χρήμα, διότι χρήμα χρηματοδοτεί τις συντάξεις.

    Όταν όμως λέει εδώ "να πληρώσουν τα αφεντικά", τι εννοούν; Να κόψουν από τα κέρδη τους; Φτάνουν; Και αυτοί που διέθεσαν τα χρήματά τους για να φτιάξουν την εταιρία δεν πρέπει να έχουν κάποιο αντάλλαγμα (μέρισμα;). Πόσο να το μειώσουν για να πάρουν μεγαλύτερη σύνταξη οι εργαζόμενοι; Φτάνει; Εδώ μιλάμε για τεράστια ποσά ότι χρειάζονται για να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό σύστημα. Και, αν είναι να μην παίρνουν μέρισμα, γιατί να δίνει ο κόσμος τα λεφτά του σε εταιρίες για να τις χρηματοδοτεί; Και, να σκεφτουμε και το άλλο, ούτε υπάρχει σύγκριση των ποσών που πληρώνονται σε αμοιβές εργαζομένων και των ποσών που πηγαίνουν σε μερίσματα (οι αμοιβές εργαζομένων είναι πολύ υψηλότερες από τα μερίσματα), πόσο να μειωθούν;

    Θεωρητικά, θα μπορούσαν να μειωθούν οι υψηλότατες αμοιβές των στελεχών, αλλά αυτές δεν θα πάνε μετά στους εργαζόμενους, αλλά στους μετόχους, που είναι συνήθως οι ριγμένοι από τις υψηλές αμοιβές της διοίκησης και που βέβαια οι αμοιβές υψηλόμισθων των στελεχών ούτε αυτές επαρκούν για να χρηματοδοτήσουν το συνταξιοδοτικό σύστημα.

    Θέλω να πω ότι, όσο και να αυξηθεί η τεχνολογία και η παραγωγικότητα, η κατανομή του χρήματος στη ζωή μιας επιχείρησης είναι ψιλοδεδομένη και δεν θα υπάρξει τρόπος να ανακατανεμηθεί. Οπότε το "να πληρώσουν τα αφεντικά" είναι μια σοσιαλιστική μπούρδα, που αποσκοπεί στο να αποφύγει η κοινωνία τις ευθύνες της απέναντι στον εαυτό της.

    Από μια άποψη, μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες απέναντι στο Μνημόνιο που άλλαξε σε μια νύχτα τις όμοιες εξωφρενικές απόψεις που κυριαρχούσαν στην Ελλάδα, ακριβώς στο κομμάτι του λαού που είχε παραμπουκωθεί με τέτοιες απόψεις περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Αναφέρομαι βέβαια στους τυφλωμένους εκ των οπαδών του ΠΑΣΟΚ.

  • Kasut avatar
   Kasut @ Επώνυμος 19/10/2010 19:26:39

   Οι Γαλλοι χανουν συγκριτικα λιγα δικαιωματα σε σχεση με αυτα που ηδη κατεχουν. Ειναι διεθνως οι λιγοτερο σκληρα εργαζομενοι, με τις περισσοτερες διακοπες. Για να μην παει η συνταξη στα 62 ας αποφασισουν να κανουν Γαλλακια και να πληρωσουν τα κοστη του μεγαλωματος. Στο καπιταλισμο δεν υπαρχουν ελευθερα γευματα.

   • Karampinas avatar
    Karampinas @ Kasut 19/10/2010 20:44:09

    Στο σοσιαλισμό υπάρχουν ουρές με δελτία τροφίμων

 2. rigakisalex avatar
  rigakisalex 19/10/2010 17:46:44

  Το θέμα δεν είναι πλέον οι επιχειρηματίες, αλλά το Καρτέλ των υπερεπιχειρήσεων. Αν θελετε, δείτε μία μικρή ανάλυση του στο http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2165.aspx Δυστυχώς, αυτή είναι η αληθινή εξουσία. Ευχαριστώ πολύ.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ rigakisalex 20/10/2010 11:28:45

   Ακριβώς.

   Υπάρχει μια επιχειρηματική νοοτροπία, οχι των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών τόσο, αλλά αυτών στους πάνω πάνω ορόφους, που θεωρεί την κοινωνία (αλλά και τον πλανήτη) περίπου ως αφύλακτο περιβόλι, που φτιάχτηκε και λειτουργεί μόνο για χάρη τους.

   Το οποίο περιβόλι μπορούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις να ΤΡΥΓΟΥΝ προς όφελός τους, σαν να μην υπάρχει αύριο. Να παίρνουν όσο θέλουν. Σαν να μην έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ απέναντι στο περιβόλι.

   Οταν πρόκειται για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και επιβίωση, εμένα προσωπικά, δεν με νοιάζουν καθόλου οι μαρξιστικές ή οι φιλελεύθερες αναλύσεις. Το ζήτημα πάει πολύ πιο πέρα από ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ και ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΕΣ.

   Εχουμε μια κοινωνία που παράγει.
   Πως διανέμεται αυτό το προϊόν;
   Πως σκεφτήκαμε ότι θα εξασφαλίσουμε τον απόμαχο της ζωής;
   Τον ασθενή, τον ανάπηρο;

   Αν όταν φτάνουμε σε αυτά τα προβλήματα λέμε "ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ" ή λέμε "εσείς οι σοσιαλιστές", "εσείς οι κομμουνιστές", και άλλα τέτοια, τότε βλέπουμε το ζήτημα πολύ κοντόφθαλμα, ΑΣΠΛΑΓΧΝΑ και απάνθρωπα.

   Και τότε εύχομαι, εγώ ο άθεος, να υπάρχει πράγματι θεός, συμφωνεί δεν συμφωνεί ο κ. Χώκινγκ καρφάκι δεν μου καίγεται, θεός μάλιστα με τα χαρακτηριστικά που οι περισσότεροι του αποδίδουν, και την κόλαση σε πλήρη ισχύ και λειτουργία.

   Οσο "έχει" η κοινωνία για αγορές εξοχικών στο Ντουμπάϊ, ιδιωτικά τζετ, κότερα 100 μέτρων και τα παρόμοια, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι "δεν έχει" για τους απόμαχους και τους γέροντες.

   Δεν έχουμε όχι μόνο το ηθικό έρεισμα για τέτοιο ισχυρισμό αλλά ούτε το οικονομικό έρεισμα.

   Θραξ Αναρμόδιος

 3. ΛαρσαΤαουν avatar
  ΛαρσαΤαουν 19/10/2010 17:52:26

  Τέτοιους "γενναίους και τρομερούς" είχε γνωρίσει και ο τόπος μας τα τελευταία χρόνια!
  Τους Ταρζαν της επανάστασης! Της διατεταγμένης! ΜΕ τις μισθοφορες πένες να τους ενισχύουν! ΝΑ κάψουν, να τρομοκρατήσουν, να σκοτώσουν εν΄ ανάγκη, οι τιμωροί!
  Αλήθεια στη Γαλλία έχουν σέχτες, πυρήνες, επαναστατικούς αγώνες, 17 νοεμβρες;;;
  Να τους διαλύσουν την οικονομία, την παιδεία, το στρατό τους, την κοινωνία τους, να σκοτώνουν εκδότες, μπλογκερ, χωροφύλακες, ξένους , τούρκους, αμερικάνους, τους ομοεθνείς τους Περατικούς, που θέλουν να επενδύσουν στο τόπο τους για να ξεπουλήσουν πχ τα ναυπηγεία τους στους...Κινέζους;

  για 40 χρόνια κοντά έδρασαν οι δικοί μας για να καταφέρουν το παρόν αποτέλεσμα!
  Με τελικό στόχο τον Καραμανλή του μισοβετο, του μισό ναι στο σχέδιο Αυνάν, το ναι στους αγωγούς ,το όχι στα περεταίρω σχέδια!!!
  Στρατός δρα και κει! Ποιός ξέρει εκτός των Ρουμανοτσιγκάνων που γύρισε πίσω ο Σαρκοζής,τί άλλα πασούμια πάτησε!
  Να περιμένουμε και τον χρήσιμο νεκρό, να δούμε το έργο να επαναλαμβάνεται!
  Την έχουν σπάσει οι Γάλλοι πολλάκις στις ..."εταιρείες" που σε άλλο άρθρο υπονοείτε!
  Αλλά όταν δοθεί η εντολή της κατοχής όλοι θα σκάσουν!
  ... θα ρθεί η ώρα τους! Αργά η γρήγορα!
  ΦουΚαράδες Γάλλοι! Σαν να βλέπω ριμέικ την διαδρομή μας στο πηγάδι!

 4. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 19/10/2010 17:54:07

  "Τα χρήματα να τα πληρώσουν τα αφεντικά..."

  Για τον τοίχο, καλό είναι. Κοντά στο "Θάνατος στον Καπιταλισμό". Πλάκα έχει - ιδίως όταν ξέρεις οτι οι πιτσιρικάδες που φωνάζουν για να παίρνουν οι γονείς τους σύνταξη στα 60, δέν υποψιάζονται οτι θα την πληρώνουν κάποτε οι ίδιοι δουλεύοντας σάν τα σκυλιά !

  Άντε, αριστεροί μου, ξυπνήστε, μάλλον πρόκειται για νέο Γαλλικό Μάη! Άντε να ξηλώσουμε καμμιά πέτρα απ'το πεζοδρόμιο, να κάψουμε το ομοίωμα του Σαρκοζύ, να χειροκροτήσουμε κανένα σαλεμένο Κον Μπετίτ...

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ τσώφλι πασατέμπου 19/10/2010 17:58:24

   Αν υποψιαστώ ότι θα καταλήξουμε πάλι να μας κυβερνά μια «νέα γενιά πολυτεχνείου» ας φουντάρουμε από τώρα.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Σοσιαληστής 19/10/2010 19:19:19

    Έλεος! Όχι άλλοι αιώνιοι έφηβοι. Δεν βλέπετε το GAP?

 5. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 19/10/2010 17:54:28

  Ναι ας περιμένουν να πληρώσουν τα αφεντικά, ευσεβείς πόθοι.

  Παίρνουν τα μπογαλάκια τους και πάνε σε άλλη παραλία πάλι τα προϊόντα τους θα αγοράζουν.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Σοσιαληστής 20/10/2010 11:30:01

   Ρεαλισμός, έτσι;

   Θραξ Αναρμόδιος

 6. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 19/10/2010 18:11:47

  Μάλλον δεν έχει σχέση το κοινωνικό μέτωπο στην Ελλάδα με τη Γαλλία. Οι επί Καραμανλή ταραχές ήταν κλασσικές πορτοκαλί εξεγέρσεις υποκινούμενες ως οι εμπρησμοί, βάσει σχεδίου, από υπηρεσίες διαπλεκόμενες που στην ελλάδα είναι εκτός ελέγχου. Στη Γαλλία δεν τους απασχολεί ο Σαρκοζύ, αλλά οι κοινωνικές κατακτήσεις τους που βρίσκονται στο στόχαστρο της διεθνούς τραπεζαλητικής που κάνει την τελική έφοδο κατά των λαών για να συγκροτήσει την Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Επίσης εκεί από παράδοση υπάρχει κοινωνική συνειδητοποίηση του κόσμου και ισχυρό κράτος που μπορείο να προφυλάσει από την υπονόμευση. Εδώ δεν υπάρεχει τίποτα ως θεσμός, μόνο κομματόσκυλα κατσαπλιάδες που εναλλάσονται στη διαχείριση της κουτάλας.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ http://neotera.wordpress.com 19/10/2010 20:01:59

   Πολύ σωστή προσέγγιση ως προς τη σύγκριση Ελλάδας-Γαλλίας. Βέβαια, δεν νομίζω ότι οι Γάλλοι στο συγκεκριμένο ζήτημα έχουν θέμα με την τραπεζαλητική. Το να πάει το όριο ηλικίας από τα 60 στα 62, αν δεν βγαίνει το σύστημα (βγαίνει;) δεν ενισχύει τους τραπεζίτες, αλλά διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του κοινωνικοασφαλιστικού χαρακτήρα του συστήματος.

   Αντίθετα, σε εμάς δεν αύξησαν μόνον τα όρια ηλικία, μείωσαν πάρα πολύ και το ποσοστό αναπλήρωσης, μείωσαν δηλαδή τις συντάξεις, πράγμα που οδηγεί τον κόσμο ακριβώς στην αγκαλιά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, καθώς ο κόσμος βλέπει ότι θα πάρει "μικρή" σύνταξη και σου λέει, πού πάω, ας κάνω κι ένα συνταξιοδοτικό.

 7. KARBONAROS avatar
  KARBONAROS 19/10/2010 19:07:03

  Oπατις! καλώς τα εγγονάκια του Χάγιεκ και της Θάτσερ.....α ξέχασα και του νομπελίστα Κύπριου τα αδελφάκια, βγήκαν τα βαμπίρ στην πιάτσα κι' άλλο αίμα
  θέλουν τα αχόρταγα... αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά παπαγαλάκια...

 8. nina avatar
  nina 19/10/2010 19:11:28

  η γαλλία δεν είναι ελλάδα.οισυνδικαλιστές τους είναι συνδικαλιστές όχι κρατήστε μου μιά θέση στην επόμενη βουλή. και το κυριώτερο οι γάλλοι δεν είναι έλληνες.ξέρουν που θα σταματήσουν και δεν περιμένουν κανένα σωτήρα .υπολογίζουν τις δυνάμεις τους και ενεργούν. γι αυτό ζουν περισσότερο και καλύτερα από μάς.γνωρίζουν ήδη τί θα κερδίσουν έχουν κόκκινες γραμμές και δεν τις ξεπερνούν ποτέ.

  • Orestios avatar
   Orestios @ nina 19/10/2010 19:31:12

   Μήπως υπερβάλλεις?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ nina 19/10/2010 19:55:31

   Μπα. Οι Γάλλοι συνδικαλιστές είναι το πρότυπο των δικών μας. Κάποτε είχα μια κουβέντα με έναν υψηλόμισθο Γάλλο μεταφραστή που δούλευε σε κρατικό οργανισμό στο Παρίσι. Έπρεπε να βγάζει 8 σελίδες μετάφραση την εβδομάδα, τη στιγμή που ένας καλός μεταφραστής βγάζει μέχρι και 15-20 την ημέρα. Την υπόλοιπη εβδομάδα, αφού τελείωνε πολύ χαλαρά τη χρεώσή του σε λιγότερο από μία μέρα, διάβαζε εφημερίδα κάτω από το γραφείο του για να μην τον δουν οι προϊστάμενοι ότι δεν δουλεύει (δεν είχε γίνει ακόμη πολύ ευρέως διαδεδομένα το Ίντερνετ ακόμη τότε). Το καλύτερο δεν είναι αυτό. Το καλύτερο είναι ότι κάποια στιγμή ανακαλύπτω ότι υπαγόρευσε σε dictaphone και τον απομαγνητοφωνούσε γραμματέας! Δηλαδή, εμ δεν δούλευε, εμ μας δούλευε κιόλας. Και έπαιρνε μια μισθάρα, απίστευτη! Του λέω "δεν είναι δυνατόν αυτό, το θεωρώ εξωφρενικό" και με πολύ ύφος, ΠΟΛΥ ΥΦΟΣ σας λέω, μου κοπανάει "τι είναι αυτά που λες, πώς θα μειωθεί η ανεργία αν εγώ δακτυλογραφώ τα κείμενά μου!". Ομολογώ ότι έμεινα έκθαμβος και δεν είχα τι να του απαντήσω! Καταλάβατε; Τη δική του τεμπελία την έκανε κοινωνική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο...

   Ομολογώ ότι εκεί είδα νοοτροπίες που παλιότερα έλεγα "μόνον στη Ελλάδα συμβαίνουν αυτά". Μετά κατάλαβα ότι δεν είναι τυχαίο ότι το σύγχρονο ελληνικό κράτος οργανώθηκε στα γαλλικά πρότυπα.

   • Greg avatar
    Greg @ Επώνυμος 20/10/2010 12:35:32

    Μπράβο στον Γάλλο μεταφραστή που δίνει δουλειά σε μια γραμματέα, αντί να γίνει ο ίδιος ρομπότ παραγωγής μεταφρασμένων σελίδων.

 9. A.M. avatar
  A.M. 19/10/2010 19:45:13

  Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία!

  Επί του θέματος όμως...
  Για να δούμε τι θα συμβεί στην Γαλλία και ποιά κατάληξη θα έχουν οι αντιδράσεις.
  Θα του περάσει τελικά του Σαρκοζί ή όχι;

  Πάντως μια υγιής κοινωνία εμπεριέρχει εκ των ούκ άνευ και τις δυναμικές αντιδράσεις όταν μια κυβέρνηση προσπαθεί να θίξει
  τα κεκτημένα της.

  Και επειδή η ελληνική κοινωνία δεν αντιδρά δυναμικά - εκτονώθηκε φαίνεται τον Δεκέμβριο του 2008; - ενώ η κυβέρνηση τις έχει τσαλακώσει και ποδοπατήσει κάθε έννοια δικαιώματος και κεκτημένου εργασιακού βγάζω το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι δεν είναι μια υγιής κοινωνία αλλά μια κοινωνία που βρίσκεται στην εντατική και που δεν έχει την δύναμη να αντιδράσει παρότι βλέπει ότι σταδιακά την οδηγούν στην εξαθλίωση.

  Κρίμα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ A.M. 19/10/2010 20:03:23

   H ελληνικη κοινωνια εχει ομοιοτητες με τη γαλλικη.Αυτο το ηξερε και ο ιδιος ο Σαρκοζυ που πηρε θεση κατα των Δεκεμβριανων και υπερ του Καραμανλη που ομως αυτος δεν αξιοποιησε.
   Αμφιβαλλω κατα ποσον θα γινονταν στη Γαλλια οι ιδιες διαδηλωσεις αν τα μετρα τα επαιρναν οι σοσιαλιστες.Αυτο εξηγει και οσα γινονται τωρα στην Ελλαδα,δηλαδη το οτι δεν γινεται τιποτα.Οι επαγγελματιες ταραχοποιοι ειναι σε αδεια οταν κυβερνα το ΠΑΣΟΚ.

   • A.M. avatar
    A.M. @ ψυχραιμια 19/10/2010 20:15:39

    Συμφωνώ ότι οι ταραχοποιοί του Δεκεμβρίου ήταν βαλτοί απ το πασοκ και (ΙΣΩΣ) όχι μόνον απ το πασοκ.

    Αλλά δεν αναφέρομαι σε εκείνους τους ταραχοποιούς όταν μιλάω για μια κοινωνία σε ..μακαριότητα.

    Αναφέρομαι στον κάθε Έλληνα πολίτη που βλέπει κάθε μέρα να του αφαιρούνται εργασιακά δικαιώματα και μειώσεις μισθών και συντάξεων και αφαιρέσεις ολόκληρων μισθών και αυτός σε αφασία!

    Αυτό δεν είναι υγιές για μια κοινωνία.

    Όσο για την Γαλλία αυτά τα μέτρα και σοσιαλιστές να τάπαιρναν οι αντιδράσεις θα υπήρχαν (παρότι συμφωνώ πως η ελληνική και η γαλλική κοινωνία έχουν αρκετές ομοιότητες). Έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν έντονες αντιδράσεις επί σοσιαλιστικών κυβερνήσεων στην Γαλλία.

 10. Orestios avatar
  Orestios 19/10/2010 19:55:50

  Οι Γάλλοι ταΐζονται με την ιδέα πως ο Στρός-Καν θα τους σώσει. Μόνο με αυτόν τον Σοσιαλιστή ηγέτη η Γάλλοι μπορούν να είναι περήφανοι.
  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
  Κορόιδα!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Orestios 19/10/2010 19:57:09

   Θα έχει και τεχνογνωσία ο Στρος-Καν, αν γίνει πρόεδρος. Ίσα που μπορεί να τους φέρει και Παπακωνσταντίνου για Υπουργό, για να στρώσει τους συμπατριώτες του!

   • A.M. avatar
    A.M. @ Επώνυμος 19/10/2010 20:11:01

    Ειδικά με Παπακωνσταντίνου το γλυκό θα δέσει!

  • tiramola avatar
   tiramola @ Orestios 19/10/2010 23:08:45

   Και οι Γάλλοι κορόιδα?
   Καιρός να αρχίσεις τα σχόλια σε γαλλικές ιστοσελίδες να ξυπνήσουν...

 11. A.M. avatar
  A.M. 19/10/2010 20:17:13

  Έγινε πρωθυπουργός ο Σαμαράς και δεν το πήρα πρέφα;

 12. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 19/10/2010 21:12:08

  Οι πράκτορες της Νέας Τάξης είναι τόσο προβλέψιμοι....Αυτά που κάνουν στη Γαλλία τα είδαμε στην Ελλάδα,όλος αυτός ο υπόγειος πόλεμος που άσκησαν στον Καραμανλή κατά την περίοδο 2005-2009 με σκοπό να τον ρίξουν κ να φέρουν τα ανθρωπάκια τους.Ο Στρός Καν περιμένει στη γωνία,έχει κ εμπειρία απο το Δ.Ν.Τ Ο σοσιαληστής.....Για να δούμε λοιπόν:Αρχικά συκοφαντικά δημοσιεύματα για δήθεν πλουτισμό του Σαρκοζύ,κίτρινα φύλλα με σκοπο να τον πλήξουν ηθικά,κουτσομπολιά κ ανυπόστατες φήμες....Στην περίπτωση του Καραμανλή είχαμε τα γλοιώδη δημοσιεύματα πασοκοειδών χαφιέδων τάχα οτι παίζει πλευστέισον,τρώει σουβλάκια κ λοιπές φαιδρότητες...Δεύτερο στάδιο, στημένα δημοσιεύματα κ ειδήσεις για ντεμεκ σκάνδαλα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος όπως το Βατοπέδι που αποδεικνύεται πολιτική σκευωρία,ενώ κ στην Γαλλία οι φυλλάδες εδώ κ μήνες προσπαθήσουν να αναδείξουν ανύπαρκτες ατασθαλίες του Σαρκο,πουλώντας ψέμματα στην εύπιστη μάζα.Είπαμε Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης,πληρωμένοι κονδυλοφόροι...Αφού ετοιμάσουν το κλίμα περνάμε στο τρίτο στάδιο:Δημιουργία απεργιακών κινητοποιήσεων που υποκινούνται απο διεφθαρμένους συνδικαλιστές,ελεγχόμενους απο την αντιπολίτευση,με στόχο να νεκρώσουν τον κρατικό μηχανισμό κ να δημιουργήσουν αισθήματα θυμού κ αγανάκτησης στους πολίτες π.χ. απεργίες ΔΕΗ εδώ,απεργίες στις μεταφορές στη Γαλλία..Τέταρτο στάδιο και πιο επικίνδυνο είναι η προσπάθεια για σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων με την είσοδο στο παιχνίδι των χρήσιμων ηλιθιων της ψευτοαριστεράς,των υποκινούμενων αναρχικών της πλάκας που δηλώνουν αναρχικοί κ κρύβονται κάτω απο τις φούστες του μπαμπά κ τα παντελόνια της μαμάς οι οποίοι είναι βουλευτές,αντιπρόεδροι της βουλής,τραπεζίτες,επιχειρηματίες,καραβανάδες,ενώ δεν διστάζουν να βάλουν στην πρώτη γραμμή του πυρός άμυαλα ανήλικα παιδάκια που πετάνε κανα νεράτζι στους αστυνομικούς κ νομίζουν οτι έγιναν τσε γκεβάρα...Οι συγκρούσεις είναι σκληρές κ οι οργανωτές τους, επιδιώκουν θύματα,ώστε να προκαλέσουν την οργή των πολιτών π.χ. πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα κάθε πέμπτη με τα πρεζόνια να καταστρέφουν κ να καίνε.Κάτι που ακόμα δεν είδαμε στη Γαλλία είναι φωτιές σε δάση με 67 νεκρούς ή Σέχτες.....Ο Σαρκοζύ βρίσκεται στο σημείο που θα αποδείξει οτι είναι ηγέτης ή χλαπάτσας....Κάτι μου λέει οτι είναι ηγέτης κ ελπίζω να βγεί νικητης για το καλό της δημοκρατίας στην Ευρώπη......

  • 11888 avatar
   11888 @ Μαύρος Ιάκωβος 19/10/2010 23:21:31

   Απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα.

   Εντελως τυχαια σε θεματα με δεξιους φασιστες τυπου σαρκοζι πλακωνουν ολοι οι οπαδοι της ησυχιας ταξης και ασφαλειας και βγαζουν ολα τους τα κομπλεξ-για να μη πω ρατσισμο.

   Τωρα εγιναν και οι Γαλλοι απο πολιτες ταραξιες.

   Εμετος το παραπανω σχολιο.

   • Kasut avatar
    Kasut @ 11888 19/10/2010 23:27:32

    Υπαρχει ο γνωστος αφορισμος του αριστερου Pasolini που ηταν υπερ των αστυνομικων.

   • Μαύρος Ιάκωβος avatar
    Μαύρος Ιάκωβος @ 11888 20/10/2010 01:17:45

    Το νοητικό σου υπόβαθρο είναι τέτοιο που δεν μπορεί να κατανοήσει κ να ξεχωρίσει βασικές έννοιες όπως φασισμός,ρατσισμός,πολιτική.Άστο εσύ είσαι για να δείς καμία εκπομπή για μαγειρική,άντε το πολύ big brother....Όταν αποκτήσεις δική σου άποψη κ δεν αναμασάς τα τσιτάτα του ''Ιού'' τα ξαναλέμε(εν τω μεταξύ,ούτε να τα αναπαράγεις δεν μπορείς,φαντάσου επίπεδο,νιώθω οτι έχασα 40 δεύτερα απο τη ζωή μου κ μόνο που σου απαντάω)

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ 11888 20/10/2010 01:21:31

    Ιάκωβε που χάθηκες ρε ψυχή;;;

   • Μαύρος Ιάκωβος avatar
    Μαύρος Ιάκωβος @ 11888 20/10/2010 01:30:34

    Καλησπέρα Τσιλιβήθρα,είχα κάποιες ''υποχρεώσεις'' επέστρεψα όμως δυναμικά όπως βλέπεις......

 13. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/10/2010 21:28:57

  Προβλεπω να εχουν μεγαλο προβλημα με τον Τουρισμο στη Γαλλια με τα οσα συμβαινουν στην πολη. Θα σαπισει ο Πυργος του Αιφελ.... θα βγουν ταξιδιωτικες οδηγιες.. τους λοιπαμαι. Ελλας Γαλλια Συμμαχια..?

  ΠΠ

 14. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/10/2010 22:27:41

  Bλεπω με ικανοποιηση οτι πολλοι δεν εφαγαν το παραμυθι του λαικου ξεσηκωμου που προσπαθουν να περασουν τα σοσιαλιστικα ΜΜΕ της Ελλαδος.Αλλωστε τα γεγονοτα απο τη περιοδο Καραμανλη ειναι νωπα και οι μνημες προσφατες.
  Το αδυνατο σημειο Σαρκοζυ ειναι οπως και στην Ελλαδα-αλλά σε μικροτερο βαθμο-η αριστεριστικη κουλτουρα της Γαλλιας που κανει να φαινεται "φυσικος" ενας ξεσηκωμος οταν ειναι η δεξια στην εξουσια και ηρεμια οταν ειναι οι αλλοι.
  Παρομοια προσπαθεια ανατροπης επιχειρειται και στην Ιταλια.Εκει ομως ο Μπερλουσκονι λεει τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη.Κατηγορωντας ολους τους αντιπαλους του για κομμουνιστες και καλλιεργωντας ψυχροπολεμικη ατμοσφαιρα ειναι στην αντεπιθεση και δεν τους αφηνει να κατασκευασουν τα απαραιτητα ιδεολογηματα για να επηρεασουν τον κοσμο.Το συμπερασμα ειναι οτι οσοι πιστευουν σε ηπια πολιτικα κλιματα,πολιτικους πολιτισμους και τα παρομοια ειναι καταδικασμενοι να ζησουν εξεγερσεις απο θεση αδυναμιας.
  Οσοι ομως ειναι συνεχεια στην ιδεολογικη επιθεση εχουν τη πρωτοβουλια των κινησεων.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ψυχραιμια 19/10/2010 22:50:02

   Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

   Πριν από λίγο επέστρεψα από μια βόλτα στην Αλεξάνδρας. Μπροστά στα προσφυγικά στην Αλεξάνδρας έχει τοποθετήσει το ΚΚΕ μια μαρμάρινη στήλη προς τιμήν αυτών που πολέμησαν τους ιμπεριαλιστές Εγγλέζους στα Δεκεμβριανά του 1944.

   Προχτές πέρασα από τη Στουρνάρη στο Πολυτεχνείο. Στον τοίχο του πολυτεχνείου στην πάνω γωνία επί της Στουρνάρη έχουν κολλήσει οι ανάρχες μια πλάκα προς τιμήν του Καλτεζά.

   • Kasut avatar
    Kasut @ anonymous 19/10/2010 23:17:21

    Απο την στιγμη που η Ελληνικη Δεξια δεν αισθανεται την αναγκη να υπερασπιστει τους νεκρους στον Γραμμο-Βιτσι, στον Μελιγαλα, στον Φενεο, στου Μακρυγιαννη οι ΚΚΕδες θα αλωνιζουν. Και εδω ειναι η διαφωνια μου με τα δηθεν αντιμνημονιακα μετωπα και τις αριστερο-δεξιες συμμαχιες. Η αριστερα ειναι παραταξη της τακτικης η απωτερη ιδεολογια ειναι η καταλυση του αστικου κρατους.

   • chrisss avatar
    chrisss @ anonymous 19/10/2010 23:33:46

    Kasut +1 αδερφέ..

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymous 19/10/2010 23:42:08

    Η Ελληνική δεξιά συμπεριφέρθηκε πολύ σωστά στην αριστερά. Ούτε μνημεία έχει βάλει και όπου μπήκαν σε άλλες αποχές απομακρύνθηκαν ούτε εορτές οργανώνει. Η αριστερά όμως δεν έπραξε το ίδιο.

    Δε μπορεί δηλ. ο Φλωράκης να εκφράζει την επιθυμία να ταφεί στα βουνά που είχε κάνει αντάρτης. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί δε μετάνιωσαν για τίποτε.

    Δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι Γαλλία. Η Ελλάδα έχει πρόσφυγες από το 1922 οι περισσότεροι των οποίων είναι αριστερόστροφοι κι έχει κι έναν εμφύλιο.

   • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
    Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ anonymous 20/10/2010 11:38:56

    Χάριν συμφιλίωσης, ο νικητής πάντα ευρισκόμενος στη θέση του ισχυρού κάνει παραχωρήσεις. Τι παραχωρήσεις να κάνει αυτός που ηττήθηκε και πιέστηκε ποικιλοτρόπως δεκαετίες; Αστον να λέει τα δικά του και να αναπολεί χαμένες ιδέες και μάχες...

    Και για την ιστορία... Οι νεκροί της "Δεξιάς" στο Γραμμο-Βιτσι, οι κληρωτοί δηλαδή φαντάροι έλληνες που τους ανατέθηκε αυτός ο τραγικός ρόλος να πολεμήσουν Ελληνες και σε άλλα μέτωπα δεν ειναι το ίδιο με τα μπουμπουκάκια στου Μακρυγιάννη που εξοπλίστηκαν, εκπαιδεύτηκαν απο τους κατακτητές της πατρίδας μας...

   • Kasut avatar
    Kasut @ anonymous 20/10/2010 15:52:38

    Αλωβητε να υποθεσω οτι ταυτιζεσαι με την σεχτα επαναστατων γιατι κατι αναλογα επιχειρηματα με τα δικα σου ειχε για τους μπατσους που επεσαν απο τα οπλα της.

   • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
    Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ anonymous 21/10/2010 10:56:16

    Kasut , κατηγορείς άλλους ότι λαϊκίζουν ενώ το σχόλιό σου είναι φτηνός λαϊκισμός. Εάν θες να ταυτιστείς εσύ με τους ταγματασφαλίτες της κατοχής, δεκτό, μην αποδίδεις όμως ταυτίσεις σε άλλους και μπλέκεις τρομοκρατίες και αηδίες μέσα. Ημουν πολύ συγκεκριμένος νομίζω.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ anonymous 21/10/2010 11:25:18

    @Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ

    Το ποιόν δυσκολεύεται να μείνει κρυμμένο.

    Αντίλογος σε τέτοιου ύφους σχόλια πετυχαίνει τα αντίθετα. Γίνεται τροφή. Η αγνόηση είναι προτιμώτερη.

    Οσοι από τους παρακολουθούντες μπορούν να κρίνουν, έκριναν ήδη.

    Θραξ Αναρμόδιος

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ ψυχραιμια 20/10/2010 00:32:02

   Ο Μπερλουσκόνι είναι ένας γελοίος δικατορίσκος που ντροπιάζει το ιταλικό έθνος και την προσφορά του στον πολιτισμό και τη γνώση. Κυβερνάει λόγω της ανικανότητας και της διαφθοράς των αντιπάλων του (στην τελευταία τους κερδίζει και γι αυτό τον προτιμά το εκλογικό σώμα). Ο Ψωμιάδης μπροστά του είναι τουλάχιστον Γκράμσι. Όποιος δηλώνει θαυμαστής του νομίζω ότι χάνει το τεκμήριο σοβαρότητας. Λίγους καραγκιόζηδες έχουμε εδώ για να μας προτείνετε και παραδείγματα από το εξωτερικό; Αλήθεια, με την ευκαιρία το τωρινό κύμα διαμαρτυρίας, οι ταραχές και οι συχνές εξεγέρσεις της νεολαίας στα προάστια του Παρισιού (των οποίων αντιγραφή σε μεγάλο βαθμό ήταν ο Δεκέμβρης ο δικός μας) πως και δεν σχετίζονται με τον Σόρος; Ή παραείναι γελοίο να υποστηριχθεί κι αυτό;

   • Misha avatar
    Misha @ τηλέμαχος αναγνώστου 20/10/2010 00:43:24

    Ο Μπερλουσκόνι διεφθειρε τον μέσο Ιταλό μέσω των καναλιών του.Ήταν ένας Αναστασιάδης ή ενας Κωστόπουλος σε μεγέθυνση.
    Κι έτσι οι Ιταλοί που κάποτε έκαναν δημοψήφισμα για ψύλλου πήδημα, τώρα βαριουνται να κουνηθούν από τους καναπέδες κι έγιναν χειρότεροι από εμάς που δεν έχουμε κάνει ποτέ δημοψήφισμα.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ τηλέμαχος αναγνώστου 20/10/2010 00:46:16

    Δεν με ενδιαφερει εμενα τουλαχιστον αν ειναι καραγκιοζης αλλα για τον τροπο που αντιμετωπιζει τους αντιπαλους του.
    π.χο αστυνομικος που σκοτωσε το Τζουλιανι στη περιβοητη διαδηλωση της Γενοβας ειναι εξω.Αυτο θα ηταν αδυνατον στην Ελλαδα.
    Οσο για την αιτια των επεισοδιων εγω ουτε για τα αθηναικα επεισοδια υποστηριξα οτι ηταν υποθεση του Σορος -και τσακωθηκα με πολλους εδω - ουτε για τα γαλλικα.
    Η μεθοδος που θα ακολουθουσα ειναι αυτη της ιταλικης καραμπινιεριας.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ τηλέμαχος αναγνώστου 20/10/2010 00:48:10

    @ Misha

    Δε νομιζω οτι σταματησαν τα δημοψηφισματα στην Ιταλια.Ισως να μη βγαζουν αποτελεσματα που να αρεσουν σε καποιους στην Ελλαδα.

   • Kasut avatar
    Kasut @ τηλέμαχος αναγνώστου 20/10/2010 00:52:01

    Δεν νομιζω οτι ηταν υποθεση του Σορος, απλα επιτελικα οι συμμοριες αναρχικων εχουν γινει "ετοιμοπολεμες" και με τις τεχνολογιες μπορουν να κινητοποιουν αμεσα τον στρατο τους.

   • Misha avatar
    Misha @ τηλέμαχος αναγνώστου 20/10/2010 00:53:05

    Και ο Παττακός παρασημοφορουσε τους μπάτσους που σκοτωναν διαδηλωτές. Ευγε!

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ τηλέμαχος αναγνώστου 20/10/2010 00:55:49

    Όπως υπονόησα και παραπάνω, όταν κάποιος στο ιδεολογικό του αδιέξοδο και στη ψύχωση που έχει εναντίον του οτιδήποτε λέγεται ή φαίνεται αριστερό (η άλλη εκδοχή όπως έχω πει στο παρελθόν είναι η σχέση μισθωτής εργασίας με γνωστή πρσβεία) καταλήγει θαυμαστής του γελοίου Μπερλουσκόνι και υπερασπιστής φονιάδων δεν χρειάζεται να του πεις τίποτε παραπάνω. Τον έχει τιμωρήσει ήδη ο Θεός ... . Μπορεί όπως λένε η βλακεία να είναι αήτητη αλλά η νεοφιλελεύθερη ψύχωση είναι κάτι χειρότερο ... σιχαμερή.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ τηλέμαχος αναγνώστου 20/10/2010 00:57:37

    @ Κasut

    Ωραια.Και νομιζεις οτι οι συμμοριες των αναρχικων και οσων τους υποστηριζουν μπορουν να αντεξουν πραγματικη επιθεση απο την αστυνομια αν εχει διαταγες να τους καταστειλει παση θυσια;
    Ή εχεις την εντυπωση οτι αν η κυβερνηση Καραμανλη ζητουσε κοινοτικη αλληλεγγυη και αποφαση της ΕΕ που να καταδικαζει τα επεισοδια δεν θα την ειχε;
    Στο 2008 ειμαστε και οχι στο 1948.Απλως δεν ηθελε να συγκρουσθει γιατι εχει την λογικη της "εθνικης ενοτητος" και του "πολιτικου πολιτισμου" και παρομοιες ιστοριες που εφαρμογη εδω δεν εχουν.

   • Kasut avatar
    Kasut @ τηλέμαχος αναγνώστου 20/10/2010 01:00:05

    Αλλο θεμα πως διαχειριζεται η κυβερνηση μια ανταρσια. Εδω δεν μπορουσε να προστατευσει τα λιμανια απο το ΠΑΜΕ σε μια ανταρσια θα τα καταφερνε?

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ τηλέμαχος αναγνώστου 20/10/2010 01:01:00

    Γελοιος ή οχι ο Μπερλουσκονι κερδιζει τις εκλογες και ουτε περισσοτερη λιτοτητα εχει επιβαλλει στον ιταλικο λαο απ οτι οι το προοδευτικο ΠΑΣΟΚ στον ελληνικο και φυσικα οι δολοφονιες στην Ελλαδα ειναι περισσοτερες.Μονο που τις λιγοτερες τις κανουν εδω αστυνομικοι και τις περισσοτερες οι σεχτες επαναστατων και οι επαναστατες που καινε και ζωντανους ανθρωπους γιατι δεν απεργουν.Βρισκουν και τα κανουν ομως.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ τηλέμαχος αναγνώστου 20/10/2010 01:04:39

    Η κυβερνηση δεν μπορουσε να κανει τιποτα για τον πολυ απλο λογο οτι στην Ελλαδα ενας φονος ή τραυματισμος τραμπουκου που κλεινει λιμανια ή καιει μαγαζια μετραει περισσοτερο απο τον αντιστοιχο ενος αστυνομικου.
    Για να γινει αυτο εχουν δουλεψει πολλοι και μερικοι το βρισκουν τωρα μπροστα τους.Η συνεχεια θα ειναι ενδιαφερουσα.

   • Kasut avatar
    Kasut @ τηλέμαχος αναγνώστου 20/10/2010 01:11:27

    Εδω ειναι η τεχνη του κυβερναν Ψυχραιμια που δεν ειχε ο Καραμανλης. Πως δηλαδη θα εσπαγε δυναμικα την σταση ακομα και με θυματα. Το πρωτο που θα επρεπε να κανει ηταν να τους κατονομασει αυτους και τους πατρωνες. Συνασπισμενους, ΚΚΕδες κλπ.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ τηλέμαχος αναγνώστου 20/10/2010 01:26:01

    @ Κasut

    Ναι αλλα αυτο δεν γινοταν οταν πριν αναλαβει την εξουσια γυριζε ολα τα μνημεια της αριστερας και οταν ανελαβε ικανοποιουσε ολα τα συμβολικα αιτηματα της απο το Σκοπευτηριο της Καισαριανης μεχρι την ψηφο στο Συμβουλιο της Ευρωπης περι κομμουνισμου.
    Ειχε εκτεθει και αρα θα φαινοταν γελοιος αν παραδεχοταν οτι ολα τα ανοιγματα που εκανε κατεληξαν στο φιασκο του Δεκεμβρη.Ετσι προτιμησε να μην κανει καμμια συζητηση για τα επεισοδια,να μην κατονομασει κανενα και να διασπειρει φημες για μυστηριωδεις δυναμεις και οποιος το πιστεψει.
    Εγω επειδη αυτο το θεωρω σημαντικο θα συνεχισω να γραφω και να λεω οτι την κυβερνηση Καραμανλη επιχειρησε να την ριξει βιαιως η αριστερα το 2008 εστω και αν αυτο διαταρασσει το "αντιμνημονιακο μετωπο" οπως αλλωστε εγραψα οτι τους υπουργους της ΝΔ για το Βατοπεδι δεν τους παρεπεμψε μονο του το ΠΑΣΟΚ αλλα και το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ.
    Θα με βοηθησουν σε αυτο αλλωστε και οι ιδιοι που καθε Δεκεμβρη θα γιορταζουν την ¨εξεγερση" κατα της ΝΔ.

 15. Kasut avatar
  Kasut 19/10/2010 23:14:54

  Τριχες, την επαυριο του Μαη του 68 θριαμβευσε ο Ντε Γκωλ. Τα αντανακλαστικα νομου και ταξης ειναι πολυ ισχυρα στην Γαλλια, ολοι υπερ του Σαρκοζυ δουλευουν.

 16. Kasut avatar
  Kasut 19/10/2010 23:19:51

  Νομιζω οτι μεσα στον 20ο αιωνα γραφτηκαν πολλες φορες τα κηδειοχαρτα του καπιταλισμου, χωρις να υπαρχει το πτωμα. Και τωρα μια απο τα ιδια ειναι.

  • Kasut avatar
   Kasut @ Kasut 19/10/2010 23:33:39

   Εξαρταται πως ερμηνευουμε τους ρογχους. Για παραδειγμα μπροστα στηην Μεγαλη-Υφεση 29-33, η σημερινη ειναι παιδικη χαρα. Και ομως τοτε επιβιωσε ο καπιταλισμος.

  • Kasut avatar
   Kasut @ Kasut 19/10/2010 23:44:45

   Στην Μεγαλη Υφεση ειναι καταγεγραμμενο οτι κοσμος πεθαινε απο πεινα και υπηρχαν λαικα συσιτια. Ασε δε την υπαρξη υπερπληθωρισμου που ειχε καταστρεψει ολους τους αποταμιευετες. Δεν υπαρχουν τετοιες καταστασεις πλεον.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Kasut 19/10/2010 23:51:04

   Μην βιάζεσαι Καsut... Νομίζεις ότι το είδες όλο το έργο?

  • Kasut avatar
   Kasut @ Kasut 19/10/2010 23:57:37

   Ουδεις εχει δει ολο το εργο, αλλα αν κρυφο σου ονειρο ειναι να δεις στρατιες πεινασμενων για να ικανοποιηθουν οι ιδεολογικες σου προτιμησεις, προτιμω χιλιες φορες τον καπιταλισμο οπως ειναι.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Kasut 20/10/2010 00:00:34

   Μιλάμε τώρα ή κάνουμε κάτι άλλο?
   Ποιός μίλησε για κρυφό όνειρο?

   Αν σ'ευχαριστεί, άνοιξε μια τρύπα στο χώμα και βάλε το κεφάλι μέσα. Ίσως ο κόσμος σού φανεί ωραιότερος...

  • Kasut avatar
   Kasut @ Kasut 20/10/2010 00:06:14

   Δεν ξερω αν εσυ κανεις κατι αλλο. Γενικα το επιχειρημα σου ποιο ειναι. Περιμενεις σαν τον φιλο του λαου να γινουν ολα λαμπογυαλο, ειναι καλο αυτο, κακο, δεν ξερω δεν απαντω?

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Kasut 20/10/2010 00:10:39

   Ποιό επιχείρημα ρε μεγάλε? Απλά σου είπα ότι το τρέχον "κραχ" δεν τελείωσε ακόμα, θα δείξει κι άλλο μετά το διάλειμμα... Θα δούμε δηλαδή πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί...

   Τι σχέση έχουν αυτά που μου απαντάς?

 17. anonymos avatar
  anonymos 19/10/2010 23:33:21

  Η Γαλλία μας δείχνει το δρόμο

 18. perastikos avatar
  perastikos 19/10/2010 23:41:26

  Δυστυχως οι έλληνες αποδεικνύονται κουτσαβάκια της πλάκας...

  • Zara avatar
   Zara @ perastikos 19/10/2010 23:54:55

   Εσύ είσαι Αλβανός περαστικός από τη χώρα; Στο καλό τότε, και να μας γράφεις.

 19. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/10/2010 00:09:46

  Για μένα, αυτό είναι το κλειδί του προβλήματος: Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουμε ότι δεν μπορούμε άλλο να συνεχίζουμε με τη λογική "η σύνταξη πληρώνεται από αυτόν που εργάζεται για αυτόν που δεν εργάζεται πια". Να δούμε δηλαδή τη σύνταξη, έστω και εν μέρει, ως ανταποδοτικό αγαθό. Πλήρωσα, πληρώνομαι.

  Ναι, σήμερα, δεν έχει καθόλου ανταποδοτικό χαρακτήρα η κοινωνική ασφάλιση, όμως αυτό είναι λάθος. Μεγάλο λάθος. Και πιστεύω ότι εκεί είναι όλο το πρόβλημα. Λάθος θα ήταν και αν είχε μόνον ανταποδοτικό χαρακτήρα, όπως έχει η ιδιωτική ασφάλιση. Αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε μόνον στο μη ανταποδοτικό χαρακτήρα του τύπου που έχουμε σήμερα "δουλεύουν οι νέοι και για τους γέρους". Πρέπει να σκέφτεται ο πολίτης "δουλεύω για τώρα και για τα γεράματά μου". Διότι ο,τιδήποτε άλλο έχει τον κίνδυνο να φανεί υπερβολικά άδικο προς αυτόν που δούλεψε.

 20. Kasut avatar
  Kasut 20/10/2010 00:14:50

  Το προβλημα ξεκινα απο το πως δομηθηκε η κοινωνικη ασφαλιση. Ξεκινησε μα αδεια ταμεια και με την προυποθεση πως το αρχικο ελλειμμα θα χρηματοδοτηθει απο τις επομενες γενεες. Οπως λενε οι αμερικανοι pay as you go. Ομως απο την στιγμη που εχεις δημογραφικο προβλημα η διαγεννεακη αλληλεγγυη σπαει και τα βαρη ερχονται δυσαναλογα στους νεους και παραγωγικους πολιτες. Ποιος ξεκινησε το δημογραφικο, σιγουρα οχι οι σημερινοι νεοι που μπαινουν στην αγορα εργασιας. Το δημογραφικο ειναι αποτελεσμα της αφρονιας της μεταπολεμικης γενιας που δεν θελησε να μοιραστει τα κερδη παραγωγικοτητας απο τις νεες τεχνολογιες. Ε βαλε λιγο Νιτρο, Χασλερ, Πετρο Κωστοπουλο (ολοι σε αυτην την ηλικια) και δενει το πραγμα.

 21. Kasut avatar
  Kasut 20/10/2010 00:16:46

  Η κοινωνικη ασφαλιση μεχρι στιγμης δεν ειναι καθολου κοινωνικη και καθολου ασφαλιση. Η αρχη της ασφαλισης ειναι η αναλογιστικη ανταποδοτικοτητα, δηλαδη η αναλογιστικη αξια των εισφορων (οπου σταθμιζει επιτοκιο και πιθανοτητα επιβιωσης) πρεπει να ειναι ιση με αυτη των παροχων. Επισης λογω της υποχρεωτικης φυσης παυει να ειναι ασφαλιση, αλλα φορος και μαλιστα βαρυς και απεχθης που φορολογει την εργασια και οχι την καταναλωση.

 22. Misha avatar
  Misha 20/10/2010 00:47:23

  ami

  To μέλλον των ευρωπαίων κρίνεται από το εάν ο σιωνιστής Σαρκοζύ αντικατασταθεί από τον σιωνιστή Στρος Καν , τον και πρόεδρο του ΔΝΤ τυγχάνοντα;

  Η τυχη μας κρίνεται από το πότε θα καταλάβουμε πως οι τράπεζες είναι Ο εχθρός.

  Διαφορετικά θα χτυπιόμαστε σαν τις μύγες μέσα στο μπουκάλι με το ζαχαρόνερο μέχρι να πνιγούμε.

  • Misha avatar
   Misha @ Misha 20/10/2010 01:24:49

   ami

   H εναλλακτική του μεσιέ Μπρούνι είναι ο Στρός Καν.
   Νομοτέλεια της δειμοκρατίας μας.
   Είναι βέβαιο πως οι πολίτες δεν θέλουν έναν πράσινο σιωνιστή στη θέση ενός μπλέ.
   Όπως ήταν βέβαιο πως ο ελληνικός λαός δεν ήθελε ΔΝΤ στη θέση Καραμανλή.
   Όμως είναι έτσι το κόλπο στημένο που όλοι οι πιθανοί κυβερνώντες είναι τα ίδια σκύβαλα.

   Οι τράπεζες είναι ο ορατός εχθρός μαζί με τα ΜΜΕ.Αν τα κανάλια κα οι τράπεζες τους πάψουν να λειτουργούν ανακτούμε την ελευθερία μας κατά 80% άμεσα

 23. Kasut avatar
  Kasut 20/10/2010 00:55:09

  Φιλε του λαου ποια ειναι η αλληλεγγυη των γενεων οταν οι σημερινοι νεοι καλουνται να παρουν συνταξη αργοτερα και να πληρωσουν υψηλοτερες εισφορες οταν δεν δεχονται οι σημερινοι γηραιοι να δωσουν ενα κομματι απο την πιττα τους?

 24. Kasut avatar
  Kasut 20/10/2010 01:08:25

  Η υψηλη δομικη ανεργια της Ευρωπης οφειλειται κυριως σε λογους που εχουν να κανουν με την υπερπροστασια της εργασιας (οσοι ειναι εντος εναντιον οσων ειναι εκτος) καθως και στην υπερχρηματοδοτηση του ψετδωνυμου κοινωνικου της κρατους. Για του λογου το αληθες η φιλεργατικη Σουηδια εχει την ιδια ανεργια με τις αναλγητες υποτιθεται ΗΠΑ. Αλλωστε με σταθερο πληθωρισμο των ευρωπαικων χωρων η ανεργια της ευρωπης ειναι και ανεργια τριβης πραγμα που σημαινει οτι δεν υπαρχει επαρκης συσωρρευση κεφαλαιου για την αναπτυξη. Αποδειξη οι χαμηλοι ρυθμοι αναπτυξης των ευρωπαικων χωρων.

 25. Kasut avatar
  Kasut 20/10/2010 01:16:44

  Κατα την εισοδο των μηχανων στην παραγωγη τελη 19ου αιωνα το επιχειρημα ηταν το ιδιο. Ομως τα κερδη παραγωγικοτητας ισοφαριζουν τις αρχικες απωλειες θεσεων εργασιας. Η οικονομια δεν ειναι παιγνιο μηδενικου αποτελεσματος.

 26. deldio avatar
  deldio 20/10/2010 01:21:22

  Περιμένετε. Ούτε στην Ελλάδα τα έχουμε δει όλα αλλά ούτε και τα έχουμε κάνει όλα. Μην τα θεωρείτε όλα τελειωμένα, εδώ είναι να μην γίνει αρχή και τότε αυτά που γίνονται στη Γαλλία θα είναι happening. Να είστε σίγουροι γι' αυτό. Πρέπει όμως και κάποιοι από εμάς να ξέρουν και τί στην ευχή υποστηρίζουν ως θέση: Απεργούν στην Ελλάδα είναι υποκινούμενοι, απεργούν στη Γαλλία είναι μεγαλειώδες! Απεργούν στην Ελλάδα είναι πουλημένοι και είναι μάταιο απεργούν στη Γαλλία έχουν σοβαρή συνδικαλιστική ηγεσία και μαζικότητα, άρα θα πετύχουν! Απεργούν στην Ελλάδα δυσφημούν τη χώρα, απεργούν στη Γαλλία μπράβο τους και ας μην έχουν βενζίνη οι ξένοι τουρίστες!

  • Katsis avatar
   Katsis @ deldio 20/10/2010 13:18:54

   dildo, είναι 'ετσι όπως τα λέει και ο ελληναράς @περαστικός λιγο πιο πάνω.

 27. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 20/10/2010 01:46:40

  Επειδή θα χαζέψουμε σήμερα....Μιας κ αναφέρεστε σε ιδεολογίες,δεξιούς,νεοφιλελεύθερους,σοσιαλιστές μπορείτε να μου πείτε ο ηγέτης ποιάς χώρας,που τυχαίνει να είναι κ πρόεδρος της Σοσιαλιστικής διεθνούς υπέγραψε μνημόνια που οδηγούν μια χώρα στην καταστροφή;Σοσιαλιστής δηλώνει ή όχι;Στην καλοκαιρινή σύναξη στον Πόρο(συμπόσιο της Σύμης) μήπως παρεβρίσκονταν Γάλλοι πολιτικοί,πολέμιοι του Σαρκοζύ και αποθέωναν τον γιωργάκη;Δηλαδή αν ο Σαρκοζύ κ ο Μπερλουσκόνι είναι δεξιοί,φασίστες,δικτάτορες κ άλλα φαιδρά που άκουσα,ο πρωθυπουργός σας τι είναι;Ο Σαρκοζύ τόλμησε να σηκώσει κεφάλι,να ακολουθήσει ανεξάρτητη πολιτική,να μιλήσει έξω απο τα δόντια για το καυτό θέμα της λαθρομετανάστευσης,να αρνηθεί την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.Έγινε μαύρο πρόβατο κ πρέπει να τιμωρηθεί.Άκου εκεί τον ''Φασίστα'' που τολμάει να θέλει τη χώρα του ισχυρή κ να μην καταντήσει ''ΕΛΛΆΔΑ''.Φέρτε επιτέλους στην εξουσία τους σοσιαληστές της Ομπρί κ της Σεγκολέν να έχει να παίζει κ ο γιωργάκης στις συνόδους κορυφής

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Μαύρος Ιάκωβος 20/10/2010 01:54:11

   Ναι αλλα ο συγκεκριμενος δηλωνει οτι αναγκσθηκε να φυγει απο την ιδεολογια του προσωρινα.Κατα βαθος δεν ηθελε να τα κανει και κλαιει μαζι με το Λοβερδο καθε βραδυ.
   Η ουσια ειναι αυτη που επιασες : οι σοσιαλιστες και στη Γαλλια το ιδιο προγραμμα εχουν.Επειδη ομως δεν μπορουν να χτυπησουν το Σαρκοζυ σε θεματα λαθρομεταναστων ή εισοδου της Τουρκιας (οπου διαφερουν) γιατι στα θεματα αυτα η πλειοψηφια του γαλλικου λαου ειναι με τις αποψεις Σαρκοζυ δηθεν μαχονται για το ασφαλιστικο στο οποιο φυσικα ο καθενας θελει τις μικροτερες θυσιες και οταν αναλαβουν την εξουσια θα κανουν οτι εκανε και ο κυριος "λεφτα υπαρχουν" αλλαζοντας ομως πολιτικη στα αλλα θεματα (λαθρομεταναστευση).

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Μαύρος Ιάκωβος 20/10/2010 01:54:21

   Ιάκωβε να δεις πως θα "πηδήξουν" όταν δουν ότι και η αγαπημένη τους Σουηδία αρχίζει και τραβάει ζόρια και μιλάει για έλεγχο της μετανάστευσης και εθνική προστασία!

   • Μαύρος Ιάκωβος avatar
    Μαύρος Ιάκωβος @ tsilivithras 20/10/2010 02:10:06

    Να θυμήσω κ κάτι άλλο για να τελειώνουν τα μυθεύματα περί αριστεράς,σοσιαλισμού κ λοιπών αηδιών.Οι πρωθυπουργοί,ηγέτες που αιματοκύλισαν την Σερβία,δολοφονώντας παιδάκια κ πρόσφυγες χωρίς ΝΤΡΟΠΗ το 1999 ήταν όλοι ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ,είτε κομμουνιστές,είτε σοσιαλιστές,είτε εργατικοί.Όλοι αυτοί οι ''κύριοι'' ηδονίζονταν όταν έβλεπαν μια χώρα να καταστρέφεται βομβαρδίζοντάς την με βόμβες ουρανίου.Οι ευρωπαίοι τους έστειλαν στο καλό,σιγά-σιγά το ίδιο θα γίνει κ εδώ(εύχομαι,αλλά με τους Έλληνες κρατάω μια πισινή)

   • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
    Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ tsilivithras 20/10/2010 11:46:01

    @Μαύρος Ιάκωβος: Και όχι μόνο... Ο Μπλερ ήταν ο σχεδιαστής μαζί με τον ακραίο Μπους της πιο ξεδιάντροπης επίθεσης των τελευταίων ετών ενάντια σε κυρίαρχο κράτος. Οι εργατικοί της Βρετανίας... ποιος θα το πίστευε. Από τις πορείες και τα συνδικάτα στον κυνικό ιμπεριαλισμό.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ tsilivithras 20/10/2010 12:08:10

    Καλημέρα σε όλους. Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση άνοιξε με το θέμα αυτό, πόσο λυπάμαι που μόλις και μετά βίας κατάφερα να διαβάσω τρέχοντας. Αξίζει να τα κάνουμε ιδιαίτερο θέμα τα πρόσφατα κατορθώματα των σοσιαλιστών παγκοσμίως.

 28. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 20/10/2010 11:16:40

  Αφού οι συντάξεις των απομάχων είναι τόσο μεγάλος κίνδυνος για την γενική ευημερία, το δημόσιο ταμείο κλπ κλπ, μια και δεν "φτάνει για όλους", προτείνω να αρχίσουμε να πυροβολούμε τους γέροντες.

  Είναι μια κάποια λύσις.

  Θραξ Αναρμόδιος

 29. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 20/10/2010 12:06:49

  Το συνολικό παραγόμενο προϊόν αυτού του πλανήτη φθάνει για να ταϊσουμε, ντύσουμε, στεγάσουμε, μορφώσουμε, γιατρέψουμε, ασφαλίσουμε όλους τους συνανθρώπους μας.

  Οχι τζάμπα και δωρεάν φυσικά. ΟΧΙ ΤΖΑΜΠΑ.

  Οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας, πάνω σε αυτόν τον βράχο του μαρτυρίου που περιφέρεται στις εσχατιές του σύμπαντος, είναι ικανοί προς εργασίαν. Κι όχι μόνο ικανοί. ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ. Εργάζονται και παράγουν.

  Το πρόβλημά μας, το πρόβλημα της δυστυχίας των ανθρώπινων κοινωνιών, είναι εκείνο το ΑΡΧΑΙΟ πρόβλημα που ΑΚΟΜΗ δεν λύσαμε.

  Πως θα μοιράσουμε σωστά και δίκαια αυτά που παράγουμε.
  Που το ξέρουμε πως φτάνουν για όλους, ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.
  Αλλά που πάντα κάποιοι επιτήδειοι ΛΙΓΟΙ, καρπώνονται τα περισσότερα.

  Θέλετε να το αναλύσετε μαρξιστικά; Καμμία αντίρρηση.
  Θέλετε να το αντιπαλέψετε φιλελεύθερα; Καμμία αντίρρηση.

  Το πρόβλημα είναι όμως εκεί και μας, ΣΑΣ, κοιτάει.
  Κατάματα.

  Και κάθε φορά που κάποιος μπαίνει σε ακόμη μία ΣΤΕΙΡΑ αντιπαράθεση δεξιών-αριστερών, σοσιαλιστών-φιλελευθέρων, κομμουνιστών-κομμουνιστοφάγων, πιστών-αθέων, να έχει στο νου του, να θυμάται, πως τον κοιτάζουν ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣΙΑΣ. Των γερόντων, των απομάχων, των ασθενών και των πεινασμένων.

  Δεν μπορώ να καταλάβω το ΜΕΝΟΣ αυτών που διαβάζω εδώ για τους "αντιπάλους" τους. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. Δεν θα το καταλάβω ποτέ.

  Για μένα ήταν και θα παραμένει "μέτρο όλων ο άνθρωπος", τα προβλήματά του, η ζωή και ο θάνατός του. Η αξιοπρέπεια και η ελευθερία του. Μέσα από αυτά μόνο μπορώ να δώσω νόημα σε έννοιες όπως γένος, έθνος, πατρίδα, ελληνισμός.

  Μέτρο όλων ο άνθρωπος.
  Οχι το κέρδος.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Θραξ Αναρμόδιος 20/10/2010 12:22:18

   Θράκα το θεμελιώδες ερώτημα της οικονομικής επιστήμης περί διανομής του πλούτου εξακολουθεί να μένει αναπάντητο.
   Τα προτεινόμενα συστήματα μετά τη βιομηχανική επανάσταση απέτυχαν οικτρά με εκατόμβες νεκρών στην πλάτη τους.
   Ίσως στο μακρυνό μέλλον η τεχνολογία μπορέσει να επιφέρει κάποιες πιο δημοκρατικές διαδικασίες στην μοιρασιά του πλούτου.
   Ήδη το διαδίκτυο δημοκρατικοποιεί την "πληροφορία" η οποία είναι και το ζητούμενο.

   Οι καζινο-καπιταλιστές όμως κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα παράλληλο οικονομικό σύμπαν, μια εικονική οικονομία που παρεισφρύει στην πραγματική οικονομία και αλλάζει τα δεδομένα σπεκουλάροντας και τζαγάροντας εις βάρος της.
   Και στην προσπάθειά τους αυτή συνεταιρίστηκαν και με τους "σοσιαληστές" που ελέγχουν τις δομές του "κοινωνικού" κράτους και η επόμενη μπίζνα είναι η ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ διάχυση της ιδιωτικής χασούρας στις κοινωνίες πολιτών.

   Μιλάμε για απληστία και παλιανθρωπιά σε επίπεδα που κι ο ίδιος ο Μαμμωνάς εκπλήσσεται.

   Γι αυτό μιλάω για Ενάρετη Πράξη.
   Όσο φιλοσοφικό και ιδεαλιστικό κι αν ακούγεται, είναι (για μένα) η μόνη λύση που δεν αντίκειται στο θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων και μπορεί να λύσει προβλήματα εν τη γενέσει τους (όχι όλα αλλά αρκετά).

   Μια συνήθεια είναι όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης για την Αρετή.
   Άσκηση για το μυαλό και ευεξία της ψυχής του ανθρώπου και της κοινωνίας.

   Να κοντράρουμε τον Ευκαιριακό.
   Αυτόν που μας ρήμαξε με το "γιατί όχι;;" και το κλείσιμο του ματιού.
   Και να το κάνουμε σύνθημα και συνήθεια.
   Μέχρι να γίνουμε περισσότεροι.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ tsilivithras 20/10/2010 12:36:31

    Και πως θα πείσουμε τους ανθρώπους να γίνουν ενάρετοι;

    Ούτε ο χριστιανισμός το κατάφερε αυτό. Ούτε οι νουθεσίες του, ούτε οι απειλές του περί κολάσεως, έπιασαν τόπο.

    Το πρόβλημά μας ΔΕΝ μπορεί να μπει σε ΑΤΟΜΙΚΗ βάση.
    Αν το δούμε έτσι θα γλυστρίσουμε στο τέλος προς τον Νιτσεϊσμό.

    Κοινωνικό είναι το πρόβλημά μας. Και άνθρωπος και κοινωνία βρίσκονται σε μια διαρκώς ετερο-καθοριζόμενη δυναμική σχέση: οσο καλυτερεύει η κοινωνία καλυτερεύει και ο άνθρωπος και το αντίθετο.

    Και η ρίζα του κοινωνικού μας προβλήματος είναι ότι τις αποφάσεις που αφορούν την κοινωνία τις παίρνει ο Σαρκοζι, η Μερκελ και ο Παπανδρέου, μέσω ενός συστήματος τάχα μου δημοκρατικού: του κοινοβουλευτισμού.

    Δεν μετέχει η κοινωνία στην ληψη των αποφάσεων που την αφορούν. Ούτε στον υπαρκτό σοσιαλισμό, ούτε στις "φιλελεύθερες" (ο θεός να τις κάνει) δυτικές κοινωνίες.

    Οταν έχουμε τέτοια σχέση, ΜΟΝΟ δηλαδή από πάνω προς τα κάτω, δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για Αρετή, ούτε για Ηρωϊσμό.

    Το καλύτερο που έχουμε να περιμένουμε είναι κάποιος μεσσίας. Με αμφίβολα αποτελέσματα (είχαμε πρόσφατα μεσσίες στην χώρα μας) και αμφίβολη ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    Χανόμαστε γιατί νομίζουμε πως η Αρετή, επειδή φαίνεται να ειναι ατομική ιδιότητα, έχει προέλευση το ίδιο το άτομο-φορέα της. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΤΣΙ.

    Δεν θα μας σώσουν οι ενάρετοι (που δεν υπάρχουν κιόλας).

    Θραξ Αναρμόδιος

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tsilivithras 20/10/2010 12:50:26

    Θράκα...πόσα έχω να σου πω πάνω σε αυτό...!!!

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ tsilivithras 20/10/2010 12:51:54

    Όχι, κάθετα (και οριζόντια)...

    ΑΤΟΜΙΚΟ είναι το πρόβλημά μας.

    Μέσα μας είναι η κοινωνία. Μέσα μας είναι η λύση.
    Κοινωνία αποτελούμενη από απρόθυμα να "κοινωνήσουν" μέλη, δεν είναι κοινωνία, είναι αυτό που σήμερα αποκαλούμε εμεις κοινωνία...

    ΟΤΑΝ αλλάξεις εσύ, προσωπικά, χωρίς να έχεις περιμένει πρώτα να αλλάξει ο άλλος, έχεις κερδίσει, έχεις επιβάλει τους δικούς σου όρους στο παιχνίδι και επηρρεάζεις και τους γύρω σου. Αν περιμένεις να αλλάξει η κοινωνία για να αλλάξεις κι εσύ, άγεσαι.

    Δεν θα πειστεί ποτέ κανείς να γίνει ενάρετος. Θα γίνει (και γίνεται) από μόνος του, από μέσα του. Το τι γίνεται εκεί, ΜΕΣΑ ΤΟΥ, δεν αφορά κανέναν άλλον, αλλά μόνο έτσι αλλάζει ο κόσμος. Η κοινωνία είμαστε εμείς, διότι "όλοι είναι όλοι". Τι εννοώ με αυτή την αρλούμπα?
    Εγώ, την Χ στιγμή με τα Χ προβλήματα και χαρές, ΕΙΜΑΙ ο άλλος στην Υ στιγμή και ο άλλος στην Ζ κοκ...
    "Εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θάρθεις" δηλαδή.

    Με λίγη βοήθεια θεολογίας, είμαστε μία φύση, όλοι. Πολλά πρόσωπα, ΜΙΑ φύση. Ότι κάνω στον άλλον, επηρρεάζει πιο πολύ τον εαυτό μου. Απλά, το μόνο που δεν μπορεί ποτέ να δει το μάτι μας είναι το πρόσωπό μας και δεν το αντιλαμβανόμαστε. Αυτό είναι η κοινωνία.

    Τσιλιβίθρα, μιλάμε την ίδια γλώσσα...

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ tsilivithras 20/10/2010 13:04:16

    @(A)θανάσης

    Καθόλου ατομικό δεν είναι το πρόβλημά μας επιμένω.

    Για φαντάσου ας πούμε εσύ κι εγώ να θέλουμε να γίνουμε ενάρετοι και τελικά να το καταφέρουμε. Κι ένας τρίτος πονηρός, ας πούμε ο Τσιλιβίθρας, που εξαρχής ΔΕΝ έχει σκοπό του να γίνει ενάρετος, περιμένει πότε θα γίνουμε εμείς για να επικρατήσει, να πάρει, να διαφθείρει κλπ.

    Αυτό πως το αντιμετωπίζουμε;

    Μόνο με έλεγχο κοινωνικό. Δηλαδή δημοκρατικό. Δηλαδή λαϊκό. Με δικαστή κληρωτό, με πολίτη-ελεγκτή της ανομίας.

    Αν περιμένουμε να γίνουν ΑΤΟΜΙΚΑ όλοι καλοί, θα χρειαστεί να περιμένουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Περιμένουμε ήδη τον χριστιανισμό να καταφέρει εδώ και 2000 χρόνια αυτή την ατομική μεταμόρφωση. Αδικα περιμένουμε.

    Εγώ δεν έχω τόσο χρόνο.
    Εσύ;

    Είναι ιδεαλιστικός ο τρόπος που κοιτάτε και ερευνάτε το πρόβλημα. Στατικός. Ακίνητος. Παραγνωρίζει την δυναμικότητα και την κίνηση. Την ροή του Ηράκλειτου. Τον ετεροκαθορισμό ανάμεσα στον άνθρωπο και στην κοινωνία.

    Ακόμη κι αν καταφέρουμε να έχουμε μια πλήρη γενιά ενάρετων, τι θα γίνει με την επόμενη γενιά;

    Οχι κύριοι. Δημοκρατικό μηχανισμό λαϊκού ελέγχου θέλουμε.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ tsilivithras 20/10/2010 13:08:30

    Και εν πάσει περιπτώσει, εδώ έχουμε ένα πρακτικό ζήτημα.

    Οι εργαζόμενοι στην Γαλλία ζητούν να μην χάσουν τις συντάξεις τους, να μην επιμηκυνθεί ο χρόνος έναρξής τους κλπ.

    Και οι ενάντιοι επιμένουν πως αυτό είναι σωστό, γιατί δεν "βγαίνει το σύστημα", γιατί αυτοί που ζητάνε τέτοιες πολυτελειες είναι "επικίνδυνοι κομμουνιστές ταραξίες" και τα παρόμοια.

    Ας δούμε την Αρετή, για την οποία τόσο επιμένετε, μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Και όχι ξεκομμένη από το πραγματικό πρόβλημα. Για να κατανοήσουμε και την χρησιμότητά της. Αν έχει χρησιμότητα.

    Αλλιώς θα οδηγηθούμε σε στείρα λογο-λογία που δεν θα λέει σε κανέναν τίποτε.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ tsilivithras 20/10/2010 13:09:27

    *και οι ενάντιοι επιμένουν πως αυτό ΔΕΝ είναι σωστό...

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ tsilivithras 20/10/2010 13:13:13

    Και ένα επιχείρημα υπέρ του ελέγχου είναι πως θεολογικά ακόμη και ο θεός, στον χριστιανισμό τουλάχιστον, δεν έχει παραιτηθεί από τον έλεγχο.

    Απλώς τον μεταθέτει για την άλλη ζωή. Θα τον κάνει όμως. Διότι ο έλεγχος είναι απαραίτητος. Και υπόσχεται μάλιστα και σκληρή τιμωρία. Οχι χάδια τύπου "Νόμος περί ευθύνης υπουργών".

    Θραξ Αναρμόδιος

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ tsilivithras 20/10/2010 13:21:23

    Αντιλαμβάνομαι τι θέλεις να πεις.
    Αλλά μιλάμε για διαφορετικά πράγματα...

    Αυτό που εσύ αποκαλείς αρετή είναι στην πραγματικότητα ειρηνική συνύπαρξη. Δεν είναι χρυσό, αλλά επίχρυσο.
    Κανένα πρόβλημα. Αλλά τελικά είναι θέμα ποσοτήτων και μόνο. Δηλαδή, πότε θα θεωρούμε ότι ζούμε αρμονικά? Όταν το "έγκλημα" πέσει κάτω από ποιό ποσοστό? Γιατί να μηδενιστεί δεν πρόκειται φυσικά.

    Και τι απαντάς στο αρχαιότερο ερώτημα: Ποιός θα ελέγξει τους ελέγχοντες? Άλλοι ελέγχοντες, και πάει λέγοντας μέχρι να ανακυκλωθεί. Αν σε αυτή την αλυσσίδα βρεθεί ένας αδύναμος κρίκος, σπάει. Η αλυσσίδα δηλαδή οφείλει τη δύναμή της όχι στους κρίκους, αλλά στον τρόπο σύνδεσης αυτών...

    Αυτό που λέω εγώ (και νομίζω και ο τσιλιβίθρας) είναι ότι αυτή η χρήση της αλυσσίδας είναι "λάθος"-καταδικασμένη να σπάει αργά ή γρήγορα. Μιλά με για μια "υπερδιαστατική" αλυσσίδα, όπου όσοι κρίκοι και να σπάσουν δεν μειώνεται η φέρουσα ικανότητά της...

    Χρόνος υπάρχει άπειρος...


    Υπάρχει μια πόρτα στο κεφάλι μας, που ποτέ δεν ανοίγουμε. Πολλοί την σκεπάζουμε με ταπετσαρία και την ξεχνάμε κι όλα...

    Εκεί μέσα βρίσκονται αυτά που θα σου λύσουν το πρόβλημα...

    Δεν μιλάω "ιδεαλιστικά". Με βιολογικούς όρους σου μιλάω...

    Υπάρχει ένα διηγηματάκι ΕΦ που πέφτει σημαντικά κοντά σε όλα αυτά. Μόλις θυμηθώ ποιό είναι θα σε παραπέμψω...

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tsilivithras 20/10/2010 14:50:22

    (A)θανάση

    εγώ ΜΙΛΑΩ όμως Ιδεαλιστικά με την έννοια του όρου όπως προκύπτει από τις Ιδέες και όχι την αμπελοφιλοσοφία που υποδεικνύουν οι αγνοώντες και οι ντεμέκ "ρεαλιστές" που στην ουσία είναι απλά κυνικοί και τεμπέληδες ψυχή τε και σώματι.

    Έχω ΄ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ μέσα στο μυαλό μου για αυτό και είμαι λίγο διστακτικός και δεν το συνεχίζω εδώ που είναι και εκτός θέματος άλλωστε.

    Για μένα η Αρετή είναι Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ να σωθούμε ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ αν κάνουμε τον κόπο να σκεφτούμε με όρους συμπαντικούς και όχι στα στενά όρια της δικής μας ύπαρξης.

    Στενά και βραχυπρόθεσμα θα μασ σώσει ο Σαμαράς.

    Και μετά;;

    Πως φυλάγεσαι από φαινόμενα Κ.Κ.;;
    Πως αμύνεσαι απέναντι σε κοινωνική τεμπελιά, ψυχική νωθρότητα και λαμόγια της Ευκαιρίας;;
    Πως ΠΑΡΑΔΙΔΕΙΣ κληρονομιά στην νέα γενιά;;

    Υπάρχει τρόπος...δεν είναι βραχυπρόθεσμος...και συγχωρήστε μου τον εγωισμό αλλά θεωρώ ότι έχω ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ να καταθέσω και ας την πάρει το ποτάμι.

    Βαριέμαι να συζητάω για τον Σαμαρά γιατί εμένα με έπεισε όπως με είχε πείσει και ο Κ.Κ.

    Και;;;;;

    Κοίτα ποιος μας κατσικώθηκε...!!!!

    Πως διάολο φυλάγεσαι από ΤΕΤΟΙΑ "τρυπήματα" μου λες;;;;

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ tsilivithras 20/10/2010 14:54:36

    Το θυμήθηκα!

    h**p://en.wikipedia.org/wiki/Specialist_%28short_story%29

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ tsilivithras 20/10/2010 15:13:56

    http://en.wikipedia.org/wiki/Specialist_(short_story)
    το σωστό...

    Τσιλιβίθρα, αυτά τα πράγματα δεν έχουν νόημα ως Ιδεαλισμός, με όποια έννοια τον επιθυμείς...    Διάβασε αν μπορέσεις το διηγηματάκι.
    Είναι καλή sci-fi αν μη τι άλλο.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tsilivithras 20/10/2010 15:37:35

    (Α)θανάση δεν είναι εδώ που θα εξηγήσω το ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ συνδέεται ο Ιδεαλισμός με την Αρετή και η προσωπολατρία με τον Ευκαιριακό πολίτη ή ηγέτη.

    Πολύ μεγάλο θέμα.

   • Tsaxpinogargaliarhs avatar
    Tsaxpinogargaliarhs @ tsilivithras 20/10/2010 15:41:33

    (Α)θανάση, όσο κι αν με ελκυεί ο πανθεισμός, μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι δεν είναι για όλους. Όχι μόνο φιλοσοφικα, αλλά και βιολογικά.

    Είναι κάπως αστείο γιατί χτες το βράδυ σκεφτόμουνα αυτό ακριβώς το θέμα, για την κοινωνιά "vs" την ατομική αρετή και τράβηξα κάποιες παράλληλες γραμμές με το ένα θεώρημα που έμαθα πρόσφατα και λέγεται "Θεώρημα(τα) Της Μη Πληρότητας" του Kurt Gödel. Για να μη πολυλογώ, αυτό λέει ότι σε ένα οποιοδήποτε λογικό σύστημα υπάρχει κάποια πρόταση S για την οποία ισχύει ότι "Η πρόταση S δεν μπορεί να αποδειχθεί".

    Μπορεί η κοινωνία να μην είναι ένα καθαρά λογικό σύστημα αλλά μήπως είναι ώρα να κοιτάξουμε, μετά από τόσους αιώνες συζητήσεων, μεθοδεύσεων και πειραματισμών, αν οι άνθρωποι είναι όντως βιολογικά ικανοί να δημιουρήσαν μία αυτοσυντηρούμενη κοινωνία? Δεν είναι πολύ μακριά, σε χρόνους εξέλιξης, η εποχή που οι προγονοί μας μαζεύαν φρούτα και σκότωναν ιπποπόταμους.

    Και για να μη παρεξηγηθώ πάλι, είμαι υπέρμαχος της φιλοσοφίας και της έννοιας mind over matter.

    Και κάτι ακόμη για τον Θραξ. Μαθηματικά μιλώντας, ένα σύνολο(κοινωνία) δεν είναι τίποτα παραπέρα από μια ομάδα στοιχείων (άτομα) με κοινά χαρακτηριστικά. Αυτό που με καίει είναι αν μόνο το να ανήκεις στους homo sapiens, πληρεί τα κριτήρια για να ανοίκεις σ'αυτό το σύνολο.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ tsilivithras 20/10/2010 16:12:36

    Κρατάμε αυτό που είπε ο τσιλιβίθρας:
    ΕΔΩ δεν συζητιούνται τέτοια πράγματα.
    Το μέσον (σχολιασμός σε μπλογκ δηλαδή) δεν μπορεί να υποστηρίξει τέτοια συζήτηση, απλά.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tsilivithras 20/10/2010 16:14:01

    (Α)θανάση και tsaxpinogargaliarhs

    "Χαραμίζετε" γόνιμες σκέψεις off topic.

    Κάντε λίγη υπομονή να βρεθεί καταλληλότερο πεδίο.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ tsilivithras 20/10/2010 21:25:05

    @Tsaxpinogargaliarhs

    Οταν βλέπουμε "στενά μαθηματικά" μια κοινωνία, μετατρέπουμε τον άνθρωπο σε λογιστική μονάδα. Αυτό μπορεί να μας είναι κάποια στιγμή χρήσιμο φυσικά, όταν θέλουμε να κάνουμε κάποιους υπολογισμούς (αναλογισμός πχ σχετικά με τις συντάξεις, τα ατυχήματα κλπ).

    Αλλά αν βλέπουμε μια κοινωνία ΔΙΑΡΚΩΣ ως ένα "σύνολο στοιχείων" κοιτάμε την κοινωνία με λανθασμένο τρόπο ο οποίος μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος στάση, μέτρα και πράξεις απέναντί της.

    Το ίδιο και τον άνθρωπο.

    Εμένα δεν με "καίει" καθόλου: Ολοι οι άνθρωποι, οι homo sapiens όπως λες, ανήκουν στο ίδιο σύνολο με μένα. Και έχουν τα ίδια δικαιώματα με κάθε άλλον. Ο δυτικός πολιτισμός έχει απαντήσει επαρκώς αυτή την "ερώτηση", έχει συντάξει και χάρτες δικαιωμάτων και άλλα ωραία κείμενα.

    Μην μεταχειρίζεσαι τόσο συχνά δάνεια από την θεωρία των συνόλων όταν προβληματίζεσαι για κοινωνικά θέματα. Σε οδηγούν σε λάθος perspective.

    Θραξ Αναρμόδιος

  • 11888 avatar
   11888 @ Θραξ Αναρμόδιος 20/10/2010 18:00:35

   Μέτρο όλων ο άνθρωπος.
   Οχι το κέρδος.

   Θραξ Αναρμόδιος

   Ευτυχως που ακουγονται και ψυχραιμες φωνες μεσα σε αυτο τον οριμαγδο πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικης μπουρδολογιας αναμειγμενη με θρησκευτικα εκτης δημοτικου.
   Λες και η πολιτικη ιδεολογια δε φουσκωνει τραπεζικους λογαριασμους αλλα χορταινει αδεια στομαχια.Λες και οι ανθρωποι δεν ειναι αυτοβουλα οντα με κριση και αποψη αλλα προβατα που πρεπει να ακολουθουν πιστα το δογμα του καθε θρησκοληπτου παπαρολογου.

 30. Κ avatar
  Κ 20/10/2010 14:00:37

  Τελικά "τελείωσε η Ιστορία" ή όχι;

  Ιδού η απορία...
  http://ciaoant1.blogspot.com/2010/10/update-19102010.html

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Κ 20/10/2010 14:41:08

   Η Ιστορία θα τελειώσει όταν τελειώσουν και οι άνθρωποι.

   Θραξ Αναρμόδιος

   ΥΓ. Αλλες γνώμες υπάρχουν φυσικά και είναι πολύτιμες. Πολύτιμες για την δημιουργία νέων εδρών στα δυτικά πανεπιστήμια, μελετών και συναφών εκδόσεων. Που σημαίνει προσωπική προβολή και προσωπικό κέρδος.

 31. Kasut avatar
  Kasut 20/10/2010 15:50:59

  Αναρμοδιε λαικιζεις.

 32. nina avatar
  nina 20/10/2010 19:49:18

  άχ ρε Θράκα δέκα σαν και σένα να υπήρχαν στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλιώς θάταν τα πράγματα τώρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.