15/06/2012 18:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βρετανός υπουργός: να φύγει η Ελλάδα για να τρανταχτεί η ηγεσία της Ευρωζώνης

Αναφορές στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα είχε σημερινή ομιλία στο Λονδίνο του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Τζορτζ 'Οσμπορν, προς τους εκπροσώπους του χρηματο-πιστωτικού συστήματος στη χώρα του.

Στην ίδια ομιλία ο υπουργός τάχθηκε ευθέως υπέρ της τραπεζικής ένωσης στα όρια της ευρωζώνης, ως απόρροιας όμως της κοινής νομισματικής πολιτικής, στην οποία πάντως το Λονδίνο δεν μετέχει, αλλά και υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκού συστήματος εγγύησης καταθέσεων.

"Ήλθε ο καιρός των αποφάσεων", τόνισε ο αξιωματούχος, εκφράζοντας την προσωπική άποψη ότι, ενδέχεται να υπάρξει η ανάγκη να φύγει η Ελλάδα, απο την ευρωζώνη, για να 'τρανταχτεί' η ηγεσία της και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα τερματισμού της κρίσης.

"Εάν η έξοδος είναι ο δρόμος που θα επιλεγεί, τότε η ευρωζώνη θα πρέπει να έχει ένα πολύ καλό σχέδιο έτοιμο, για να αποτραπεί η κρίση αυτή να μεταδοθεί. Το χειρότερο για όλους μας σενάριο, θα είναι η έξοδος μέλους απ την ευρωζώνη, χωρίς όμως την επαρκώς φιλόδοξη απάντηση", σημείωσε.

"Είναι τεράστιες οι επιπτώσεις για τη βρετανική οικονομία, εάν το ευρώ καταρρεύσει με τρόπο μη-συντεταγμένο", επισήμανε επίσης ο αξιωματούχος.

Ταυτοχρόνως, κάλεσε ευθέως πρωτίστως τη γερμανική πολιτική ηγεσία και επικουρικά τις ηγεσίες κι άλλων ισχυρών ευρωπαϊκών οικονομικών, να πράξουν περισσότερα βοηθώντας τα μέλη της ευρωζώνης με τις συγκριτικώς ασθενέστερες οικονομίες : επιτρέποντας να κυκλοφορήσουν τα ευρωομόλογα, στηρίζοντας καλύτερα τις περισσότερες τράπεζες στην ευρωζώνη και, τελικά, επιτηρώντας στενότερα την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών των μελών της ευρωζώνης.

Τέλος ο κ. Οσμπορν απέκλεισε τα μέλη της ευρωζώνης να επιβάλουν τις απόψεις τους για καίρια οικονομικά ζητήματα στα μέλη της ΕΕ εκτός ευρωζώνης, όπως είναι η Βρετανία, προσβλέποντας στα πολιτικά οφέλη λόγω της ανόδου του ευρωσκεπτικισμού στη Βρετανία, στην πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές το '15, όπως εκτιμάται από το Ρόιτερς.

Επίσης, ο κ. Οσμπορν ζήτησε εύχρηστες, προληπτικού χαρακτήρα λύσεις, όταν εκδηλώνονται αναπάντεχα στο πλαίσιο της χρηματο-πιστωτικής λειτουργίας ζημιογόνα συμβάντα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. avanti avatar
  avanti 15/06/2012 18:32:19

  Το παιγνίδι έχει αρχίσει να χοντραίνει πολύ άσχημα. Και μετά καθόμαστε και αναρωτιώμαστε ποιοί σπρώχνουν τον Τσίπρα και για ποιόν λόγο.
  Μα τελικά ήταν πολύ κουλό κόμμα του 3,5% να γίνει σε 2,5 χρόνια κυβέρνηση.
  Το πάνε για διάλυση το μαγαζί καλοί μου φίλοι και όποιος αντέξει. Ελλάδα μου είσαι το κέντρο του κόσμου τελικά.

 2. Θ avatar
  Θ 17/06/2012 09:17:29

  σπρώχνουν; θέλουν τον βασιλιά; Οι Άγγλοι!
  οι Γαρμανοί μας χαρίζουν στους Άγγλους;
  και δεν θ’αφήσουν οι Η.Π.Α. να γίνουν όλα Ρωσικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.