Βίκτωρ Ορμπάν: «Οι πρόσφυγες απειλούν την χριστιανική ταυτότητα της Ευρώπης»
03/09/2015 21:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βίκτωρ Ορμπάν: «Οι πρόσφυγες απειλούν την χριστιανική ταυτότητα της Ευρώπης»

Τη σκληρή στάση του απέναντι στη μεταναστευτική κρίση εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, ενώ η Ευρώπη διχάζεται και πάλι.

Ο εθνικιστής πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτωρ Ορμπάν, δήλωσε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση τρέλας όσον αφορά τη μετανάστευση και υποστήριξε ότι υπερασπίζεται τον ευρωπαϊκό Χριστιανισμό εναντίον της μουσουλμανικής συρροής. Οι εμπρηστικές παρατηρήσεις του Ορμπάν έγιναν από τις Βρυξέλλες όπου επιτέθηκε στους ηγέτες της ΕΕ για τη μεγαλύτερη κρίση μετανάστευσης στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Όλα όσα συμβαίνουν τώρα μπροστά στα μάτια μας απειλούν να έχουν εκρηκτικές συνέπειες για το σύνολο της Ευρώπης» έγραψε ο Ορμπάν στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Η απάντηση της Ευρώπης είναι τρέλα. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η λανθασμένη πολιτική μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή. Η ανευθυνότητα είναι το σήμα κάθε ευρωπαίου πολιτικού που υπόσχεται μια καλύτερη ζωή για τους μετανάστες και τους ενθαρρύνει να αφήσουν τα πάντα πίσω και να διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να έρθουν στην Ευρώπη. Εάν η Ευρώπη δεν επιστρέψει στο δρόμο της κοινής λογικής, θα καταρρεύσει παλεύοντας για την τύχη της».

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία ζητούν την αναμόρφωση των ευρωπαϊκών διαδικασιών ασύλου. Οι προσπάθειες της Ευρώπης να ασχοληθεί με την κρίση έχουν οδηγήσει την ΕΕ σε διαμάχες, ενώ απειλείται η ζώνη Σένγκεν. «Σήμερα τα πάντα αφορούν τη μετανάστευση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ. «Ζούμε σε απογοητευτικούς, συγκλονιστικούς καιρούς». «Η Συνθήκη Σένγκεν απειλείται –αυτό είναι απόλυτα σαφές», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μετά τη συνάντησή του με τον Ορμπάν. «Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια βαθύτερη διάσπαση της Ένωσης είναι ένα ρίσκο που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε».

Ενώ η σύγχυση σχετικά με τους ελέγχους στα σύνορα και την ελεύθερη κυκλοφορία μεγαλώνει, χαοτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό Κελέτι της Βουδαπέστης. Χιλιάδες άνθρωποι προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε τρένα ελπίζοντας ότι θα πήγαιναν στη Γερμανία, όταν οι αρχές έκλεισαν τους σταθμούς για τους πρόσφυγες και στη συνέχεια τους ξανάνοιξαν.

«Δεν είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, είναι ένα πρόβλημα της Γερμανίας», δήλωσε ο Ορμπαν στις Βρυξέλλες. «Όλοι θέλουν να πάνε στη Γερμανία». Ο Τουσκ δήλωσε ότι η Ευρώπη χωρίστηκε σε ανατολή και δύση σχετικά με την εισροή, με ορισμένους, όπως ο Ορμπαν να επιδιώκουν να περιορίσουν την κρίση με την ανέγερση συνοριακών φραχτών. Άλλοι, με επικεφαλής τη Γερμανία, ήθελαν υποχρεωτικές ποσοστώσεις για τους πρόσφυγες σε ολόκληρη την Ένωση.

Η ασφάλεια των συνόρων της ΕΕ ήταν η πιο επείγουσα πρόκληση, δήλωσε ο Τουσκ, προσθέτοντας ότι αναμένει 500.000 «παράτυπους μετανάστες» να φτάσουν στην Ευρώπη φέτος. Αυτό ήταν μάλλον μια συγκρατημένη εκτίμηση, δεδομένου ότι το Βερολίνο έχει προβλέψει ότι θα φτάσουν 800.000 μόνο στη Γερμανία. Αλλάζοντας την προηγούμενη αντίθεσή του σε δεσμευτικές ποσοστώσεις σε ολόκληρη την ΕΕ, ο Τουσκ δήλωσε ότι η Ένωση θα πρέπει να δεχθεί 100.000 άτομα. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα καταθέσει πιο φιλόδοξες προτάσεις την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να αυξήσει το ποσοστό της ποσόστωσης σε 160.000 από 40.000 που πρότεινε τον Μάιο.

Η Νατάσα Μπερτό, εκπρόσωπος της επιτροπής για τη μετανάστευση, ανέφερε ότι οποιαδήποτε μετεγκατάσταση θα ανακουφίσει τα υψηλά ποσοστά των ατόμων που φθάνουν στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, τουίταρε τη φωτογραφία ενός αγοριού από τη Συρία του οποίου το σώμα ξεβράστηκε σε μια παραλία στην Τουρκία, γράφοντας: «Είχε ένα όνομα: Αιλάν Κούρντι. Επείγον να δράσουμε. Επείγον να έχουμε μια ευρωπαϊκή κινητοποίηση».

Ο Ορμπάν είπε ότι ο φράκτης με το συρματόπλεγμα που χτίστηκε στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία ήταν απαραίτητος για την υπεράσπιση των εξωτερικών συνόρων της ζώνης Σένγκεν. Αρνήθηκε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορούσε την κρίση προσφύγων, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια μαζική μετανάστευση. «Όσοι φθάνουν έχουν ανατραφεί με άλλη θρησκεία και αντιπροσωπεύουν μια ριζικά διαφορετική κουλτούρα. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι χριστιανοί, αλλά μουσουλμάνοι», είπε. «Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα, διότι η Ευρώπη και η ευρωπαϊκή ταυτότητα έχει τις ρίζες της στον Χριστιανισμό. Δεν είναι ανησυχητικό από μόνο του ότι ο ευρωπαϊκός Χριστιανισμός μόλις και μετά βίας μπορεί να κρατήσει την Ευρώπη χριστιανική; Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, και δεν έχουμε καμία επιλογή από το να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας».

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ πρόκειται να συναντηθούν στο Λουξεμβούργο την Παρασκευή, διχασμένοι σχετικά με τις απαντήσεις τους και αναζητώντας αυτό που ο Τουσκ αποκάλεσε «έναν κοινό και φιλόδοξο παρονομαστή». Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας απέστειλαν επιστολή στην πρόεδρο της συνεδρίασης, Φεντερίκα Μογκερίνι, επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, απαιτώντας περισσότερες συντονισμένες πολιτικές. «Η σημερινή κρίση των προσφύγων θέτει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλα τα κράτη-μέλη της μια ιστορική δοκιμασία», έγραψαν, ζητώντας μια πιο δίκαιη κατανομή των ειλικρινών προσφύγων σε ολόκληρη την Ένωση και την επιτάχυνση των απελάσεων όσων οι αιτήσεις για χορήγηση ασύλου έχουν απορριφθεί.

Δεν υπάρχει τίποτα νέο στις απαιτήσεις για ένα νέο σύστημα υποχρεωτικών ποσοστώσεων εξάπλωσης των προσφύγων σε ολόκληρη την ΕΕ. Οι τρεις χώρες το έχουν ζητήσει από το Μάιο, αλλά μια σύνοδος κορυφής των ηγετών της ΕΕ τον Ιούνιο έληξε άδοξα χωρίς συμφωνία. Ο Τουσκ δήλωσε ότι έκτοτε «έχουμε έρθει λίγο πιο κοντά σε μια κοινή θέση», γεγονός που υποδηλώνει τις ελπίδες για μια σημαντικά πρωτοπόρα πολιτική στην επείγουσα σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης στις 14 Σεπτεμβρίου. Ο Ορμπάν είπε ότι οι ποσοστώσεις δεν ήταν η απάντηση. «Οι ποσοστώσεις είναι μια πρόσκληση για όσους θέλουν να έρθουν. Το ηθικό ανθρώπινο πράγμα είναι να καταστήσουμε σαφές το ‘σας παρακαλούμε να μην έρθετε’».

theguardian.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tt avatar
  tt 05/09/2015 13:44:56

  Βρε παιδιά 'αμα θέλω guardian μπαίνω στο left.gr, έλεος. ΦΤΑΝΕΙ με τα όργανα του Χαλιφάτου. Telegraph, σοβαρή συντηρητική εφημερίδα.
  Ο¨Ορμπαν πόθεν ''εθνικιστής''; Αν πατριωτισμός είναι η αγάπη στους δικούς σου και εθνικισμός είναι το μίσος στους ξένους, ο Όρμπαν είναι πατριώτης λάιτ, απλώς.
  Οι αριστεροί όλων των αποχρώσεων, με το μίσος προς τους δικούς τους, προφανώς δεν έχουν ίχνος πατριωτισμού, και αυτό που κάνουν δεν λέγεται ανθρωπισμός, αλλά προδοσία.
  Τα είχε πει ο ¨Οργουελ στο ''1984'' για την διγλωσσία και την διαστροφή των λέξεων από τους κομμουνιστές, αλλά ποιός άκουγε;

 2. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ 05/09/2015 18:10:06

  Α ρε τυχεροί Ούγγροι, σύντομα και στα δικά μας.

 3. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 05/09/2015 21:44:42

  Πολύ σωστά τα λέει ο Ορμπάν,αν και κάπου είπε ότι φταίει και η Ελλάδα που τους αφήνει να μπαίνουν στο έδαφός της κι από κεί πηγαίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη... Όμως,δεν αντιλαμβάνεται ότι ακριβώς αυτός ο ''Ευρωπαϊκός χριστιανισμός'' στον οποίο αναφέρεται,αυτή η θολή και νοθευμένη χριστιανική ευρωπαϊκή κουλτούρα,δεν μπορεί,δεν έχει το πνευματικό υπόβαθρο να αντιταχθεί στις ορδές όλων αυτών των μεταναστών των αθρόως εισερχομένων,που είναι μεγαλωμένοι με τις επιταγές και τους κανόνες της θρησκείας με το μεγαλύτερο μίσος πρός τον χριστιανισμό...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 06/09/2015 11:09:30

   Φυσικά και το είπε ότι υπεύθυνη είναι η Ελλάδα και απορώ που όλοι κάνουν πως ξεχνάνε όσα έχουν προηγηθεί. Είπαν ή δεν είπαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμύνης της Ελλάδος Κοτζιάς και Καμμένος ότι εάν δεν υπάρξει καλή συμφωνία με τους δανειστές θα αμολύσουν τους τζιχαντιστές στην Ευρώπη;Το είπαν και το θυμάστε. Έγινε μια συμφωνία (3ο μνημόνιο) που δεν τους άρεσε; Έγινε.Άρχισαν λίγες μέρες μετά τη συμφωνία να έρχονται καραβιές από την Τουρκία που τους στέλνουν στα βόρεια σύνορα και από εκεί στην Ευρώπη;Και αυτό έγινε.Άρα τι απορία υπάρχει. Οι συριζανέλ πόνταραν ότι θα αιφνιδιάσουν τη Μέρκελ για να τη βγάλουν νεοναζί και ρατσίστρια.Αιφνιδιάσθηκαν πάλι αυτοί καθώς οι Γερμανοί περίμεναν τα αντίμετρα και ξαφνικά δήλωσαν ότι δέχονται όλους τους Σύρους πρόσφυγες. Αλλά εξόργισαν όλες τις ενδιάμεσες χώρες απ όπου περνάνε .

   • Ουαί ημίν... avatar
    Ουαί ημίν... @ ψυχραιμια 06/09/2015 12:59:56

    Χαχαχαχα! Ακόμα ένας γραφικός ιδεοληπτικός τύπος με φαντασιοπληκτικές βεβαιότητες και ανθελληνικές εμμονές. Ναι βρε, τα εκατομμύρια των προσφύγων, τα φέρνει σε συνεργασία με τους Οθωμανούς ο ...Κοτζιάς και ο Καμμένος στη χώρα μας και τα σπρώχνει σχεδιασμένα στη Μέρκελ για να την ...εκδικηθεί. Γράψε κανένα σενάριο κωμωδίας καλύτερα, να μην πηγαίνει τζάμπα και το ταλεντάκι σου!

    • tt avatar
     tt @ Ουαί ημίν... 06/09/2015 17:26:54

     Πες μας ότι η κυρά Τασία δεν είναι τράφικερ τώρα.

    • tt avatar
     tt @ Ουαί ημίν... 06/09/2015 17:27:33

     Δεν είναι πρόσφυγες οι Πακιστανοί

 4. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 06/09/2015 08:43:15

  Δυστυχώς, η Χριστιανική ταυτότητα της Ευρώπης έχει ήδη απωλεσθεί επί της ουσίας της, γιατί αν υφίστατο ζωντανή και έγκυρη, οι λαοί της θα είχαν αντιταχθεί σθεναρά και ίσως να είχαν εμποδίσει την Βορειοατλαντική συμμορία και τους ιδιοτελείς κολαούζους της, συνεταιριζόμενοι ομοψύχως με υποκρισία, χυδαιότητα και ασυγχώρητο κυνισμό, να ισοπεδώνουν χώρες, πολιτισμούς κι εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές. Τον Χριστιανισμό λοιπόν οι σύγχρονοι Φαρισαίοι, καλά θα κάνουνε να μην τον επικαλούνται μερικώς και α λα καρτ, γιατί δεν πείθουν και προσαυξάνουν μόνο, την απύθμενη γελοιότητά τους.

  • tt avatar
   tt @ Άλυτη Εξίσωση 06/09/2015 10:30:44

   Για την ταμπακέρα θα μιλησετε εκεί στα κόμματα του Χαλιφάτου; Ή όλο τη μπάλα στην εξέδρα; Ο Καπιταλισμός ενσωματώνει τον Χριστιανισμό. Λίγος Βέμπερ δεν κάνει κακό. Καμία συγγνώμη θα ακούσουμε για την Τασία; Γιατί η μόνη εισβολή που βλέπω εγώ στην Ελλάδα είναι οι κολλητοί σας του Χαλιφάτου.

   • Ποταμίσιος Χάνος avatar
    Ποταμίσιος Χάνος @ tt 06/09/2015 10:43:35

    Πω πω! Βαθύτατη και σοβαρότατη ανάλυση! Το κρασάκι, κάνει καλό στην υγεία. Δε λέω. Ένα-δυό ποτηράκια όμως και ποτέ πρωϊ πρωϊ και με άδειο το στομάχι.

    • tt avatar
     tt @ Ποταμίσιος Χάνος 06/09/2015 10:46:59

     Ad hominem λοιπόν. -Που είναι η συγγνώμη για την Τασία; -¨Εχετε ή δεν έχετε πρόγραμμα τα Μη Σύνορα, δηλαδή Χαλιφάτο; Δύο απλές απαντήσεις θέλω. Το τι πίνω εγώ και τι εσύ δεν έχει σημασία, Χάνε. Βρίσε, αν έτσι νομίζεις ότι κάτι κάνεις.

     • Ουαί ημίν... avatar
      Ουαί ημίν... @ tt 06/09/2015 12:53:26

      Τη γραφική κυρα Τασία, την χρησιμοποιείς από κομματικό φανατισμό και τα λοιπά περί ''μη συνόρων'', είναι απλοϊκές, ισοπεδωτικές ασυναρτησίες. Οι πολεμικές επιχειρήσεις των αφεντικών που προσκυνάς δημιουργούν τα προσφυγικά πλήθη και τη δυστυχία. Εσύ κοιτάζεις το δάχτυλο και μας λές πως είναι στραβό, χωρίς να συγκεντρώνεσαι στη φωτιά που σου δείχνει και που κατακαίει το σύμπαν. Απορώ που εξανίστασαι κι όλας όταν σου τη λένε, γιατί νομίζεις οτι λες και κάτι ...έξυπνο.

     • tt avatar
      tt @ Ουαί ημίν... 06/09/2015 17:26:00

      ¨οχι αγαπητέ, η Τασία δεν είναι γραφική. Αντιθέτως ο Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έκανε έργο στο μεταναστευτικό. Δεν είναι ΜΗ ΣΥΝΟΡΑ η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έκλεισαν τα κέντρα κράτησης; Δεν έλεγαν λιάζονται; Δεν χαρίζουν υπηκοότητες; Δεν βγηκε η περίφημη διαταγή ''δεν κρατούνται'' που οδήγησε σε αποστρατεία Στρατηγού της ΕΛΑΣ;
      Μήπως δεν ξέρετε τι εστί διεθνιστικη αριστερά και τα έχετε μπερδέψει εσείς;
      Ποια αφεντικά προσκυνώ; Γιατί έχει αργήσει να μπει και ο μισθός από την Μοσσάντ και είμαι στη διάθεση σας, αν πληρώνετε καλά.
      ΠΟΛΕΜΟΙ υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Αυτό που άλλαξε είναι η πρόσκληση που απηύθηνε ο ΣΥΡΙΖΑ.

     • tt avatar
      tt @ Ουαί ημίν... 06/09/2015 17:28:42

      ΔΕΝ είναι πρόσφυγες οι Πακιστανοί. Πέρα από προσωπικές ύβρεις και πολλαπλά ονόματα, κανένα επιχείρημα δεν έχετε;

     • Ουαί ημίν... avatar
      Ουαί ημίν... @ tt 06/09/2015 18:03:22

      - Η κυρά Τασία ΕΙΝΑΙ γραφική. - Τα ''αφεντικά'' σου είναι όλοι αυτοί που υπηρετούν τον άγριο καπιταλισμό που παράγει πολέμους (και σιγά να μη σε πληρώσει ποτέ κανείς, για να μας λές κοινοτυπίες). Παρεξήγησες. - Οι Πακιστανοί φυσικά και δεν είναι πρόσφυγες, γι αυτό εσύ ο Ευρωλάγνος, πείσε τους εταίρους τοκογλύφους εκβιαστές που τόσο αγαπάς, να φυλάξουνε συντονισμένα τα σύνορά σου ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΝΟΤΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ. (Δεν μπορεί να γίνει όλη η χώρα ένα απέραντο Κέντρο κράτησης ΜπαγκλαντεσοΠακιστανοΝιγηριανών). Το θέμα είναι να μην περνάνε μέσα. Να σταματάνε μεσοπέλαγα και να επαναπροωθούνται στην Τουρκία. Οργανωμένος Ευρωπαϊκός στόλος μόνο το μπορεί αυτό. Τα λοιπά που τσαμπουνάς, είναι απλώς ασυναρτησίες. - Δεν περιγράφω άλλο! χαχαχαχα. Τα σπάζεις όλα τα κοντέρ εσύ, με την ψύχραιμη και αντικειμενική σου ...ανάλυση.

 5. tt avatar
  tt 06/09/2015 10:27:45

  ΑΡΙΣΤΕΡΑ = ΧΑΛΙΦΑΤΟ.
  Εμπρός για νέες χαμένες πατρίδες. Λέσβος, Χίος, Κως, Πάτρα, Αθήνα...

 6. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 06/09/2015 10:37:35

  Το πρόβλημα της Ευρώπης άρχισε με τις πρώην αποικίες της Γαλλίας , Αγγλίας , Ολλανδίας , Βελγίου κλπ . Ηδη από τις δεκαετίες 60 , 70 χιλιάδες πολίτες των χωρών του Μαγκρέμπ (Β.Αφρική) , Κ. Αφρική , Ν.Α Ασία , Αντίλλες εγκαταστάθηκαν στη Ευρώπη χωρίς όμως να μπορέσουν να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες όπως απεδείχθη σήμερα μετά τα γνωστά γεγονότα τόσο στο Παρίσι όσο και στο Λονδίνο , Βρυξέλλες ..καθώς τα παιδιά ή και τα εγγόνια των πρώτων εκείνων μεταναστών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ακραίων ισλαμικών στοιχείων και αποτέλεσαν μάλιστα και τα πλέον μαχητικά στοιχεία τους (Τζιχάντι Τζών κλπ). Αρα για ποιά ευρωπαϊκή "θρησκευτική ταυτότητα " μιλάμε ? Η μόνη ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι το χρήμα και η απόκτησή του με κάθε κόστος .Οι Ευρωπαίοι "Χριστιανοί" δεν ήσαν παρά πειρατές που κουρσέψανε τον πλούτο πολλών χωρών και τις άφησαν σαν στυμμένες λεμονόκουπες . (Η αίθουσα των κατόπτρων στα βασιλικά ανάκτορα των Βρυξελλών με επένδυση φύλλων χρυσού από το Κονγκό , τα κοσμήματα του στέμματος της Αγγλίας και της Ολλανδίας είναι μερικά παραδείγματα αυτής της ληστείας , γνωστά στο ευρύ κοινό γιατί υπάρχουν και άλλες πλευρές ίσως σημαντικότερες από άποψη αξίας αλλά όχι τόσο γνωστές) . Δυστυχώς σήμερα η Ευρώπη στο σύνολο της πληρώνει τα επίχειρα της τυχοδιωκτικής πολιτικής της αποικιοκρατικής Ευρώπης .Τα περί θρησκειών είναι παραμύθια για μικρά παιδιά

  • tt avatar
   tt @ Ελενα Κανελοπούλου 06/09/2015 10:55:45

   Μα ποιές αποικίες είχε η Ελλάδα, η ΠΓΔΜ, η Σερβία κλπ; Απλά επανάληψη του Χαλιφάτου έχουμε, από εδώ ως την Βιέννη Τουρκοκρατία και κάποιοι χαίρονται κι όλας. Γράφετε και μόνη σας ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν προσαρμόζονται και έχουμε έναν τζιχαντιστή τον μήνα στη Γαλλία.

 7. tt avatar
  tt 06/09/2015 10:48:34

  Αριστερά=Μη Σύνορα=Χαλιφάτο. Δεν βλέπω να το αντικρούει κανείς. Πότε θα ψάξει ένας εισαγγελέας κόμματα και συγκεκριμένες υπουργούς για έσοδα από τράφικινγκ;

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ tt 06/09/2015 11:30:35

   Ποιός Εισαγγελέας επίσης,θα ψάξει την κυρα-Τασία ολόκληρη Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής που μόνο πολιτική δεν έκανε,που άφηνε τα ευρ. κονδύλια να περνούν χωρίς να τα ζητήσει. Ήταν βλέπεις υπεράνω χρημάτων,η χώρα χρεοκοπημένη,κι αυτή μόνο για την ηλιοθεραπεία των λάθρο νοιαζόταν...

 8. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 06/09/2015 11:35:40

  @tt Προσέξτε τη τελευταία μου παράγραφο , γράφω ότι το σύνολο της Ευρώπης (αρα και εμείς ) πληρώνουμε τα επίχειρα της τυχοδιωκτικής πολιτικής της αποικιο-κρατικής Ευρώπης .Τυχοδιωκτική πολιτική που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα όπως απέδειξε το δράμα της Συρίας (βλ. αμφιλεγόμενη , ύπουλη πολιτική Γαλλίας στη περίπτωση αυτή) .Τυχοδιωκτική πολιτική γιατί επιχειρείται αλλαγή συνόρων στην Μ. Ανατολή όπως επιχειρήθηκε και επιχειρείται ακόμα στα Βαλκάνια ( διαμελισμός Γιουγκοσλαβίας ) .Μέρος των προσφύγων που συνωστίζονται τώρα στα Ουγγρικά σύνορα μαζί με τους Σύρους είναι και Αλβανοί και Κοσοβάροι . Ας μην ξεχνάμε ότι και στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας χρησιμοποίηθηκαν σαν μοχλός οι θρησκευτικές διαφορές . Οσον αφορά στη έλλειψη προσαρμοστικότητας των μουσουλμάνων στις χριστιανικές κοινωνίες , είναι γεγονός . Αλλά αυτός είναι και ένας επιπλέον λόγος που οι άνθρωποι αυτοί δεν έπρεπε ποτέ να είχαν υποχρεωθεί να ξερριζωθούν από τον τόπο τους . Στα τέλη της δεκαετίας 90 ήδη οι Μουσουλμάνοι (από Αλγερία , Μαρόκο , Τυνησία κλπ ) που ζούσαν στη Γαλλία ξεπερνούσαν τα 7 εκατομμύρια ...Οσον αφορά στο "Χαλιφάτο" δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι και αυτό το μόρφωμα - τέρας δεν έχει τη στήριξη και τις ευλογίες κάποιου ισχυρού προστάτη τώρα γιατί έτσι εξυπηρετούνται τα σχέδια του...Εξάλλου πολλές φορές η Δύση έχει χρησιμοποιήσει παρόμοια "τέρατα" που δημιουργεί στα άδυτα των μυστικών της υπηρεσιών .Το ανησυχητικό είναι ότι μερικές φορές αυτά τα τέρατα αυτονομούνται και τότε ανοίγουν οι πύλες της Κολάσεως ....

 9. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 06/09/2015 12:02:14

  Ξέχασα να αναφέρω τον καθοριστικό ρόλο της Γαλλίας πολύ πρόσφατα στη διάλυση της Λιβύης με τα γνωστά παρεπόμενα

 10. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 06/09/2015 16:59:16

  @tt Σίγουρα υπάρχουν διάφορα κυκλώματα εκμετάλλευσης τόσο των λαθρομεταναστών όσο και των προσφύγων (ΜΚΟ , δικηγορικά γραφεία κλπ) . Αλλά δεν δημιούργησαν αυτοί το πρόβλημα . Δεν είχαν και δεν έχουν αυτή την δυνατότητα. Είναι πολύ μικροί για κάτι τέτοιο .Η γενεσιουργός αιτία αυτού του δράματος βρίσκεται σε πολύ υψηλά κλιμάκια εξουσίας , σε παγκόσμιο επίπεδο , και αυτοί απλά περιμένουν σαν τα κοράκια .

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/09/2015 20:26:56

  @ Oυαί ημίν Ο Κοτζιάς και ο Καμμένος ΤΟ ΕΙΠΑΝ.ΕΞΗΓΓΕΙΛΑΝ αυτό που συμβαίνει σήμερα και το συνέδεσαν με τους όρους του δανεισμού. Μπορείς να το πεις αυτό "ανθελληνικό" αλλά είναι η αλήθεια.Ούτε ονειροφαντασία είναι ούτε συνωμοσιολογία.Είναι δηλώσεις του υπουργού Αμύνης και υπουργού Εξωτερικών.Δυστυχώς όμως η Μέρκελ τους την έφερε πάλι γιατί ήταν έτοιμη.Η υποδοχή χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία είναι και διορθωτική προπαγανδιστική γερμανική επικοινωνιακή τακτική προς την παγκόσμια κοινή γνώμη ότι η χώρα αυτή είναι γενναιόδωρη και ανοιχτή προς τους φτωχούς για να σβύσει τις κακές εντυπώσεις από την μάχη του Γιούρογκρουπ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.