#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/11/2011 21:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Β. Πούτιν: Η Σοβιετική Ένωση ήταν "η μεγάλη Ρωσία"Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποδεχόμενος βετεράνους και συνταξιούχους στο Κρεμλίνο δήλωσε ότι η ΕΣΣΔ υπήρξε η "Μεγάλη Ρωσία", κατηγορώντας συγχρόνως τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον τελευταίο ηγέτη της, ότι "παραιτήθηκε από την εξουσία" το 1991 χωρίς να πετύχει την Ένωση της Ρωσίας με τη Λευκορωσία και το Καζακστάν. Οι πρωθυπουργικές δηλώσεις έγιναν πολύ κοντά στην 20ή επέτειο από τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

"Καθώς πήγαινα να επισκευάσω ένα λάστιχο για το αυτοκίνητό μου με ρώτησαν: εσύ είσαι υπέρ της ΕΣΣΔ ή της Ρωσίας;", θυμήθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. "Έχοντας ψευδαισθήσεις τούς απάντησα: έχει καμία διαφορά; Την ονομάζουμε αλλιώς, στην πραγματικότητα είναι η Μεγάλη Ρωσία".

"Οι άνθρωποι έπαψαν να συναισθάνονται τι συνέβαινε στ' αλήθεια, καθώς τούς διαβεβαίωναν ότι μετά από πολύ λίγο καιρό ο λαός θα ζούσε όπως οι Παριζιάνοι και οι Λονδρέζοι", δήλωσε ο Πούτιν.

"Έτσι φθάσαμε στην 21η Δεκεμβρίου του 1991, την ημέρα που ο Γκορμπατσόφ παραιτήθηκε της εξουσίας. Δύο φορές συνέβησαν τόσο δραματικές εξελίξεις στην ιστορική διαδρομή μας και μιλώ για την παραίτηση απο την ανώτατη ηγεσία μας στις ευθύνες της, στα προνόμια της εκτελεστικής εξουσίας. . . Πρώτη φορά έγινε την εποχή του τελευταίου Τσάρου, στις 2 Μαρτίου 1917, με επακόλουθο τρομακτικά, αιματηρά γεγονότα, δεύτερη φορά επαναλήφθηκε επί Μιχαήλ Γκορμπατσόφ", είπε ο Πούτιν.

Ο Γκορμπατσόφ συνιδιοκτήτης της εφημερίδας της αντιπολίτευσης Novaia Gazeta, τηρεί επικριτική στάση απέναντι στον πρόεδρο Μεντβέντεφ και τον Πούτιν, ιδίως αφότου ο τελευταίος ανήγγειλε ότι μετά μια οκταετή προεδρία, την περασμένη 10ετία, θέλει να επανέλθει την ερχόμενη άνοιξη στο ύπατο αξίωμα.

Όμως ο Γκορμπατσόφ χρεώνεται από μια πλειοψηφία Ρώσων για τα δεινά στη ρωσική οικονομία που κληροδότησε, με χαρακτηριστικό τις χρόνιες ελλείψεις αγαθών και την ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΩΝΑΣ2 avatar
  ΙΩΝΑΣ2 18/11/2011 23:10:17

  CCCP!!!

 2. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 19/11/2011 08:01:50

  Γεγονός είναι ότι ο Βλαδίμηρος καλά τα πάει...
  Από τον άλλο τον μεθύστακα, πολύ καλύτερος...

 3. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 19/11/2011 08:12:16

  Ναι, είναι σωστό πως το ειδικό βάρος της Ρωσίας στην Ένωση ήταν τεράστιο. Τα υπόλοιπα κράτη βοηθήθηκαν πολύ από την προσπάθεια της επέκτασης του σύγχρονου τρόπου ζωής ειδικά σε καθυστερημέν ες περιοχές της Ασίας και του Καύκασου. Ο Πούτιν είναι μεγάλος ηγέτης και όλοι οι Έλληνες ανεξάρτητα από πολιτικές τοποθετήσεις είμαστε , πιστεύω, στο πλευρό του ίδιου και της μεγάλης χώρας του. Οι Έλληνες, οι πιο πολλοί τουλάχιστον , αγαπούν τη Ρωσία και το ρωσικό λαό, άσχετα από τις πράξεις των πολιτικών μας.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 19/11/2011 11:03:29

   Και πιθανόν οι δηλώσεις του ν' αφήνουν υπονοούμενα για τις προθέσεις του όσον αφορά τη Λευκορωσία...

 4. Bloody_Ophelia avatar
  Bloody_Ophelia 19/11/2011 09:36:44

  Σωστός ο καρχαρίας. ( Κάθε που τον κοιτώ νομίζω ότι θα καταλήξω στην κοιλιά του)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.