Βενετία: «Πάνω από δυο εκατομμύρια οι ψήφοι υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ιταλία»
22/03/2014 10:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βενετία: «Πάνω από δυο εκατομμύρια οι ψήφοι υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ιταλία»

«Πάνω από δυο εκατομμύρια πολίτες ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ιταλία», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του «δημοψηφίσματος» που διεξήχθη στην περιφέρεια Βένετο από την περασμένη Δευτέρα, 17 Μαρτίου μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, 21 του μηνός.

Υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο για ψηφοφορία χωρίς επίσημο χαρακτήρα, η οποία οργανώθηκε μέσω Διαδικτύου από σειρά αυτονομιστικών οργανώσεων, με την υποστήριξη του κόμματος της Λέγκα.

Οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας ανέφεραν ότι συνολικά ψήφισαν δυο εκατομμύρια τριακόσιες εξήντα χιλιάδες διακόσια τριάντα πέντε άτομα.

Υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ιταλία εκφράσθηκαν δυο εκατομμύρια εκατόν δυο χιλιάδες εννιακόσιοι εξήντα εννέα πολίτες (που αντιστοιχούν σε ποσοστό του 89%),ενώ καταψήφισαν το αίτημα 257.276 πολίτες (ποσοστό της τάξης του 10,9%).

Ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Τζάια, από τα κύρια στελέχη της Λέγκα, τόνισε ότι «η λαϊκή αυτή ετυμηγορία θυμίζει, όντως, περισσότερο γκάλοπ παρά δημοψήφισμα», προσθέτοντας, παράλληλα, ότι «πρόκειται, όμως, για πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει, οπωσδήποτε, να ληφθεί υπόψη από όλους».

Σχολιαστές των ιταλικών μέσων ενημέρωσης υπογραμμίζουν, ότι ουδείς, στην φάση αυτή μπορεί να ελέγξει αν όντως, μέσω διαδικτύου, ψήφισε το 73% των εχόντων δικαίωμα σε όλο τον νομό Βένετο, αλλά είναι βέβαιο ότι η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια σε όλο τον ιταλικό Βορρά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 22/03/2014 11:20:52

  Εύχομαι καλή γιουσκοσλαβοποίηση στις ανόητες χώρες της εσπερίας και στην φίλη και γείτονα τουρκία.

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Άπαντα Επιστάμενος 22/03/2014 11:35:31

   (y) thumbs up

  • Vee avatar
   Vee @ Άπαντα Επιστάμενος 22/03/2014 14:00:25

   "Μην εύχεσαι στον άλλον ότι μπορείς να πάθεις ο ίδιος"

   • Lichnee avatar
    Lichnee @ Vee 22/03/2014 15:55:36

    Καλά,δεν το ευχόμαστε,το περιμένουμε. ΟΚ τώρα; :)

    • Vee avatar
     Vee @ Lichnee 22/03/2014 17:10:44

     Μαζί σου. Βρε ας να διαλυθεί σε χίλια κομματάκια το καταραμένο κράτος της Τουρκίας. Εμείς να προσέχουμε!

 2. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 22/03/2014 19:44:59

  "Μην εύχεσαι στον άλλον ότι μπορείς να πάθεις ο ίδιος" Δεν ταιριάζει αυτό. Εύχομαι στους άλλους όχι να "πάθουν" κάτι, αλλά να πραγματοποιήσουν τις ελπίδες και τα όνειρά τους. Η διάσπαση είναι παθημα για ένα κράτος τρομερά ομοιογενές σαν την έλλαδα όχι όμως για περιπτώσεις όπου τεράστιοι πληθυσμού και έθνη επιθυμούν χειραφέτηση.
  Γιατί είναι πάθημα το να αποκτήσει πλήρη ανεξαρτησία ένα έθνος σαν τους καταλανούς που έχει διαφορετική γλώσσα, ιστορία και συνείδηση απο τους καστιλιάνους ή οι βάσκοι που η γλώσσα τους δεν είναι καν ινδοευρωπαϊκή; Ή οι ιταλικοί πληθυσμοί ; Το ενετικό έθνος είχε το δικό του κράτος για 1500 χρόνια, σε σύγκριση με τα μόλις 150 χρόνια του τεχνητού κράτους που ακούει στο όνομα Ιταλία.. Οι σκώτοι επίσης παρότι μιλάνε πια αγγλικά έχουν ισχυρή συνείδηση ότι αποτελούν ξεχωριστό έθνος.
  Το βέλγιο είναι άλλη μία τεχνητή χώρα. Είναι μισοί - μισοί εκεί μέσα. Είναι κατάρα, είναι κακία από μέρους μου να πω: "αν θέλουν να είναι χώρια, ας είναι χώρια";. Μέσα στην τουρκία τώρα κατοικούνε τουλάχιστον δύο διαφορετικά έθνη. Στο 1/3 της χώρας οι κούρδοι είναι πλειοψηφία. Εξαιτίας της τρομερής γεννητικότητάς τους, προβλέπεται το 2050 να αντικαταστήσουν τους τουρκους ως η μεγαλύτερη εθνότητα εντός τουρκίας. Αν για παράδειγμα το 2045 αποφασίσουν οι τούρκοι των παραλίων ότι ασφυκτιούν σε ένα κράτος με 50 εκατομμύρια κούρδους και σύνορα με το ιράν, γιατί θα είναι κακό η διάσπαση;

  • Vee avatar
   Vee @ Άπαντα Επιστάμενος 22/03/2014 20:20:24

   Σωστή η ανάλυσή σου για τα κράτη που ανέφερες. Όμως η χώρα μας έχει πάψει να είναι πια ομοιογενής με μερικά εκατομμύρια λάθρο, τους μουσουλμάνους στη Θράκη και με την Τουρκία να εξάγει ως συνήθως τα προβλήματά της στο εξωτερικό. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και σε εγρήγορση. (Το τί πρέπει να γίνει το έχει πει πολλές φορές ο Κρανιδιώτης, οπότε ας μη το αναφέρω και εγώ.) Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση αυτό που συνέβη στην Κριμαία να αρχίσει να εξαπλώνεται στην Ευρώπη. Το να ευχόμαστε να συμβεί είναι κατά τη γνώμη μου στενόμυαλο και επικίνδυνο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.