#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/10/2011 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βατικανό: «Χρειαζόμαστε μια παγκόσμια οικονομική αρχή»
Την ώρα που παντού στο  κόσμο αυξάνονται οι λαϊκές διαμαρτυρίες εναντίον της εταιρικής και τραπεζικής πλεονεξίας, το Βατικανό ζήτησε δραστικές μεταρρυθμίσεις στη παγκόσμια οικονομία, και την δημιουργία μιας νέας ηθικής, και παγκόσμιας αρχής η οποία θα ρυθμίζει τις χρηματαγορές.

Όπως προκύπτει από ένα 18σέλιδο έγγραφο του τμήματος Δικαιοσύνης και Ειρήνης του Βατικανού, η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει αποκαλύψει κακές συμπεριφορές, όπως τον ατομισμό, μια συλλογική πλεονεξία, και μια άνευ προηγουμένου συσσώρευση αγαθών σε πολύ μεγάλη κλίμακα. Αυτό που χρειάζεται, λένε οι αξιωματούχοι του Βατικανού, είναι μια νέα «ηθική αλληλεγγύης» μεταξύ πλούσιων και φτωχών κρατών.

Το Βατικανό παροτρύνει τους ισχυρούς της Wall Street να επανεξετάσουν τις επιπτώσεις των αποφάσεών τους επί της ανθρωπότητας, και καλεί όλους όσους θέλουν να αλλάξουν τις οικονομικές δομές, «να μη φοβούνται να προτείνουν νέες ιδέες, ακόμη και αν χρειαστεί να αποσταθεροποιηθούν οι υπάρχουσες ισορροπίες ισχύος που πατάνε τους αδύναμους».

Το εν λόγω έγγραφο μάλλον θα είναι καλοδεχούμενο από τους διαδηλωτές του κινήματος Occupy Wall Street, οι οποίοι σύμφωνα με πολλούς, στερούνται ξεκάθαρων στόχων.

Σύμφωνα με το έγγραφο: «Η οικονομική κρίση απαιτεί απ όλους μας να επανεξετάσουμε σε βάθος τις αρχές και τις πολιτισμικές και ηθικές αξίες που αποτελούν τη βάση της κοινωνικής μας συνύπαρξης».

Το έγγραφο καταδικάζει την «ειδωλολατρική λατρεία της αγοράς» και την «νεοφιλελεύθερη συλλογιστική», που ψάχνουν αποκλειστικά για τεχνοκρατικού τύπου λύσεις στα οικονομικά προβλήματα.

«Αν δεν βρεθούν λύσεις στις αδικίες, θα ακολουθήσουν αρνητικές εξελίξεις σε κοινωνικό, πολιτικό, και οικονομικό επίπεδο, που θα προκαλέσουν κλίμα αντιπαλότητας, ακόμη και βίας, που στο τέλος θα υπονομεύσει τα θεμέλια των δημοκρατικών θεσμών, ακόμη και αυτών που θεωρούνται στέρεοι».

Όπως λέει το Βατικανό, χρειάζεται να δημιουργηθεί μια νέα «υπερκρατική αρχή», με παγκόσμια εξουσία και αρμοδιότητα, που θα καθοδηγεί τις οικονομικές πολιτικές και αποφάσεις. Μια τέτοια αρχή μπορεί να ξεκινήσει από τον ΟΗΕ, και αργότερα να ανεξαρτητοποιηθεί, αποκτώντας την εξουσία να επιβλέπει το ότι τα αναπτυγμένα κράτη δεν θα ασκούν την ισχύ τους επί των πιο αδύναμων.

Ο Καρδινάλιος Peter Turkson, που είναι ο επικεφαλής του τμήματος που συνέταξε το έγγραφο είπε: «Οι άνθρωποι της Wall Street θα πρέπει να κάτσουν κάτω και να δουν αν ο τρόπος που διαχειρίζονται τα οικονομικά πράγματα βοηθούν την ανθρωπότητα και το γενικό καλό… τους ζητάμε να ξανασκεφτούν».

Ένα μέρος του εγγράφου εξηγεί το γιατί είναι άμεσα απαραίτητη μια ριζική μεταρρύθμιση της παγκόσμιας οικονομίας, και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα όπως η φορολόγηση των οικονομικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με το Βατικανό, το ΔΝΤ δεν έχει πλέον την δύναμη να σταθεροποιήσει την παγκόσμια οικονομία, ρυθμίζοντας τη προσφορά χρήματος, και σίγουρα δεν μπορεί να επιβλέψει την ποσότητα ρίσκου επί της πίστωσης, που παίρνει το σύστημα.

Ο κόσμος, λέει, χρειάζεται ένα νέο σώμα κανόνων που θα ρυθμίζει τα της παγκόσμιας χρηματαγοράς, και «κάποια μορφή παγκόσμιας νομισματικής διαχείρισης».

Υπάρχει η ανάγκη για μια «κεντρική παγκόσμια τράπεζα» που θα ρυθμίζει τη ροή αλλά και ολόκληρο το σύστημα των ισοτιμιών, όπως κάνουν σε μικρότερο επίπεδο οι εθνικές κεντρικές τράπεζες.

Σύμφωνα με το έγγραφο, αυτές οι αλλαγές θα ήταν χρονοβόρες, και θα συναντούσαν ισχυρές αντιστάσεις.

Και όπως καταλήγει η πρόταση του Βατικανού: «Βέβαια, αυτή η αλλαγή θα γίνει εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας του κάθε κράτους, που θα αναγκαστεί να μεταβιβάσει αρμοδιότητες και εξουσίες σε μια παγκόσμια αρχή… αυτό όμως είναι απαραίτητο σε μια χρονική συγκυρία, όπου η ανθρώπινη κοινωνία και οικονομία, μαζί με την πρόοδο της τεχνολογίας, ξεπερνούν τα σύνορα, τα οποία ήδη έχουν διαβρωθεί μέσα στον νέο παγκοσμιοποιημένο κόσμο…».

 

Reuters

http://uk.reuters.com/article/2011/10/24/vatican-economy-idUKL5E7LO1LS20111024

Απόδοση:S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. redcross avatar
  redcross 28/10/2011 09:27:16

  από σκοταδιστές και ανόητους δεν μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο!!!

 2. Krax avatar
  Krax 28/10/2011 09:29:50

  Με λίγα λόγια, παγκόσμια κυριαρχία χωρίς παγκόσμιο πόλεμο.
  Άντε με το καλό να επανέλθει και η ιερά εξέταση, για να δέσει το πράμα.

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 28/10/2011 09:41:55

  Αγαπητε Κραχ, η ιερά εξεταση είναι εδώ και ονομάζεται "προοδευτικός" νεοταξισμός". Οι ιεροεξεταστές της είναι οι μεταλλαγμένοι "αριστεροί" και ακραίοι του οικονομικού ολοκληρωτισμού και οι ιδεολογιοί τους στυλοβάτες. Στην Ελλάδα ξέρουμε ποιοί είναι.

 4. pater avatar
  pater 28/10/2011 10:32:19

  We need global governence and we need it fast....

  Καλή Λευτεριά Σε Όλους

 5. EvelosEvokos avatar
  EvelosEvokos 28/10/2011 10:37:40

  Οταν ακουω για παγκοσμιες αρχες και εξουσιες με πιανει πυρετος για την αφελεια με την οποια καποιοι σκεφτονται. Διοτι εαν η αλλαγη πρωτα δεν γινει εσωτερικα στον ανθρωπο, καθε εξουσια θα παραποιηθει προς ιδιον οφελος και οχι προς χρηση ελευθεριας

 6. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 28/10/2011 11:14:49

  Χρονια Πολλα σε ολους, παρατηρωντας οτι αποφευχθηκε απο πολλους εσκεμμενα σε δηλωσεις να τονιστει η εκφραση "ετετειος της Γερμανικης εισβολης", "του Χιτλερ", "των Ναζιστικων στρατευματων", κλπ και γορταζεται απλα "η επετειος του ΟΧΙ".

  Το Βατικανο ανεκαθεν υπεκρυπτε σκοτινες δυναμεις εξουσιας και παγκοσμιας διακυβερνησης. Το χειροτερο "παντρεμα" του ρολου του Βατικανου με μια εμπρακτη εφαρμογη της παγκοσμιας διακυβερνησης, φανταζομαι μπορει να επιτευχθει με Γερμανο Πάπα στην πρωτοκαθεδρια!

 7. βασίλης avatar
  βασίλης 28/10/2011 13:36:10

  Εχει να προσθέσει κάτι επάνω σ' αυτό το κείμενο η ηγεσία της Ελληνοορθοδόξου
  Εκκλησίας? εάν ναι οφείλει ο επικεφαλής της "Κ Βαρθολομαίος" άμεσα να απαντήσει εάν οχι τότε είναι και αυτός μέρος αυτού του συστήματος, και ειλικρινά
  θα λυπηθώ αφάνταστα.

 8. AZ avatar
  AZ 28/10/2011 13:55:48

  Η παπαική τιάρα εχει δυο κορυφάς. Δύο και τα κερατα αυτού εις τον οποιον υπακουει.

  ΑΖ

  • Λ.Υ. avatar
   Λ.Υ. @ AZ 28/10/2011 15:55:51

   Εάν πιστεύεις πως υπάρχει "αυτός", και εχει δυο κέρατα ,

   τί να σου πω!

   Μάλλον εχει δικιο ο Αγιώτατος που λέει πως χρειάζεται "μια νέα «υπερκρατική αρχή», με παγκόσμια εξουσία και αρμοδιότητα, που θα καθοδηγεί τις οικονομικές πολιτικές και αποφάσεις"

   Και η έδρα αυτής,

   εις τους Αγίους τοπους, φυσικά!

 9. Dora avatar
  Dora 28/10/2011 15:18:20

  L'ami de peuple,
  Ναι,ναι,ναι,ναι,ναι,να κανουν παγκοσμια θρησκεια!!!
  Ε,αυτο ειναι και το σχεδιο του Αντιχριστου,θαυμασια το εκφραζεις.Μπραβο! Εκφραζεις επιτελους ολοκαθαρα αυτο που εισαι: Ταγμενος(συνειδητα η ασυνειδητα)στην υπηρεσια του Αντιχριστου.
  Να βαλουμε εναν σεξομανιακο,παιδεραστη και διψασμενο για εξουσια ψευδοπροφητη,στο ιδιο υψος με τον Βουδα και τον Ιησου Χριστο!!!!!
  Λιγο να γνωριζες τι αντιπροσωπευει καθενας απ'αυτους,θα καταλαβαινες το αδυνατο οσο και βλακωδες της προτασης σου!!!!

 10. mx avatar
  mx 28/10/2011 16:00:21

  ....kalytera fesaki toyrkiko para tiara papiki ....?

 11. cobalt avatar
  cobalt 28/10/2011 18:53:38

  Τόν Πάπαν νά καταράσθε, ότι αυτός θά είναι η αιτία..

 12. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 28/10/2011 20:00:52

  Καταπληκτική η ενημέρωση SA, χρόνια πολλά..
  Ας ανοίξουμε επιτέλους τα μάτια μας...

 13. Ψηφοκράτης avatar
  Ψηφοκράτης 28/10/2011 20:52:19

  Πως το έλεγε να δείτε...;
  -Μετατρέψατε τον οικο του πατρός μου σε οίκο εμπορίου!

 14. S.K avatar
  S.K 28/10/2011 21:36:36

  Αυτοί το χαβά τους. Προώθηση της παγκόσμιας κυριαρχίας. Όχι ότι οι ίδιοι ελέγχουν κάποια τεράστια ποσά! Για το καλό της ανθρωπότητας το κάνουν οι άνθρωποι.

 15. Επικούρειος avatar
  Επικούρειος 30/10/2011 18:04:12

  Αποκαλύπτονται σιγά-σιγά οι πραγματικοί στόχοι του Αποστόλου των Εθνών Παύλου (απεσταλμένου από το ανατολίτικο ιερατείο σε αποστολή εθνομηδενισμού), και αρχίζει τώρα και η κουτσή Μαρία να καταλαβαίνει πως εστάλη για να σώσει καμμία ανθρωπότητα, αλλά να σώσουν το τομάρι τους, αφού ανίκανοι να δημιουργήσουν πολιτισμό, δημιούργησαν και επέβαλαν "θεό" που θεωρεί τους δημιουργούς του περιούσιους και την υπόλοιπη ανθρωπότητα διεφθαρμένους ειδωλολάτρες και αμαρτωλούς. Η παγκοσμιοποίηση του ανατολισμού άρχισε πριν 1.700 χρόνια με την επιβολή του πρώτου και δυσκολότερου σκέλους, την θρησκεία, σε ενιαίο ιδεολόγημα κατοχύρωσης συμφερόντων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.