#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/04/2013 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γαλλία: Κοινωνικός αλλά και πολιτικός διχασμός από τους γάμους ομοφυλόφιλων 

Η αμφιλεγόμενη νομοθεσία για την έγκριση του δικαιώματος γάμου και υιοθεσίας για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ψηφίστηκε στη Γαλλία στις 23 Απριλίου, με ψήφους 331-προς 225, στο Κοινοβούλιο που ελέγχει η αριστερά. Όμως, οι διαμαρτυρίες που προκάλεσε τους τελευταίους μήνες δεν είναι πιθανό να εξασθενίσουν σύντομα. Καθώς οι συντηρητικοί της αντιπολίτευσης της Γαλλίας υπόσχονται να εξαπολύσουν νομικές προκλήσεις για να εμποδίσουν την εφαρμογή του νόμου, οι ηγέτες των καλά οργανωμένων και ηχηρών υπερασπιστών του μέτρου θα συνεχίσουν να το καταγγέλλουν ως μια επίθεση στο γάμο και την παραδοσιακή έννοια της οικογένειας.

 

«Αύρα χαράς» από τους γάμους γκέι
Η γαλλική Κάτω Βουλή, την Τρίτη πέρασε το αποκαλούμενο νομοσχέδιο Γάμος για όλους, το οποίο ανοίγει το δικαίωμα γάμου και υιοθεσίας σε ζευγάρια του ίδιου φύλου, με τα ίδια δικαιώματα που έχουν και τα ετερόφυλα ζευγάρια. Η  ψήφος αυτή- η οποία ήταν σε μεγάλο βαθμό διαχωρισμένη σε αριστερά και δεξιά- καθιστά τη Γαλλία το ένατο μέλος της ΕΕ και την 14η χώρα στον κόσμο που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλόφιλων. Οι αντίπαλοι επέκριναν τη νομοθεσία - η οποία ήταν μία από τις κύριες προεκλογικές υποσχέσεις του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ – υποστηρίζοντας ότι παραμορφώνει τον ορισμό του γάμου και θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά, επιτρέποντας σε ζευγάρια γκέι και λεσβιών να υιοθετήσουν. Η γαλλική κοινή γνώμη ήταν μοιρασμένη: δημοσκοπήσεις έχουν δείξει σταθερά ότι γύρω στο 60% των ατόμων είναι υπέρ της νομιμοποίησης των γκέι γάμων, με μια μικρή πλειοψηφία να είναι αντίθετη με τα δικαιώματα που συνοδεύουν αυτή τη μεταρρύθμιση.

Πράγματι, δεδομένης της φιλελεύθερης ζωής στη Γαλλία, κάποιοι αναλυτές θεώρησαν ειρωνεία ότι τους πήρε τόσο καιρό και χρειάστηκαν τόσοι αγώνες για να νομιμοποιήσουν τους γάμους ομοφυλόφιλων, τους οποίους οι αγγλοσαξωνικές χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο προωθούν με έντονους ρυθμούς.

«Είναι ένας γενναιόδωρος νόμος και ένας νόμος ισότητας», είπε η συνεπαρμένη σοσιαλίστρια υπουργός Δικαιοσύνης και συντάκτρια του νόμου, Κριστιάν Τομπιρά. «Πιστεύουμε ότι οι πρώτοι γάμοι (που αναμένονται τον Ιούνιο) θα είναι όμορφοι και ότι θα φέρουν μια αύρα χαράς και ότι εκείνοι που είναι αντίθετοι σήμερα σίγουρα θα το ξεπεράσουν με την ευτυχία των νεόνυμφων και των οικογενειών τους».

 

Έντονες πολιτικές και κοινωνικές αντιθέσεις

Αυτό είναι μια ωραία σκέψη, αλλά οι βαθιές αντιθέσεις που ξέσπασαν και εξαπλώθηκαν σε όλη τη Γαλλία από όταν ο Γάμος για Όλους εισήχθη το Νοέμβριο, δεν θα σταματήσουν γρήγορα. Πολιτικά συντηρητικοί, κοινωνικά παραδοσιακοί και τα μέλη όλων των κύριων θρησκευτικών οργανώσεων της Γαλλίας έχουν εκφράσει έντονα την εχθρότητά τους σε ένα μέτρο που βλέπουν ως παραμόρφωση του θεσμού του γάμου και της οικογένειας. Στις συλλογικές διαμαρτυρίες τους, οι αντίπαλοι της νομοθεσίας οργάνωσαν πολυάριθμες διαδηλώσεις σε πόλεις σε όλη τη Γαλλία και συγκέντρωσαν έως και 800.000 άτομα κατά τη διάρκεια μιας από τις τέσσερις πορείες στο Παρίσι. Οι ηγέτες προειδοποιούν ότι δεν θα διαλύσουν το κίνημα, ούτε θα  μετριάσουν την πίεση στους πολιτικούς ηγέτες μέχρι να ακυρωθεί ο νόμος.
Το μέγεθος και η μαχητικότητα της αντιπολίτευσης στο θέμα φαίνεται να αυξάνεται. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι εξτρεμιστικά στοιχεία από τη γαλλική ακροδεξιά μπορεί επίσης να ενταχθούν στο κίνημα. Μικρές ομάδες διαδηλωτών φώναζαν ανοιχτά ομοφοβικά συνθήματα κατά τις τελευταίες πορείες Παρίσι, όπου επίσης σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία. Άγριες επιθέσεις σε γκέι άνδρες σημειώθηκαν πρόσφατα στο Παρίσι, τη Λιλ, τη Μπορντό και τη Νίκαια, ανάμεσα σε υποστηρικτές και μη του Γάμου για Όλους. Οι ηγέτες του κινήματος διαμαρτυρίας έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε ομοφοβικό συναίσθημα ή πρόθεση πίσω από την εκστρατεία τους, και έχουν καταγγείλει τις πρόσφατες προσβολές και επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους και λεσβίες σε όλη τη Γαλλία. Δεν είναι όμως τόσο απολογητικοί για τους τρόπους που οι αντίπαλοι των γάμων ομοφυλόφιλων έχουν βάλει στο στόχαστρο πολιτικούς και οι ειδήμονες που προώθησαν τη μεταρρύθμιση σε νόμο.
Η διαμάχη για το νόμο είναι μια πολιτική πρόκληση. Αν και σχεδόν όλοι οι αριστεροί βουλευτές υποστήριξαν την κοινωνική μεταρρύθμιση του Ολάντ, το μέτρο διάσπασε την κεντρώα Ένωση των Δημοκρατικών και των Ανεξαρτήτων, σε εκ διαμέτρου αντίθετα στρατόπεδα ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν και όσους απορρίπτουν το νομοσχέδιο. Εν τω μεταξύ, πολλά μέλη της συντηρητικής Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) απείχαν, ενώ τα υπόλοιπα μέλη ψήφισαν κατά του κειμένου. Οι περισσότεροι από αυτούς του UMP – πολλοί νεότερα στελέχη του κόμματος που υπηρέτησαν σε υπουργεία επί Νικολά Σαρκοζί - είχαν εκφράσει στο παρελθόν την  προσωπική τους στήριξη στη μεταρρύθμιση, ακόμη και αν η πολιτική τους εμπόδισε να ψηφίσουν υπέρ. Έξι βουλευτές του UMP στήριξαν το νομοσχέδιο.

Αλλά η κοινή αντίθεση στο Γάμο για Όλους έκανε αρκετούς επισήμους του UMP να συμβαδίσουν μαζί με τους βουλευτές του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στο Παρίσι, στις 21 Απριλίου. Αυτό έσπασε ένα μακροχρόνιο ταμπού ανάμεσα στους μετριοπαθείς συντηρητικούς  που δεν θέλουν σχέση με την τοξική ακροδεξιά - ένα προηγούμενο που κάποιοι πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι μπορεί να οδηγήσει τελικά σε έναν συνασπισμό όσων εγκαταλείψουν το UMP και αναζητήσουν θέσεις στο FN. Αυτές οι προσδοκίες δείχνουν ότι, μπορεί ο Γάμος για Όλους να δημιουργεί τη νομική δυνατότητα για ευδαιμονία στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, αλλά μόλις άρχισαν να προκαλεί σοβαρές εσωτερικές αναταραχές σε ορισμένες πολιτικές οικογένειες της Γαλλίας.

http://world.time.com/2013/04/23/france-legalizes-same-sex-marriage/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dim avatar
  dim 25/04/2013 15:12:40

  Δεν υπάρχει ούτε θέμα αν είναι κάποιος ομοφοβικός, ούτε συντηρητικός, ούτε τίποτα... Υπάρχει μόνο το θέμα της κοινής λογικής όσον αφορά το ανθρώπινο είδος.. Και η λογική λέει ότι αν επιτρέψεις με νόμο να συμβεί κάτι για έναν, τότε στην ουσία είναι σαν να επιτρέπεις να συμβεί και για όλους. Διότι δε μπορεί να ισχύει ένας νόμος που θα λέει: "Όσο αυτοί που επιλέγουν αυτό είναι λίγοι και μειοψηφία είναι ΟΚ, αν όμως δούμε ότι υπάρχει τάση να το επιλέξουν πολλοί ή όλοι, τότε με νέο νόμο θα το απαγορεύσουμε...".. Διότι αφού δίνει τη δυνατότητα να το επιλέξει ένας, τότε μπορεί και να το επιλέξουν δυνητικά και όλοι... Και αν το επιλέξουν όλοι, τότε το ανθρώπινο είδος θα πάψει να υπάρχει... Είναι θέμα κοινής λογικής... Ο νομοθέτης δε μπορεί να νομοθετεί υπερ πράξεων που στρέφονται ενάντια στην ίδια την ύπαρξη και την διαιώνιση του ανθρώπινου είδος (οικογένεια ομόφυλων και άρα αδυναμία αναπαραγωγής, νομιμοποίηση της πράξης της αυτοκτονίας κλπ κλπ κλπ)...

 2. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 25/04/2013 19:14:06

  Τα συνολικά ποσοστά γονιμότητας και του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας δεν επιβεβαιώνουν πάντως αυτό που λες dim.
  http://www.oecd-ilibrary.org/economics/oecd-factbook-2013/total-fertility-rates_factbook-2013-table9-en
  http://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.TFRT.IN
  Σε χώρες που δεν έχει επεκταθεί το δικαίωμα γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια τα σ.π.γ. πέφτουν πιο γρήγορα από χώρες που έχουν προβεί σε αυτή την κοινωνική μεταρρύθμιση. Επομένως, ο μόνος λόγος να αντιτάσσεται κάποιος (πέρα από τους δικούς σου προβληματισμούς που όμως δεν επιβεβαιώνονται επιστημονικά) σε αυτή τη σπουδαία κοινωνική μεταρρύθμιση είναι η ομοφοβία του. Άλλωστε το γεγονός ότι στη Γαλλία, αυτοί που ενώθηκαν κατά του νόμου της γαλλίδας Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Christiane Taubira, ήταν ακραίοι φονταμενταλιστές (ισλάμ και χριστιανοί) και η γαλλική ακροδεξιά, νομίζω τα λέει όλα. Το 65% των γάλλων πολιτών ήταν υπέρ της μεταρρυθμίσης στις δημοσκοπήσεις. Ακόμα και σε επίπεδο συμβολισμού ήταν κάτι εκλπηκτικό αυτό που έγινε στη Γαλλία. Γυναίκα Υπουργός, 61 ετών, μαύρη με καταγωγή από τη γαλλική Γουϊάνα, ράστα κοντό μαλλί και φλογερός πολιτικός λόγος απέναντι σε ένα γαλλικό λεπεναριό που μίλαγε με άναρθρες κραυγές... Να και κάτι καλό που έκανε ο Hollande και ο Ayrault, ανέδειξαν 2 σπουδαίες γυναίκες πολιτικούς, την κ. Taubira και την υπέροχη Najat Belkacem.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Συριζαλβανία του Χότζα 25/04/2013 20:20:57

   Από όσα λες αποδεικνύεις ότι εσείς οι δογματικοί φιλελεύθεροι είστε απλά η άλλη πλευρά του ίδιου μηδενιστικού νομίσματος με την Αριστερά, αφού εξίσου μισείτε κάθε παραδοσιακή αξία και ειδικά κάθε αξία που συνδέεται με την χριστιανική παράδοση της Ευρώπης. Ταιριαστό, οπότε, το προσωνύμιό σου: Να θυμήσω ότι ο Χότζα μιλούσε για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου τύπου ανθρώπου.
   Συκοφαντείς ως φονταμενταλιστές όλους τους πιστούς ρωμαιοκαθολικούς (πάνω από 1 εκατομμύριο σε διαδηλώσεις), αλλά ακόμα και ομοφυλόφιλους που δεν έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον διάβολο, οι οποίοι διαδήλωσαν ειρηνικά μιλώντας για το αυτονόητο. Γνωρίζω πολύ καλά ότι μόνο αποκλειστικά οπαδοί ή συμπαθούντες την Λεπέν δεν ήταν παρόντες στις διαδηλώσεις στο Παρίσι και αλλού.
   Ειλικρινά, ως πιστός Ορθόδοξος, μου είναι τιμή μου να με αποκαλεί φονταμενταλιστή ένας οπαδός ολοκληρωτικής ιδεολογίας και της δικτατορίας της πολιτικής ορθότητας, του " κομμουνισμού του 21ου αιώνα" όπως σωστά έχει αποκληθεί. Κάποιος που πιστεύει μόνο στο χρήμα με τον πιο χυδαία υλιστικό τρόπο. Ίσως ο χρυσός θεός σου να σε βοηθήσει και την ώρα του θανάτου και επέκεινα αυτού.....
   Εν πάση περιπτώσει, σε κάθε νοήμονα άνθρωπο που πιστεύει σε κάποιες αξίες και δεν θέλει την ξεθεμελίωση των πάντων είναι ένα πράγμα ξεκάθαρο:
   Οι οργανώσεις των ομοφυλοφίλων δεν θέλουν τη θέσμιση του γάμου μεταξύ τους. Δεν τους ενδιαφέρει αυτό. Επιθυμούν την πλήρη αποδόμηση και διάλυση του γάμου και του θεσμού της οικογένειας. Τη διαμόρφωση ενός "νέου τύπου ανθρώπου", αυτό που ήθελε και ο Μάο. Σε αυτό συμπλέουν μια χαρά τα πραγματικά άκρα, που δεν είναι παρά ένα και το αυτό...

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ ΒΙΣ 25/04/2013 21:44:36

    Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένα!! Και φυσικά, ούτε ένα επιχείρημα!! Ξεκινάμε με το...πλήγμα στην οικογένεια, ακόμα και αν δεν έχει ούτε μια στάλα επιστημονικής επιβεβαίωσης,αλλά και τι να λέει...Συνεχίζουμε με την άρνηση αποδοχής της ''ανωμαλίας''(η λεκτική χυδαιότητα σε όλο της το μεγαλείο) που πάλι δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά από πουθενά αλλά σιγά μην ασχοληθούμε με το τι λένε οι επιστημόνες χρηματοδοτούμενοι από το Σόρος είναι και αυτοί... Η ομοφοβία αντίθετα τεκμηριώνεται επιστημονικά. Και φτάνουμε στην ''απολυταρχική'' σκέψη του φιλελευθερισμού... Το ρεσιτάλ της παράνοιας συνεχίζεται!! Απολυταρχισμός είναι να θες να επιβάλλεις τον τρόπο ζωής και τις απόψεις σου στους άλλους. Οι φιλελεύθεροι θα ήταν οι τελευταίοι που θα σου έλεγαν σε ποιό Θεό να πιστεύεις, πως να συμπεριφέρεσαι ερωτικά και πως θες να οργανώσεις τη ζωή σου συνολικά. Η διαφορετικότητα και η ανομοιογένεια είναι η πηγή έμπνευσης κάθε ελεύθερου ανθρώπου. Η πειθάρχηση στην ομοιότητα και την ομοιογένεια είναι η μήτρα κάθε απολυταρχίας. Χρέος κάθε ελεύθερου ανθρώπου είναι το ξερίζωμα κάθε μορφής ρατσισμού, σεξισμού και ομοφοβίας. Καθετί που φράζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, φράζει την εξελικτική πορεία της ιστορίας. Ίδια ''επιχειρήματα'' ακούγονται για το γάμο ομοφυλοφίλων με αυτά που ακούγονταν για το διαζύγιο, τον πολιτικό γάμο, τους ''κινδύνους'' των μικτών γάμων. Η Ιστορία έκλεισε τα ''αυτιά'' της και προχώρησε, το ίδιο θα κάνει και σήμερα, και αύριο,και πάντα!!

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 07:47:54

     Μεθαύριο μπορεί να θέλει κάποιος να χρησιμοποιήσει τα παιδιά του για συγκεκριμένους λόγους. Και αυτό το "ανθρώπινο δικαίωμα" το υποστηρίζουν μερικοί σαν εσένα...Ίσως και εσύ ο ίδιος....

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ ΒΙΣ 26/04/2013 22:09:29

      Αυτή είναι η απάντηση σε αυτό που έγραψα πάνω...Πραγματικό ντελίριο ΒΙΣ!!!

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 07:51:21

     Το αν έχω επιχειρήματα, μουλλά του ελευθεριακού νεο-ολοκληρωτισμού, άσε να το κρίνουν οι αναγνώστες. Ο ντετερμινισμός σου οδηγεί μαθηματικά σε νέα Αουσβιτς και νέα Γκουλάγκ. Μόνο που δεν θα το καταλάβεις όσο ζεις, γιατί θα παίζεις τον ρόλο του δεσμοφύλακα ή του χαφιέ του νεο-ολοκληρωτικού καθεστώτος. Εκτός και αν....

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ ΒΙΣ 26/04/2013 22:12:49

      Άουσβιτς και Γκούλαγκ έκαναν τα καθεστώτα που πίστευαν στην κοινωνική ομοιογένεια και απέρριπταν τη χρησιμότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι πάνω-κάτω με αυτά που εσύ πιστεύεις και πρεσβεύεις.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Συριζαλβανία του Χότζα 27/04/2013 21:03:11

      Τα γκούλαγκ που γουστάρετε να χτίσετε εσείς οι ελευθεριακοί γιακωβίνοι θα είναι ... μεταμοντέρνα. Σε αυτό, ασφαλώς, θα διαφέρουν από αυτά των σοβιετικών και γερμανών προδρόμων σας εν ολοκληρωτισμώ.

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ ΚΜ 27/04/2013 23:58:26

      Πρόδρομοι εν ολοκληρωτισμώ, αυτοί που μιλούν για το σεβασμό στην κοινωνική διαφορετικότητα και όχι αυτοί που προσβεύεουν την κοινωνική ομογενοποίηση...Στο Άουσβιτς για παράδειγμα δεν έβαζαν όσους θεωρούσαν διαφορετικούς, γιατί ήθελαν να τους εξολοθρεύσουν (Εβραίους,τσιγγάνους, ομοφυλόφιλους κ.α.) με στόχο την κοινωνική-εθνική ομογενοποίηση αλλά προστάτες της οικογένειας και του έθνους... Που φυσικά -σήμερα- προστασία του έθνους και της οικογένειας... είναι η αποτροπή επέκτασης του δικαιώματος του γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια. Στο παρελθόν οι ίδιοι προστάτευαν την οικογένεια και την κοινωνία απορρίπτοντας το διαζύγιο,τον πολιτικό γάμο,την κατάργηση της θανατικής ποινής κ.α. και χρησιμοποιούσαν τα ίδια επιχειρήματα με τα σημερινά. Άλλωστε η μήτρα όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων είναι η περιφρόνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Κάθε διαφορετικός ήταν εχθρός του έθνους ή του λαού. Τα ανθρώπινα δικαιώματα σύμφωνα με παλιότερο σχόλιο του ΚΜ αποτελούν μια οργουελική έννοια(!!!!!).Για τους Χίτλερ-Στάλιν, τα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν ''εχθρός'' μπροστά στο στόχο τους για επιβολή της κοινωνικής ομογενοποίησης, για τον ΚΜ (υπερασπιστή της εθνικής και κοινωνικής ομογενοποίησης) αποτελούν μια οργουελική έννοια...Ανατριχιαστικές ομοιότητες!!!! Φυσικά δεν περιμένω απάντηση με κάποιο στοιχειώδες επιχείρημα, όπως έκαναν άλλοι σχολιαστές, γιατί το να περιμένεις επιχειρήματα από τον ΚΜ είναι πιο σπάνιο να συμβεί από το να βγεί ο ήλιος από τη Δύση!!!

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ΚΜ 28/04/2013 17:19:51

      Βεβαίως και εκτιμώ την κοινωνική ομοιογένεια (όχι «ομογενοποίηση», διαστρεβλωτάκο!), ως παράγοντα κοινωνικής συνοχής. Αλλά τί να καταλάβεις εσύ από κοινωνία κι από συνοχή που νομίζεις ότι τα πρόσωπα είναι «άτομα», κλεισμένα το καθένα στη «βιοτική του γυάλα» (χα χα!).

      Άσε λοιπόν κατά μέρος τους άκυρους παραλληλισμούς που σε εκθέτουν και θα κάτσεις να μου απαντήσεις στο παρακάτω, για να δούμε ποιός είναι ο ολοκληρωτικός εδώ πέρα:

      Αναγνωρίζεις σε μια κοινωνία το δικαίωμα να απορρίπτει το υποσύνολο εκείνο του αξιακού σου συστήματος που ... γυρεύει «γάμους» και υιοθεσίες για τους ομοφυλοφίλους, ως βάση του νομικού της συστήματος; Ή μήπως της το αρνείσαι;

      Να κάτσεις και να σκεφτείς με πολλή προσοχή πριν μου απαντήσεις! Κι άν δεν είσαι σίγουρος, ρώτα και 2-3 στελέχη απ' τη ΜΚΟ και ξαναέλα να τα πούμε...

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ ΚΜ 28/04/2013 23:34:10

      Μα η ερώτηση που κάνεις, πρέπει να απαντηθεί μόνο από εσένα. Εγώ την έχω απαντήσει πολλές φορές. Φυσικά και αποδέχομαι κάτι που ισχύει σήμερα, αλλά η νομοθεσία πάντα απεικονίζει τις παρούσες κοινωνικές δυναμικές, όλοι αγωνίζονται για το τι θα ισχύσει στο μέλλον. Εσύ αφού πιστεύεις στην κοινωνική ομοιογένεια (sic) όπως μας λες και παράλληλα δέχεσαι τη δομή του νομικού μας συστήματος, τότε το ερώτημα προς εσένα είναι αν αποδέχεσαι τους μικτούς γάμους (που είναι ένα αρκετά διαδεδομένο κοινωνικό φαινόμενο στις μέρες μας) που συμβάλουν κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό στην αλλοίωση της εθνικής και της κοινωνικής ομοιογένειας;

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ΚΜ 29/04/2013 13:36:23

      Το ερώτημα που έθεσα, ούτε παλιότερα το απάντησες ευθέως, ούτε και τώρα. Τί έγινε, τα βρήκες δύσκολα; Πες μας λοιπόν:

      Αναγνωρίζεις σε μια κοινωνία το δικαίωμα να απορρίπτει το υποσύνολο εκείνο του αξιακού σου συστήματος που … γυρεύει «γάμους» και υιοθεσίες για τους ομοφυλοφίλους, ως βάση του νομικού της συστήματος;

      (ΝΑΙ/ΟΧΙ)

      ΥΓ: Εντελώς άκυρος δε και ο αντιπερισπασμός (;), καθότι δεν έχω καμία ένσταση ως προς το δικαίωμα σύναψης μεικτού γάμου. Άλλωστε δεν είναι το «χάλασμα της ομοιογένειας» ο λόγος που η κοινωνία μας απορρίπτει το κρατικό αβαντάρισμα της παρέκκλισης που εσύ υπηρετείς.

      ΥΓ2: Μην ξεχνιόμαστε! Απάντησε επιτέλους το ερώτημα που σου έθεσα!

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ ΚΜ 29/04/2013 23:18:51

      Ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής Πολιτικών Επιστημών ή Κοινωνιολογίας, θα σου απαντούσε ότι η ερώτησή σου είναι άνευ πρακτικής σημασίας. Το νομικό σύστημα μιας κοινωνίας διαμορφώνεται από τις κοινωνικές δυναμικές. Η αναγόρευσή σου σε ''προστάτη'' της κοινωνίας είναι χωρίς αμφιβολία τραγελαφική και -δυστυχώς- επικίνδυνη (ανέλυσα παραπάνω). Οι κοινωνίες αλλάζουν συνεχώς. Άλλη η κοινωνία του 19ου αιώνα σε μια χώρα, άλλη η κοινωνία του μεσοπολέμου, άλλη κοινωνία η σημερινή. Τα πάντα αλλάζουν και κανείς δε μπορεί να προδικάσει σε ποιά κατεύθυνση θα γίνουν οι κοινωνικές αλλαγές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κοινωνία ήταν, είναι και θα είναι μια δυναμική έννοια καθώς απεικονίζει τη δυναμική αλληλεπίδραση ατομικών συμπεριφορών που αποτελούν τη βάση των κοινωνικών σχέσεων και διαμορφώνουν -σε τελευταία ανάλυση- το κανονιστικό πλαίσιο μιας κοινωνίας.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ΚΜ 30/04/2013 01:53:03

      Και πάλι, δεν μου απάντησες (έστω κι άν εσύ την αποκαλείς ερώτηση άνευ σημασίας). Άν χρειάζεται να γράφεις όλα αυτά τα κατεβατά, και να το φέρνεις γύρω-γύρω αντί να απαντήσεις ευθέως, τότε προφανώς η απάντηση που θα έδινες (άν ήθελες να απαντήσεις ευθέως και ειλικρινώς) δεν θα ήταν ένα ξεκάθαρο ΝΑΙ.

      Όπως και να΄χει πάντως η συνισταμένη των κοινωνικών δυνάμεων μπλα μπλα μπλα που διαμορφώνουν το νομικό πλαίσιο είναι σαφέστατα εναντίον της διαστρφής της έννοιας της οικογένειας, που εσύ επιδιώκεις.

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ ΚΜ 30/04/2013 08:35:44

      Να απαντήσω σε κάτι που εσύ θεωρείς δεδομένο, ενώ δεν είναι και δεν προκύπτει από πουθενά ότι είναι. Γράφεις συνέχεια ότι η κοινωνία το απορρίπτει. Από που προκύπτει αυτό; Στη Γαλλία, οι δημοσκοπήσεις έδιναν ένα ποσοστό άνω του 60% υπέρ των δικαιωμάτων γάμου-υιοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών. Πόσο θα διαφερεί η ελληνική κοινή γνώμη; Θα είναι στο 45%, στο 55%, στο 39,5%; Κανείς δε ξέρει, εκτός από εσένα που αυτοαναγορεύεσαι ως ''φωνή της κοινωνίας'' και ''προστάτης της οικογένειας''...

     • Λεωνιδης avatar
      Λεωνιδης @ ΚΜ 30/04/2013 13:17:14

      Γι αυτο υπαρχουν τα δημοψηφισματα!!!

  • Antonis avatar
   Antonis @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 09:41:19

   Είσαι κοινός ψεύτης και προπαγανδιστής, άξιο τεκνο του Χότζα. Εργάζομαι στην Γαλλία και μετείχα σε όλες τις διαδηλώσεις του "λεπεναριου". Δεν έχω Γαλλική υπηκοότητα, διαδήλωσα όμως ως Χριστιανός, και επειδή δυστυχώς ξέρω ότι αυτή η τόσο ταλαιπωρημένη από την ανώμαλη προοδευτικουρα χωρα, είναι εργαστήρι για το τι έρχεται σε εμάς μετά από 20-30 χρονια (λαθρο, δίκαιο του εδάφους, μούλτι κούλτι και ίσως και γάμος ομοφυλοφιλων). Στις διαδηλώσεις λοιπόν μετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών και των πολιτικών πεποιθήσεων, με σαφή βεβαια δεξιό προσανατολισμό αλλα σε καμια περίπτωση ακραίοι. Οικογενειάρχες, ηλικιωμένοι, νέοι (που ως γνωστόν μονο όταν ασπάζονται τις αριστερές ιδέες αξίζουν συγχαρητήρια), ένα κύμα ανθρώπων που σιχάθηκε να βλέπει εδώ και 40 χρονια να διαλύονται τα ιερά και τα όσια του από την καλοβολεμένη και καλοταϊσμένη γενιά του 68. Oos για την Taubira, που εκτος των άλλων είχε θεσπίσει νομο που τιμωρούσε την άρνηση της σκλαβιάς των μαύρων και έχει βαλθεί να αδειάσει τις φυλακες από όλα τα εγκληματικά στοιχεια (ο Ρουπακιώτης μοιάζει με Μανιαδάκη συγκριτικά με αυτήν) και το ανέκδοτο την Belkacem... περί ορέξεως... Στα υπόλοιπα περί νέο ολοκληρωτισμού των libertarians με καλύπτει πλήρως ο ΒΙΣ.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Antonis 26/04/2013 11:01:38

    Είναι οι γνωστοί lilis, libéraux-libértins, οι κήρυκες του νέου ολοκληρωτισμού. Ερώτηση: Θα εμπιστευόσουν έναν τέτοιο για babysitting;
    Αφήνω που μου μπαίνουν και υπόνοιες και για τους λόγους υιοθεσίας παιδιών από ορισμένα gay ζεύγη....

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ Antonis 26/04/2013 11:15:05

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ζούσες σε προηγούμενες δεκαετίες θα διαδήλωνες κατά του διαζυγίου,του πολιτικού γάμου, της κατάργησης της θανατικής ποινής κλπ με τα ίδια επιχειρήματα που διαδηλώνεις και σήμερα. Α και το καλύτερο, η Τομπιρά έχει δώσει το όνομά της σε νόμο που αναγνωρίζει ως εγκληματική ενέργεια κατά της ανθρωπότητας το εμπόριο και τη σκλαβιά μαύρων.
    https://fr.wikipedia.org/wiki/Loi_Taubira
    Πιο κοινός ψεύτης και προπαγανδιστής από εσένα δεν υπάρχει. Μετά από αυτό, όποιες αμφιβολίες και να είχα για το αν μαζεύτηκε λεπεναριό ή όχι, μου τις απομάκρυνες. Όσο για τη Najat Belkacem ήμουν σίγουρος ότι δε θα σου άρεσε σαν πολιτικός!

    • Antonis avatar
     Antonis @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 12:55:08

     Τι σχέση έχει ο πολιτικός γάμος με το γάμο ομοφυλοφιλων;; Και γιατί όχι πολυγαμία μεθαύριο Γιατί όχι όλες οι υπόλοιπες ανωμαλίες που αναφέρει ο ΒΙΣ; Ποιος θα βάλει φραγμό στην δήθεν "πρόοδο της ιστορίας", αυτή η φασιστική έννοια των αριστερών που νομίζουν ότι έχουν το μονοπώλιο της προόδου και ότι οποιος είναι συντηρητικός πρέπει να τον συνθλίψουν; Η Taubira ναι έφτιαξε το νομο που λες, αυτό είπα και εγώ. Δεν είναι δουλειά του νομοθέτη να παραδίδει μαθήματα ιστορίας. Είμαι κάθετα αντίθετος με τέτοιους νομους. Ακόμα και όταν πήγαν να κάνουν αυτόν για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενιων ήμουν εναντίον για λόγους αρχής, όσο και αν συμπαθώ αυτόν τον λαό που τράβηξε τα πάνδεινα από τους τούρκους. Εξάλλου στο τριγωνικό εμπόριο μεγάλο ρολο έπαιζαν και οι ίδιοι οι αφρικανοί που πούλαγαν στους Ευρωπαίους τους ομοεθνείς τους. Καλά για τα σκλαβοπάζαρα των αράβων ούτε λόγος φυσικά. Η Belkacem είναι μια ανύπαρκτη που άμα δεν υπήρχε αυτή η δογματική ηλιθιότητα περί ίσης παρουσίας ανδρών γυναικών στο υπουργικό συμβούλιο ούτε σε δημοτικό συμβούλιο δεν θα ήτανε.

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ Antonis 26/04/2013 18:11:59

      Η πολυγαμία ήταν ανεκτή στο παρελθόν (αρχαία Ελλάδα, περιοχές που εφαρμοζόταν ο Μωσαϊκός νόμος κλπ). Θεωρώ ότι η πολυγαμία (ως ερωτική συμπεριφορά) συμβάλλει στη διεύρυνση της ερωτικής φαντασίας που για μένα είναι το ζητούμενο. Δε θα ήμουν αρνητικός αν θεσπιζόταν ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα επέτρεπε σε ενήλικα άτομα να οργανώσουν τη βιοτική τους σφαίρα με χαρακτηριστικά πολυγαμίας με 2 όμως απαράβατες προϋποθέσεις:
      α) Ενηλικιότητα
      β) Ελευθερία επιλογής όχι καταναγκασμός
      Ο πολιτικός γάμος είναι η νομική σύζευξη 2 ατόμων, άρα δεν πρέπει να αποκλειστούν τα ομόφυλα ζευγάρια από αυτόν, ο θρησκευτικός γάμος -αντίθετα- καθορίζεται αποκλειστικά από τα ίδια τα ιερά κείμενα κάθε θρησκείας. Η άποψή μου για το νόμο της Taubira την ανέφερα και πιο πάνω και είναι θετικότητη, καθώς και για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Τέλος η Najat Belkacem εκλέχτηκε το 2004 στο περιφερειακό συμβούλιο της Rhone-Alpes σε ηλικία 27 ετών και γενικά έχει αρκετή εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση στη περιοχή της Λυών. Είναι από τις σημαντίκοτερες πολιτικές παρουσίες της γενιάς μου, μαχητική στα θέμετα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με σπουδαίο πολιτικό μέλλον.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 18:47:53

      Είσαι πάνω από 30 προφανώς, αλλά δήλωσες πιο πάνω μικρός για να αποκτήσεις παιδί....

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ ΒΙΣ 26/04/2013 20:17:08

      25 στα 26 είμαι (το 1987 γεννήθηκα) και η Μπελκασέμ είναι 36 οπότε νιώθω ότι ανήκει στη γενιά μου. Και ναι στα 26 μου το τελευταίο που με ενδιαφέρει σήμερα είναι να αποκτήσω παιδιά. Εκτός αν πρέπει να πάρω την άδειά σου για το πως θα οργανώσω τις βιοτική μου σφαίρα...

    • Antonis avatar
     Antonis @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 13:00:48

     Εσύ είσαι ρατσιστής (μας προμοταρεις την Taubira επειδή είναι μαύρη, φαντάσου να έλεγε κάποιος ότι αξίζει ένας πολιτικός μονο και μονο επειδή είναι λευκός) και φασίστας (υπέρ νομων που επιβάλουν συγκεκριμένη ανάγνωση της ιστορίας), μην πιάνεις λοιπόν στο στόμα σου τον λαό της δεξιάς που διαδήλωσε υπέρ των αξιων του.

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ Antonis 26/04/2013 19:20:16

      Το αντίθετο από αυτό που λες. H Taubira βρίσκεται σε αυτή τη θέση εξαιτίας της αξίας της που έχει αποδείξει στο παρελθόν. Το γεγονός ότι είναι άξια και μαύρη είναι άκρως θετικό γιατί σπάει τη στερεοτυποποίηση ότι οι κοινωνικές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να προωθούνται από ''καθαρούς'' πολίτες μιας χώρας. Παράδειγμα μη αξιοκρατικής υπουργοποίησης εξαιτίας της προώθησης της ισότητας είναι η Fleur Pellerin και η άποψή μου για την ένταξή της στο κυβερνητικό σχήμα είναι αρνητικότατη. Σχετικά με την ''ορθή'' ανάγνωση της ιστορίας έχεις ένα δίκιο απλά τέτοιοι νόμοι θεσπίζονται υπό το πρίσμα της διευκόλυνσης των στόχων της εξωτερικής πολιτικής (πχ εκμετάλλευση της γενοκτονίας των Αρμενίων για να μπει στο τραπέζι των σύγχρονων γαλλοτουρκικών σχέσεων) ή μιας έμπρακτης κρατικής ''συγγνώμης'' (πχ δεινά αποικιοκρατίας) και βασίζονται στη απέχθεια που προκαλούν άτομα που αρνούνται το Ολοκαύτωμα ή τη γενοκτόνια των Αρμενίων αλλά έχεις δίκιο τίθενται ζητήματα ελευθερίας του λόγου. Τέλος, η αποτίναξη του φασισμού-ρατσισμού από τους ιδεολογικούς απογόνους του και η μεταφορά στους φιλελευθέρους είναι τραγελαφική. Ένας φιλελεύθερος δε θα σου πει ποτέ σε ποιό Θεό να πιστεύεις και πως θα οργανώσεις τη βιοτική σου σφαίρα. Από την άλλη ούτε εσύ μπορείς να ορίσεις τον τρόπο που διαμορφώνει κάποιος τη βιοτική του σφαίρα και αν το κράτος αποδέχεται αυτήν τη συμπεριφορά. Αρμόδιο όργανο να ορίσει τη νομοθεσία που διέπει τις κοινωνικές σχέσεις είναι το δημοκρατικά εκλεγμένο Κοινοβούλιο και όχι η Θρησκεία, η παράδοση κλπ Φασίστας και ρατσιστής -σε τελευταία ανάλυση- είναι αυτός που επιθυμεί να επιβάλλει την κοινωνική ομοιογένεια, ενώ ελεύθερος άνθρωπος αυτός που αποδέχεται τη κοινωνική διαφορετικότητα και θέλει να την προστατεύσει. Άλλωστε, η διαφορετικότητα και η ανομογένεια μέσω της διεύρυνσης του καταλόγου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας μιας κοινωνίας από την επιβολή καθεστώτων κοινωνικής ομογενοποίησης, όπως το φασιστικό καθεστώς στην Ιταλία ή το ναζιστικό στη Γερμανία.

    • mara M. avatar
     mara M. @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 22:54:03

     συριζαλβανία φιλικά θα στο πώ.
     Ενώ στα οικονομικά είσαι πολύ συγκροτημένος εδώ "ξεφεύγεις".

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ mara M. 27/04/2013 00:57:43

      Στο γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών εννοείς;

     • mara M. avatar
      mara M. @ Συριζαλβανία του Χότζα 27/04/2013 09:44:39

      To πιο τραγικό είναι η υιοθεσία.

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ mara M. 28/04/2013 00:43:15

      Γιατί; Επιστημονικές κοινωνικές έρευνες σε χώρες που έχει εφαρμοσθεί, δείχνουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε μια οικογένεια με γονείς του ίδιου φύλου δεν παρουσίασαν καμία διαφορά στην κοινωνική τους συμπεριφορά από παιδιά που υιοθετήθηκαν από ετεροφυλοφιλικές οικογένειες.

     • mara M. avatar
      mara M. @ mara M. 28/04/2013 07:13:26

      Είναι πολύ μικρό το ποσοστό για να έχουμε αξιόπιστες ερευνες.
      Διάβασε προσεκτικά το καταπλητικό σχολιο του Uncle Stgm 1:32 δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσεις.
      Φιλικά.

 3. roadrunner avatar
  roadrunner 25/04/2013 21:27:52

  Η γονιμότητα ΤΙΝΟΣ καταγράφεται στα λινκς που μας έδωσες Χότζα ;
  Μήπως καταγράφουν το δείκτη γονιμότητας του μεικτού πληθυσμού κάθε χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των αλλοδαπών/μεταναστών ; (λ0γικά ναι.)
  Σημείωσε ότι, στις περισσότερες χώρες που νομιμοποίησαν του γάμους ομοφυλοφίλων, πχ Ολλανδία, υπάρχουν και μεγάλα ποσοστά αλλοδαπών/μεταναστών, τα οποία συμπεριλαμβάνονται προφανώς, στα στατιστικά στοιχεία για την εξαγωγή των σ.π.γ.
  Αυτό πολύ πιθανά αλλοιώνει το χωριστό σ.π.γ.,
  ""ειδικά για τους Ολλανδούς στο γένος.""

  Όταν λοιπόν σε μια οποιαδήποτε χώρα, αυξάνεται η εισρροή μεταναστών και το ποσοστό αλλοδαπών στον πληθυσμό της, από έτος σε έτος,
  η ετήσια αύξηση του δείκτη γονιμότητας,
  μπορεί θεωρητικά να αφορά,
  μόνο το ποσοστό των αλλοδαπών της χώρας.
  Άρα, ένα τέτοιο σ.π.γ. δεν είναι αξιόπιστο για συγκρίσεις, πόσο μάλλον για να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, και να εξαρτήσουμε τις συγκρίσεις αυτές, από τη νομιμοποίηση ή όχι των ομοφυλοφιλικών γάμων.

  Μπορείς Χότζα, να μου βρεις μια χώρα,
  στην οποία ΔΕΝ εισρέουν κύματα μεταναστών,
  ΚΑΙ εγκρίθηκαν οι ομοφυλοφυλικοί γάμοι,
  ΚΑΙ να έχει αύξηση και στις τεκνοποιήσεις ;

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ roadrunner 26/04/2013 10:05:33

   Roadrunner, η Ολλανδία δέχτηκε/κάλεσε μετανάστες στο έδαφός
   της, τι θα έπρεπε να κάνει να τους στειρώσει; Το ολλανδικό
   Κοινοβούλιο απέδωσε ιθαγένεια στα παιδιά τους(και πολύ καλά έκανε)
   και άδεια παραμονής σε αυτούς και άρα συμμετέχουν και αυτοί στα
   σ.π.γ. Αλλά ας αφήσουμε στην άκρη ένα παιδί πχ Μαροκινών γονιών που
   έχει ολλανδική ιθαγένεια και ας εστιάσουμε σε κάτι πιο ενδιαφέρον,
   αν μια Ολλανδή παντρευτεί έναν Κογκολέζο ή έναν Νιγηριανό και
   κάνουν 8 παιδιά για σένα θα πρέπει να μετράνε στα σ.π.γ. ή όχι;
   Πάντως ακόμα αδυνατώ να καταλάβω τη σχέση γάμου ομόφυλων ζευγαριών,
   μετανάστευσης και σ.π.γ.!

 4. Ξένος avatar
  Ξένος 25/04/2013 21:45:43

  Προσωπικά η εικόνα δυο αντρών που φιλιούνται είναι κάτι που με ταράζει και νιώθω αμήχανα όταν το βλέπω (δεν αισθάνομαι το ίδιο στην θέα δυο γυναικών που κάνουν το ίδιο πάντως).
  Όμως το ίδιο φαντάζομαι θα ταράζονταν και κάποιοι άλλοι κάποτε στη θέα ενός λευκού ανθρώπου που φιλιόταν με μια μαύρη. Δεν νομίζω οτι η προσωπική μου αισθητική δυσανασχέτηση (λόγω πολιτισμικών και ιστορικών εθισμών) μου δίνει το δικαίωμα να έχω λόγο στην σεξουαλική συμπεριφορά συνανθρώπων μου στην ιδιωτική τους ζωή. Δηλαδή ναι μεν στην εποχή μας δικαιούμαι να αντιδράσω αν δω ένα ζευγάρι να περιπλέκεται ερωτικά μπροστά μου στον δρόμο αφού στον πολιτισμό μου εκλαμβάνεται ως βαρβαρισμός και συμπεριφορά που οδηγεί σε εξελικτικό πισωγύρισμα, αλλά από την άλλη το να εξακολουθώ να προσπαθώ να επέμβω μέσα στην ψυχή του άλλου ενσταλάζοντας του ενοχή αν έλκεται ερωτικά από ομόφυλούς του είναι κάτι που δεν μπορώ ούτε ηθικά ούτε και πρακτικά να το δικαιολογήσω πλέον στην εποχή μας χωρίς από κάποιο σημείο κι έπειτα να ξεκινήσω να φλερτάρω ανοιχτά με τη χρυσαυγίτικη κοσμοαντίληψη και επιχειρηματολογία περί ζωής, κοινωνίας και ανθρώπινου είδους.
  Θα συμφωνούσα πάντως οτι ο γάμος είναι μια τελετουργία εορταστική υπό την αιγίδα της συντεταγμένης Πολιτείας και τη συμμετοχή της σε αυτόν δια εκπροσώπων ή λειτουργών της (δήμαρχοι, κληρικοί), οπότε καταλαβαίνω μέχρι ενός σημείου την ένσταση. Αλλά θα μπορούσαν όλα αυτά να είχαν αποφευχθεί αν είχε θεσμοθετηθεί εγκαίρως ο θεσμός του απλού, ξερού και αποστειρωμένου «συμφώνου συμβίωσης». Όμως ούτε αυτό το θέλαμε, προσπαθήσαμε να εμποδίσουμε ολοσχερώς την όλη εξέλιξη εν συνόλω, οπότε πήγαμε για τα πολλά και πλέον χάσαμε και τα λίγα. Πλέον θα φάμε στη μάπα και το τελετουργικό.

  • Kostas nikolaou avatar
   Kostas nikolaou @ Ξένος 26/04/2013 11:23:42

   Προσωπικά η εικόνα δυο αντρών που φιλιούνται είναι κάτι που με ταράζει και νιώθω αμήχανα όταν το βλέπω (δεν αισθάνομαι το ίδιο στην θέα δυο γυναικών που κάνουν το ίδιο πάντως).

   μην ανησυχεί δεν είσαι ο μόνος. βασικα η πρωτη περίπτωση με αηδιάζει.
   αγαπητέ φάκτορα συγχαρητήρια για την φώτο που επέλεξες. αν ήμουν συνωμοσιολόγος ή συριζαίος θα πίστευα πως το έκανες επίτηδες για να προωθήσεις την ιδέα της ομοφυλοφιλίας ( τα κορίτσια είναι τρέλα)

 5. Νικήτας avatar
  Νικήτας 25/04/2013 21:47:34

  Η διαστροφή της διαστροφής βγάζει απ΄ευθείας σε γάμους που δεν είναι γάμοι , σε παιδιά που δεν είναι παιδιά , σε γονείς που δεν είναι γονείς και σε οικογένεια που δεν είναι οικογένεια .
  Τώρα να θεωρείτε αυτός ο αχταρμάς πρόοδος και κοινωνικός προοδευτισμός συγχωρέστεμε αλλά μιλάμε για αρρώστια.
  Διότι δεν μπορείς να χτυπάς το θεμέλιο της κοινωνίας ούτε και να πετάς στα σκουπίδια τον μισό πλυθυσμό της γής και βάλε που είναι οι γυναίκες δινοντάς τους τον ρόλο του αναπαραγωγικού θυλυκού και όχι της μάνας.
  Τι λέτε ρε ;

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Νικήτας 25/04/2013 22:22:32

   Γάμος είναι η νομική σύζευξη 2 ατόμων με σκοπό τη διαμόρφωση της βιοτικής τους σφαίρας και δε σχετίζεται με τη γέννηση παιδιών. Άλλωστε πολλά ζευγάρια κάνουν παιδιά που τα αναγνωρίζουν και δεν παντρεύονται ή άλλα ετερόφυλα ζευγάρια παντρέυονται χωρίς να θέλουν να κάνουν παιδιά. Ο γάμος δεν κάνει την οικογένεια, αλλά οι δεσμοί αγάπης των ανθρώπων.
   Η υιοθεσία είναι η απόκτηση με δικαστική απόφαση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων του γονέα για ένα παιδί από ένα πρόσωπο που δεν είναι ο φυσικός γονέας του. Γιατί ένας ομοφυλόφιλος να λιγότερο καλός πατέρας για ένα ορφανό παιδί από έναν ετεροφυλόφιλο; Από που προκύπτει αυτό;
   Τέλος, διαστροφή είναι η αλλοίωση μίας βιολογικής(δεν ισχύει στην περίπτωση των γάμων ομόφυλων ζευγαριών ή γενικά της ομοφυλοφιλίας), ψυχικής (σε καμία περίπτωση δε σχετίζεται με το φύλο του ερωτικού συντρόφου) και νοητικής λειτουργίας. Η διαστροφή που είναι ακριβώς;

 6. Στέργιος avatar
  Στέργιος 25/04/2013 22:32:04

  Δηλαδή το 99-100% των ανθρώπων είναι ομοφυλόφιλοι που επί εκατομμύρια χρόνια τώρα παντρεύονται σαν ετεροφυλόφιλοι και κάνουν παιδιά επειδή δεν υπήρχε νόμος που να επιτρέπει τον γάμο των γκέι; Έλεος πια!

  • dim avatar
   dim @ Στέργιος 25/04/2013 23:16:29

   Έλεος? Όταν είμαι παιδί, το τι θα κάνω όταν μεγαλώσω το καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνω και τα πρότυπα τα οποία έχω... Αν στο βάθος γενεών θεωρηθεί ως φυσιολογικό μια οικογένεια να αποτελείται από άτομα του ίδιου φύλου, τότε είναι πολύ μεγαλύτερες οι πιθανότητες να επιλέξω κι εγώ να κάνω οικογένεια του ίδιου φύλου... Το ένα φέρνει το άλλο, και δουλειά του λογικού νομοθέτη είναι να μην ανοίγει παραθυράκια που δύναται να στραφούν στο μέλλον κατά της ίδια της ανθρώπινης ύπαρξης… Στην αρχή είναι το σύμφωνο διαβίωσης, μετά ο γάμος, μετά η οικογένεια με την υιοθεσία, και σε καμία εκατοστή χρόνια θα θεωρείται παράλογο το να ενώνεται ένας άνδρας με μια γυναίκα με τα δεσμά του γάμου με σκοπό την αναπαραγωγή… «Ανώμαλος είσαι ρε συ να μπεις σε τέτοιο κόπο?», θα λένε… Πήγαινε στο εργαστήριο και πάρε ένα παιδάκι, και ούτε κόπος, ούτε πόνος…

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 25/04/2013 22:45:43

  Αν έχεις παιδιά, τα λυπάμαι...

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ ΒΙΣ 25/04/2013 23:28:22

   Έλα που πιστεύω και γω το ίδιο για σένα! Πάντως, είμαι αρκετά νέος ακόμα για να κάνω παιδιά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σεβαστώ απόλυτα τις ερωτικές επιλογές τους και θα είμαι περήφανος γι'αυτά, εσύ πέτα τα στο δρόμο αν έχουν διαφορετικές ερωτικές επιλογές από αυτές που θες... Σε αντίθεση με σένα, για μένα οι άνθρωποι κρίνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από την προσωπικότητά τους και όχι από το χρώμα τους, τη θρησκεία τους και τις σεξουαλικές επιλογές τους!

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 09:37:44

    Αυτή είναι η απάντηση ΒΙΣ στο αν θα πέταγε τα παιδιά του το δρόμο αν ήταν ομοφυλόφιλοι και αν κρίνει τους ανθρώπους βάσει της προσωπικότητάς του ή βάσει του χρώματος, της θρησκείας και των σεξουαλικών τους επιλογών...Και επειδή ποτέ δε θα μπορέσει να απαντήσει θα βάζει ανήλικα παιδιά στη συζήτηση με έναν φιλελεύθερο που πρεσβεύει την ενηλικιότητα των ερωτικών επιλογών για να νομίσει ότι έχει επιχειρήματα. Πραγματικά είναι κατάντημα να κάνει κανείς διάλογο μαζί σου. Υπάρχουν αρκετοί σχολιαστές που διαφωνούν με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών και θέλουν να συζητήσουν γι΄αυτό σε έναν διάλογο ουσίας και με αυτούς θα συνεχίσω να διαλέγομαι. Απάντα ότι θες από κάτω, αδιάφορο μου είναι!

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 10:57:54

     Επειδή έχω παιδιά, θες να σου απαντήσω ότι θα πετούσα τα παιδιά μου στον δρόμο αν έκανα όποια επιλογή δεν συμφωνούσε με τις δικές μου; Θα σε ευχαριστούσε να σου έλεγα ναι; Λοιπόν, επειδή είμαι συνειδητά χριστιανός, θα απογοητεύσω την ιδεοληψία σου: Φυσικά και όχι, σε καμία περίπτωση....
     Επειδή όμως υποπτεύομαι ότι άνθρωποι της δικής σου ιδεοληψίας δεν θα δίσταζαν να νομιμοποιήσουν αυτά που έγραφα πιο πάνω, ως μηδενιστές ελευθεριακοί, σου λέω ότι τους συγκεκριμένους δεν θα τους άφηναν να καθήσουν μόνοι τους με τα ανήλικα παιδιά μου ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΗΣ ΩΡΑΣ...

   • Kostas nikolaou avatar
    Kostas nikolaou @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 11:53:07

    αν αύριο ( χτύπα ξύλο ) ο γιος σου φέρει τον γαμπρό στο σπίτι ( ειλικρινά δεν σου το ευχομαι ) θέλω να δω τον πολιτισμό και την προοδευτικότητα σου. στα λόγια όλοι προοδευτικοί είναι : οικογενειακοί γνωστοί μας συριζαίοι που '' αγωνίζονται '' για τα δικαιώματα των αλλοδαπών κόντεψαν να πάθουν εγκεφαλικό όταν έμαθαν ότι η κόρη τους είναι με αλβανό ( γεννημένο εδώ μάλιστα, φαντάζομαι τι χαρά θα έκαναν με κατι πιο εξωτικό στυλ αφγανοπακισταν).
    επειδή πολύ πρόοδος κάνει τις χώρες usa ( ασπρομαυροκοκκινοκιτρινοι όλοι δεκτοί) και τις οικογένειες πολύ extreme ( o πατέρας με ερωμένη, η μητέρα με εραστές) προτιμώ σε μερικά θέματα να είμαι φασίστας,ρατσιστής, ομοφοβικός κτλ

    • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
     Συριζαλβανία του Χότζα @ Kostas nikolaou 26/04/2013 12:10:43

     Και μια γνωστή μου, που ψήφιζε ΝΔ χαίρεται για το εγγονάκι της που το έκανε η κόρη της με έναν Αλγερινό. Δεν έχει σχέση τι ψηφίζει καθένας αλλά πόσο τον ενδιαφέρει να είναι ευτυχισμένοι οι γύρω του. Αν ερχόταν ο γιός μου και μου παρουσιάζε τη σχέση του, θα τον ρώταγα αν είναι ευτυχισμένος και αν μου έλεγε ναι, θα έδινα τη συγκατάθεσή μου...Εσύ που δηλώνεις ρατσιστής αν η κόρη σου έφερνε για γαμπρό έναν Σομαλό τι θα έκανες; Θα την πέταγες έξω από το σπίτι;

     • kostas nikolaou avatar
      kostas nikolaou @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 15:04:17

      έχει κάποια σχέση ο σομαλός με τις πεταλουδίτσες που αναφέρει το θέμα?
      για να απαντήσω όμως: αν της κόρης μου της αρέσει ο πακιστανός κακό του κεφαλιού της. θα το δεχτώ με πολύ με βαριά καρδιά(μπορεί να είμαι άρρωστος στο γάμο).
      αν ο γιος μου φέρει καποιον δίμετρο για σχέση του πολύ απλά θα φυγει με τις κλωτσιές και αυτός και η σχεση του.
      Μιας και πιάσαμε ανωμαλες καταστάσεις: αν η κόρη σου έρθει και σου πει '' μπαμπα εγώ ο βαγγέλης , ο νίκος, ο τάκης και ο χρήστος περνάμε πολύ καλά'' και είναι πολύ ευτυχισμένη που 4 λεβέντες την έχουν στα όπα όπα θα χαρείς?
      μην μου πεις όχι γιατι είναι ρατσιστικό να δέχεσαι τα θέλω των gay και να απορίπτεις τα θέλω των πολύγαμων

     • Κυθήριος Τ. avatar
      Κυθήριος Τ. @ kostas nikolaou 26/04/2013 17:18:22

      Δέν θά χαρεῖ Κώστα,γιατί θά θέλει πολλά γιά προίκα...

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ kostas nikolaou 26/04/2013 19:53:50

      Αν είναι ελεύθερη η επιλογή της και είναι ευτυχισμένη φυσικά. Το προτιμώ από το να έχω παιδιά ρατσιστές και ομοφοβικούς.

     • Γιώργος avatar
      Γιώργος @ kostas nikolaou 26/04/2013 20:45:31

      "Ομοφοβικός" είναι λάθος έκφραση/λέξη, διάλεξε κάτι άλλο... Δεν φοβάμαι του ομοίους μου...

  • Περικλής avatar
   Περικλής @ ΒΙΣ 26/04/2013 00:43:28

   Έχει δίκιο ο/η Συριζαλβανία στο ότι ο γάμος δε σχετίζεται με τη γέννηση παιδιών. Αν ήταν έτσι τότε δύο άτομα ανίκανα να τεκνοποιήσουν δε θα έπρεπε να παντρεύονται, ιδιαίτερα εάν το γνώριζαν από πριν.

   Νομικά ο γάμος είναι αυτό ακριβώς που λέει. Συναισθηματικά δεν είναι, αλλά επειδή συναισθηματικά το κάθε τι επιδέχεται διαφορετικές ερμηνείες πρέπει να ακολουθουμε τον τυπικό νομικό ορισμό όταν συναναστρεφόμαστε στα πλαίσια ενός κράτους γιατί ο καθένας μπορεί αλλιώς να εννοεί άλλα πράγματα .

 8. Νικήτας avatar
  Νικήτας 25/04/2013 23:10:05

  Γάμος απο το γαμώ που σημαίνει νυμφεύομαι δηλαδή το πράμα έχει να κάνει με νύφη.
  Οικογένεια τώρα απο το οίκος και γένος.
  Και για να συμβεί αυτό χρειάζεται και ο γαμπρός ώστε να προκύψει γένος.

  Αν παρακάμψουμε την νύφη επειδή κάποιος γουστάρει έτσι , δικαίωμα του , τότε έχουμε δύο γαμπρούς , που δεν είναι ορίτζιναλ διότι τον γαμπρό τον κάνει η νύφη.
  Δύο γαμπροί όμως δεν φτιάχνουν γένος , είναι πρακτικό το θέμα , και συνεπώς δεν υπάρχει οικογένεια παρά μόνον οικογένια .

  Πάμε τώρα να σβύσουμε τον γαμπρό . Προκύπτουν δύο νύφες που και αυτές δεν είναι ορίτζιναλ γιατί την νύφη την κάνει ο γαμπρός. Η μία νύφη νυμφεύετε την άλλη όμως δεν υπάρχει παντρειά διότι κανείς δεν είναι ύπανδρος μιάς και γαμπρός δεν υπάρχει .

  Και όλα αυτά με την λογική και την επιστροφή στη σοφή ελληνική γλώσσα που
  είναι δίπλα μας να μας βγάζει απο τα αδιέξοδα ..... των γάλλων.

 9. dim avatar
  dim 25/04/2013 23:16:10

  "Οι οργανώσεις των ομοφυλοφίλων δεν θέλουν τη θέσπιση του γάμου μεταξύ τους. Δεν τους ενδιαφέρει αυτό. Επιθυμούν την πλήρη αποδόμηση και διάλυση του γάμου και του θεσμού της οικογένειας."

  Ακριβώς... Ή μάλλον για να το θέσω πιο κομψά, δε θέλουν τη διάλυση της οικογένειας, αλλά θέλουν να πάψει να θεωρείται σε βάθος χρόνου ως "πρότυπο" μια οικογένεια με γονείς από άτομα και των δύο φύλων... Αφού ο νόμος θα τα επιτρέπει όλα, το κάθε παιδί θα εκλαμβάνει ως "πρότυπο" αυτό που βλέπει από τους δικούς του "γονεις"... Οπότε κάθε γενιά που θα μεγαλώνει θα έχει πια εξίσου πιθανότητες να ακολουθήσει το δρόμο των "γονέων" του... Έτσι σε βάθος μερικών γενεών θα έχουμε τις μισές "οικογένειες" να "τεκνοποιούν" πχ με εργαστηριακές μεθόδους κλπ... Και δυστυχώς οι νομοθέτες από "δημοκρατική" ευαισθησία, πέφτουν στη παγίδα τους... νομοθετώντας πράγματα που θέτουν σε βάθος αιώνων σε κίνδυνο την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη...

  • Kostas nikolaou avatar
   Kostas nikolaou @ dim 26/04/2013 10:54:04

   βισ, dim
   δεν πίστευα ποτέ ότι θα συμφωνούσα μαζί σας σε κάποιο θέμα. ειλικρινά είμαι πολύ συγκινημένος.
   ας σταματήσει αυτή η γελοία καραμέλα περί ομοφοβίας, ρατσιστικής συμπερίφορας σε πεταχτούληδες κτλ : από τις 7 το πρωι μέχρι τα μεσάνυχτα τετοιοι βγαίνουν στα κανάλια.
   να δεχτώ κάποιο σύμφωνο που θα επιτρέπει στα πιτσουνακια να έχουν φορολογικές ελαφρύνσεις, να ρυθμιζουν τα κληρονομικά κτλ, αλλά όχι να μπορούν αυτά τα όργια να υιοθετούν και παιδιά

   • greekfournaris avatar
    greekfournaris @ Kostas nikolaou 26/04/2013 19:29:17

    πιο ομοφοβικός πεθαίνεις...
    Αίμα, τιμή και το κακο συναπάντημα!

    • kostas nikolaou avatar
     kostas nikolaou @ greekfournaris 26/04/2013 20:20:51

     greekfournaris
     αν αναφέρεσαι σε εμένα χαίρομαι σε τέτοιες καταστάσεις να είμαι φασίστας

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ greekfournaris 26/04/2013 20:42:49

     Ποιος εφηύρε την λέξη "ομοφοβικός"; Γιατί οι αρχαίοι δεν είχαν τέτοια λέξη... Άσε που ετυμολογικά είναι λάθος...

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ Γιώργος 26/04/2013 22:06:05

      Οι λεξεις "ομοφοβικος", "ισλαμοφικος", "ξενοφοβικος" κλπ (που εχουν καθιερωθει διεθνως) δημιουργηθηκαν στα εργαστηρια προπαγανδας της παγκοσμιοποιησης και αποσκοπουν στο να δημιουργησουν συγχuση και συναισθηματα ενοχης στον μεσο πολιτη που αντιδρα φυσιολογικα. Μην τους αφησετε να σας επhρεασουν. Χρησιμοποιηστε και εσεις λεξεις αντιδοτα: "ετεροφοβικος", "ελληνοφοβικος","ισλαμολατρης" κλπ και θα αισθανθειτε καλυτερα. Εν αναγκη δημιουργηστε και δικες σας λεξεις.

 10. dim avatar
  dim 25/04/2013 23:18:39

  Δεν εξετάζω καθόλου την "αισθητική" του πράγματος, ούτε διακατέχομαι από κανένα είδους ομοφοβικό σύνδρομο... Εξάλλου, είμαι ξεκάθαρα υπερ της άποψης ότι στον ιδιωτικό του χώρο ο κάθε ενήλικας, ή όσοι ενήλικες επιθυμούν, χωρίς εξαναγκασμό και με ελεύθερη βούληση μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν... Επίσης είμαι εναντίον των διακρίσεων σε σχέση με θέματα επαγγελματικά κλπ...

  Αυτό όμως που εξετάζω είναι καθαρά θέμα απλής λογικής... Ρωτώ πολύ απλά: Είναι ποτέ δυνατόν ένας λογικός νομοθέτης να νομοθετήσει υπερ μιας πράξης που στην ουσία στρέφεται κατά της αναπαραγωγής και άρα της διαιώνισης του ανθρώπινου είδους? Δε μιλάμε για σύμφωνο συμβίωσης στο οποίο συμφωνώ, δε μιλάμε για ίσα πολιτικά δικαιώματα κλπ κλπ κλπ... Μιλάμε για οικογένεια, για τον θεσμό που αποτελεί τη βάση της κάθε κοινωνίας, η οποία οδηγεί στην αναπαραγωγή, την ανατροφή, και δημιουργεί τα πρότυπα για κάθε παιδί που μεγαλώνει… Δεν πρέπει να είμαστε «τυφλά» ούτε «φίλοι της ελευθερίας», ούτε «φίλοι των κανόνων» κλπ.. Πρέπει να είμαστε «φίλοι της λογικής», και να επιθυμούμε τόση ελευθερία όση είναι λογική και ισορροπεί ανάμεσα στα «θέλω» του ατόμου και τα «συμφέροντα» του συνόλου...

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ dim 25/04/2013 23:58:04

   Dim συγχέεις το γάμο με την οικογένεια. Εκεί διαφωνούμε. Και φυσικά μιλάω για πολιτικό γάμο, κάθε θρησκεία έχει αναφαίρετο δικαίωμα να ορίζει τις προϋποθέσεις τέλεσης του γάμου με τα δικά της κριτήρια. Το 1/3 των παιδιών που γεννούνται στην ΕΕ είναι εκτός γάμου, χιλιάδες γάμοι πραγματοποιούνται κάθε χρόνο που οι σύζυγοι αποφασίζουν να μην κάνουν παιδιά ακόμα και αν μπορούν. Ο πολιτικός γάμος είναι η νομική σύνδεση 2 ατόμων και τίποτα παραπάνω.
   Σχετικά με την υιοθεσία, πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πώς ένα ομόφυλο ζευγάρι είναι ''κακό'' πρότυπο για ένα παιδί. Δηλαδή εκατομμύρια λεσβίες,gay,transgender,bisexual ή queer άτομα δεν βγήκαν από ''κανονικές'' οικογένειες; Τι πρότυπα ''κακά'' είχαν τότε;

   • Kostas nikolaou avatar
    Kostas nikolaou @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 11:05:31

    Σχετικά με την υιοθεσία, πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πώς ένα ομόφυλο ζευγάρι είναι ”κακό” πρότυπο για ένα παιδί.

    αν το ( καημένο ) παιδάκι φωνάξει ''μαμά'' θα γυρίσει ο μπάμπης ή ο μήτσος?
    ένα σύμφωνο σε δικηγόρο για να έχουν τα δικαιώματα που θα έχει ένα παντρεμένο ζευγάρι (φορολογικά, κληρονομικά κτλ) και πολύ είναι.
    όσο για υιοθεσία :χιλιάδες φυσιολογικές οικογένειες λαχταράνε για ένα παιδάκι και εσύ μας λές να τα δώσουνε σε αυτούς?
    αν θέλουν παρα πολύ ένα παιδί ας υιοθετήσουν κανένα 20χρονο πακιστανό να τους ''φροντίζει'' στα γεράματα.

    • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
     Συριζαλβανία του Χότζα @ Kostas nikolaou 26/04/2013 17:44:30

     Σε χώρες που έχει επιτραπεί στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά, οι επιστημονικές έρευνες δε δείχνουν ότι αυτά τα παιδιά έχουν διαφορετική συμπεριφορά από τα αντίστοιχα παιδιά στην ηλικία τους που μεγάλωσαν ή υιοθετήθηκαν από ετερόφυλα ζευγάρια.

    • greekfournaris avatar
     greekfournaris @ Kostas nikolaou 26/04/2013 19:32:45

     τι εννοεις ρε φιλε ''και πολυ ειναι''???

     εσενα θα ρωτησει ο Ολαντ τι δικαιωματα θα δώσει? Μήπως του κανεις και χάρη που πχ δε μποικοταρεις τα γαλλικα΄προιοντα μετα από αυτη την απόφαση του γαλλικου κοινοβουλιου???... Ακου και ''πολυ είναι''... Λες και σου πεφτει λογος ή επρεπε να σε ρωτησουν πρώτα...

     • Γιώργος avatar
      Γιώργος @ greekfournaris 26/04/2013 20:40:09

      Ο Ολάντ έγραψε στα τέτοια του όμως τις εκατοντάδες χιλιάδες που κατέβηκαν στους δρόμους. Μέχρι και ομοφυλόφιλοι κατέβηκαν! Μπορεί ν'αλλάξει τροπάρι, βέβαια, μετά την απάντηση του Πούτιν...

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ Γιώργος 26/04/2013 21:46:36

      Και καλά έκανε στην προεκλογική περίοδο το είπε καθαρά στο γαλλικό λαό ότι θα θεσπίσει το γάμο ομόφυλων ζευγαριών και εκλέχθηκε Πρόεδρος της Γαλλικής Δημόκρατίας.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ dim 26/04/2013 00:16:49

   Αυτά που ρωτάς αφορούν σε μία κοινωνία θεσμιζόμενη με συγκεκριμένες αρχές, που, τουλάχιστον, βασίζονται στον φυσικό νόμο (natural law), φιλτραρισμένο, επιπλέον, μέσα από τη χριστιανική διδασκαλία. Οι οπαδοί του "γάμου για όλους", που σε λίγο θα αποκαλυφθούν ως οπαδοί του "νόμιμου σεξ με όλους και με όλα", επιθυμούν μία νεο-ολοκληρωτική κοινωνία, όπου όχι μόνο η άκρατη ελευθεριότητα θα είναι θεσμισμένη, αλλά θα απαγορεύεται η οποιαδήποτε κριτική της ως "ομοφοβική". Ηδη υπάρχουν ποινικές διώξεις κατά ανθρώπων που αρνήθηκαν, λ.χ., να πουλήσουν άνθη που έμαθαν ότι προορίζονταν για γάμους ομοφυλοφίλων ή που εκφράστηκαν κατά τέτοιου γάμου. Οι ελευθεριακοί φιλελεύθεροι, όπως ο στρατευμένος μουλλάς με το κακόγουστο προσωνύμιο (από εκεί να καταλάβεις αισθητική...) που γράφει εδώ μέσα, δεν είναι φιλελεύθεροι, είναι οπαδοί ενός νέου τύπου ολοκληρωτισμού, του "κομμουνισμού του 21ου αιώνα", μπροστά στον οποίο ο σταλινισμός φαινόταν παιδικό παιχνίδι....
   Προσωπικά, τη μόνη διέξοδο που βλέπω για τους συνειδητούς χριστιανούς πλέον, στην νέου τύπου ολοκληρωτική κοινωνία που ανοίγεται μπροστά μας, είναι ο εσωτερικός πνευματικός εξοπλισμός τους. Και έχει ο Θεός...
   Ο άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς, ο έγκλειστος στο Άουσβιτς σέρβος επίσκοπος, είχε μιλήσει σε ανύποπτο χρόνο για "Λευκή Δαιμονία", αποκαλώντας έτσι τη μεταχριστιανική Ευρώπη. Εβλεπε πολύ καλά...

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ ΒΙΣ 26/04/2013 22:15:07

    Κλασικό Παραλήρημα ΒΙΣ!!

 11. Ρηνα avatar
  Ρηνα 26/04/2013 07:32:38

  Επειδη μας εχει φαει ο "προοδευτισμος" και εχει μετατρεψει σε ντροπη την υπερασπιση πραγματων που προερχονται απο τη Πιστη μας, θελω να πω ευθαρσως οτι αυτα που πολυ ορθα καποιοι ανεφεραν περι εξαφανισης του ανθρωπινου γενους, ειναι σχεδια που καποιοι τα εκπονουν διοτι καποιος τους τα βαζει μεσα στο μυαλο τους. Αυτος ο καποιος εντεχνα προσπαθει να πεισει τους παντες οτι δεν υπαρχει για να κανει ευκολη τη δουλεια του. Βρισκει δε και αιχμαλωτιζει μυαλα που ειδωλοποιουν τη δυναμη, το χρημα, τη διαστροφη, τον εκφυλισμο. Απο την αιχμαλωσια αυτη ξεφευγεις με πολλη δυσκολια και με μεγαλα τιμηματα, γιατι τους προσφερει τα μεγαλα ανταλλαγματα αυτου του κοσμου, πιπιλιζοντας το μυαλο τους οτι μετα το θανατο δεν υπαρχει τιποτα. Ο ιδιος ομως γνωριζει πολυ καλα τι υπαρχει και "φριττει". Βρισκει δε προσφορο εδαφος σε κοινωνιες που απορριπτουν το Θεο οπως πχ η γενικευμενα αθεη Ευρωπη. Οι διαβολες του αυτο ακριβως υποδηλωνουν, τη διαβολη, τη διαστροφη καθε εργου που ευλογησε ο Θεος και στη προκειμενη περιπτωση την οικογενεια. Ανθρωποι που υποδουλωνονται στα πλοκαμια του πρωτον το αγνοουν [τουλαχιστον στην αρχη] και δευτερον αναπτυσσουν πληθος χαρισματων και ιδιως του λογου με επιχειρηματα, προκειμενουν να υπερασπιζονται τις ανομολογητες σκεψεις και πραξεις τους.
  Ο αρχων λοιπον του κοσμου τουτου, του οποιου τα κολπα τα εχει διδαχθει καθε παροικων Χριστιανος, που τα αναλυει και ο τελευταιος παπας και Επισκοπος στις εσχατιες της πατριδας μας, εχει αποδυθει σε νεα διαβολη τον τελευταιο τουλαχιστον αιωνα: εκμεταλλευομενος τους κουφιοκεφαλους που πηραν καποια μορφωση και ....αεριστηκαν τα μυαλα τους απο καθαρη υπερηφανια και εγωϊσμο, τους ψιθυριζει εντεχνα στο αυτι :"ολα αυτα που λεγονται για μενα ειναι ψεμματα, δεν υπαρχω, ειναι δυνατον ενας μορφωμενος σαν και σενα να παραδεχεται το διαβολο;" Δηλαδη προκειμενου να πεισει μετερχεται το μεγαλυτερο τεχνασμα, αρνειται τον ιδιο του τον εαυτο γιατι ειδε οτι το κολπο δουλευει καλα. Δυστυχως και τα παθη των ανθρωπων πολλα....Οποτε αμα δεν υπαρχει αυτος, δεν υπαρχει και Θεος, αρα φαγωμεν, πιωμεν, αυριο γαρ αποθνησκομεν.....,ολα επιτρεπονται. Εκει στοχευουν και αυτα περι ομοφυλοφιλων διοτι ειναι ο,τι βδελυσσεται περισσοτερο ο Θεος. Δυσκολο αυτο το παθος και το να ξεφυγει κανεις. Ισως και αξιολυπητο. Τους εχει δωσει δε ο διαβολος και την αναισχυντια να το υποστηριζουν ξεφωνιζοντας ανα την υφηλιο εξ ου και ο ομωνυμος ορος.
  Αυτα για τους Χριστιανους δεν ειναι πρωτογνωρα, εχουν προειδοποιηθει αρκουντως για ολα τα τεχνασματα του και ο καθενας δινει τον κατα δυναμη αγωνα του, αλλα θα ενταθουν τα φαινομενα και μπορει στα χρονια να θεσπιστουν νομοι που αυτος της Γαλλιας θα ωχρια μπροστα τους....

  • greekfournaris avatar
   greekfournaris @ Ρηνα 26/04/2013 19:40:57

   επισης, η... νεα ταξη πραγματων μας εχει βαλει στο ματι, γι αυτο και μας ψεκάζουν...

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Ρηνα 26/04/2013 19:55:05

   Κλασικός ακροδεξιός συνομωσιολόγος!!!

 12. Στέργιος avatar
  Στέργιος 26/04/2013 07:44:37

  Συριζαλβανία, είμαι ολόψυχα μαζί σου. Συμφωνώ απολύτως με τα επιχειρήματά σου.

  Αυτοί που οιμώζουν σήμερα εναντίον τού γάμου των ομοφυλόφιλων είναι οι ίδιοι που παλιότερα θεωρούσαν αφύσικο να παντρευτεί μαύρος με άσπρη, ασύλληπτο να δοθεί το δικαίωμα τής ψήφου στις γυναίκες, και αδύνατο να μπορέσει ποτέ ο άνθρωπος να πετάξει.

  Στην χώρα μας υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που μεγάλωσαν σε μη συμβατικές οικογένειες. Ορφανά πολέμου ή παιδιά ναυτικών που μεγάλωσαν με τις μανάδες τους και τις θειάδες τους, παρακόρες και παραγιοί που μεγάλωσαν μαζί με ανθρώπους που δεν ήταν συγγενείς τους, παιδιά Ελλήνων μεταναστών που μεγάλωσαν με τους παππούδες τους και που αποκαλούσαν τη γιαγιά τους "μάνα", παιδιά χωρισμένων ζευγαριών που συμβιβάζουν τις νέες οικογένειες των γονιών τους, κλπ. Και όλοι τους μεγάλωσαν αρκούντως καλά.

  Το μοντέλο τής κλασικής πυρηνικής οικογένειας, δηλαδή το μαμά+μπαμπάς+δύο παιδιά+σκύλος (κατά προτίμηση λαμπραντόρ) + δύο αυτοκίνητα σε σπίτι με κήπο, δεν ήταν ΠΟΤΕ το προεξάρχον οικογενειακό μοντέλο στην Ελλάδα, αλλά ούτε και στον υπόλοιπο κόσμο. Αν θέλεις, η πυρηνική οικογένεια είναι ένα φυτώριο σαδισμού και σχιζοφρένειας όπου το παιδί μεγαλώνει μαθαίνοντας να αγαπά τους γονείς του, δηλαδή αυτούς που αναπόφευκτα το καταπιέζουν ψυχολογικά!

  Η πυρηνική οικογένεια ΔΕΝ είναι η ιδανική οικογένεια, είναι ένα φυτώριο νεύρωσης που παράγει ανικανοποίητους και υποταγμένους ανθρώπους, τους ιδανικούς ραγιαδοπολίτες τής Νέας Τάξης, δηλαδή.

  Άνθρωποι που μεγαλώνουν ΧΩΡΙΣ να βρίσκονται κάτω από τη δικτατορία τού ενός πατέρα και της μίας μητέρας, άνθρωποι που μεγαλώνουν μαζί με τους παππούδες, μαζί με θείους και θείες, μαζί με ξαδέρφια, μαζί με σημαντικούς φίλους των γονιών τους, είναι άνθρωποι που μαθαίνουν από νωρίς να περιχαρακώνουν και να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους και ΔΕΝ φτάνουν στην ηλικία των 45 ετών να κρέμονται από τη φούστα τής μάνας τους.

  Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και για μένα, αυτά που είπε και έκανε ο Χριστός αξιολογούνται ως ΑΠΕΙΡΩΣ πιο σημαντικά από αυτά που είπαν οι Απόστολοι, οι Πατέρες τής Εκκλησίας, οι Άγιοι και οι Γέροντες. Ο Χριστός, λοιπόν, ως μόνος αναμάρτητος άνθρωπος και ως Θεός, άρα και πηγή δικαίου, δεν είπε ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ εναντίον της ομόφυλης αγάπης, ενώ συχνά επέπληττε τις ανθρώπινες συμπεριφορές που δεν Τον ευχαριστούσαν.

  Αυτοί που οιμώζουν εναντίον τού γάμου των ομοφυλόφιλων καλά θα κάνουν να φροντίσουν τις ΔΙΚΕΣ τους οικογένειες που έχουν τα μαύρα τους τα χάλια και να μην μπλέκονται στο δικαίωμα δύο ενηλίκων, μη συγγενών ανθρώπων να ζήσουν μια κοινή ζωή με ή χωρίς παιδιά, υιοθετημένα ή φυσικά. Να κοιτάξουν να μειώσουν τα διαζύγια και τις εκτρώσεις, να κοιτάξουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους ως αυτόνομους ανθρώπους και όχι ως υποκαταστήματα τής μητρικής/ πατρικής εταιρείας. "Να σας ζήσουν τα παιδιά σας, να τα δείτε ΟΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ", είναι η στάνταρ ευχή από γονείς προς γονείς στην Ελλάδα. Ναρκισσισμός στο φουλ! Και το "παιδί" δεν ξέρει να βράσει ένα αυγό στα 30 του, παίρνει τηλέφωνο στη μαμά και στον μπαμπά για να το ξελασπώσουν στα 45. Ντροπή! Οι παππούδες μας παντρεύονταν και έφτιαχναν οικογένειες στα 16 τους, και οι σημερινοί 45ρηδες, η πρώτη γενιά ανθρώπων που ατύχησαν να μεγαλώσουν μέσα στην πυρηνική οικογένεια είναι ανώριμα παιδιά που αποδιοργανώνονται με την πρώτη αρνητική κουβέντα τής μάνας τους ή του πατέρα τους. Ας κοιτάξουν, λοιπόν, οι φαρισαίοι κήρυκες της "οικογενειακής ορθότητας" να διορθώσουν την κατ'αυτούς θεάρεστη οικογένεια και ας αφήσουν τους άλλους ήσυχους.

 13. Φρέσκα Κουλούρια avatar
  Φρέσκα Κουλούρια 26/04/2013 09:03:32

  Το όλο πρόβλημα προκύπτει επειδή οι ομοφυλόφιλοι καπηλεύονται τους όρους «γάμος», «οικογένεια», «έγγαμος».
  Όπως έγραψε ο Νικήτας παραπάνω για να υπάρξει γάμος πρέπει να υπάρχουν γαμπρός και νύφη.
  Ο γαμπρός ήταν, είναι και πάντα θα είναι αρσενικό
  και η νύφη ήταν, είναι και πάντα θα είναι θηλυκό.
  Χωρίς γαμπρό και νύφη, χωρίς αρσενικό και θηλυκό γάμος δεν νοείται.
  Αποτέλεσμα του γάμου είναι η οικογένεια.
  Ως οικογένεια νοείται ο γαμπρός και η νύφη μαζί με τα εκ του γάμου γεννηθέντα τέκνα, εάν υπάρξουν τέκνα, διαφορετικά ως οικογένεια νοείται μόνον ο γαμπρός και η νύφη.
  Έγγαμος θεωρείται εκείνος που έχει συνάψει γάμο είτε ως γαμπρός είτε ως νύφη.

  Εδώ τελειώνει το ζήτημα γάμος.

  Οτιδήποτε δεν περιλαμβάνει ως προϋπόθεση νύφη και γαμπρό δεν μπορεί να ονομάζεται γάμος και κατ' επέκταση δεν μπορεί να νοηθεί ούτε οικογένεια ούτε έγγαμη σχέση χωρίς γαμπρό και νύφη, χωρίς αρσενικό και θηλυκό.

  Ας βρεθεί κάποια άλλη λέξη που θα είναι άσχετη και διαφορετική από την λέξη γάμος για να προσδιορίσει την σχέση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και ας δοθούν τα νομικά δικαιώματα των έγγαμων και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια χωρίς όμως να καπηλεύονται τις λέξεις γάμος, έγγαμος, οικογένεια.

  Τώρα για να δούμε και την φυσιολογικότητα του «γάμου» των ομοφυλόφιλων ζευγαριών μπορούμε να δοκιμάσουμε τα παρακάτω, χωρίς να παραβιάζουμε κανένα τους δικαίωμα.

  πρώτον
  Να επιτρέψουμε τον «γάμο» μεταξύ των ομοφυλόφιλων

  δεύτερον
  Να επιτρέψουμε και την αναπαραγωγή μεταξύ των ομοφυλόφιλων.

  τρίτον
  Να επιτρέψουμε και την υιοθεσία από τους ομοφυλόφιλους «έγγαμους» αλλά μόνον παιδιών που έχουν γεννηθεί από ομοφυλόφιλους γονείς, απαγορεύοντας αυστηρά στους ομοφυλόφιλους «έγγαμους» κάθε υιοθεσία παιδιού που γεννήθηκε από ετεροφυλόφιλη σχέση.

  τέταρτον
  Ας παρατηρήσουμε μετά το πως θα αυξάνεται και θα πληθύνεται ο ομοφυλόφιλος πληθυσμός της γής.

  Θα έχει όντως ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον (χωρίς καμμία ρατσιστική προδιάθεση κατά των ομοφυλόφιλων, για καθαρά ανθρωπολογικούς λόγους το γράφω) εάν δημιουργούσαμε ένα κράτος στον πλανήτη το οποίο θα κατοικούνταν αποκλειστικά και μόνον από ομοφυλόφιλους και στο οποίο θα απαγορεύονταν η υιοθεσία παιδιών που γεννήθηκαν εκτός των συνόρων αυτού του κράτους.
  Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε εάν, για πόσο και κατά πόσο θα αυξάνονταν ή θα μειώνονταν ο πληθυσμός αυτού του κράτους και εάν θα κατάφερνε να επιβιώσει ή κάποια στιγμή θα εξαφανίζονταν εντελώς.
  Προσωπικά πιστεύω πως θα καταγράφαμε μία αργή αυτοκτονία ενός ολόκληρου ομοφυλόφιλου λαού.

  Κάτι που δεν αναπαράγεται εξαφανίζεται.
  Αυτός είναι ο νόμος της φύσης.

  Και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν μπορούν να αναπαράγουν το είδος τους.
  Και επειδή δεν μπορούν να αναπαράγουν το είδος τους προσπαθούν διά της πλαγίας («γάμος», «οικογένεια», υιοθεσία) να κλέψουν αναπαραγώμενα από ετεροφυλόφιλα ζευγάρια παιδιά για να διαιωνίσουν το είδος τους, κάτι που είναι εκτός από αφύσικο και παράνομο διότι πρόκειται περί βιολογικής κλοπής.

  Άλλο η ανοχή στην διαφορετικότητα των σεξουαλικών προτιμήσεων
  και εντελώς άλλο πράγμα το να αναγάγουμε σε φυσιολογικό το αφύσικο ή το παρά φύσιν, που εκ των πραγμάτων οδηγεί στην εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους.

  Γιατί εάν υποθέσουμε ότι κάποια στιγμή όλος ο πλανήτης μας θα κατοκούνταν μόνον από ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες το είδος μας δεν θα είχε ζωή μεγαλύτερη από τα εκατό χρόνια, μετά θα εξαφανίζονταν οριστικά.
  Ακόμα και εάν εισάγουμε την πιο διεστραμμένη περίπτωση η επιστήμη να έχει καταφέρει μέχρι τότε να αναπαράγει ανθρώπινο όν με τεχνητές μεθόδους που δεν θα προαπαιτούν την ύπαρξη άντρα και γυναίκας, αυτό το είδος δεν θα είναι άνθρωπος! Θα είναι κάποιο άλλο είδος ανθρωποειδούς, κάτι σαν την Ντόλυ το κλωνοποιημένο πρόβατο ή κάτι σαν την μεταλλαγμένη σόγια, άνθρωπος όμως δεν θα είναι σε καμμία περίπτωση!

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Φρέσκα Κουλούρια 26/04/2013 10:48:58

   Φαντάζομαι σε αυτή τη χώρα που θα κατοικείται από gay και λεσβίες κλπ θα επιτρέπονται γιατροί με ομοφυλοφιλικές ερωτικές προτιμήσεις; Αν ναι, τότε η επιστήμη είχε αρκετούς τρόπους γονιμοποίησης στο ''τσεπάκι'' της. Προβλέπω δε, αν έχει τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα να έχει και περισσότερες γεννήσεις. Το ανθρώπινο είδος δε θα χαθεί, στη νέα γενιά θα γεννηθούν χιλιάδες ετεροφυλόφιλοι αφού οι ερωτικές επιλογές δεν έχουν σχέση με ''πρότυπα'' (τότε πώς βγαίνουν τόσα lgtbq άτομα αφού έχουν ''καθαρά'' ετεροφυλοφιλικά πρότυπα στην οικογενειά τους;), ο ήλιος θα συνεχίσει να βγαίνει από την Ανατολή και ο έρωτας θα νικήσει!

   • dim avatar
    dim @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 20:05:04

    Δε μιλάμε για θέματα προσωπικά εδώ, ούτε για το τι θα θέλαμε ο καθένας... Μιλάμε για νόμους... Για το τι θα κάνει ο νομοθέτης... Και ένας νόμος, ακόμα και για διάσημους φιλελεύθερους φιλοσόφους του διαφωτισμού όπως ο Καντ, είναι ηθικός και λογικός, όταν αν ισχύσει για όλη την ανθρωπότητα θα έχει θετικά αποτελέσματα... Πως γίνεται να έχει θετικά αποτελέσματα (και άρα να είναι ηθικός και λογικός) ένας νόμος που αν ισχύσει για όλη την ανθρωπότητα, θα έχει ως συνέπεια να μειώνεται η φυσική αναπαραγωγή, και ή να εκλείψει το ανθρώπινο είδος, ή να πρέπει να δημιουργούμε ζωή στα εργαστήρια ?

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 21:43:17

    Συριζαλβανία, βλέπεις πόσο διεστραμμένοι είναι οι ομοφυλοφιλοφοβικοί; Σου λέει ο άλλος, αν νομιμοποιηθούν οι γάμοι των γκέι θα γίνουμε όλοι γκέι (τι μας λέει αυτό για την καταπιεσμένη του σεξουαλικότητα;).

    • dim avatar
     dim @ Στέργιος 26/04/2013 23:13:31

     Δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις? Αν ρωτήσεις 10 άντρες αν τους αρέσει να βλέπουν 2 γυναίκες μαζί να κάνουν διάφορα, οι 9 στους 10 θα σου πουν ναι... Το θεωρούμε ανωμαλία αλλά μας αρέσει να το βλέπουμε, φτιαχνόμαστε δηλαδή βλέποντας μια ανωμαλία? Οχι, προφανώς δε το θεωρούμε ανωμαλία... Δεν είναι εκεί το θέμα όμως... Το θέμα είναι στην οικογένεια, στα παιδιά… Είναι θέμα προτύπων... Τα παιδιά μεγαλώνουν με πρότυπα... Αν γενιά με τη γενιά λοιπόν αυξάνονται οι οικογένειες ομόφυλων, τα παιδιά που θα θεωρούν ως πρότυπο μια τέτοια οικογένεια θα αυξάνονται και αυτά, και έτσι σε βάθος χρόνου (γενεών, αιώνων) θα αυξάνεται η τάση αυτή, διότι για να φτιάχνει εμάς που βλέπουμε τις 2 γυναίκες, φαντάσου πόσο θα φτιάχνει αυτές τις ίδιες που το κάνουν και άρα δεν θα είναι κάτι απεχθές, λογικά ωραίο θα είναι… Αν 100 γυναίκες επομένως το δοκίμαζαν, μπορεί να άρεσε τελικά στις 50… Τι τις κρατάει όμως τελικά να μην το επιλέγουν ως τώρα ως τρόπο ζωής? Το ότι δεν είναι πρότυπο… Αν όμως πάψει να υπάρχει αυτό το εμπόδιο? Αν αρχίσει να περνάει και ως πρότυπο και αυτό? (Προσέξτε, δεν εννοώ ότι για όποιες το προτιμούν «τρελά» και άρα θα μπουν στο δίλημμα να το «καταπιέσουν»… Μιλάω για όσες το θεωρούν «εξίσου» πχ ικανοποιητικό, αλλά δε το επιλέγουν, και επιλέγουν πανέμορφα και χωρίς καμία καταπίεση να κάνουν το κοινωνικά σωστά, που τώρα είναι το «ανδρας – γυναίκα», ενώ αν το κοινωνικά σωστό είναι το «whatever», προφανώς θα αυξηθούν κατακόρυφα και οι επιλογές «γυναικα – γυναίκα» -ή και «αντρας – άντρας» αντίστοιχα)… Αυτό θα έχει ως συνέπεια να μειώνεται η αναπαραγωγή ή να καταφεύγουμε σε εργαστηριακές μεθόδους αναπαραγωγής…

     Ο ρόλος του νομοθέτη δεν είναι να νομοθετεί με βάση το τι αρέσει στο καθένα… Δεν πρέπει να νομοθετεί με βάση το τι είναι ωραία αλλά με βάση το τι είναι καλό για το «σύνολο»… Ο ηθικός και λογικός νόμος είναι αυτό που αν ισχύσει για όλους θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα… Αν όμως αυτό που επιτρέπει ο νόμος το επιλέξουν τελικά όλοι (τρόπος του λέγειν όλοι, αλλά πάντως γίνει ισοδύναμο πρότυπο και άρα το επιλέξει τεράστιο ποσοστό) είναι προφανές ότι θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα για την αναπαραγωγή και άρα για το σημαντικότερο «σύνολο» σε αυτό το πλανήτη, που είναι το ίδιο το ανθρώπινο είδος… Ο νομοθέτης πρέπει να προστατεύει υπέρτατες αξίες, και μεγαλύτερη αξία από την διαιώνιση του ανθρώπινου είδους δεν υπάρχει…

 14. Ρηνα avatar
  Ρηνα 26/04/2013 09:04:03

  Αγαπητε περιγραφετε απλα τα παθη της ανθρωπινης φυσης, τη κτητικοτητα, την υστεροβουλια, τη υπερβολικη αγαπη που βλαπτει οταν δεν ειναι ζυγισμενη κ.α.
  Ομως αυτο δεν αιρει τη διαστροφη. Η παλη του ανθρωπου να υπερβει τη ροπη του προς το κακο ειναι παντοτινη και εχει να κανει καθαρα με τη ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΜΟΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ. Γι αυτο απομονωνονται πολλοι. Για να ζητησουν ταπεινα βοηθεια αναγνωριζοντας την μηδαμινοτητα τους. Και αυτη τη βοηθεια την εγκρινει ο Χριστος γι αυτο και ορισε Αποστολους και Αγιους και πατερες και τους εδωσε Θεια χαρη και φωτιση για να καθοδηγουν τους αδυνατους με το λογο Του. Αυτος ειναι ο λογος υπαρξης ολων αυτων των Αγιων, λειτουργουν στο ονομα του και σε μας απομενει η ευκαιρια να αξιολογησουμε βασει της σωστης και ταπεινης μας ενημερωσης ποιους θα διαβασουμε, ποιους θα πλησιασουμε.
  ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ. Γι αυτο και υποστηριξαν ΟΛΟΙ τα ιδια εστω κι αν εζησαν σε διαφορετικες εποχες. Αυτο το τελευταιο ειναι που εντυπωσιαζει τους παντοτινους μελετητες του Χριστιανισμου.
  Ο Ιδιος αλλη μια φορα θα παρουσιαστει φανερα στο γενος των ανθρωπων, στο τελος.....

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Ρηνα 26/04/2013 09:05:43

   Για το Στεργιο το σχολιο μου.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Ρηνα 26/04/2013 09:16:48

    Χάνεις τα λόγια σου, αλλά καλά κάνεις που τα γράφεις αυτά για τους καλόπιστους αναγνώστες.

    • Ελπιδοφορος avatar
     Ελπιδοφορος @ ΒΙΣ 26/04/2013 12:23:50

     ΒΙΣ , ΡΗΝΑ
     Συγχαρητήρια, έτσι απλά και όμορφα.
     Όσο για την νομιμοποίηση της παιδεραστίας διάβασε παρακάτω.
     Το έχει γράψει το ίδιο το site που μας φιλοξένει, στις 2/4/2013.
     Πρόσεξε αυτό που γράφει ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ, νομίζω τα λέει όλα.
     Στόχος θα έπρεπε να είναι η προφύλαξη των παιδιών αλλά ποιος νοιάζεται τώρα γα τα παιδιά μας.
     Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ πάνω από όλα.

     Σοκ προκαλεί η απόφαση του ολλανδικού δικαστηρίου, η οποία νομιμοποιεί την ολλανδική οργάνωση παιδεραστών Martijn! Η οργάνωση η οποία προωθεί την «αποδοχή από την κοινωνία» των «συναινετικών σεξουαλικών σχέσεων» μεταξύ παιδιών και ενηλίκων δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου, απεφάνθη το δικαστήριο…

     Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1982 και δηλώνει ότι στόχος της είναι να γίνουν αποδεκτές οι συναινετικές σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, αλλά αντιτίθεται κατηγορηματικά σε κάθε είδους κακοποίηση ανηλίκων.

 15. Φρέσκα Κουλούρια avatar
  Φρέσκα Κουλούρια 26/04/2013 09:27:43

  @Συριζαλβανία του Χότζα
  Έχεις αναρωτηθεί ποτέ το γιατί υπάρχεις;
  Εσύ (εάν είσαι ομοφυλόφιλος, δεν γνωρίζω) ή ο κάθε άλλος ομοφυλόφιλος (-η) έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί υπάρχετε, γιατί βρίσκεστε στην ζωή;

  Θα σου δώσω μια πολύ εύκολη αλλά ίσως όχι και τόσο ευχάριστη απάντηση:

  Επειδή οι γονείς σου (σας) δεν ήταν ομοφυλόφιλοι!

  Αυτό και μόνον εάν σκεφτείτε θα καταλάβετε πολλά, πάρα πολλά.
  Και δεν θα χρειαστεί κανένας επιστήμονας και κανένα στατιστικό στοιχείο να διαβάσετε, θα είναι περιττά.
  Αρκεί να καταλάβετε την βασική αιτία ύπαρξή σας στην παρούσα ζωή.

  Το αυτό και σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό ισχύει βέβαια και για όσους είναι υπέρ των εκτρώσεων αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Φρέσκα Κουλούρια 26/04/2013 11:45:24

   Καταρχάς δεν είμαι ομοφυλόφιλος, αλλά θα ήμουν το τελευταίο άτομο πάνω στη γη που αν ήμουν θα ντρεπόμουν γι'αυτό. Απάντησα και πιο πάνω για μεθόδους γονιμοποίησης που έχει ανακαλύψει η επιστήμη. Αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω στον πυρήνα του ερώτηματός σου. Συγχέεις τη σεξουαλική επιλογή με τη γέννηση. Για μένα κάθε άνθρωπος που ανήκει στη lgbtq κοινότητα έχει κάνει τις ερωτικές επιλογές βάσει των επιθυμιών του/της και με γνώση του/της δεν προχωρά σε σχέση με άτομο του έτερου φύλου που θα μπορούσε να αποφέρει και απογόνους. Αν αρνείσαι το δικαίωμά του στο γάμο (σύμφωνο συμβίωσης, πέστο όπως θες μην κολλήσουμε εκεί) τότε αυτόματα πας στη θεωρία του ''σωστού'' προτύπου για την κοινωνία, κάτι όμως που δεν ισχύει καθώς και αυτοί/αυτές με ''σωστά'' πρότυπα οικογένειας μεγάλωσαν, αλλά έκαναν διαφορετικές σεξουαλικές επιλογές ή πας στη θεωρία της ''ανωμαλίας'' που δεν έχει επιστημονική όμως τεκμηρίωση, καθώς η ''σωστή'' ερωτική επιλογή δεν κρίνεται από το αν μπορείς να τεκνοποιήσεις με τη/το συντροφό σου ή όχι αλλά αν περνάς καλά, φυσικά με απόλυτο σεβασμό πάντα στην ενηλικιότητα και την ελευθερία βούλησης του ερωτικού σου συντρόφου.

 16. Aρχιμήδης avatar
  Aρχιμήδης 26/04/2013 11:20:48

  O "γάμος" ομοφυλοφίλων είναι απλά γελοίος όπως και "παρελάσεις" γκαίυ.
  Εχει πλάκα και είναι αστείο να τον πάρουμε στα σοβαρά, όπως άλλωστε δεν παίρνουμε στα σοβαρά και τον γάμο ετεροφύλων που σε ποσοστό πανω απο 60% καταλήγει σε διαζύγιο. Εξ άλλου, πως νομιμοποείται ο γάμος ομοφυλοφίλων
  χωρις να νομιμοποιείται πρώτα ο τριπλός ή ο πολλαπλός γάμος? Οι πολύγαμοι δεν έχουν ανθρώπινα δικαιώματα τουλάχιστον όσα και οι ομοφυλοφιλοι?

  • Ελπιδοφορος avatar
   Ελπιδοφορος @ Aρχιμήδης 28/04/2013 09:43:09

   Αχριμήδης , είσαι φοβερός …στις ανακαλύψεις , φαίνεται πως το έχει το όνομα!

   Αλήθεια γιατί να μην επιτραπεί ο γάμος μεταξύ 10 , 20 ατόμων, έτσι και αλλιώς και γίνονται και επιτρέπονται αυτού του είδους οι “ελευθεριότητες”.
   ΝΑ θεσμοθετηθούν και αυτές.

 17. panos2 avatar
  panos2 26/04/2013 12:03:44

  μια καλη λυση θα ηταν να μην λεγεται γαμος αλλα ενωση η καπως αλλιως
  Γιατι να χρησιμοποιουν ορους που αφορουν αντρες και γυναικες?

  Ας δεχθω αυτη την ενωση μεταξυ τους,αλλα το να εχουν παιδια ποτε
  Το παιδι θελει μητερα και πατερα
  Αμα γινει ποτε υιοθεσια παιδιων απο γκει αυτα θα δεχθουν την προπαγανδα τους,στο σχολειο και στη δουλεια την απομονωση και τον χλευασμο και στις πιο πολλες περιπτωσεις οταν μεγαλωσουν θα γινει κομπλεξικα ατομα η θα αυτοκτονησουν
  αυτο θελουμε??
  σκεφτεστε οσοι ειστε υπερ το δικο σας παιδι να το μεγαλωσουν γκει?τι αξιες θα εχει?

 18. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 26/04/2013 14:23:34

  Δέν μπορῶ μέ τίποτα νά καταλάβω,πῶς ἕνας μή ὁμοφυλόφιλος ὑποστηρίζει μέ τόσο πάθος τά δικαιώματα τῶν ὁμοφυλοφίλων,ἀφοῦ εἶναι κάτι πού δέν τόν ἀφορᾶ (ἐκτός ἄν εἶναι κρυπτοομοφυλόφιλος καί δέν θέλει νά ἀποκαλυφθεῖ).
  Γιατί,ἄμα εἶναι ἔτσι,δέν ὑποστηρίζει μέ τό ἴδιο πάθος καί τά ἔμβρυα-ζωντανές ψυχές-πού φονεύονται κάθε χρόνο ἀπό τά μαχαίρια ἀσυνείδητων γιατρῶν-δολοφόνων μέ τίς ἐκτρώσεις; Τουλάχιστον μέ τήν ἴδια θέρμη πού ὑποστηρίζει τό δικαίωμα στή γυναίκα γιά τήν ἔκτρωση...

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Κυθήριος Τ. 26/04/2013 17:40:12

   Αν το σχόλιο αναφέρεται σε μένα τότε: Το πάθος υποστήριξης συνδέεται με τις φιλελεύθερες αρχές μου.Όπως στην οικονομία υποστηρίζω με πάθος τις ιδιωτικοποίησεις παρότι δεν έχω λεφτά να επενδύσω, όπως σε άλλα άρθρα τάχθηκα με πάθος κατά των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών και ας μην είμαι γυναίκα, όπως σε άλλα άρθρα τάχθηκα με πάθος κατά των διακρίσεων σε βάρος μειονοτήτων, όπως σε άλλα άρθρα τάχθηκα κατά της λογοκρισίας παρότι ο ίδιος μπορώ και εκφράζομαι ελεύθερα... Και ναι κάθε φιλελεύθερος ή τέλος πάντων οι περισσότεροι φιλελεύθεροι (δεν κατέχω το φιλελευθερόμετρο) τάσσονται ανοικτά υπέρ του δικαιώματος της γυναίκας στην έκτρωση. Άλλωστε στην Ελλάδα από πολύ νωρίς έχουν λυθεί αυτά τα ζητήματα.

   • Κυθήριος Τ. avatar
    Κυθήριος Τ. @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 18:44:29

    Δέν ἀναφέρθηκα ἀποκλειστικά καί μόνο σέ ἐσᾶς,ἀλλά ἀφοῦ μοῦ ἀπαντᾶτε καί μοῦ λέτε γιά τό πάθος ὑποστήριξης ἀπό μέρους σας σέ πολλούς τομεῖς νά πῶ,ὅτι ἐγῶ μίλησα γιά συγκεκριμμένα παραδείγματα καί γιά ἕνα ἀπ' αὐτά δέν εἶδα τήν ἄποψή σας.

    • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
     Συριζαλβανία του Χότζα @ Κυθήριος Τ. 26/04/2013 19:44:39

     Αν αναφέρεστε στα έμβρυα, ο νομικός πολιτισμός, συγκεκριμένα το άρθρο 35 του Αστικού Κώδικα ορίζει ότι ''ζωντανή ψυχή'' θεωρείται το πρόσωπο που γεννιέται και μόνο. Η απόκτηση από το έμβρυο νομικής οντότητας θα πρέπει να πληροί μια αναγκαία προϋπόθεση, να βγει ολόκληρο και ζωντανό από το σώμα της μητέρας του. Παράλληλα, ο Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 304 ορίζει όλες τις προϋποθέσεις νομιμότητας μιας έκτρωσης. Νομίζω ο νομικός μας πολιτισμός και η νομική μας ιστορία έχουν απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα και θεωρώ με αρκετά ορθολογικό τρόπο.

     • Κυθήριος Τ. avatar
      Κυθήριος Τ. @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 20:32:20

      Ἐντάσσετε τόν φόνο ἑνός ζωντανοῦ ὀργανισμοῦ,μιᾶς ὁλοκληρωμένης ψυχοσωματικῆς ὀντότητας ἡ ὁποία λογίζεται ἔτσι ΠΡΙΝ ἀκόμη βγεῖ ἀπό τή μήτρα κατά τή γέννηση,στά πλαίσια τοῦ ''νομικοῦ πολιτισμοῦ''.
      Σᾶς διαφεύγει ὅμως,ὅτι εἶναι θέμα πρωτίστως τοῦ ἀνθρώπινου πολιτισμοῦ.
      Ἔτσι ἐξηγεῖται καί ἡ ἐμμονή σας στό θέμα τῆς ὁμοφυλοφιλίας...

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ Κυθήριος Τ. 26/04/2013 22:24:12

      Το συμπέρασμα όλα τα λεφτά! Από την νομική άποψη που ισχύει εδώ και δεκαετίες πήγατε στις αξίες του ανθρώπινου πολιτισμού που μόνο εσείς εκπροσωπείτε και όχι τόσα κράτη που αποδέχονται την έκτρωση και στο τέλος καταλήξατε στο επιχείρημα ότι γι'αυτό στηρίζω το γάμο ομόφυλων ζευγαριών...Επιτρέψτε μου αλλά κάνετε λογικά άλματα!

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 19:10:27

    Έτσι μπράβο. Και οι "ζωόφιλοι" έχουν δικαιώματα. Ο άλλος θέλει να το κάνει με λαμπραντόρ, ποιο είναι το πρόβλημα των υπολοίπων; Γιατί να μην το παντρευτεί το σκυλάκι του στο φινάλε φινάλε; Ή εγώ που θέλω 3 γυναίκες για το σπίτι, γιατί να μην τις παντρευτώ και τις 3; Και αν ο άλλος θέλει να παντρευτεί ένα 10χρονο, με την συγκατάθεση του (και των γονιών του) βεβαίως βεβαίως, γιατί να μην το κάνει; Πλήρης ελευθερία σε όλα.

    • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
     Συριζαλβανία του Χότζα @ Γιώργος 26/04/2013 19:34:20

     Στα ζώα δεν υπάρχει ελευθερία βούλησης οπότε αντίστοιχες νομοθεσίες είναι αποκρουστικές. Στην περίπτωση των 10χρονων και της συγκατάθεσης των γονιών τους πρεβεύω την αυστηροποίηση των ποινών τους καθώς θεωρώ την ενηλικιότητα τον μόνο κοινωνικά αποδεκτό τρόπο διαμόρφωσης της βιοτικής σφαίρας μακριά από εμετικούς ερωτικούς καταναγκασμούς. Τέλος, η πολυγαμία εφόσον συνδυάζει την ενηλικιότητα,την ελευθερία βούλησης και την πλήρη γνώση όλων των ενδιαφερομένων για το νομικό δεσμό που θα συναφθεί, μακριά από καταναγκαστικές καταστάσεις-δεσμούς, δε μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να είναι παράνομη.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 20:39:17

      Ε αφού το πρεσβεύεις εσύ, φαντάζομαι ότι θα είναι και το ορθό. Διότι έχεις αυτοαναγορευθεί σε απόλυτο κριτήριο ορθότητας. Παράλληλα με την ολοκληρωτικού χαρακτήρα (αλλά γελοία στην ουσία της) ντετερμινιστική σου αντίληψη περί συνεχούς προόδου του ανθρώπου.
      Μερικοί άνθρωποι είναι γνωστοί στον περίγυρό τους ως "ψώνια", αλλά οι ίδιοι νομίζουν ότι είναι σπουδαίοι...
      Στη διάρκεια του όλου διαλόγου, έχεις σταδιακά ξεγυμνωθεί στον υπέρτατο βαθμό. Η απόλυτη πνευματική γύμνια...

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ ΒΙΣ 26/04/2013 22:41:33

      Τρομακτική πνευματική γύμνια δε λες τίποτα... Η πλάκα είναι ότι γράφεις ότι θεωρώ ότι η άποψή μου εκφράζει το ορθό. Η δική μου και 7 δις. ανθρώπων που με το δικό τους τρόπο πιστεύουν ότι εκφράζουν το ορθό και προσπαθούν να συζητήσουν και πουν τα επιχειρήματά τους (άγνωστη λέξη για εσένα) για να τεκμηριώσουν τι θεωρούν αυτοί ορθό. Για να σε εκπλήττει αυτό μάλλον έχεις αποδεχθεί ότι εκφράζεις διαρκώς ανορθόλογες σκέψεις και να σου πω την αλήθεια το εκλαμβάνω και σαν προσπάθεια αυτογνωσίας σου, που δεν την περίμενα. Η πλάκα είναι ότι συνεχίζεις να μιλάς για ολοκληρωτισμούς σε μένα που πιστεύω στην κοινωνία της διαφορετικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς πολέμαγε, ενώ εσύ πρεσβεύεις την πειθάρχηση στην ομοιογένεια, μήτρα κάθε απολυταρχίας. Πραγματικά, κάθε πρόταση που γράφεις είναι και ένα πνευματικό άλμα στο κενό!

    • Στέργιος avatar
     Στέργιος @ Γιώργος 26/04/2013 19:38:37

     Ο γάμος είναι η ένωση δύο συναινούντων, μη συγγενικών, ενηλίκων προσώπων. Όπως ο παραδοσιακός γάμος δεν έχει σχέση με χαρέμια και παιδιά και ζώα, έτσι δεν έχει σχέση και ο γάμος των ομοφυλοφίλων. Τα σχόλιά σας αποτυπώνουν μια βαθύτατα διεστραμμένη συλλογιστική.

     • Γιώργος avatar
      Γιώργος @ Στέργιος 26/04/2013 20:36:56

      Χαρέμι οι 3 γυναίκες; Αφού αγαπιόμαστε μεταξύ μας, που είναι το κακό; Και ο Συριζαλβανία του Χότζα συμφωνεί! Διαφωνείς με τον Συριζαλβανία του Χότζα; Τς τς τς!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Κυθήριος Τ. 26/04/2013 19:00:47

   Κυθήριε, είσαι έξυπνος άνθρωπος. Δεν έχει σχέση με το αν είναι ομοφυλόφιλος ή όχι. Εχει σχέση με το αν είναι ιδεοληπτικός ή όχι, ακόμα και με το αν εκτελεί διατεταγμένη έμμισθη υπηρεσία ή όχι....
   Το άτομο αυτό είναι ικανό, λόγω ιδεοληψίας, για τα χειρότερα.... Είμαι σίγουρος πως στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου θα ήταν από τους πλέον μεγαλόσχημους χαφιέδες.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ ΒΙΣ 26/04/2013 19:40:18

    Όποιος δεν συμφωνεί μαζί σας είναι αργυρώνητος χαφιές; Ωραία άποψη περί πολυφωνίας και δημοκρατίας έχετε.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Στέργιος 26/04/2013 20:34:29

     Γιατί δεν περιορίζεσαι στις ιδεοληπτικές θεωρίες σου περί υποδούλωσης της Θεσσαλονίκης από το ¨κράτος της Αθήνας"; Δεύτερη ιδεοληψία, πάει πολύ....

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ ΒΙΣ 26/04/2013 22:03:38

      Τρομακτικό επιχείρημα... Κλασικός ΒΙΣ, η μπάλα στην εξέδρα!

   • Κυθήριος Τ. avatar
    Κυθήριος Τ. @ ΒΙΣ 26/04/2013 19:49:04

    Ἐκτός τῶν ἄλλων πρόσεξε,ναί στό δικαίωμα τῆς γυναίκας στήν ἔκτρωση,γιά τά δικαιώματα τῶν ἀγεννήτων παιδιῶν ὅμως,τήν πάπια...
    Ἔτσι εἶναι ὅμως,κάποιοι προσαρμόζονται στόν κόσμο,ἐνῶ κάποιοι ἄλλοι προσπαθοῦν νά προσαρμόσουν τόν κόσμο στά μέτρα τους...

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Κυθήριος Τ. 26/04/2013 20:32:44

     Ο τύπος είναι φασίστας του χειρίστου είδους, νομίζω ότι ο Χίτλερ και ο Τσαουσέσκου θα είχαν αρκετά μαθήματα να πάρουν από αυτόν...

     • Κυθήριος Τ. avatar
      Κυθήριος Τ. @ ΒΙΣ 26/04/2013 21:23:05

      ΒΙΣ,ἄν γιά κάποιον,τό ζητούμενο στή ζωή εἶναι ἡ ἡ διεύρυνση τῆς ἐρωτικῆς φαντασίας,κατά δήλωση τοῦ Χότζα παραπάνω καί βάσει αὐτοῦ πρέπει νά ἐπιτρέπονται ὅλες οἱ μορφές ἐρωτικῶν σχέσεων μεταξύ τῶν ἀνθρώπων,μήν περιμένεις ἀπό κεῖ καί πέρα κάποιο ἄλλο σοβαρό ἐπιχείρημα...

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ Κυθήριος Τ. 26/04/2013 21:54:49

      Μεταξύ ενηλίκων φυσικά και πάντα με ελευθερη βούληση. Απορώ ποιό είναι το δικό σας αντεπιχέιρημα στην σεξουαλική απελευθέρωση ενηλίκων ατόμων και γιατί το θεωρείτε κακό;

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ ΒΙΣ 26/04/2013 22:57:34

      Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένα! Μέχρι σήμερα φασίστας ήταν αυτός που πίστευε στην αναγκαστική κοινωνική ομοιομορφία, σήμερα μάθαμε από το ΒΙΣ ότι φασίστας είναι αυτός που πιστεύει στην κοινωνική διαφορετικότητα και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ότι να'ναι!!

 19. Γιώργος avatar
  Γιώργος 26/04/2013 19:13:26

  Πολύ πρωτοποριακή δασκάλα στις ΗΠΑ έμαθε στα κορίτσια να κάνουν λεσβιακό φιλί και έμαθε στα αγόρια να ξεχωρίζουν τις "τσούλες". Πολύ προοδευτισμός ρε παιδάκι μου, εμείς είμαστε ακόμα τσομπάνηδες...

 20. greekfournaris avatar
  greekfournaris 26/04/2013 19:49:17

  τα περισσοτερα σχολια επιβεβαιωνουν απλά ότι η Ελλάδα ειναι το τελευταιο κομμουνιστικο κρατος στην Ευρωπη... Ένα κρατος που πολλοι πολιτες του θεωρουν σωστο το ιδιο το κρατος να εχει λογο, να παρεμβαινει, να περιοριζει και να καθοριζει τη ΣΥΜΒΑΣΗ του (πολιτικου) γαμου που θελουν να συναψουν 2 πολιτες που εχουν συμπληρωσει το 18ο ετος της ηλικιας του (η μοναδικη προυποθεση που βαζει ο Ελληνας νομοθετης). Αυτη ειναι η πραγματικοτητα...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ greekfournaris 26/04/2013 20:43:47

   Το 18ο έτος ως έτος ενηλικίωσης είναι λάθος. Τα παιδιά αρχίζουν πλέον πολύ γρήγορα τις σεξουαλικές σχέσεις. Ο "νομικός πολιτισμός" (που λέει και ο άνους μουλλάς) πρέπει να εξελιχθεί και να αναγνωρίσει πλέον το 16ο έτος, τουλάχιστον, ως έτος ενηλικίωσης. Και επειδή η ηλικία αναπαραγωγής είναι ακόμα μικρότερη, γιατί όχι το 14ο έτος; Αν και η πρόταση του ολλανδού προέδρου του κόμματος των παιδεραστών αναφορικά με τα 12χρονα, αξίζει να εξεταστεί...
   Άπαξ και το αποφασίσει ο νομοθέτης, ο "νομικός πολιτισμός"¨θα έχει κάνει ακόμα μία κατάκτηση.
   Αναφορικά με τον κομμουνισμό, δεν έχεις καταλάβει ότι ο κομμουνισμός του 21ου αιώνα είναι ο δικός σας, των ελευθεριακών....

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ ΒΙΣ 26/04/2013 21:43:50

    Άδικα χάνεις το χρόνο σου greekfournaris, ο άνθρωπος ορίζει ως μουλά (!) και ως χούντα αυτούς που επιθυμούν το κράτος να μη μπλέκεται στις σχέσεις των ενηλίκων με επιχείρηματα για ανηλίκους που έχουν απαντηθεί πιο πάνω. Ότι να'ναι!! Η ανθρωπότητα τους ξέρει καλά από τον αγώνα της το διαζύγιο που θα κατέστρεφε τους οικογενειακούς θεσμούς..., τον πολιτικό γάμο που θα αποδομούσε την οικογένεια..., την κατάργηση της θανατικής ποινής που θα αύξανε την εγκληματικότητα κλπ Δεν είναι τυχαίο ότι στις διαδηλώσεις στη Γαλλία συνυπάρχουν μαζί το φονταμενταλιστικό ισλάμ και τη γαλλική ακροδεξιά οι...προστάτες της οικογένειας!!! Η διαφορετικότητα και η κοινωνική ανομοιογένεια -ανέκαθεν- ήταν ο μονος τρόπος διαφύλαξης του πλουραλιστικού χαρακτήρα της Δημοκρατίας, η πειθάρχηση στην ομοιογένεια πάντα ήταν η μήτρα της κάθε απολυταρχίας. Επομένως, μην περιμένεις απάντηση. Μιλάμε από εχθές για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών και αυτοί έχουν φτάσει στην παιδεραστία, στη μετανάστευση, στις εκτρώσεις, στην ατμοσφαιρική ρύπανση και τους ψεκασμούς...Κλασική τακτική η μπάλα στην έξεδρα αφού δεν έχουν έστω και ένα επιχείρημα που να τεκμηριώνει με επιστημονικό τρόπο γιατί αντιτάσσονται στο γάμο μεταξύ
    ομόφυλων ζευγαριών (άλλωστε οι επιστήμονες είναι χρηματοδοτούμενοι από το Σόρος...). Μπαίνουν να σχολιάσουν στο διάλογο με άλλους σχολιαστές και σούρνωνται από κάτω για να σου πουν για την παιδεραστία που έχεις απαντήσει και καταδικάσει σε άλλο σημείο και μετά σου λένε για το πότε θα κάνεις παιδιά... Από τη μία είσαι μουλάς(αν και στις πορείες των...προστατών της οικογένειας είναι δίπλα-δίπλα με μουλάδες), από την άλλη είσαι ιδεοληπτικός γιατί θες οι ενήλικοι άνθρωποι να διαμορφώνουν μόνοι τους την ιδιωτική τους σφαίρα και τέλος χαφιές του Τσαουσέσκου(!) γιατί θες να φτιάξεις μια κοινωνία με πρωταρχική υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτά που καταπατούσε ο Τσαουσέσκου και θέλουν πολλοί εδώ μέσα να κάνουν για να προστατεύσουν το θεσμό της οικογένειας...Ότι να'ναι!

    • Antonis avatar
     Antonis @ Συριζαλβανία του Χότζα 27/04/2013 18:33:53

     Οι μουλάδες ισλαμιστές άραγε σε ενοχλούσαν το ίδιο όταν ψήφιζαν κατά 90% τον Hollande που ήρθε στην εξουσία χάρη στην εθνοτική ψήφο των αφρικανών και των μουσουλμάνων χάρτινων Γάλλων;
     Οι μονοι φονταμενταλιστές είναι οι σοσιαλ-φασίστες της γενιάς του 68 (του πολυτεχνείου στα καθημάς) που προχωρούν αδιάκοπα προς την αποσάθρωση κάθε παραδοσιακής αξιας, κάθε παραδοσιακού θεσμού των δυτικών κοινωνιών.

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ Antonis 28/04/2013 07:29:35

      Καταρχάς, μη μου λες εμένα για μουλάδες που στήριξαν Hollande. Αν είχα εκλογικά δικαιώματα στη Γαλλία, η επιλογή μου θα ήταν στάνταρ σε όλες τις προεδρικές εκλογές. Στον πρώτο γύρο Bayrou, στο δεύτερο τον -εκάστοτε- υποψήφιο της Δεξιάς. Δε θα ψήφιζα ποτέ Σοσιαλιστές. Αν και με την εκλογή J-F Cope στην ηγεσία του UMP θα το σκεφτόμουν σοβαρά να ψηφίσω Σοσιαλιστή Πρόεδρο.
      Τώρα τα επιχείρηματά σου για ''χάρτινους'' Γάλλους, επέτρεψέ μου αλλά τα θεωρώ αποκρουστικά. Γάλλοι είναι και οι Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα και οι Αφρικανοί στην καταγωγή. Ο δε Hollande, θα το ξέρεις καλύτερα από εμένα είχε μιλήσει ξεκάθαρα για επέκταση των δικαιωμάτων γάμου-υιοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια και εξελέγη, οπότε σωστά υλοποιεί αυτήν την κοινωνική μεταρρύθμιση.
      Σχετικά με το μουσειακό χαρακτήρα της Αριστεράς, είτε στη Γαλλία με το Μάη είτε στην Ελλάδα με το πολυτεχνείο, έχω αναφερθεί πολλές φορές αρνητικά με σχόλιά μου. Σε αυτό που διαφωνώ -πλήρως- είναι η αντίληψή σου παραδοσιακών αξιών που θίγονται. Οι παραδοσιακές αξίες εκφράζουν το μέρος της κοινωνίας που τις ασπάζεται και το κράτος οφείλει να τις προστατεύει από προσβολές που μπορούν αν υποστούν αυτοί που τις ασπάζονται όχι να τις επεκτείνει και σε άτομα που δεν τις ασπάζονται. Για άλλο ένα μέρος της κοινωνίας που θέλει να ζήσει με ένα διαφορετικό τρόπο μακριά από αυτές τις αξίες/παραδόσεις το κράτος οφείλει να τους δώσει το θεσμικό ''χώρο'' να ρυθμίσουν τη βιοτική τους σφαίρα όπως την αντιλαμβάνονται αυτοί και όχι όπως οι παραδόσεις.
      Τέλος, προς αποφυγή παρεξηγήσεων που άλλωστε νομίζω ότι φαίνεται και από αυτά που έγραψα και πάνω, δεν είμαι Σοσιαλιστής, το αντίθετο, Φιλελεύθερος είμαι, απλά εκτιμώ κάποια πρόσωπα της κυβέρνησης Ayrault όπως η C. Taubira,η N. Belkacem και σε ένα βαθμό η Delphine Batho, επειδή ξέρω ότι έχει μετάσχει χρόνια σε κινήματα κατά του ρατσισμού και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που για μένα είναι αρκετά σημαντικό!

     • Antonis avatar
      Antonis @ Συριζαλβανία του Χότζα 28/04/2013 15:01:17

      Ο Hollande καταρχάς εκλέχτηκε καθαρά και μονο by default, για να διώξουν τον Σαρκοζί, που για λόγους που δεν είναι της παρούσης είχε συγκεντρώσει υπερβολική φθορά στο πρόσωπο του. Όπως ακριβώς ψηφισαν και οι Έλληνες το 2009 για να φύγει η ΝΔ. Είχε δώσει κανεις ψήφο εμπιστοσύνης στις χαζομάρες του Γιωργάκη με την πράσινη ανάπτυξη και τα τα συναφή;; E το ίδιο ισχύει και για τον Ολλανδό. Μια εκλογή δεν σημαίνει λευκη επιταγή για να κάνει οτιδήποτε μια κυβέρνηση.
      Οι παραδοσιακές αξιες σαφώς και δεν πρέπει να επιβληθούν διά ροπάλου σε κανέναν. Επειδή όμως έχουν αυτή την ιδιαίτερη υπόσταση, πρέπει και να προστατεύονται από τα ατομιστικά καπρίτσια του καθενός και τα λόμπι της εκάστοτε μειονότητας η οποια προσπαθεί να τις υπονομεύσει. Γιατί αυτός είναι ο σκοπός των κινημάτων τύπου lgbt.

     • Λεωνιδης avatar
      Λεωνιδης @ Συριζαλβανία του Χότζα 28/04/2013 18:54:37

      Ο Bayrou δεν ειναι νεοφιλελευθερος. Ειναι κεντρωος χριστιανοδημοκρατης που πιστευει στο Θεο και πηγαινει στην εκκλησια.

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ greekfournaris 26/04/2013 21:35:30

   Δέν θέλει κανείς νά ἐπεμβαίνει τό κράτος καί νά ἐπιβάλλει τό εἴδος τῆς ''σύμβασης'' πού θά συνάψουν δύο ἄνθρωποι μεταξύ τους.
   Ἐδῶ ὅμως συζητεῖται καί ἀπαιτεῖται ἀπό μερικούς σχολιαστές,τό Κράτος νά ἀναγνωρίζει ὥς συμβατικές τίς κάθε εἴδους ἐρωτικές σχέσεις μεταξύ τῶν ἀνθρώπων.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Κυθήριος Τ. 26/04/2013 23:44:06

    Επιτέλους! Θέσμιση του gangbang, αγαπητέ, καθώς και καταστάσεων family, φτάνει να υπάρχει "ενηλικιότης" και βέβαια συγκατάθεση των συμμετεχόντων! Το ανομολόγητο όνειρο στο βρώμικο πίσω μέρος του κρυφοδιαστροφικού συντηρητικού μυαλού του κάθε πουριτανού θρησκόληπτου υποκριτή (όπως η αφεντιά μου)! Θέλεις να κάνεις ganbang, ακόμα και με συμμετοχή ατόμων του οικογενειακού σου περιβάλλοντος (προαιρετικά); Κανένα πρόβλημα, φτάνει να το δηλώσεις. Και βεβαίως θα φορολογηθείς. Τελείωσαν οι εν κρυπτώ παρεκτροπές, τα πονηρά νυχτοπερπατήματα, οι άνομες συνευρέσεις δύο ή περισσοτέρων ατόμων, οι αναζητήσεις καταλλήλων χώρων με άκρα εχεμύθεια, η προσπάθεια αποφυγής της κοινωνικής κατακραυγής εκ μέρους της συντηρητικής κοινωνίας. Πλέον, όλα θα γίνονται ανοιχτά, νόμιμα, δηλωμένα, κατόπιν καταβολής σχετικού παραβόλου. Ο νομικός πολιτισμός, που λέει και ο άνω, θα εμπλουτιστεί και θα δώσει νέα λαμπρά δείγματα. Η ανθρωπότης σε νέους λαμπρούς δρόμους αενάου προόδου, με φλογερούς κήρυκες Συριζοχότζες, Στεργιομακεντόνσκυ και διάφορους άλλους συνδυάζοντες την επιδεικτική ελευθεριακότητα με μία κάποια, εμφανή θα έλεγα, γραφικότητα....

 21. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 20:10:27

  Απάντησα ήδη μην αρχίζετε τις συνομωσιολογίες!

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 21:16:25

   Δέν εἶχε βγεῖ ἡ ἀπάντησή σας ἀκόμη ὅταν ἔγραψα αὐτό ἐδῶ τό σχόλιο.
   Πάντως τά βλέπετε πολύ μονόπλευρα τά πράγματα,ἀφοῦ γιά ἐσᾶς ὑπάρχει μόνο ἡ νομικίστικη θεώρηση.

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ Κυθήριος Τ. 26/04/2013 22:04:24

    Ποιά άλλη άποψη υπάρχει; Η θρησκευτική;

 22. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 26/04/2013 20:12:06

  Και είναι περήφανοι κιόλας!!!! Η κατάντια σε αυτή τη χώρα -δυστυχώς- δεν έχει τέλος!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Συριζαλβανία του Χότζα 27/04/2013 00:00:26

   Δεν έχεις παρά να προσπαθήσεις να την ανορθώσεις μέσω της πολυγαμίας (τη χώρα εννοώ, μην πάει αλλού ο νους σου...).

 23. Zugzwang avatar
  Zugzwang 26/04/2013 22:41:32

  Για να θεσουμε τα πραγματα στην σωστη τους βαση: 14 μονο χωρες σ'ολο τον κοσμο εχουν αποδεχθει τους γαμους των ετεροφοβικων ζευγαριων. Απο αυτες, οι 9 ανηκουν στην Ευρωπαικη Ενωση. Το ποσοστο του πληθυσμου τους σε σχεση με τον πληθυσμο της γης ειναι ασημαντο. Ας μην απελπιζονται λοιπον οσοι διαφωνουν με τους ετεροφοβικους γαμους. Η κατασταση ειναι τραγικη αλλα οχι απελπιστικη. Συνετοι ηγετες που αγαπουν την χωρα τους, οπως ο Πουτιν, προκειται μαλιστα να απαγορευσουν τις υιοθεσιες παιδιων σε πολιτες ξενων χωρων που παντρευουν τους ετεροφοβικους.
  Η αντιδραση των Γαλλων αποτελει εκπληξη. Ποιος το περιμενε οτι στη Γαλλια, τοσοι ανθρωποι ολων των ηλικιων και πολιτικων και φιλοσοφικων πεποιθησεων θ' αντιδρουσαν τοσο εντονα κατα των ετεροφοβικων γαμων.

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Zugzwang 27/04/2013 00:42:29

   Γάμοι ετεροφοβικών ζευγαριών...χαχαχα τι έγραψε ο άνθρωπος, τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτή τη χώρα;;;;; Και λατρεία του Πούτιν (!!!!), ενός ''δημοκράτη'' πολιτικού που έχει καθηλώσει τη Ρωσία σε μια αποπνικτική κοινωνική συντήρηση. Για λίγο βέβαια, η Ρωσία είναι μια χώρα που αναπτύσσονται ραγδαία οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κινήματα προάσπισης της διαφορετικότητας. Το πιο αισιόδοξο είναι ότι μέσα 2 εβδομάδες,3 χώρες (Γαλλία,Ν. Ζηλανδία, Ουρουγουάη) προχώρησαν στην επέκταση του δικαιώματος του γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια. Τέλος, στη Γαλλία όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι ένα ποσοστό πάνω από 60% ήταν υπέρ, το υπόλοιπο ποσοστό είναι μουσουλμάνοι φονταμελιστές, καθολικοί που νομίζουν ότι ζουν ακόμα στο Μεσαίωνα και οπαδοί Λεπέν. Αν αθροίσεις το 19% που πήρε η Λεπέν στις προεδρικές εκλογές, ένα 10% ακραίων φονταμενταλιστών και κάποιων ηλικιωμένων βγαίνει το ποσοστό των αρνητικών απαντήσεων στις δημοσκοπήσεις. Ιδεολογικοί απόγονοι αυτών που μίλαγαν για τη συντέλεια του κόσμου που θα...ερχόταν με τη θέσπιση του διαζυγίου, του πολιτικού γάμου, της κατάργησης της θανατικής ποινής κλπ. Τα ίδια έλεγαν, με τον ίδιο τρόπο τρομοκρατούσαν, με τον ίδιο τρόπο αυτοδιαψεύσθηκαν και με τον ίδιο τρόπο θα αυτοδιαψεύδονται συνέχεια. Κλασικά, ακροδεξιά,γραφικά και εικονογραφημένα!!!

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Συριζαλβανία του Χότζα 27/04/2013 13:06:17

    Το "ομοφοβικός" δεν σου φαίνεται μια γελοία και εντελώς λανθασμένη έκφραση;; Φοβάται κανείς τους ομοίους του; Τι άλλο θ'ακούσω...

    • Αντίθεσις avatar
     Αντίθεσις @ Γιώργος 28/04/2013 16:26:52

     Το "ομοφοβικός" είναι αντιδάνειο της ελληνικής και το "ομό" δεν είναι από το "όμοιος", όπως λανθασμένα γράφετε, αλλά από τη σύντμηση του "ομοσεξουάλ". Ως αντιδάνειο λοιπόν, το γελοίον ή το λανθασμένο της έκφρασης θα πρέπει να αναζητηθεί στη γλώσσα που μας το δάνεισε. (Και εκεί δεν είναι ούτε γελοίο, ούτε λανθασμένο...)

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Αντίθεσις 29/04/2013 07:58:02

      Κάνεις λάθος και από την άποψη της ετυμολογίας και της γλωσσολογίας. Το πρόθεμα homo- προέρχεται από το ελληνικό ομο- (βλ. ομοεθνής, ομόζυγος, κ.λπ.) και χρησιμοποιείται ευρύτατα στις ευρωπαϊκές γλώσσες (το h είναι από τη δασεία, που την ξεχάσαμε ελέω προοδευτισμού...). Το ίδιο έχει περάσει σε λόγια χρήση σε ευρωπαϊκές γλώσσες και η λέξη phobos, με παράγωγο επίθετο το phobic (phobique στη γαλλική). Το ομοφοβία είναι (ατυχές) αντιδάνειο από το homophoby, όπως υπάρχει και το homophily με το αντίστοιχο αντιδάνειο. Το τελευταίο, όμως, αποδόθηκε στα ελληνικά ορθά, όχι ως ομοφιλία, αλλά ως ομοφυλοφιλία. Επειδή όμως το homophoby περιέπεσε εις χείρας....ακτιβιστών, δόκιμων μόνο στην ξύλινη γλώσσα του μεταμοντερνισμού (και κατά τα άλλα μισοαγράμματων), γι' αυτό και έγινε "ομοφοβία", ενώ κανονικά θα έπρεπε να αποκληθεί "ομοφυλοφοβία". Προφανώς με το αντιδάνειο το πρόβλημα το έχει η γλώσσα μας, που το δανείστηκε με τέτοιο στρεβλό τρόπο, και όχι η γλώσσα προέλευσης....

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ Συριζαλβανία του Χότζα 27/04/2013 15:43:42

    Χοτζα
    - Μονο 14 χωρες (και οχι οι πιο πολυπληθεις) στις περιπου 200 θεσπισαν τον ετεροφοβικο γαμο.
    - Eh, oui mon cher. Parfaitement! Γαμοι ετεροφοβικοι. Pourquoi-pas?
    - Αν ο Πουτιν ξεπουλαγε τα πετρελαια και το γκαζι της χωρας του στους πετρελαιαδες του Τεξας και στα συνεταιρακια τους της Γουωλ Στρητ και της Σιτυ, θα τον ανακηρυσσατε μεγαλο δημοκρατη. Ακριβως οπως εχετε κανει με τον τεραστιο "ανθρωπιστη", τον βασιλια της Σαουδικης Αραβιας. Τωρα σας ποναει γιατι ο Πουτιν ξεβρακωσε τις ΜΚΟ της χλιδης, αποκαλυπτοντας ποιοι τις χρηματοδοτουν απο το εξωτερικο και με τι σκοπους.
    - Αν θελετε πραγματικα να διαπιστωσετε ποσοι υποστηριζουν τους ετεροφοβικους γαμους στην Γαλλια, αφηστε τις δημοσκοπησεις της πλακας και οργανωστε δημοψηφισμα. Τι φοβαστε;

    • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
     Συριζαλβανία του Χότζα @ Zugzwang 28/04/2013 00:35:43

     1) Το 14 στις 200 το θεωρείς επιχείρημα; Και στις αρχές του 20ου αίωνα λίγες χώρες είχαν θεσπίσει το δικαίωμα ψήφου των γυναικών και στη συνέχεια σχεδόν όλες. Και τότε η κριτική ήταν ότι θα αποσταθεροποιήσει το θεσμό της οικογένειας, καθώς ο ρόλος της γυναίκας είναι στο σπίτι κοντά στα παιδιά της και όχι η πολιτική(!!!!).
     2) Το 2007, το 22,5% των περιπτώσεων που εκδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αφορούσαν τη Ρωσία. Αν εσύ θεωρείς ότι στη σημερινή Ρωσία δε συνεχίζεται η περιφρόνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως επί ΕΣΔΔ, τότε ζούμε σε άλλο κόσμο!
     3) Ο Ολάντ την προεκλογική περίοδο ανέφερε συνέχεια ότι αν εκλεγεί θα επεκταθεί το δικαίωμα του γάμου-υιοθεσίας και στα ομόφυλα ζευγάρια. Το έθεσε στο γαλλικό λαό και εκλέχθηκε και -πολύ σωστά- προχώρησε η κυβέρνηση σε αυτή τη σπουδαία κοινωνική μεταρρύθμιση.

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ Συριζαλβανία του Χότζα 28/04/2013 12:52:40

      1. Δεν ειναι επιχειρημα. Ειναι ενα γεγονος, ενδεικτικο του οτι, σε παγκοσμια κλιμακα, οι υιοθεσιες παιδιων απο ετεροφοβικα ζευγαρια ειναι ακομα ενα πολυ περιθωριακο φαινομενο. Τωρα, τι θα γινει σε ενα αιωνα μονο ο Θεος το ξερει. Εγω, ευτυχως, δεν την εχω πατησει, δεν νομιζω οτι ειμαι θεος...
      2. Το Δικαστηριο των Ανθρωπινων Δικαιωματων του Στρασβουργου καταδικαζει την Ρωσια; Μα φυσικα, αφου ο Πουτιν ξεβρακωνει τις ΜΚΟ που χρηματοδοτουνται απο το Συμβουλιο της Ευρωπης του Στρασβουργου και απο τον Σορος για να επιβαλλουν στη Ρωσια, μεταξυ αλλων, και την υιοθεσια παιδιων απο ετεροφοβικα ζευγαρια.
      3. Ποιο πασοκος πεθαινεις! Ο Ολαντ εξελεγη γιατι, οπως ο ΓΑΠ, ειχε ταξει στους Γαλλους λαγους με πετραχηλια. Τον ψηφισαν με ασημαντη πλειοψηφια, για να καταπολεμησει την ανεργια, οχι για τον γαμο τωνετεροφοβικων. Σημερα, ο Ολαντ εχει σπασει στις δημοσκοπησεις ολα τα ρεκορ χαμηλης δημοτικοτητας. Εβγαλε λοιπον στην επιφανεια το θεμα του γαμου των ετεροφοβικων μηπως αποσπασει την προσοχη του κοσμου απο τη μαστιγα της ανεργιας αλλα δεν τα καταφερε.

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ Zugzwang 28/04/2013 14:21:44

      1) Δεν υπάρχει απάντηση απλά και οι 2 προβλέπουμε τις μελλοντικές εξελίξεις βάσει αυτών που επιθυμούμε να συμβούν.
      2) Αν θεωρείς ότι η Ρωσία δεν έχει πρόβλημα ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων πάω πάσο.
      3) Η ανάλυσή σου είναι πολιτική και όχι στο σύνολό της λανθασμένη. Η ουσία όμως είναι το είπε προεκλογικά, εκλέχθηκε και το υλοποιεί.

 24. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 26/04/2013 23:32:30

  Οι μεγάλοι "ριγμένοι" αυτής της ιστορίας με τους "γάμους" των γκέι, είναι τα ΠΑΙΔΙΑ.
  Και μάλιστα εκείνα τα παιδιά που βρίσκονται στην πιό "αδύνατη διαπραγματευτική θέση": Δηλαδή τα παιδιά που η τύχη τους επιφύλαξε να προσφέρονται για υιοθεσία.
  Κάποια απο αυτά θα υποχρεωθούν να γίνουν μέλη οικογενειών που θα έχουν δύο μαμάδες (και κανέναν μπαμπά) ή δύο μπαμπάδες (και καμμία μαμά).
  Πρόκειται για τρομακτική αδικία. Μέρος της ευρύτερης αδικίας που γίνεται εις βάρος της επόμενης γενιάς (γεννημένης ή και αγέννητης - βλ. αμβλώσεις), προς όφελος των σημερινών ενηλίκων. Χωρίς φυσικά να έχει η παιδική ηλικία τη δυνατότητα να αντισταθεί.
  Στο θέμα αυτό η αδικία είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί γίνεται προς όφελος μιας μικρής μειοψηφίας ενηλίκων. Ενώ τα αδικούμενα παιδιά είναι στατιστικά απροσδιόριστα - δηλαδή μπορεί να συμβεί στο ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ που θα υιοθετείται. Ποιό βρέφος ή προνήπιο θα μπορεί να πεί ΟΧΙ; Και πώς;
  Επειδή τέτοιες τέτοιες "ρυθμίσεις" εναντίον της ερχόμενης γενιάς ίσως γενικευτούν και γίνουν καθεστώς σε όλο τον κόσμο, προσωπικά χαίρομαι που είμαι τυχερός και δεν θα ζήσω πολλές δεκαετίες ακόμη σε τέτοιο εχθρικό προς τα παιδιά κόσμο.
  Ελπίζω όμως κάποτε, να γίνει μια επανάσταση των παιδιών και να γκρεμίσει τον παρακμιακό κόσμο που στήνουν οι σημερινοί χλιδομεσήλικες και οι σιχαμεροί πλούσιοι γέροι (που δεν έχουν το γνώθι σαυτόν, ότι οι ίδιοι είναι οι μεταπολεμικοί baby-boomers).

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Uncle Stgm 26/04/2013 23:48:04

   Αν και τόσες φορές έχουμε διαφωνήσει και σου έχω γράψει με οξύ ύφος, πρέπει να πω ότι με συγκίνησες ειλικρινά με αυτό σου το σχόλιο. Δεν με ενοχλεί τόσο ο πολιτικός γάμος των ομοφυλοφίλων, με ενοχλεί το ζήτημα της υιοθεσίας, επειδή ακριβώς είμαι γονιός. Και θα το δεις ότι το πράγμα θα πάει ακόμα πιο κάτω, όπως το έχω γράψει ήδη.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ΒΙΣ 27/04/2013 01:25:53

    Το ζήτημα αυτό, του εχθρικού προς τα παιδιά κόσμου, είναι πολύ ευρύτερο: Π.χ. όλο το αποδιαρθρωμένο σύστημα ασφάλισης (περίθαλψη και συνταξιοδότηση) των σημερινών υπερηλίκων και ενήλικων, θα το πληρώσει με ιδρώτα, δάκρυα και αίμα η επόμενη γενιά.
    Οι σημερινές ώριμες και υπερώριμες ηλικίες έχουν κηρύξει πραγματικό πόλεμο στις απροστάτευτες επόμενες γενιές.
    Αλλά στο θέμα των γκέι οικογενειών, υπάρχει και τρομακτική υποκρισία: Οι νομοθέτες, εν ονόματι της "ελευθερίας επιλογής" με ισότητα ευκαιριων για τους ενήλικες, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι παραβιάζουν με πολύ σκληρό τρόπο και την ελευθερία επιλογής και την ισότητα ευκαιριών των παιδιών.

    • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
     Συριζαλβανία του Χότζα @ Uncle Stgm 28/04/2013 00:56:08

     Δεν το περίμενα από εσάς Uncle Stgm να διαβάσω τέτοια σχόλια. 3 μέρες που είναι το άρθρο έχουμε δει σχόλια που θεωρούν ότι η διεύρυνση/υλοποίηση των ερωτικών φαντασιώσεων και ο ομαδικός έρωτας (μεταξύ ενηλίκων με ελεύθερη βούληση) είναι κακό πράγμα... Μέχρι και σχόλια για φορολόγηση(!!!) του ομαδικού έρωτα διαβάσαμε (επιβολή πουριτανοφόρου!). Αλλά να σχολιάζετε εσείς κατά της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και του δικαιώματος των γυναικών στην έκτρωση δεν το περίμενα!

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Συριζαλβανία του Χότζα 28/04/2013 06:49:04

      Δεν είναι το ίδιο οι σχέσεις και ο γάμος ομοφύλων ζευγαριών και η υιοθεσία παιδιού από αυτά.Ο γάμος και η σχέση τους είναι θέμα αποκλειστικού δικού τους δικαιώματος.Η υιοθεσία αφορά και το παιδί που έχει δικά του αυτοτελή δικαιώματα και δεν είναι υποχρεωμένο να ανατραφεί και να κοινωνικοποιηθεί από μία μειοψηφικού τύπου "οικογένεια" .

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ ψυχραιμια 28/04/2013 07:35:19

      Σε χώρες που έχει επιτραπεί και η υιοθεσία, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές κοινωνικές έρευνες από επιστήμονες και δεν δείχνουν ότι αυτά τα παιδιά δε διαφέρουν σε κάτι σε σχέση με την κοινωνική συμπεριφορά τους από άλλα παιδιά που μεγάλωσαν από ''κανονικές'' οικογένειες.

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ Συριζαλβανία του Χότζα 28/04/2013 07:37:32

      Γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια...δε λέει! ''Δεν δείχνουν ότι διαφέρουν'' ήθελα να γράψω και όχι "Δε δέιχνουν οτι δε διαφέρουν'' όπως έγραψα.

     • MCA avatar
      MCA @ Συριζαλβανία του Χότζα 28/04/2013 07:22:09

      Η υιοθεσία ενός παιδιού δεν είναι δικαίωμα οποιουδήποτε. Π.χ. Εάν το ανδρόγυνο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα η πολιτεία δεν επιτρέπει την υιοθεσία. Επίσης δεν μπορεί κάποιος που είναι μόνος του να υιοθετήσει, άσχετα εάν έχει την οικονομική επιφάνεια. Τα παραπάνω δεν είναι ρατσιστικά έναντι των οικονομικά αδυνάτων,ούτε των μοναχικών ανθρώπων. Απλώς η πολιτεία θέτει ως προτεραιότητα το παιδί και όχι τις επιθυμίες των ενηλίκων. Δεν ρισκάρει ούτε στο 1% για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
      Ας κάνουν τα πειράματα οι προοδευτικές χώρες με τα δικά τους παιδιά και εάν το μέτρο πετύχει, μπορούμε και εμείς να το εφαρμόσουμε μετά από 50 χρόνια, όταν θα έχουμε δει πως εξελίχθηκαν αυτές οι κοινωνίες.

     • Kώστας ΜΠ avatar
      Kώστας ΜΠ @ Συριζαλβανία του Χότζα 28/04/2013 08:16:11

      Χότζα,
      η υιοθεσία παιδιών ΔΕΝ είναι δικαίωμα.
      Αναφέρθηκες πιο πάνω σε έρευνες. Εγώ μια έρευνα ξέρω , αυτήν που διαξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Βαμβέργης( Γερμανία) και η οποία - προς δόξαν της επιστημονικής ανεξαρτησίας- έγινε κατόπιν εντολής(!) της υπουργού Μπριγκίτε Τσίπρις. Επιστημονική μελέτη δηλαδή με κρατική εντολή... Πολύ φιλελεύθερο... Επίσης στην εν λόγω μελέτη το 95% των ομοφυλ. ζευγαριών ήταν γυναίκες...Δείγμα μελέτης για τα μπάζα δηλαδή , αφού το πρόβλημα γίνεται πιο οξύ όταν το δύσμοιρο υοθετημένο θα μεγαλώσει με δύο μπαμπάδες.

      Τέλος, επειδή κάνεις και προσπάθειες να ορίσεις τι είναι διαστροφή, να ξέρεις πως μέχρι το 1973 στο DSM η ομοφυλοφιλία ήταν μέσα, περιλαμβανόταν στις ψυχικές παθήσεις. Απεσύρθη το 1973 κατόπιν πολιτικών πιέσεων. Δηλαδή: η επίσημη λίστα των ψυχικών παθήσεων είχε μέσα την ομοφυλοφιλία μέχρι το 1973 και βγήκε από τη λίστα κατόπιν πολιτικής παρέμβασης(!!!). Εις μάτην οι εναντιούμενοι ψυχίατροι ζήτησαν ψηφοφορία για το θέμα....Τίγκα φιλελευθερισμός λέμε....

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ Kώστας ΜΠ 28/04/2013 09:43:50

      1) Υπάρχουν πολλές έρευνες που αποδεικνύουν αυτό που ανέφερα πιο πάνω όπως οι πιο πρόσφατες όπως των Farr-Forsell ή του Journal Pediatrics 6/2010 είναι από τις πιο αξιόπιστες.
      2) Εγώ έγραψα τον επίσημο ορισμό της διαστροφής στα πιο πολλά ψυχιατρικά βιβλία. Ο ίδιος ο Freud πίστευε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αμφισεξουαλικοί με ερωτική έλξη και προς τα 2 φύλα (Certain Neurotic Mechanisms in Jealousy,Paranoia and Homosexuality 1922) και σε κείμενά του δε το θεωρούσε ελάττωμα ή πάθηση ή εκφυλισμό αλλά ερωτική συμπεριφορά λόγω στασιμότητας ερωτικής εξέλιξης (''Επιστολή προς μια Αμερικανίδα μητέρα''). Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Βαμβέργης (χωρίς να την έχω διαβάσει) επικεντρώνεται σε παιδιά με γονείς 2 γυναίκες καθώς ο Φρόυντ θεωρούσε ότι η πιθανότερη αιτία ανδρικής ομοφυλοφιλίας έχει σχέση με την παιδική ηλικία και μια δυνατή συσχέτιση με τη μητέρα του, που αυτή η φιγούρα αντικειμενικοποιεί το Εγώ του παιδιού. Η πιθανότερη -πρόχειρη- εξήγηση λοιπόν της έρευνας που αναφέρεις που επικεντρώθηκε σε γυναικείες ομόφυλες οικογένειες -ίσως- να έχει σχέση με την φροϋδική ανάλυση.
      3) Το επιχείρημα σου για τους λόγους που εξαιρέθηκε η ομοφυλοφιλία από το DSM δεν έχει πρακτική βάση καθώς πάει και αντίστροφα. Ότι τόσο χρόνια περιλαμβανόταν στο DSM της APA γιατί ''βόλευε'' την κοινωνική ''ευταξία'' που βασιζόταν εξίσου σε ισχυρά θρησκευτικά ή άλλα λόμπι ενώ υπήρχαν αρκετοί επιστήμονες που την αμφισβητούσαν. Το θέμα των πολιτικών παρεμβάσεων δε μπορεί να αποκλειστεί σε καμία περίπτωση από τις 2 εκδοχές (και τη δική σου και τη δική μου) καθώς η ερμηνεία της ψυχικής νόσου συμπορεύεται τις περισσότερες φορές με την κυρίαρχη κοινωνική αντίληψη της εποχής. Αλλιώς μπορεί να οριστεί κάτι πριν την εποχή της ''Σεξουαλικής Απελευθέρωσης" αλλιώς μετά. 'Αλλες κοινωνικές σταθερές υπήρχαν πριν άλλες μετά.

     • Κώστας ΜΠ avatar
      Κώστας ΜΠ @ Συριζαλβανία του Χότζα 28/04/2013 16:05:03

      Καθόλου αντίστροφα δεν πάει το επιχείρημα. Kαι η ουσία του επιχειρήματος δεν είναι το γιατί εξαιρέθηκε, αλλά το ότι εξαιρέθηκε. Γιατί μιλάμε για γεγονότα.
      Μέχρι το 1973 θεωρείτο ψυχικό νόσημα. Τελεία. Γεγονός. Από τους καθ ύλην αρμόδιους. Μετά από πολιτικές πιέσεις και lobying εξαιρέθηκε. Οι ψυχίατροι διαμαρτυρήθηκαν, ζήτησαν ψηφοφορία που ποτέ δεν έγινε. Γεγονότα και μην τα αμφισβητείς, αν θες να μιλάμε σοβαρά. Τα υπόλοιπα είναι εκτιμήσεις σου , ενός 26 χρονου μη ειδικού που πολιτικολογεί, σεβαστές μεν αλλά να μας επιτρέψεις να τις βλέπουμε ως αυτό που είναι: οι απόψεις σου. Και οι γνώσεις σου( ανύπαρκτες) περί δήθεν θρησκευτικών λόμπι που τάχα επέβαλαν μέχρι το 73 την συμπερίληψη της ομοφυλοφιλίας στο DSM. Που τα βρήκες αυτά; Έτσι γράφεις κάτι εντελώς ανυπόστατο και μετά χτίζεις επιχείρημα στα ανύπαρκτα γεγονότα που επικαλείσαι;! Ωραίος φιλελευθερισμός....
      Επίσης η εξήγησή σου για την έρευνα της Βαβμβέργης είναι αυτό που είπες: πρόχειρη. Μιλάμε για επιστημονική έρευνα με εντολέα πολιτικό( η υπουργός) και με δείγμα για τα μπάζα.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Kώστας ΜΠ 28/04/2013 15:51:39

      Είναι σαν κάτι μελέτες που φτιάχνουν αριστεροί φοιτητές του Παντείου σε συνεργασία με αριστερούς καθηγητές του και ¨αποδεικνύουν" αυτό που ήθελαν από πριν να "αποδείξουν". Π.χ. το κέντρο της Αθήνας βελτιώθηκε με την αφροασιατική μετανάστευση (ναι, δημοσιεύθηκε τέτοια "επιστημονική" μελέτη, και την πρόβαλαν τα "Νέα").
      Ο μουλάς Χότζας, παπαγαλάκι του ελευθεριακού νεο-ολοκληρωτισμού, δεν ξέρει ότι και στην πάλαι ποτέ Σοβιετία αφθονούσαν οι ¨επιστημονικές" μελέτες που αποδείκνυαν πόσο δίκιο είχε το Κράτος να ασκεί την πολιτική που ασκούσε... Και μερικές τέτοιες μελέτες τις αναπαρήγαν τα τότε παπαγαλάκια του ολοκληρωτισμού στη Δύση. Ως "επιστημονικές", βεβαίως-βεβαίως...
      Κακό πράγμα η ημιμάθεια και η ιδεοληψία....

     • Λεωνιδης avatar
      Λεωνιδης @ ΒΙΣ 28/04/2013 18:01:25

      Στα πανεπιστημια της ΕΣΣΔ υπηρχαν και εδρες "επιστημονικου" αθεισμου.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ΒΙΣ 28/04/2013 19:18:16

      Αρκεί μια υπόμνηση στις «θεωρίες» του κομπογιαννίτη Τροφίμ Λυσένκο σχετικά με το κληρονομίσιμο των επίκτητων γνωρισμάτων. Αυτές είχαν θέση κρατικής ιδεολογίας στον τομέα της Γενετικής και όποιος τις αμφισβητούσε έβρισκε άγριο μπελά, μέχρι το 1965 που η ΕΣΣΔ έκανε στροφή 180 μοιρών στο ζήτημα αυτό.

 25. Zugzwang avatar
  Zugzwang 27/04/2013 16:11:22

  Περαν απο την υιοθεσια των παιδιων απο ετεροφοβικα ζευγαρια, υπαρχουν και αλλες δυο φρικτες οψεις του ετεροφοβικου λομπυ:
  1. Αποκαλουν φασιστα οποιον δεν συμφωνει μαζι τους. Ιδιως οταν δουν οτι τα φραστικα τους πυροτεχνηματα δεν πιανουν.
  2. Αποσπουν την προσοχη των ανθρωπων απο τα μεγαλα και σοβαρα προβληματα του κοσμου, οπως ειναι η πεινα, ο υποσιτισμος, η ελλειψη ποσιμου υδατος για ολους,η ανεργια,η νεα φτωχεια, η καταστροφη του περιβαλλοντος κλπ, παρουσιαζοντας τις διεκδικησεις τους - απαιτησεις μιας εξαιρετικα καλα οργανωμενης παγκοσμιως αλλα πολυ μικρης μειοψηφιας - σαν προβληματα πρωτης προτεραιοτητος.

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ Zugzwang 27/04/2013 20:04:46

   Σωστά!

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Zugzwang 27/04/2013 20:06:50

   Πριν περιπου 15 χρονια, τα "δελτια ποιοτητος" του συνολου σχεδον των υπαλληλων-δημοσιου, ΔΕΚΟ, ΟΤΕ, πολλων Τραπεζων κ.α- ειχαν στην αξιολογηση τους τη βαθμολογια στα προσοντα ΕΥΦΥΙΑ και ΚΡΙΣΗ. Στο προσον "ευφυια" οι περισσοτεροι επιαναν την ανωτερη βαθμολογια, στο προσον ομως "κριση" παραδοξως οι νεοι σχεδον παντα υστερουσαν εναντι των μεγαλυτερων σε ηλικια. Το φαινομενο δημιουργουσε τριβες καθως οι νεοι ....αδυνατουσαν να εννοησουν πως υστερουσαν μεχρι που ενοποιηθηκαν σε ενα προσον, μια βαθμολογια και το θεμα εληξε.
   Επι του θεματος ειχαν γνωματευσει καθηγητες Πανεπιστημιων, Ελληνικων και ξενων καθως και αλλες ειδικοτητες επιστημονων οι οποιοι υπερθεματησαν για να διατηρηθει η ξεχωριστη βαθμολογια αναπτυσσοντας τις τεραστιες διαφορες μεταξυ των δυο προσοντων. Δεν περασε γιατι επεκρατησαν πολιτικες και συνδικαλιστικες πιεσεις.
   Τωρα γιατι λεω ολα τουτα τα ασχετα; ο νοων νοειτω....

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Zugzwang 28/04/2013 01:38:08

   @zugzwang
   1) Ο φασισμός είναι μορφή ολοκληρωτισμού με στόχο την εθνική και κοινωνική ομογενοποίηση. Κάθε άνθρωπος με διαφορετικά χαρακτηριστικά που εντάσσεται σε μια εθνική ή κοινωνική μειονότητα είναι εχθρός της ''καθαρότητας'' που θέλει να επιβάλει ένα ολοκληρωτικό καθεστώς. "Καθαρότητα'' με στόχο την...προστασία της οικογένειας ή του έθνους. Και πόσες υστερικές κραυγές δεν άκουσε η ανθρωπότητα από προστάτες(!!) της οικογένειας και της εσωτερικής τάξης όταν θεσπιζόταν το διαζύγιο,ο πολιτικός γάμος,το δικαίωμα ψήφου των γυναικών, ή η κατάργηση της θανατικής ποινής; Πόσες και πόσες υστερικές κραυγές δεν άκουσε η ανθρωπότητα από τους προστάτες(!!!) του έθνους, όταν κυβερνήσεις προσπάθησαν να επιτρέψουν τους μικτούς γάμους ή να προχωρήσουν στην παραχώρηση ίσων δικαιωμάτων σε άτομα εθνικών μειονοτήτων; Κραυγές που μόνο στόχο έχουν τον αποκλεισμό δικαιωμάτων σε μειονοτικές κατηγορίες πληθυσμού προκειμένου να μη διαταραχθεί η κοινωνική ομοιότητα ή η ''καθαρότητα'' της κοινωνίας και της φυλής...
   2) Σε ανύποπτο χρόνο έχω αναφέρει σε σχόλιό μου ότι οι συντηρητικές δυνάμεις στη χώρα είναι οι λαϊκοδεξιοί/ακροδεξιοί και οι αριστεροί/ακροαριστεροί. Όταν τίθεται ένα θέμα αλλαγής στο κράτος,την οικονομία ή την κοινωνία αρχίζουν να ''επιχειρηματολογούν'' πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα, και λέγοντας ότι υπάρχουν άλλα θέματα σημαντικότερα -από αυτό- να συζητήσουμε. Ο στόχος τους είναι να μη ανοίξει ο διάλογος σε ένα θέμα και τα πράγματα να μείνουν ως έχουν. Μιλάς για τη βία της Αριστεράς στα πανεπιστήμια και σου λένε οι Αριστεροί:'' μα αυτό είναι το πρόβλημα τώρα ή το μνημόνιο και ο παγκόσμιος υποσιτισμός;''. Μιλάς για την αξιολόγηση των ΔΥ και σου απαντούν:''μα αυτό είναι το θέμα τώρα ή η ανεργία;''. Μιλάς για ανθρώπινα δικαιώματα και οι ακροδεξιοί σου απαντούν:''Ναι τα λύσαμε όλα τα άλλα και θα ασχοληθούμε τώρα με τους gay και τις λεσβίες''. Και στο τέλος κανένα θέμα δεν ανοίγει ούτε η αξιολόγηση ΔΥ, ούτε η βία στα Πανεπιστήμια, ούτε η επέκταση του καταλόγου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ένα κάρο άλλα θέματα και φυσικά ούτε τα ''μεγάλα'' για τα οποία κόπτονται...

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ Συριζαλβανία του Χότζα 28/04/2013 13:05:30

    Ενταξει. Ετσι ειναι αν ετσι το νομιζετε! Οι υιοθεσιες παιδιων απο ετεροφοβικα ζευγαρια ειναι προοδευτικο μετρο και θα σωσει την ανθρωποτητα...
    Θαυμαστε λογικη: Οποιος διαφωνει στις υιοθεσιες παιδιων απο ετεροφοβικα ζευγαρια ειναι φασιστας! Θαυμαζω, υποκλινομαι και αποχωρω απο την συζητηση.

    • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
     Συριζαλβανία του Χότζα @ Zugzwang 28/04/2013 14:13:34

     Άλλο έγραψα και το ξέρεις καλά, επειδή μάλλον δεν έχεις επιχειρήματα να απαντήσεις, φεύγεις...Οκ στο καλό!

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Συριζαλβανία του Χότζα 28/04/2013 16:00:34

      Εσύ νομίζεις ότι όποιος αποχωρεί από τη συζήτηση το κάνει ελλείψει επιχειρημάτων; Δεν έχεις καταλάβει πόσο αποκαλύφθηκε ο φασιστικός τρόπος σκέψης σου και η απουσία οποιαδήποτε αρχής που σε διακρίνει; (α, ξέχασα, σέβεσαι τον νόμο, εάν τον εγκρίνεις φυσικά...). Νομίζεις ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που εκτιμούν και εμπιστεύονται άτομα της δικής σου ιδεολογικής και πνευματικής συγκρότησης; Ούτε εσύ ο ίδιος δεν το πιστεύεις αυτό...

     • greekfournaris avatar
      greekfournaris @ ΒΙΣ 28/04/2013 17:28:56

      Τα επιχειρηματα του Χότζα είναι λογικά (κατα τη γνωμη μου και ορθα στο περιεχομενο τους, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, ευχαρίστως να δεχθώ τον αντίλογο).
      Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε για να τον αντικρούσετε έχουν λογικά χάσματα και τα περισσότερα είναι ατεκμηριώτα ή επικαλούνται θεολογικά τεκμήρια(!!!). Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε πρωτοετής φιλολογίας.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ greekfournaris 28/04/2013 19:56:46

      Να πω κάτι απλό, αναφορικά με τα χάσματα που μου προσάπτετε (τώρα τα περί φιλολογίας και των πρωτοετών, αφήστε το καλύτερα, δεν συμφέρει να το πιάσουμε, καθότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι αγράμματοι): Τον ρώτησα για τη θέσμιση οποιασδήποτε μορφής σχέσεων και μου απάντησε ότι το αποδέχεται, φτάνει τα μέλη να είναι ενήλικα, κάτι που προκύπτει από την τρέχουσα νομοθεσία. Το οποίο σημαίνει ότι, αν μία πλειοψηφία μελλοντικά αλλάξει το όριο ενηλικιότητας προς τα κάτω, θα το δεχθεί. Και το οποίο σημαίνει ότι δέχεται ακόμα και τη θέσμιση αιμομικτικών σχέσεων (πατέρα-κόρης, πατέρα-γιου, αδελφών, μητέρας-γιου, μητέρας-κόρης), φτάνει τα συμβαλλόμενα μέρη να είναι ενήλικοι και να συγκατατίθενται. Η λογική του εκεί οδηγεί, μαθηματικά. Άλλωστε, δεν νομίζω να το αρνείται.
      Το ότι συμφωνείς μαζί του, οπωσδήποτε σε χαρακτηρίζει ανάλογα. Αυτά...

     • Λεωνιδης avatar
      Λεωνιδης @ greekfournaris 28/04/2013 20:15:43

      Ιδου μια λαμπρη επιδειξη λογικης εκ μερους υποστηρικτων του γαμου μεταξυ ομοφυλοφιλων, σε συζητηση που ειχαν, πριν απο μερικες μερες,
      στις Βρυξελλες, με τον καθολικο αρχιεπισκοπο Βελγιου.

      http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15312:2013-04-28-16-31-23&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

      Αν ψαξετε στο διαδικτυο, μπορειτε να βρειτε και βιντεο της συζητησης.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Zugzwang 28/04/2013 15:55:01

   Δεν τον αποκαλούν απλώς φασίστα. Τον προσάγουν στη δικαιοσύνη. Είναι βέβαιο ότι ο ελευθεριακός φιλελευθερισμός, που φυσικά δεν έχει σχέση με τον φιλελευθερισμό του Alexis de Tocqueville (αλλά οι μουλάδες ibértains-libéraux, lilis, αυτόν ούτε καν τον έχουν ακούσει...) είναι ο νέος ολοκληρωτισμός, η χειρότερη μορφή από όσες θα έχει δει μέχρι τώρα η ανθρωπότητα.

 26. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 28/04/2013 16:58:45

  Οι "γάμοι", τα "σύμφωνα συμβίωσης" ή όποιου άλλου τύπου αντίστοιχα χαρτιά καθορίζουν δικαιώματα και υποχρεώσεις (φορολογικά και κληρονομικά θέματα) ενηλίκων πολιτών (και όχι ανδρών ή γυναικών ή ο,τιδήποτε άλλο ενδιάμεσο), απέναντι στο κράτος και μεταξύ των.

  Η δυνατότητα υιοθεσίας όποιου ζευγαριού ή ατόμου ανήκει στην (αυστηρή) κρίση του κατάλληλου οργάνου/δικαστηρίου και είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Όπως σήμερα δεν δίνονται παιδιά για υιοθεσία σε μονούς ή χωρίς στοιχειώδη οικονομική αυτονομία γονείς, έτσι μπορεί να μην δίνονται σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

  Η δυνατότητα τεκνοποίησης μέσω παρένθετου γονέα, αφορά το ζευγάρι ή τη μονάδα, ατομικά και όχι το σύνολο, ώστε αυτό να προνοεί ή να απαγορεύει σχετικώς. Σκεφθείτε πως και παλαιότερα και σήμερα θεωρείται αποδεκτό από αρκετούς μια γυναίκα να κυοφορήσει το παιδί της άτεκνης αδελφής (ή κόρης) της, ή μια γυναίκα να "παντρευτεί" κάποιον που δεν αγαπά, απλώς για να κάνει 1-2 παιδιά μαζί του και μετά να τον αφήσει. Αν αποφασίσω να αποκτήσω τέκνο το παιδί που κυοφόρησε μια φίλη μου και μου χορηγηθεί η σχετική άδεια, πώς μπορεί ο νομοθέτης να εγγυηθεί ότι μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών θα εξακολουθώ να είμαι μαζί με τον/την σύντροφό μου; Δεν ομιλώ για υιοθεσία, ομιλώ για παρένθετη μητέρα. Οι άνθρωποι είναι πολυμήχανοι, νόμοι (ή έλλειψη νόμων) που δεν συμβαδίζουν με τα κοινωνικώς αποδεκτά, συχνά παρακάμπτονται.

  Η μη αναγνώριση των "γάμων" ομοφυλοφίλων, εμποδίζει να ρυθμίσουν τα φορολογικά και κληρονομικά των δικαιώματα και υποχρεώσεις ακόμη και όσοι δεν ενδιαφέρονται για τεκνοποίηση (έστω και υποβοηθούμενη) ή υιοθεσία. Το κράτος δεν μπορεί να αρνείται να ρυθμίσει τέτοια θέματα σε μερίδα πολιτών του, αυτό είναι απαράδεκτος διαχωρισμός.

 27. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 28/04/2013 17:14:43

  Και για κάποιους/ες που ενέπλεξαν στη συζήτηση την παιδοφιλία: οι γιαγιάδες πολλών εξ ημών, οδηγήθηκαν σε ευλογημένη φυσικά από την εκκλησία της εποχής και τους γονείς των νύμφευση συζύγων 10-20-30 χρόνια μεγαλύτερων, στην τρυφερή ηλικίά των 14-15-16 ετών. Τα κορίτσια (που συνήθως δεν είχαν ικανότητες να συνεχίσουν το σχολείο, αλλά ήταν ικανά για τεκνοποιία) σίγουρα δεν είχαν σχηματίσει ολοκληρωμένη και αυτόνομη κρίση, αλλά η οικογένεια, οι συγγενείς και το χωριό φρόντιζαν για το μέλλον των, αγνοώντας συχνά τις όποιες αντιρρήσεις των άμεσα ενδιαφερομένων. Οι πόλεμοι, ο εμφύλιος, η μετανάστευση και η εξ αυτών τεράστια φτώχεια και έλλειψη συζύγων ήταν επαρκείς λόγοι για να αμβλυνθεί το περί "παιδεραστίας" αίσθημα.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Αντίθεσις 28/04/2013 20:15:26

   Κατά συνέπεια, με το επιχείρημα ότι συνέβαιναν παλιότερα (ή και τώρα, μεταξύ των τσιγγάνων), γάμοι μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων, είσαι υπέρ της θέσμισης "γάμων" μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων του ιδίου φύλου, φτάνει να υπάρχει από κοινού συναίνεση...
   Και ενδεχομένως να συζητήσουμε για μείωση του ορίου για ενηλικιότητα. Να το πάμε στα 12, όπως πρότεινε ο πρόεδρος του Κόμματος των ολλανδών παιδεραστών;
   Χαίρομαι που ακούω πόσο καλά έκανα που προχώρησα τη συζήτηση στις συνέπειες της νομοθέτησης γάμων και υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους. Δεν είναι μετάθεση συζήτησης, είναι εξέταση των με μαθηματική ακρίβεια των συνεπειών της λογικής των ελευθεριακών νεο-ολοκληρωτικών. Και θα φανεί πολύ σύντομα...

   • Αντίθεσις avatar
    Αντίθεσις @ ΒΙΣ 29/04/2013 00:19:45

    Παρακαλώ μην παρανοείτε τα γραφόμενά μου και μην υπερβάλλετε. Το "υπέρ της θέσμισης "γάμων" μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων του ιδίου φύλου" πόθεν προκύπτει; Δεν δήλωσα υπέρ ή κατά των γάμων που αναφέρετε. Το συγκεκριμένο σχόλιό μου ανέφερε παράδειγμα περίπτωσης που η "ηθική" (κοινωνική και χριστιανική), όσον αφορά την παιδεραστία, κάμπτεται από τις ανάγκες. Καμμία σχέση με ομοφυλοφιλία το συγκεκριμένο σχόλιο.

    Σήμερα τα κορίτσια τελειώνουν σχεδόν όλα το γυμνάσιο ή το λύκειο, σπουδάζουν αρκετές από αυτές, επιδιώκουν την κοινωνική και οικονομική αυτονομία των, δεν υφίσταται σε τόσο ευρεία κλίμακα φτώχεια σε βαθμό πείναας, άρα οι λόγοι που τις ωθούσαν ανώριμες σε γάμο σε τρυφερές ηλικίες έχουν εκλείψει. Αν ποτέ επανεμφανισθούν παρόμοιοι λόγοι (που το απεύχομαι), κανείς από τους δυο μας δεν δύναται να ανατρέψει τα μελλούμενα να συμβούν (ή επαναληφθούν, αν προτιμάτε).

 28. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/04/2013 21:08:17

  Στη Γαλλια απο την προηγουμενη σοσιαλιστικη κυβερνηση,του Μιττερραν ειχε θεσπισθει το συμφωνο συμβιωσης.Με αυτο οι ομοφυλοφιλοι ελυσαν το θεμα των κληρονομικων και αστικων θεματων.Ατομα που υπεγραφαν συμφωνο συμβιωσης ειχαν τα ιδια δικαιωματα ως προς τα περιουσιακα και κληρονομικα δικαιωματα οπως ενα κανονικο ζευγαρι παντρεμενο.
  Κατα συνεπεια ο "γαμος ομοφυλοφιλων" δεν προσθεσε κανενα επι πλεον δικαιωμα ή διευκολυνση στους ομοφυλοφιλους απο το συμφωνο συμβιωσης.
  Προσθεσε απλως "κυρος" και κατεστησε την ενωση τους ισοτιμη με των ετεροφυλοφιλων.Αυτος φυσικα ηταν και ο λογος της μεγαλης αντιδρασης που προκαλεσε.Ολοι ηξεραν οτι δεν διευκολυνεται κατι αλλα απλως δινεται κυρος και πρεστιζ σε κατι.
  Εαν το δει κανεις ρεαλιστικα και απο τη στιγμη που η Εκκλησια δεν δεχεται το γαμο ομοφυλοφιλων,ενας πολιτικος γαμος ειναι μια δικαιοπρακτικη πραξη και τιποτε αλλο.Σε τι διαφερει απο ενα συμφωνο συμβιωσης;Μονο στη γκλαμουρια.
  Πιστευω οτι το κρατος πρεπει να διασφαλισει ισα ανθρωπινα δικαιωματα σε ολους τους πολιτες αλλα στα συμβολικα θεματα πρεπει να εχει θεση ως προς τι ειναι σωστο και τι οχι χωρις να παραβιαζει τα δικαιωματα οσων διαφωνουν.
  Για το λογο αυτο πιστευω οτι πρεπει να σταματησει στο συμφωνο συμβιωσης που θα εξασφαλιζει ισα δικαιωματα περιουσιακα και κληρονομικα στους ομοφυλοφιλους χωρις να παει πιο περα.Οσο για την υιοθεσια πρεπει να αποκλεισθει μεχρι να υπαρξουν πιο ασφαλεις μελετες.

 29. η Dimi avatar
  η Dimi 28/04/2013 21:39:38

  Eκείνος της λέει: “Λιώνω...”
  http://bit.ly/10LYzZV

  Eκείνη του λέει:
  "Σαν λουλούδι που ανθίζει στη λιακάδα,
  κάνε με να νοιώσω γυναίκα.”
  http://bit.ly/ZcmISU


  Γι όλα τ’ άλλα εμπριμέ, από το 2009 εξ όσων γνωρίζω,
  σεντόνια έχουν γραφτεί από τους ειδήμονες.

 30. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 28/04/2013 21:49:58

  Η επιχειρηματολογία σου βασίζεται σε 2 σημεία:
  1) Με ποιές πιέσεις αφαιρέθηκε από το DSM
  2) Η πολιτική παραγγελία έρευνας του Πανεπιστημίου της Βαμβέργης που αναφέρεις και το δείγμα.
  1) Ενόψει μάλιστα του DSM-5 (δημοσιοποίηση Μάιος 2013) έχει ξεσπάσει πραγματικός πόλεμος μεταξύ των επιστημόνων σε ένα κάρο θέματα από το ''σύνδρομο της απάθειας'' ως το σύνδρομο γονικής αποξένωσης''. Το χειρότερο είναι ότι επειδή μαζεύονται χιλιάδες υπογραφές εναντίον του, υπάρχει ο φόβος, όπως γράφουν άρθρα, το τελικό αποτέλεσμα να είναι συμβιβαστικό. Το 1840 η APA αναγνώριζε 1 μόνο ψυχική νόσο, έως το 1917 αναγνώριζε 59 και το 1980 αναγνώριζε 350. Το γεγονός ότι πάντα υπήρχε η σκιά πολιτικών πιέσεων καταδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής ειδικών. Επίσης υπάρχουν χιλιάδες υπόνοιες ότι οι λίστες αυξάνουν ή μειώνουν τα ψυχικά νοσήματα καθώς σχετίζονται με φαρμακευτικές εταιρείες. Εσύ βλέπεις ότι αυτό συνέβη μόνο στην ομοφυλοφιλία ενώ υπάρχουν τεράστιες υπόνοιες για ένα κάρο ''αρρώστιες''. Οπότε, ότι και να σου απαντήσω και οι 2 θα επιμένουμε σε κάτι διαφορετικό. Γιατί και οι δύο κάνουμε πολιτική ανάλυση της εξαίρεσης του 1973. Με τη διαφορά ότι εγώ την εντάσσω μέσα σε μια συνολικότερη και διαρκή απονομιμοποίηση των διαδικασιών χαρακτηρισμού-αποχαρακτηρισμού. Ειδικά μάλιστα όταν για την ομοφυλοφιλία δεν υπάρχει μια παραδεκτή επιστημονική εκδοχή προέλευσης καθώς άλλες έρευνες επικεντρώνονται σε εγκεφαλικές λειτουργίες, αλλές σε ανατομικές, άλλα σε βιολογικές κλπ Βασικός λόγος για να ενταχθεί μια υπαρκτή ή όχι ψυχική νόσος στον κατάλογο προϋποθέτει πια ότι θα υπάρχει μια -φαινομενικά- επαρκής επεξήγηση, στην περίπτωση της ομοφυλοφιλίας δεν υπάρχει. 2) Αναφέρεις μια έρευνα και κάνεις κριτική στο δείγμα. Εγώ ανέφερα μια εικασία όταν το πρωτοδιάβασα. Το χρέος σου είναι εσύ που υποτίθεται ότι την έχεις διαβάσει να γράψεις το λόγο που συγκεντρώθηκε έτσι το δείγμα. Κάθε έρευνα αναφέρει γιατί συλλέχθηκε κατά αυτόν τρόπο το δείγμα, οπότε περιμένω να μου παραθέσεις την αιτιολογία που δίνουν οι συγκεκριμένοι ερευνητές. Στη συνέχεια αναφέρεις ότι παραγγέλθηκε από την Υπουργό Δικαιοσύνης της εποχής. Όλες οι χώρες που σκέφτονταν να αλλάξουν το νομοθετικό πλαίσιο ανέθεσαν στα υπουργεία δικαιοσύνης να προβούν σε παραγγελίες ερευνών καθώς ήθελαν να περιλαμβάνονται δεδομένα σε σχέση με το γενικότερο κοινωνικό-αξιακό περιβάλλον της χώρας και αν η αλλαγή θα ήταν συμβατή με αυτό. Τέλος, σου παρέθεσα 2 πρόσφατες έρευνες πάνω στο θέμα, αν θες ψάχτες, ώστε να μιλάμε πάνω σε συγκεκριμένη βάση όχι γενικά και αόριστα.

 31. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 28/04/2013 22:16:05

  Αρκετά άσχημη ενέργεια καθώς στρέφεται στο δικαίωμα του καθενός να εκθέτει την άποψή του. Άλλωστε για τις Femen, παρότι συμφωνώ απόλυτα με τα αιτήματά τους διαφωνώ κάθετα με το να προσπαθούν να προκαλέσουν για τη δημοσιότητα ακόμα και σε ιερούς χώρους λατρείας. Και σε άλλες χώρες ομοφυλόφιλοι εχουν δεχθεί επιθέσεις από ανθρώπους που τάσσονται κατά της επέκτασης των δικαιωμάτων σε ομοφυλόφιλους, να σας βάλω και σε εσάς στους υπαίτιους και να πω ορίστε πως συμπεριφέρονται, όσοι είναι κατά των γάμων ομοφυλοφίλων;

 32. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 28/04/2013 22:32:28

  Θα τον στήριζα γιατί είναι μετριοπαθής με προτάσεις και συμμετέχει στην ομάδα των Φιλελευθερων (ALDE) στο Ευρωκοινοβούλιο. Το ότι πηγαίνει στην Εκκλησία και πιστεύει στο Θεό, ποτέ δε το βάζω ως κριτήριο για να υποστηρίξω κάποιον, αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι γενικότερες πολιτικές του θέσεις. Την εκλογή Cope στη ηγεσία του UMP δεν την κρίνω αρνητικά επειδή είναι εβραϊκής καταγωγής απλά στο ότι στα περισσότερα που λέει δεν είμαι σύμφωνος.

 33. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 28/04/2013 22:42:11

  Η εκλογή Hollande σαφέστατα επήλθε από το δίλημμα Σαρκοζί-αντισαρκοζί. Απλά όταν εκλέγεσαι με ένα πρόγραμμα που το έχεις πει δημόσια, αυτό εφαρμόζεις. Εγώ σαφώς είμαι υπέρ της προστασίας των παραδοσιακών αξιών από το νόμο για τα άτομα που τις ασπάζονται. Απλά θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει το αναγκαίο πλαίσιο προστασίας και για άτομα θέλουν να οργανώσουν με άλλο τρόπο τη βιοτική τους σφαίρα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι στην Ελλάδα η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.